ממש נורא!

אני לא מסוגלת להתרכז בכלום מאז ששמעתי.
פשוט נורא ואיום, ועדיין, וכמה שנורא להגיד, טוב שהם לא עברו התעללות ולא סבלו, הם היו רק ילדים.
ת.נ.צ.ב.ה

Shiri from the block

Active member
האמת שאני גם חשבתי על זה באמת נשמע רע, גם אני חשבתי שלפחות הם מתו ישר ולא סבלו התעללות

אבל כמה שזה עצוב

Macphista

New member

הייתי הערב בכינוס כלשהו שהתחיל ממש בשמונה וחצי ובדיוק אז התחילו להגיע הידיעות והייתה אישה שפשוט התפרצה בבכי.

ממש עצוב.
לפחות אנחנו מצאנו את הגופות כך שאין שום דיון על החלפת גופות תמורת שחרור מחבלים.

ממש עצוב

הייתה הרגשה שזה לא יגמר טוב, אבל ההקלה היחידה זה שלפחות מצאו אותם, שהמשפחות יוכלו לצאת מהאי וודאות ושיוכלו להביא אותם למנוחות.
כואב הלב, הם בסך הכל ילדים.

Rachel47

New member
נורא ואיום

גיל 16
זה לא נתפס
אני גיליתי את ברכבת הביתה, וכל הנסיעה, אחרי שהבנתי ועיכלתי וניגבתי את הדמעות, חשבתי על איך זה שהעולם לא עוצר רגע, כשקורה דבר כזה.

כולם מדברים על סילבר ליינינג, אפילו בשרשור פה "העיקר ש..מזל ש..לפחות.."
אני גם חושבת שזו כנראה הדרך הכי פחות נוראה שזה היה יכול לקרות
זה פשוט לא מנחם אותי כל כך
ברור שלא הייתי מעדיפה שהם יעונו
אבל זה קצת הזוי לכתוב את המילה העדפה בהקשר הזה
לא יודעת. עולם נוראי, באמת, אני לא יודעת איך להתמודד עם זה.

טרגדיה איומה, ליבי עם המשפחות

אני חושבת ש(וזה רק התחושה שלי)

שמחפשים נחמה במשהו, ולחשוב על המצב כמו שהוא לפעמים קשה לתפוס ולעכל, ואז המחשבה על גןלדווסר ורגב או על אביטן, אברהם וסואעד שנחטפו ועברו מה שעברו, ומה עבר על המשפחות כל השנים האלה, אז יש מעט נחמה שהם לא סבלו, שלא היו באי וודאות שנים, שזהו זה נגמר. כמובן שזה עדיין לא נתפס וכואב.
גם נורא נורא מכעיס אותי האדישות של העולם, איך מערכת יח"צ של המוסלמים הקיצונים "מנצחת" בדעת הקהל, איך אף אחד לא מבין ממש מה הולך פה, ושומעים בראיונות עם פעילים ארופיים בעולם שהם פשוט עברו שטיפת מוח, שאין להם מושג מה זה שדרות, ומה באמת קורה אצלנו.

Macphista

New member
אני מצטערת להיכנס

בעיתוי כזה, אבל כמו שאת כותבת שהעולם לא יודע מה קורה בשדרות, ישראלים לא יודעים מה קורה בעזה.

לא מצדיקה כלום, לא תומכת בשום דבר.
רצח זה דבר מתועב ושלושת החבר'ה הצעירים צריכים להיות היום חיים ונהנים מהחיים כמו שצעירים נהנים מהחיים, רק מצביעה על כך שחוסר הבהירות וחוסר הידע שייך לכולם.
ולדעתי זה שורש הבעיה.

יודעים מצויין מה הולך שם

יודעים על העוני המחפיר, יודעים על הקשיים ויודעים שיש שם אנשים שפשוט רוצים לחיות בכבוד ובשלום. כל זה לא נותן כלום אם אירגוני טרור שולטים עליהם, מתחבאים בתוכם ולוקחים להם את כל הכסף כדי לקנות אמל"ח. מה אנחנו כמדינה יכולים לעשות? מה ניתן לעשות אם הם מחליטים לשגר טילים מתוך בית שיש בו נשים וילדים.
או שטיפות המוח שהם עוברים בבתי ספר.
ועד שסוף סוף מדברים בערוצים שונים ועושים צעדים קטנטנים לעבר שיחות, אז הממשלה שלהם קמה ועושה ממשלת אחדות עם ארגון טרור.
אני מצטערת, אבל נגמרה לי הסימפטייה.
אני בטוחה שרבים יודעים בדיוק מה הולך שם, אבל גם להם נמאס להרגיש חמלה אחרי אין ספור מעשי טרור, רצח, פיגועים וכו'.

