Macphista

New member

לקחתי היום את מישמש לוטרינר(ית).
רציתי לחכות עם זה עוד כמה ימים כדי לא להכניס אותו שוב למנשא (כלוב) כי באמת שהוא העביר הרבה זמן בכלוב לאחרונה, אבל הוא התעטש כל הסופ"ש אז הייתי חייבת.
כמובן שהאשמתי את עצמי כי בחמישי הדלקתי מזגן ובשישי הוא התחיל להתעטש, אז חשבתי שזה מזה. ואז ישבתי בחום הגדול של הימים האחרונים עם מאוורר צולע...

בכל מקרה, מישמש היה אדיר!
הוא לא התפרע בכלל! נתן לרופאה לבדוק אותו, גם בדיקות שאני הייתי מעיפה סטירה למי שעושה אותן...
ואפילו אחרי הבדיקה הצלחנו לגזור לו ציפורניים.
הוא היה מתוק אמיתי!

ועכשיו לבאסה-
יש לו דלקת בדרכי הנשימה העליוניים (מה שזה לא אומר). קשה לי להגיד שזה הפתיע אותי כי גם לפני שהתחיל להתעטש היה עושה מן נשיפות מוזרות מדי פעם.
הרופאה ממש ניקתה לו את פנים הנחיריים (איך היא הצליחה אני לא יודעת) ויצא משם דם!
מסכן!
אז עכשיו עשרה ימים עם אנטיביוטיקה. נתתי לו כבר היום, לא היה פשוט...
וזה לא הסוף, מלבד הדלקת הזו יש לו אבן שן. וזה מסתבר יותר מורכב ממה שחשבתי כי זה כבר כמה זמן לא מטופל והתחילה להתפתח אצלו דלקת.
יופי.
אז אחרי שנגמור עם סיפור דלקת בדרכי הנשימה נחזור לקבלת חיסונים ונקבע תור להסרת אבן, שזה חתיכת פרוצידורה שמצריכה צום כי זה בהרדמה מלאה.
וגם אחרי זה יצטרך שוב אנטיביוטיקה.

וכמובן שהתבקשתי לשמור על המשקל שלו במטרה שהוא ירד במשקל.
שוין.
אה, וגם אמרו לי שהוא לא בן שנה וחצי. הוא מבוגר יותר אבל לא בהרבה.
בקיצור... פפפפפ...
רוצה כבר להיות עוד חודש-חודשיים אחרי כל העניינים האלה עם חתול בריא ושמח בבית ופלוס בחשבון הבנק.

אוי, אני מקווה שמישמיש יחלים במהרה

חיה חולה זה ממש קשה, הדאגה אליהם תמיד גדולה כלכך, כי אי אפשר לדעת תמיד מה קורה איתם ואך הם מרגישים.
ומזלך שהוא חתול נוח, החתולים שלי רק רואים את המנשא שלהם ונעלמים בבית, ואז הנסיעה היא סיוט, החתולים מייללים כל כך, והבנות בוכות איתם כי זה קורע לב לשמוע אותם....

Macphista

New member
חיות חולות זה בהחלט לא נעים

חיות בוכות עוד יותר.

כשדוריאן שלי היה אחרי ניתוח עם הקולר הענקי הזה מסביב לראש שלו הוא ממש בכה.
זה היה כל כך עצוב.

אני מקווה שמישמש יבריא ומהר.
ממה שאני מבינה הדלקת הזו היא די נפוצה, בעיקר אצל חתולים שהיו בחברה עם עוד מלא חתולים אחרים כי הם מדביקים אחד את השני.
גם לא היה לו כל כך הרבה מצב רוח כשחזרנו הביתה.
אני מקווה שהכל ישתפר במהרה.

אני גם מקווה שיחלים מהר

וזה בטוח מהמזגן?

חיה חולה/פצועה זה הכי שובר את הלב!

Macphista

New member
זה בכלל לא מהמזגן!

זו דלקת מדבקת רק בין חתולים שכנראה נדבק בה באומנה או בכלביה, אולי עוד גורר את זה מהבית שלו.
עדכנתי את הבחורה שהוא היה אצלה באומנה כדי שתדע כי היו שם עוד הרבה חתולים וזה הרי מדבק, אז היא אמרה שהאחיות שלו (שתי חתולות שחי איתן בבית של האישה שנפטרה) גם חולות אז יכול להיות שהוא נדבק מהן.
בכל מקרה, זה בטיפול. מקווה שעוד שבוע כבר לא יהיה אפילו אפצ'י אחד.

