פרדוקס לפני השינה

פריאל12

New member
לאריק, איך הסתבכת....

הפתרון מאוד פשוט:
אלהים ברא את הודיני שיזיז את האבן הכבדה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
עכשיו אני רואה....

שמעתי את השאלה לא פעם....לא אתן לה תשובה כי מן הסתם אני מוצא בזה התחכמות שלא לעיניין...ומשום מה ? משום שאלוקים נהיה לנו לאל בבריאתו אותנו....כלומר בשבילנו הוא כל היוצר ובעל כל הכוחות כולם... מפה השאלה שצריכה להשאל האם יש תכלית לעיניין ולדעתי התשובה היא כן..בסופו של דבר נמצא את התכלית שנתקדם בתוכנית האלוקית ..במאמר מוסגר לפי הקבלה יש עוד שלבים לעבור גם בעולם הבא..כלומר אנו למעשה בצעדים ראשונים ..להמחשה האנושות כמו ילד שעתה לומד כללים וחוקים ויבוא יום שנתגבר וכמו נער יהיו לנו דברים אחרים ללמוד וליישם ונעבור שלב וכן הלאה...

השאלה לא האם אלוקים יכול לברוא אבן שלא יוכל להרים...אלא האם יש בכלל תכלית לכך..ואני חושב שאלוקים לא מכלה זמנו על דברים ללא תכלית .

עכשיו קצת על מה שהצצתי וקראתי לא אגיב אישית אלא כללית על אמונה...

מנסיון חיי מצאתי שיש אלוקים חי וקיים..בשטח בפועל לדוגמא שהייתי ילד וכמעט מתתי מאנמיה חריפה..הייתי מחוסר הכרה למעשה ..אבל ראיתי הכל מי בא מה עשו מה אמרו ואת האיש שהציל אותי..שהתעוררתי שאלתי איפה הדוד זה שחיברו אותנו למכונה יחד..כולם נדהמו..אני פשוט אמרתי ראיתי הכל..במשך החיים הבנתי..שהאלוקים עשה לי זאת בכוונה..וכי למה ..שגם שאהיה במצבים קשים של גיא צלמוות מרחף סביבי..והייתי בכאלה ..אדע לראות מעבר לעיניים או למציאות שאני רואה כעת...לדעת שיש מי שגם עתה מלווה אותי ובכל מצב...ובפועל כך גם עשיתי ובלי להלאות אותכם יותר..הנני כאן חי נושם ומקווה עוד להתקדם.

את היהדות בעינייי לא צריך לבחון רק בחוקים ומצווות ...מאחורי כל זה ישנה תפיסת חיים מאוד יפה מחכימה ואמיתית לכל תחום בחיים..מזוגיות..וחינוך..התממודדות עם מצבי חיים עם ערכיות נכונה..כלים חברתיים...התמודדות עם מוות גם..הכוונה שלי יש ביהדות את כל הכלים שצריך והם טובים בעיניי מכל הכלים הלוגיים שיצרנו בעצמנו. רק צריך להבין ולהאמין שאפשר לשנות תפיסת מציאות ואף את המציאות עצמה והכל לטובה ורק לטובה...תם נאום ירון המקשקש .

חודש טוב

למעלה