שרשור כללי לשבת

שרשור כללי לשבת

האמת שאין הרבה סדרות עכשיו בגלל הפגרה, אבל יש האנטומיה יומני הערפד, שיקגו פייר וגוסיפ גירל

היום נמשיך קאסל!
בקיצור, שתפו, חיפרו על איזו סדרה שבא לכם

נושא קצת רציני, הזכות לשאת נשק

אני חושבת שהמקרה שקרה עכשיו זה אחד המזעזעים שראיתי,
אני לא מבינה איך הרבה כ"כ הרבה מקרים, עדיין ניתן לרכוש ולאגור נשק לכל מען דבעי ללא שום סיבה מוצדקת?
שמישהו יאיר את עיני לגבי היתרונות בסעיף ההזוי הזה בחוקה האמריקאית?

אני בוכה מהבוקר

אני לא מצליחה להתרכז בכלום, רק רואה טלווזיה. כל פרט חדש שמגיע לתקשרות מזעזע אותי יותר.
אני הולכת לאסוף את הבנות מוקדם היום, ולחבק אותן ולא לעזוב לרגע. כיתה שלמה של ילדים בני 5, בגיל של הבנות שלנו. מי יכול לעשות דבר כזה?!

אני אפילו לא נכנסת לדיון על הנשק בארצות הברית, ההיסטוריה מסועפת מידי, החוקה רפובליקנית מידי, והנושא טעון מידי. אני לא רואה שינוי בקרוב.
אבל מי יודע, אולי רצח של 20 ילדים בני 5 יצליח לזעזע.

דרך אגב, אומרים בחדשות שהרוצח הוא הבן של המורה של הילדים, והוא רצח אותה לפני שהוא רצח אותם.....
הידיים שלי לא מפסיקות לרעוד.....

לפי הטוויטר שלי לא מעט מהחברות שלי לטוויטר פשוט הלכו לאסוף את הילדים ואפילו לא מוקדם יותר אלא פשוט קמו והלכו לאסוף את הילדים.... אני הייתי עושה את אותו הדבר.

פשוט מצמרר כל המקרה.... איך יש לך לב לירות בילדי גן?! זה תינוקות!!

ואומרים שהוא רצח את האבא.. הגיע לבית הספר רצח את האימא ואחר כך את כל ילדי הכיתה שלה...

Shiri from the block

Active member
זה פשוט נורא ברגע ששמענו על זה עכשיו בארוחת ערב אז גם אני גם אבא שלי וגם אחי אמרנו בדיוק אותו הדבר: זה מה שקורה במדינה שמכירת נשק בה היא חוקית.
כבר קרו מלא מלא מלא פעמים של הרג באוניברסטאות או בתי ספר למיניהם ע"י אנשים פסיכים, אני גם לא מבינה למה לא אוסרים על מכירת נשקים כבר!!
אני לא מבינה למה הם מחכים ובאמת מה גרם להם לאשר מלכתחילה על מכירת נשק כדבר חוקי

עכשיו תביני את האבסורד, אם כבר אנחנו בנושא, שמכירת נשק שזה אחד הדברים המסוכנים(!!!) היא חוקית, אבל נגיד מריחואנה שלא גורם לשום נזק, לא התמכרות, לא סרטן ולא בעיות לכבד- והעיקר זה לא חוקי!

אני חושבת שזה נכתב ממש מזמן

בזמן הצהרת העצמאות שלהם (ב 1700 ומשהו), אולי אז היה להם את הצורך להגן על עצמם, על הרכוש שלהם, אולי אז הייתה לזה הצדקה, אבל עברו כ"כ הרבה שנים מאז, רוב מקרי המוות בנשק זה לא מהגנה עצמית, זה מטירוף, כנופיות וכו'.
אני לא מבינה למה הרפובליקנית ממשיכים לדבוק בסעיף הזה בחוקה?

ולגבי מריחואנה, אני לא הכי בעד, זה יהיה חייב לבוא עם הרבה הגבלות של גיל, נהיגה (כמו אלכוהול) אבל זה בהחלט עדיף הרבה הרבה יותר מנשק.