Shiri from the block

Active member
אוי שיהיה לו החלמה מהירה!! לי היה סיפור דומה עם גורי, שאצלו בכלל יצאה הבסיס של ציפורן מהרגל האחורית כשהוא שיחק בחוץ ולקחתי אותו לוטרינרית וגם אותו סיפור של אנטיביוטיקה ואמרה שגם לו יש איזה דלקת בפה אבל זה יטופל עם מי פה..
וכן, הרבה הרבה הוצאות. רק התחלתי את החודש עם 700 שקל הוצאות עליו ועל החתולת גינה שלנו בבית של ההורים.

וככה זה עם חתול חדש גם.. דלקות, מחלות.. עד שהוא יתייצב ויהיה חתול חמוד ובריא!

Macphista

New member
זהו, עשיתי מעין תוכנית בריאות שנתית לחתול

זה עולה 500 ש"ח וזה כולל את כל החיסוני החובה (מרובע פעם בשנה ותולעים פעמיים בשנה), כל הביקורים הם בחינם (שזו חתיכת הוצאה בפני עצמה), 10% הנחה על כל המוצרים שאני קונה מהם (כולל על האנטיביוטיקה שקניתי), 20% הנחה על טיפולים מורכבים וניתוחים (כולל הסרת האבן), הנחה נוספת על חיסון כלבת אבל לא אתן לו כי הוא לא יוצא מהבית, וגזירת ציפורניים בחינם.

עבורי זה ממש משתלם.
עשיתי חשבון כשישבתי שם, עלה לי 190 ש"ח ביקור, פלוס 64 ש"ח על האנטיביוטיקה. זה 250 ש"ח עוד לפני הביקורים הבאים עבור החיסונים והאבן.
אז יאללה, סגרתי את כל הסיפור הזה עם 500 ש"ח ועוד 55 שקלים על האנטיביוטיקה ואני יודעת שאם הכל ילך טוב אז ההוצאה היחידה הנוספת שתהיה לי עליו השנה תהיה על הסרת האבן.
אה, טוב, אני אומרת הוצאה יחידה במרפאה.
זו תהיה הוצאה יחידה מלבד, חול, אוכל, צעצועים, נשנושים, וכדומה וכדומה.

Shiri from the block

Active member
אז היום עשיתי בדיקת לקטוז של
כשאז היה לי את כל הבעיות בבטן ונפגשתי עם הרופאים וזה אמרתי לו שיתן לי גם לעשות בדיקת לקטוז כי רציתי סה"כ לוודא 100% אם באמת יש לי רגישות לחלב או לא. למרות שהייתי 98% בטוחה שכן..

אז היום ב-09:40 נתנו לי לשתות אבקת חלב מרוכזת של לקטוז.. שחצי שעה ראשונה הייתי בסדר ואז התחילה קצת חוסר נעימות בבטן.. אז בבדיקת נשיפה הראשונה ב 10:40 עוד הייתי בסדר (שכבר אז הוא ראה שיש לי רגישות)
ואז לחכות עוד שעה ל 11:40 לבדיקת נשיפה השנייה ששם כבר ממש ממש התחלתי לסבול וכאבי תופת בבטן והייתי חייבת ללכת לשירותים והוא אמר שעדיף שלא כי צריך לתת ללקטוז להישאר בפנים לצורך הבדיקות.. אז פשוט סבלתי שם!
ואז בסוף ב 12:30 עשה שיחה מסכמת איתי ועוד כמה בנות ויש לי רגישות לחלב, עכשיו בצורה רשמית.
וסבלתי עכשיו 4 שעות רצוף מכאבי תופת בבטן בצורה בלתי נסבלת שלא יכולתי אפילו להגיע לעבודה מרוב הכאבים

הבטן שלי עכשיו עדיין קצת עושה בעיות, אבל שיפור משמעותי מאיך שהרגשתי לפני שעה.

אגב למי שמתעניין, שתדעו שבגלידה אמריקאית חלבית יש ריכוז לקטוז מאוד מאוד גבוה, יותר מחלב יותר מכל דבר אחר, אז אם גם לכם יש קצת אי נוחות בבטן אחרי גלידה אמריקאית, תדעו שזה בגלל זה!

הא והוא אמר שמי שרוצה ממש להמשיך לאכול מוצרי חלב יכול לקחת כדור אנזים, שהוא בעצם מחקה את הפעולה הטבעית שהגוף אמור לעשות, שזה לחלק את החלב לגוף עוד לפני שזה מגיע לקיבה. כי שזה מגיע לקיבה יש מיליארדי חיידקים רעים וטובים שמפרקים את החלב בצורה לא תקינה שזה מה שגורם לכאבי בטן ועוד כל מיני תופעות לוואי.

