8K TV

liorb22

New member
8K TV

לאחרונה דיברנו רבות על רזולוציית ה4K כדבר הבא. הנה לכם סרטון מ2011 שכבר מגמד כל טלויזיה הצפויה לצאת בשנתיים-שלוש הקרובות.
https://www.youtube.com/watch?v=9U7e_quvkPQ

לכל הטרנד הזה של ה4K וה8K וצפונה שצץ בשנים האחרונות אין כל שימוש ביתי ישים.
מדובר לדעתי בתרגיל שיווקי ותו לא שרק נועד לנפח את האגו של חברות הטכנולוגיה: "שלי יותר גדול".

אולי מדובר בצרות אופקים מצידי, אבל קשה לי לראות איך טכנולוגיה כזו מיושמת לצריכה ביתית טיפוסית.
כדי למקסם את יכולת הצפיה ברזולוציות האלה צריך מסך ענק של 80 אינץ וצפונה.

אז לכל מי שחושש שהנה, אוטוטו צריך "לזרוק" את טלויזיית הFHD ה"ישנה והטובה", מוגשת בזאת צפירת הרגעה.

Soundeath

New member
דובר על כך רבות שזה יהיה האפסקיילינג הבא

ותו לא.. אני בכוונה לא מרחיב את התשובה שלי כי לאחרונה השתתפתי בכל מיני דיונים ארוכים שבעיקר העידו על הרחבת הגימיק מבתי הקולנוע אל תוך הסלון הביתי אך לעשירים בלבד. דבר זה לא יתפוס תאוצה גם לא עבור העשירים בעולם.
ה 4K וה 8K (דובר גם על 12K) נתמכים אך ורק על-ידי טלויזיות ייעודיות מעל 64 אינץ' והמחירים שלהם מתחילים מ $30,000 במס' דל של דגמים, מגברים ונגנים תואמים. כרגע אפילו אין נגנים נתמכים ל 4K וכבר יש 6 כותרים על הכוונת כמו קרטה קיד (לך תבין את הבחירה). חברת סוני תדאג לעדכון הקושחה לקונסולה שלה למרות שהטלויזיות יישארו ב 1080p כך שהמכשירים יידאו לעשות Upscaling נמוך מאד וההבדלים יהיו מזעריים ביותר.

כשהתלת מימד יצא בתערוכות, כולם התלהבו ונתנו תחזית שרוב הסלונים הביתיים יחליפו את הטלויזיות שלהם לתלת מימד - בפועל הדבר היה רחוק, כל כך רחוק מזה.. האמריקאים והיפנים עדיין מאמינים בשוק ה DVD וה Blu-Ray כשהרוב הגדול עדיין מנסה להשתלט על רכישת טלויזיות 1080p, חלק לא קטן עדיין משתמש בטלויזיות בומבילות.

לפי דעתי זה סתם מעניין לראות מה יוצא כל כמה חודשים, די מזכיר לי את פיתוח הננו במעבדים של iNTEL ו AMD.

BlueStreak

New member
יש איזשהו דיבור על המדיות של 4K/8K?

כלומר מה יהיו הגודל והצורה של המארזים?

Soundeath

New member
הקיבולת תהיה עדיין ע"ג דיסק בלו-ריי

מז"א צורה של המארזים? אני מניח שהראשונים יגיעו כבאנדל המותנה ברכישת טלויזיה

BlueStreak

New member
הקופסאות עצמן של הסרטים

כלומר, אם לסרט DVD היתה הקופסה הגדולה יחסית, שאם אני לא טועה עוצבה באותו גובה של קלטות VHS כדי להתאים לארוניות ומדפים הקיימים,
והבלוריי קיבלו קופסה קטנה יותר אז איך ייראו הקופסאות של הדור הבא?

או יותר ספציפית אליך, איך ייראו הסטילבוקים של UHD?

Soundeath

New member
מניח שקיפקייסים רגילים, אולי הצבע יהיה שונה

במקרה שלי אני בספק אם יהיה משהו מיוחד שטרם ראיתי, אך תהיה בטוח שארכוש את הראשון

BlueStreak

New member
אני מניח שהראשון יעלה הון תועפות בהתחלה

אבל ממה שאני מכיר אותך זה לא מה שיעצור אותך

Soundeath

New member
נכון, אבל ייקח עוד הרבה זמן עד לייצור המוני

בינתיים חברות נסגרות למרות הוצאות סטילבוקים בלעדיים, אבל גם זה לא יעצור אותנו! :)

Soak

New member
אותי מעניין דבר אחד

בזמנו בעיקר בשנים 2002-2005, היינו כותבים כאן בפורום ביקורות DVD שברבות מהן התפעלנו מאוד מאיכות התמונה ומאיכות הסאונד של הכותרים. אני חושב שגם ביטויים כמו "לא יכול להיות טוב יותר" נשמעו כאן בהקשר הזה.
ואז הגיע HD ו-FHD ובעט לנו בתחת...

