אתה שוכח פרמטר חשוב
DVD היה נראה מדהים ו"סוף הדרך" על מסכי טלוויזיה מרובעים בתקופה שבה מסך 21 אינץ' היה סטנדרטי ברוב החדרים, 29 אינץ' היה סנטדרטי ברוב הסלונים, ומסך 34 אינץ' היה קולנוע ביתי.
בגדלים כאלה, וברזולוציות כאלה, האיכות היתה מקסימלית.
הכל היה טוב ויפה, אבל אז הגיעו המסכים הדקים והגדולים ובמהרה הגענו לתקופה שפחות מ-42 אינץ' זה בקושי טלוויזיה, וגדלים של 55 אינץ' ומעלה הם לא משהו של עשירים, אלא הופכים יותר ויותר לסנטדרט.
בגדול, מה שאני מנסה לומר - מה שהכי "בעט לנו בתחת" היה שציפינו לצפות באותו DVD שהיה מדהים על מסך 21 אינץ' גם על מסך 46 אינץ', ופתאום... זה לא ממש יפה. כמות הפרטים נשארה אותו דבר, כמות הפיקסלים וגודל המסך גדלו פי 2 ויותר. ואז, אפשר לטעות ומהר להגיד "איך פעם חשבנו ש-DVD זה איכות מדהימה" - והיא באמת מדהימה, אם נצפה בה על אותם מסכים של אותה התקופה.
עכשיו, נשאלת השאלה, האם UHD, 4K ו-8K יעשו הבדל שיבעט לנו בתחת. התשובה היא לא, פשוט מכיוון שכדי לקבל את אותו אפקט ה"אני לא מאמין איך פעם חשבנו שבלוריי זה איכותי" - נצטרך שוב להגדיל את המסכים פי 2, דבר שכבר מעבר לגבול הסבירות (לאו דווקא בגלל המחיר, אלא בגלל גודלו של סלון ממוצע וכד'). זה נכון שעל מסך 100 אינץ' בלוריי יראה משמעותית פחות טוב מ-UHD, אבל על מסך 55 או אפילו 65 אינץ', עדיין רוב האנשים מתקשים לשים לב להבדל בין 720P ל-1080P. ולכן... לא נראה לי שאנחנו עתידים ליפול מתישהו בקרוב, ובטח לא בשוק הביתי.