את צודקת מבחינה היסטורית, ככה זה התחיל והייתה לזה סיבה מצויינת. בארה"ב אי אפשר לשנות את החוקה, אבל אפשר להמציא ולאשר חוקים נוספים בהמשך לחוק המקורי.
אני חושבת שלא יהיה מנוס מלמצוא פיתרון.
באופן אישי, אני חושבת שלכל בן אדם יש את הזכות להגן על עצמו, ואני לא נגד נשק בבית, אבל חושבת שהחוקים כאן בנושא, וזה שאין פיקוח על קניית ומכירת נשק זו שערוריה ואחת הבעיות הכי קשות בארה"ב.

shirush3

New member

אני בחיים לא אצליח להבין את המקרים האלה
אבל ילדים? ילדים?! זה שפל חדש.

מזכיר לי את 19 דקות של פיקו

גם אני ישר חשבתי על הספר הזה

הספר הזה נשאר איתי הרבה זמן אחרי שסיימתי אותו. אבל שם, כאילו, הייתה לו סיבה (כמובן שלא מוצדקת ומזעזעת), אבל ההצקות הובילו אותו לרצוח את מי שפגע בו . פה זה פשוט מפלצת נוראית, ילדים קטנים

לפני כמה זמן המליצו לי על "בוא נדבר על קווין", כי הוא גם מספר על מקרה של רצח בבית ספר, אבל אז הבנתי שמדובר על בחור עם בעיות נפשיות קשות והמקרה שלו הגיע מטירוף/פסיכופט, אז וויתרתי, לא יכולתי לקרוא אותו.

shirush3

New member
גם לי המליצו עליו

והבנתי שהוא ממש כבד.
וב19 דקות אני חושבת שכל הספר הייתי עם דמעות לא משנה מאיזה כיוון של הסיפור.

ומה שקרה זה יותר מאכזרי!
אין ספק שלרוצח יש בעיה נפשית, אבל שום מחלה נפשית בחיים לא תצדיק דברים כאלה.
אני מקווה שזה יתן לארה"ב קצת התעוררות בנושא, כי אחרת עוד כמה חודשים נשמע על מקרה כזה עוד פעם

Y. Welis

New member
הלוואי שזה יביא שינוי, אבל סיכוי נמוך

יש כזו קלות להשיג שם נשק. זו בכלל תרבות של נשק (כולל מה שנראה כמו M16 שנמכר כ'רובה ציד'). כולם בחרדה מפני 'התקפה' מהיכנשהו וכולם צריכים להיות מוגנים תמיד.

החרדה הזו יוצרת את הפשיעה, כי כל אחד יכול להגן על עצמו, גם מהדמיון שלו במקרה של הלא-שפויים.

החוקה נכתבה ע"י מתיישבים שחששו מפני חיילי המלך (ג'ורג' ה-3, בעצמו מטורף קצת), מפני אינדיאנים, ורצו לתת ביטחון לכל אזרח.
רק שהנשק אז הורכב בעיקר מחרבות ורובי מושקט שנדרש 5 דק' להטעין, ושפגיעתם היתה לרוב רק פוצעת. אבל זו מסורת וזה מה שנהיה.

shirush3

New member
לא ממש יצא לי לראות בימים האחרונים

אבל אני בעונה 6
והיה לי ממש מוזר שדווקא לורלי הציעה ללוק נישואים

חשבתי שהוא יציע לה בסוף ואז היא הציעה ואז הייתי עם רגשות מעורבים, אבל הם כ"כ מתוקים שזה לא משנה

אני לא אוהבת את המרחק בין רורי ללורלי

כן, זה היה ממש מפתיע, היא עשתה את זה

בצורה כ"כ אימפולסיבית.
ריצ'ארד ואמילי כ"כ
הכעיסו אותי עם הבגידה שלהם!!
קטנטן להמשך

לצערי המערכת היחסים הזו בין לורלי ורורי ימשך כמה פרקים, אבל בעתיד צפוי אחד הפרקים שאני מאוד מאוד אוהבת.

shirush3

New member
תארתי לעצמי

כדאי להם לסיים ביחד

זה נראה שאמילי ממש נהנהת מזה
והמצד של רורי זה פשוט להיות ילדה קטנה שקצת היה לה קשה וקצת ניפצו לה את האשליה של השלמות אז במקום להתמודד היא בורחת

למעלה