מעניין אותי אם 4K או 8K ייתן לנו את אותה בעיטה, שאחריה יהיה קשה לחזור ולצפות ב-1080p.

Soundeath

New member
אבל טלויזיית HD\FHD לא עלו כמו רכב

גם כשהן יצאו ב 8 אלף. מקור ההשוואה שלך לא פרקטי מאחר והציוד הנדרש לצפייה ב 4K או 8K עוד לא קיים ויעלה הון בשנים הראשונות. ההתפעלות בזמנו הייתה מאד קלה בגלל שהכל הגיעו אלינו באיחור וכל הציוד הנלווה לצפייה עשירה כבר היה קיים.

מה אתה אומר? כנראה שלא היית בסביבה אז...

מדובר כמובן על לפני כמה שנים טובות, אבל לא יותר מ-10, לדעתי גם לא יותר מ-5 - כשבלוריי היה ממש בחיתוליו (בארץ), והציוד המתאים רק התחיל לטפטף לארץ. אם היית רואה כמה עלו אז טלוויזיות FHD (בייחוד LCD) חדשות, גם בגודל 32", וגם מגברים לפורמטים החדשים, לא היית אומר את זה. טלוויזיה חדשה ונוצצת+מגבר ייעודי חדש בארץ אז, יכלו בקלות לעלות כמו רכב, ולא פושטי. הטלוויזיה לבדה יכלה לעלות 15-20 אלף ש"ח ויותר.
אגב, זה תמיד המצב עם מוצרי אלקטרוניקה בידורית בארץ. הם תמיד עולים פה לפחות פי 2 ממה שתמצא אותם בחו"ל.

Soundeath

New member
15 אלף ש"ח זה לא כמו 30 אלף $$$

הציוד הנלווה לא היה בשמים אך עדיין יקר לשכבות הבינוניות.. אני זוכר היטב והנושא הוא סביב הטלויזיה בינתיים שכדי לראות בה 4K היא רק מתחילה מ 60 (או 64) אינץ'.
ברוב העולם עדיין לא החליפו את הציוד הישן בבתי הקולנוע כדי להקרין 1080p אז עם כל הכבוד לפיטר ג'קסון, התעשייה עדיין מנסה להתגבר על ההיאחזות בפורמט DVD ולהחליפה ל BD, שלא לדבר על למעלה מאלפי כותרים שאיכות ה DVD שלהם הרבה יותר טובה מאיכות הוצאות ה BD, העיקר לשחרר כותרים חדשים עם התייקרות של כמה דולרים...

ההתלהבות שלך מהטכנולוגיה החדישה הספידה את עצמה אתמול

איפה ראית שאני מתלהב כ"כ מהטכנולוגיה החדשה?

אני לגמרי בדיעה שאין בזה טעם (ברזולוציות 4 או 8K) למשתמש הביתי. רק ציינתי שבארץ, אלקטרוניקה בידורית מדור חדש ומתקדם בהחלט יכולה לעלות כמו רכב. זה הכל. זה גם תלוי לאיזה רכב אתה משווה כמובן.

Soundeath

New member
סליחה, כנראה הצמדתי טון אחר לתגובתך חחחח

אנחנו מצחיקים לא? חלק מהאנשים לא מודעים לכך שעדיין נמכרים להם אלפי מכשירי וידאו VCR באלפי שקלים, בנוסף יש הוצאות מיוחדות וממוספרות בקלטות וידאו שנמכרות כמו מארז מיוחד בבלו-ריי.

Mits Petel

New member
אני מקווה שכולנו נוכל להרשות לעצמנו מסכים של

80 אינץ' ומעלה, ואז כנראה התשובה תהיה חיובית...

זה העתיד...

