אוקיי
אני לא חושבת שאני יודעת מאיפה להתחיל. שמעתי על הסדרה הזו הרבה זמן לפני שהתחילו עליה הדיבורים כאן. ראיתי איזה סרטון ביוטיוב שעשה לי חשק לראות, אפילו פעם התחלתי להוריד אותה ומחקתי. לא יודעת למה. אתן באמת דירבתן אותי לראות אותה.
ראיתי את עשרת הפרקים ביומיים, וזה היה מסע מדהים. נהנתי מכל פרק. רמת ההפקה היתה מעל ומעבר למה שיכולתי להעלות על הדעת. לא הרגשתי חוסר אמינות אפילו לשניה אחת.
אחת מפיסות הטלוויזיה הכי טובות שראיתי אי פעם. החל מהתסריט, והדמויות, והמשחק. הכל היה פשוט מעולה. אין לי מילה רעה להגיד (וזה די נדיר
)
הדמויות האהובות עליי היו ווינטרס, ליפטון ודוק רו.
בתור החייל הכי חתיך זוכה וובסטר
מבחינתי הפרק הכי טוב, היה פרק 7. בו הכל הגיע לקליימקס מטורף. התסריט, נקודת המבט של ליפ. הקרב, התחלופה של המפקדים (למרות שברגע שגיליתי שספירס הוא רופוס מגוסיפ גירל, לא יכולתי להסתכל עליו באותה צורה
).
אני חייבת להגיד שמהפרק הזה והלאה, הרגשתי קצת נפילת מתח. השיא של הסדרה היה מאחורי. וגם העובדה שלה טוי וביל (קראו לו ביל) כבר לא היו איתנו, והתחילו להתמקד בפרצופים חדשים שלא הכרנו, קצת פגמה לי בעניין. אני מדברת על פרק 8. לא יודעת.. זה לא בהכרח דבר רע. כי עדיין נהנתי מאוד. אבל פרקים 1-7 היו כל כך מלאי אקשן והתרחשויות ואז הגיע פרק שמונה, שהיה מדהים מסיבותיו שלו, אבל לא יודעת.. לאו דווקא מבחינה הסטורית. אבל מבחינתי היה מתבקש שמהרגע שהם יגיעו לגרמניה רמת האקשן תגיע לשיא, ולא לפני. כנראה שטעיתי, אבל שוב פרקים 8-10 היו מעולים מסיבות אחרות מ1-7.
פרק 2, הוא האהוב עליי לאחר פרק 7. רמת האינטנסיביות שלו הייתה ברמה שאי אפשר לתאר. החל מתחילתו עם הצניחה, בהמשך בקרב, הראשון בעצם שיצא לנו לחוות, והחל במבט לעומק אל דמותו של ווינטרס.
פרק 5 שהתמקד בו היה ללא ספק מדהים גם הוא. אבל קצת התבאסתי בסוף כשהוא קודם. אני מבינה שמדובר על סיפור אמיתי, אבל רציתי שהוא ישאר עם החיילים שלו עד הסוף. מהרגע שהוא עבר לפיקוד כדמות, הוא נהיה קצת פחות מעניין.
הפרק של הדוק היה פשוט מדהים. לראות את הדברים מזווית העין שלו, לראות את חוסר האונים בו הוא שרוי. והקטעים עם האחות, שברו לי את הלב. פשוט מדהים.
עוד פרק שראוי שאציין פה הוא פרק 9. אני בדר"כ מסתייגת בייצוגים של השואה בטלוויזיה, משום מה אני כמעט תמיד לא אוהבת את זה. אבל איכשהו כאן, זה היה מתבקש ונעשה בצורה מאוד מכובדת. קטע שמאוד זכור לי, היה כשליבגוט היה צריך לתרגם לאסירים שעליהם לחזור למחנה. האמת קטע נוסף שלא אהבתי כ"כ היה הקטע עם ניקסון והאישה באדום. פשוט ידעתי שהוא יראה אותה שם. זה היה הדבר הכי צפוי שהם יכלו לעשות.
הפרק האחרון היה פשוט
. כל דבר בו היה פשוט מהמם ונוגע ללב. החל מהניסיון של ווינטרס לחלץ את ותיקי הלוחמים מעוד מלחמה, ומערכת היחסים עם ניקסון, והסתיים בצורה הכי מושלמת שיש עם החשיפה מי זה מי (מהראיונות הדוקומנטרים). פשוט ישבתי עם חיוך ענק על הפרצוף. סוף מושלם.
מישהו מכם ראה את הסדרה הפסיפיק? (גם מבית היוצר של סטיבן ספילברג והנקס).