בכל אופן אני מנסה להפסיק עם חלב, שואפת להיות טבעונית יום אחד... אז עוד תירוץ לעבור למוצרי סויה..

האא ובנוסף לזה! אז עשיתי בדיקות גסטרו לבטן והכל יצא תקין? אז לא!
לקחו לי מהקיבה פיסת רירית שעשו עליה ביופסיה וחזרו לי התשובות לפני כמה ימים וכן יש לי קצת בבטן מהחיידק הליקובטר הזה! אז לא דמיינתי

אז מחר אני נפגשת עם הרופאה של הגסטרו לבדיקת המשך ולראות איך מטפלים בזה.
יומיים עמוסים עוברים על הבטן שלי

Macphista

New member
וואו, שרשור אוף מחלתי משהו.

אף אחד לא רואה טלוויזיה או סרטים או משהו?

ברמה מסויימת רוב האוכלוסיה רגישה ללקטוז, וככל שמתבגרים כך יש אחוז גבוה יותר בחברה של רגישות ללקטוז.
אני לא כל כך מקבלת את הבדיקה שעשית כי גם אדם בריא שלא רגיש ללקטוז, או שיש לו רגישות ממוצעת, יסבול ממש כשדוחפים לו כמות אדירה.
אה, ולפעמים זה מסתדר עם הזמן!

כמו שילדים רגישים ללקטוז בשנים הראשונות לחייהם ואז זה עובר או מצטמצם, כך גם מבוגרים!
אני הייתי רגישה ללקטוז בגיל 23-24... משהו כזה. ממש ממש ממש סבלתי, אחרי שנתיים-שלוש עבר לי.
אני עדיין לא אתפרע על גבינת שמנת, אבל קפה עם חלב וגבינות רגילות זה סבבה.
מקווה שגם לך זה יעבור!

Shiri from the block

Active member
חח ראיתי אחר כך באפי :) ורק שתדעי שהייתה שם בחורה צעירה שעשתה את הבדיקה גם (הדיאטנית שלה המליצה לה) והיא לא הרגישה כלום!
במכשיר הזה שנשפתי אליו שמודד את רמת הלקטוז, אז הרופא עשה לנו גרף שמסביר את זה, ו-300 זה הרמה הכי גבוהה, וכל מה שפחות מ-20 לא רגיש ללקטוז.
לאותה בחורה בבדיקת נשיפה היה 2! בעוד שלי היה 108, והיו שם 3 בחורות שהיו על 223(!!) ו-184!
אז כן, יש כאלה שלא מרגישים כלום למרות שדחפו להם אבקת לקטוז מרוכזת לגוף. איך קינאתי באותה בחורה. אני חשבתי שעוד שניה מתפוצצת לי הבטן והיא ישבה לה בנוחות ובכיף חח

אני יודעת שרוב האוכלוסיה רגישה לזה, לכן אני לא מתרגשת מזה. פשוט כל הכאבים שסבלתי היום היה ממש נורא ובלתי נסבל, לקחתי 2 קל בטן, שתיתי תה, שכבתי על הספה... שום דבר לא עזר... רק אחרי שהלכתי לשירותים מיליון פעם עכשיו אני כבר הרבה יותר טוב. אבל עדיין הבטן משמיעה רעשים...

אני גם שותה לפעמים חלב ולא תמיד מרגישה רע. אבל אם אני שותה חלב בצורה עיקבית כל יום אז זה כן עושה לי רע.
אבל אחרי היום אני בכל זאת אקח מנוחה קלה ממוצרי חלב, נראה לי שהכנסתי מספיק לקטוז לגוף שלי היום חח

טוב שאת מטפלת בעצמך שירן

אני מניחה שהבדיקה שאת מדברת עליה היא ביופסיה, ואני מניחה שרצו לשלול צליאק. הילוקבטור הוא חיידק מאוד נפוץ, לאחוז מאוד גבוה מהאוכלוסיה יש אותו בבטן, ולפעמים הוא באמת יכול לעשות כאבי בטן מאוד חזקים.
בקשר לרגישות לחלב, בהחלט יש יותר מודעות היום, והכדור יכול לעזור, אם כי הוא לא פותר את הבעיה. אני מכירה כמה אנשים שצורכים את הכדור לפני ביקורים במסעדות/חברים כדי שאם במקרה הם יצרכו חלב, לא יהיו להם תופעות לוואי קשות. תנסי לעבור לחלב עיזים, מאוד טעים, אפשר למצוא בכל מקום. אין שום צורך להפסיק מוצרי חלב בכלל, יש המון תחליפים מלבד סויה (ואני ממליצה שתקראי קצת על הנושא, ולא רק מטבעונים כדי שאם תחליטי יום אחד להיות טבעונית תעשי את זה מהסיבות הבריאותיות והנכונות לך)