לדעתי יש מקום לשיפור האיכות של FHD. בסופו של דבר יש רזולוציה מקסימלית (ביחס לגודל מסך, כמובן) שמעליה אין שום משמעות לשיפור כי העין האנושית לא תראה את ההבדל. אבל אנחנו עוד רחוקים מהרזולוציה הזאת לדעתי. מה גם שהצפייה המושלמת חייבת לכלול 3D, פשוט בצורה הרבה יותר טובה ממה שהציעו לנו בינתיים.

אז נכון, רזולוציות 4K ו-8K דורשות מסכים גדולים יותר - וזה בדיוק מה שיהיה לכולנו בעתיד. מחירי המסכים רק יורדים עם השנים, כמו הרבה מוצרים בשוק הטכנולוגיה, ואם פעם מסך 32 אינצ' היה נחשב אידילי לסלון - היום באותו כסף אנשים קונים מסכי 50 אינצ' או מינימום 42 אינצ'. אז אין מן הנמנע שבשנת 2020 הנורמה תהיה 70 אינצ' למשל. וכשיהיה מסך 70 אינצ' ממרחק צפייה של 4 מ', נגיד, נצטרך משהו יותר טוב מ-FHD.

אז כן, זה העתיד. הוא אולי לא יגיע אלינו לסלון בשנתיים הקרובות, אבל הוא יגיע.

purpleman

New member
הרעיון נכון, דבר אחד שגוי

70 אינץ' הוא לא המספר הנכון לאנלוגיה שלך.

יש לי 65 אינץ' ממרחק 4 מטר, ועדיין רוב האנשים שבאים לראות אצלי סרטים מתקשים להבדיל בין 720P ל-1080P ושניהם נראים חדים ומצויינים. אפילו לא קרוב ללהיראות כמו ש-DVD היה נראה לעומת בלוריי במסכי 42 אינץ'. הבדל הרבה הרבה יותר מזערי.

המסך צריך להיות הרבה יותר גדול מ-70 (להערכתי, 90 אינץ' ומעלה) כדי להתחיל לראות הבדל איכות שאינו זניח ברזולוציות שגבוהות מ-FHD.
(ראה הערותיי בתגובה ל-Soak למטה).

purpleman

New member
אתה שוכח פרמטר חשוב

DVD היה נראה מדהים ו"סוף הדרך" על מסכי טלוויזיה מרובעים בתקופה שבה מסך 21 אינץ' היה סטנדרטי ברוב החדרים, 29 אינץ' היה סנטדרטי ברוב הסלונים, ומסך 34 אינץ' היה קולנוע ביתי.
בגדלים כאלה, וברזולוציות כאלה, האיכות היתה מקסימלית.

הכל היה טוב ויפה, אבל אז הגיעו המסכים הדקים והגדולים ובמהרה הגענו לתקופה שפחות מ-42 אינץ' זה בקושי טלוויזיה, וגדלים של 55 אינץ' ומעלה הם לא משהו של עשירים, אלא הופכים יותר ויותר לסנטדרט.

בגדול, מה שאני מנסה לומר - מה שהכי "בעט לנו בתחת" היה שציפינו לצפות באותו DVD שהיה מדהים על מסך 21 אינץ' גם על מסך 46 אינץ', ופתאום... זה לא ממש יפה. כמות הפרטים נשארה אותו דבר, כמות הפיקסלים וגודל המסך גדלו פי 2 ויותר. ואז, אפשר לטעות ומהר להגיד "איך פעם חשבנו ש-DVD זה איכות מדהימה" - והיא באמת מדהימה, אם נצפה בה על אותם מסכים של אותה התקופה.

עכשיו, נשאלת השאלה, האם UHD, 4K ו-8K יעשו הבדל שיבעט לנו בתחת. התשובה היא לא, פשוט מכיוון שכדי לקבל את אותו אפקט ה"אני לא מאמין איך פעם חשבנו שבלוריי זה איכותי" - נצטרך שוב להגדיל את המסכים פי 2, דבר שכבר מעבר לגבול הסבירות (לאו דווקא בגלל המחיר, אלא בגלל גודלו של סלון ממוצע וכד'). זה נכון שעל מסך 100 אינץ' בלוריי יראה משמעותית פחות טוב מ-UHD, אבל על מסך 55 או אפילו 65 אינץ', עדיין רוב האנשים מתקשים לשים לב להבדל בין 720P ל-1080P. ולכן... לא נראה לי שאנחנו עתידים ליפול מתישהו בקרוב, ובטח לא בשוק הביתי.

למעלה