צילומים על הפרק - נסיון שעשיתי

• פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
צילומים על הפרק - נסיון שעשיתי

אחרי שהשארתם אותי מאחור בענייני צילומים וכדי שלא אצטרך כל פעם להוציא את ה NIKON הרצינית שלי לצילומי מאכלים, הלכתי וחפשתי חלופה אחרת נוחה וזמינה יותר.
מצאתי סמארטפון (סמסונג) שהביאו לי בעבר מארה"ב שאינו מתאים לארץ וגם כל נסיון לסדר לו עברית לא צלח וכעת אני בודק את המצלמה שלו (5 מגה פיקסל + פלאש).

נראה לי שזה יספיק לצלם איזה סלט טאבולה, לא?
מה אתם אומרים? אשמח לשמוע חוות דעת. תרגישו חופשי.

RSPA

New member
משהו דפוק בתפוז

מנסה שוב להעלות את התמונה.

ladybug6

New member
נראה שהצילום ברמה סבירה, אבל

לצילומים של אוכל אסור להשתמש בפלאש, זה פשוט נראה מגעיל ועושה עוול לאוכל..
צריך לצלם באור טבעי, אני מצלמת ליד החלון שיש לי במטבח, אפשר גם להעביר למקום אחר בבית שמואר/קרוב לחלון.
וסתם הזכרת לי שבטלפונים של גוגל (נקסוס) העלו אפליקציית מצלמה חדשה בימים האחרונים עם פונקציה חדשה של עומק שדה (lens blur) שמאפשרת לך לצלם אוביקט עם רקע מטושטש, אפקט שצריך מצלמה עם צמצם פתוח יחסית בשביל להשיג.. וזה עובד דווקא ממש יפה, ומאוד שימושי לצילומים של אוכל, אנשים, אוביקטים וכו', ובלבד שיש מרחק מסוים בין האוביקט לרקע שמאחוריו. אעלה דוגמה תיכף אם אספיק

ladybug6

New member
מעניין מה פשר הפיקסול הזה שרואים שם

אולי זה בגלל שערכתי את התמונה אח"כ בעורך של המצלמה (הוספתי אור לצילום, שבמקום חלק ממנו היה חשוך יותר), אולי בגלל זה. בכל מקרה האיכות דווקא טובה, והפונקציה החדשה של ה-lens blur ממש נחמדה. אני יודעת שזה לא קשור אליך ספציפית אבל סתם הרגשת צורך לחלוק :)

ladybug6

New member
לא, האפליקציה זו אפליקציית המצלמה

הבסיסית של המכשיר, פשוט הוציאה לה עדכון.
lens blur זה שם האופציה (כפתור שמופיע במסך של הצילום שאפשר ללחוץ עליו ואז זה מצלם עם עומק השדה)
לא יודעת אם אפשר להוריד את זה לטלפונים שהם לא של גוגל

ladybug6

New member
ועוד אחת

הפעם בלי עריכה אז אין את הפיקסול. מאנץ' במראה 'ישו'... (גם לישו היה מטבח מבולגן, אז זה בסדר)

ladybug6

New member
הוא הדוגמן הכי ממושמע בבית..

או יותר נכון היחיד שממושמע. האחרים היפראקטיביים מדי בשביל צילום כזה..

RSPA

New member
ואם כבר משויצים ...

לא יודע אם את מכירה את יצירת האומנות הזאת. אבל אם לא - אז הנה היא כאן. ציור ! לא ?

RSPA

New member
עד מאה ותשע עשרה גם יספיק...

ואז נוכל לומר: הלך מאתנו טרם זמנו....

Ofericko

New member
נדמה לי ששאלו פעם את פרס מה הוא

רוצה שייכתב על הקבר שלו והוא ענה "הלך טרם זמנו"...

למעלה