תרגישי טוב

Shiri from the block

Active member
כן שמעתי באמת שזה חיידק נפוץ, תודה
זה מרגיע אותי לשמוע את זה.
אני באמת מקווה שטיפול אנטיביוטי קצר יפתור את זה כי כן יש עדיין מאכלים מסויימים שעושים לי רע (בלי קשר לחלב).

בקשר לחלב, אני באמת בקושי אוכלת כבר מוצרי חלב... אף פעם לא הייתי חולה על חלב כך או כך.. אז זה לא הפסד גדול בשבילי לעבור למוצרי סויה. אני שותה חלב סויה כבר כמה חודשים ואין לי בעיה עם זה..
ואני לא אשתה חלב של עיזים, הרופא אמר שזה לא טוב. התחליפים לחלב שהוא נתן לנו זה: חלב סויה, חלב שקדים, חלב אורז, חלב קוקוס, ואם ממש צריך אז חלב נטול לקטוז (ולא חלב דל לקטוז שזה גם לא טוב).
אבל בכל מקרה מעדיפה לא לשתות חלב של חיות אחרות

Rachel47

New member
זה מצחיק

שכל התחליפים זה ממוצרים שאני לא כל כך מבינה איך חולבים אותם? לסויה יש עטינים?

טוב זו הייתה בדיחה מפגרת להקלת המצב רוח

איך שותים קפה עם חלב קוקוס?
זה סמיך נורא..

אחותי מאוד אוהבת חלב עיזים ועברה אליו טוטאלית, לא בגלל רגישות בריאותית ממש..היא החליטה שחלב רגיל עושה לה פצעים..ועכשיו כבר לא טעים לה חלב רגיל
אבל אם הרופא אמר שגם עיזים לא טוב אז תישארי עם החלב של הקטניות

כל הכבוד שלא התעצלת ועשית את הבדיקות

רציתי פעם להציע לך לעשות בדיקת נשיפה, פעם הייתי סובלת המון מהבטן וכל הבדיקות לא עזרו שעד שבדיקת נשיפה פשוטה הבהירה לי שיש לי איזה חיידק שמתגלה רק כך.
אנייויי אני שמחה שמצאו מה זה ולא נתנו לך לחשוב שזה בראש!

ומסכנה הבטן שלך, הייתה לה תקופה לא קלה.

Rachel47

New member
החלמה מהירה לבטן

לקטוז..וול זו בעיה ידועה ונפוצה ולמעשה לחלק גדול מאוד מהאוכלוסיה יש רגישות ברמה מסויימת
הרגישות שלך פשוט גבוהה יותר
לפי מה שאני יודעת הכדורים האלה באמת עוזרים אם את ממש רוצה להמשיך אבל תכלס תנסי בלי חלב, גם ככה טוענים שבלי קשר חלב זה לא בריא..אז תירוץ להפסיק..
ואם יש משהו שאת ממש לא יכולה לוותר עליו (סתם נניח גלידה..וואטאבר) אז תשמרי את הכדורים בשבילו

באסה על החיידק בבטן אבל אני קצת שמחה שאחרי כל מה שעברת לאחרונה לפחות גיליתם את המקור, סוג של פאקינג הללויה בואו נטפל בזה כבר!

בקיצור הלוואי והכל יפתר בקרוב ולא תסבלי יותר
כאבי בטן זה בלי ספק אחד הדברים המציקים והמשתקים

Shiri from the block

Active member
כל מה שכתבת זה מה שכתבתי בעצמי חח אמרתי שאני גם ככה מפסיקה עם מוצרי חלב ושותה חלב סויה בבוקר.
זה היה סתם בדיקה לוודא עם כל שאר הבדיקות שעשיתי לבטן.
ואני לא אוכלת גלידות גם ככה, אז אני מסודרת

ולגבי החיידק- הייתי היום בבוקר אצל הרופאה והיא הביאה לי אנטיביוטיקה לעשרה ימים, צריכה לקחת 4 כדורים בבוקר ו-4 כדורים בערב אמאאאאא

למעלה