אז היום עשיתי בדיקת לקטוז של
כשאז היה לי את כל הבעיות בבטן ונפגשתי עם הרופאים וזה אמרתי לו שיתן לי גם לעשות בדיקת לקטוז כי רציתי סה"כ לוודא 100% אם באמת יש לי רגישות לחלב או לא. למרות שהייתי 98% בטוחה שכן..
אז היום ב-09:40 נתנו לי לשתות אבקת חלב מרוכזת של לקטוז.. שחצי שעה ראשונה הייתי בסדר ואז התחילה קצת חוסר נעימות בבטן.. אז בבדיקת נשיפה הראשונה ב 10:40 עוד הייתי בסדר (שכבר אז הוא ראה שיש לי רגישות)
ואז לחכות עוד שעה ל 11:40 לבדיקת נשיפה השנייה ששם כבר ממש ממש התחלתי לסבול וכאבי תופת בבטן והייתי חייבת ללכת לשירותים והוא אמר שעדיף שלא כי צריך לתת ללקטוז להישאר בפנים לצורך הבדיקות.. אז פשוט סבלתי שם!
ואז בסוף ב 12:30 עשה שיחה מסכמת איתי ועוד כמה בנות ויש לי רגישות לחלב, עכשיו בצורה רשמית.
וסבלתי עכשיו 4 שעות רצוף מכאבי תופת בבטן בצורה בלתי נסבלת שלא יכולתי אפילו להגיע לעבודה מרוב הכאבים
הבטן שלי עכשיו עדיין קצת עושה בעיות, אבל שיפור משמעותי מאיך שהרגשתי לפני שעה.
אגב למי שמתעניין, שתדעו שבגלידה אמריקאית חלבית יש ריכוז לקטוז מאוד מאוד גבוה, יותר מחלב יותר מכל דבר אחר, אז אם גם לכם יש קצת אי נוחות בבטן אחרי גלידה אמריקאית, תדעו שזה בגלל זה!
הא והוא אמר שמי שרוצה ממש להמשיך לאכול מוצרי חלב יכול לקחת כדור אנזים, שהוא בעצם מחקה את הפעולה הטבעית שהגוף אמור לעשות, שזה לחלק את החלב לגוף עוד לפני שזה מגיע לקיבה. כי שזה מגיע לקיבה יש מיליארדי חיידקים רעים וטובים שמפרקים את החלב בצורה לא תקינה שזה מה שגורם לכאבי בטן ועוד כל מיני תופעות לוואי.
בכל אופן אני מנסה להפסיק עם חלב, שואפת להיות טבעונית יום אחד... אז עוד תירוץ לעבור למוצרי סויה..
האא ובנוסף לזה! אז עשיתי בדיקות גסטרו לבטן והכל יצא תקין? אז לא!
לקחו לי מהקיבה פיסת רירית שעשו עליה ביופסיה וחזרו לי התשובות לפני כמה ימים וכן יש לי קצת בבטן מהחיידק הליקובטר הזה! אז לא דמיינתי
אז מחר אני נפגשת עם הרופאה של הגסטרו לבדיקת המשך ולראות איך מטפלים בזה.
יומיים עמוסים עוברים על הבטן שלי