לגבי הארופאים היפי נפש האלה, בכמה כתבות שונות הראו ראיונות איתם ושאלו מה הם חושבים על הצד שלנו, ששדרות מקבלת טילים, אז הם שאלו את הכתב "מה זה שדרות"?

אני מבינה מאיפה את באה, באמת שאני מבינה, אבל, לא יודעת, משהו השתנה לי בשנים האחרונות, נגמרה לי הסובלנות.

Macphista

New member
ועדיין נמנעת מלכתוב את ה- דבר ה-גדול

וגם אני מנסה להימנע ורק רומזת כי זה עדיין שרשור שנוגע לאבל.
אולי בהזדמנות אחרת יותר רגועה נוכל באמת להסתכל על מה ישראל עשתה וממשיכה לעשות יום יום.

Rachel47

New member
טוב זה בהחלט הצד המעצבן ביותר

אני לא מצליחה להבין איך קורים סיפורים כאלה
איך יורים עלינו בלי הפסקה
איך ילדים ישנים במקלטים
והעולם פשוט סבבה עם זה

העולם דרך אגב סבבה עם הרבה מאוד עוולות ואני לא אומרת שאנחנו המדינה היחידה שסובלת מהשאננות של העולם
אבל רבאק, בתור מדינה שכן נמצאת כל הזמן בכותרות, שכן מקיימת יחסים מאוד אינטימיים עם ארה"ב, איך זה שדבר כזה קורה ואנחנו עדיין שומעים את האדישות והבורות הזו?!
לא מצליחה להבין את זה בכלל!

ולחפש נחמה כן אני מבינה את זה וכמו שאמרתי גם אני אומרת את זה לעצמי ואני מניחה שזה עוזר
עדיין האסון הזה הוא במימדים שקשה לי לעכל..

יותר מזה
אומר לך את האמת
אני לא יודעת מה כן אפשר לעשות
אני לא מאלה שקוראות וצועקות לפעולות פשוט כי אני באמת לא יודעת אילו פעולות יש לנקוט
צריך להגיב, בלי ספק, אבל שום דבר הוא לא שחור ולבן

Shiri from the block

Active member
אני חושבת ואני יודעת שיש לי דעה מאוד קיצונית בעניין, אבל אני חושבת שצריך לעשות עונש קולקטיבי בעזה שידעו שאסור להתעסק איתנו.
שישראל תעשה פעולת הרתעה אחת ולתמיד שידעו שאנחנו מסוגלים לזה, ואז אולי הם יבינו שלא שווה להם לחטוף חיילים ולהרוג אזרחים.
אבל כשאנחנו לא עושים כלום, לא מגיבים, והמחבלים חיים במלון 5 כוכבים בבית כלא עם תואר, אוכל, טלויזיה, אז למה שהם יפסיקו להרוג אותנו? אין להם סיבה. ועוד משחררים אותם לרחוב אחר כך.
לכן אני חושבת שהדבר האידיאלי זה לעשות משהו גדול ומשהו מרתיע מספיק שילמדו שנמאס לנו כבר.

אבל כמובן שזה לא יקרה. וישראל לא תעשה כלום. וימשיכו לרצוח אותנו ולחטוף אותנו כי חס וחלילה נעשה משהו שהעולם לא יהיה מרוצה ממנו וישנא אותנו. (כאילו שזה לא כבר קורה עכשיו)

Macphista

New member
עונשים כאלה כבר נעשו

ורק גררו עוד גל של שנאה, התחמשות, וכתוצאה מכך עוד הרוגים ישראלים.

אם יש לך 10,000 שונאים בעזה או ביהודה ושומרון, ברגע שאת עושה עונש קולקטיבי והורגת על הדרך עוד כמה מאות או אלפים, מעגל השונאים שלך רק גדל, מעגל קרובי המשפחה והחברים של ההרוגים החדשים גדל, ויש לך עוד אלפים שירצו לנקום את דמם.

הרג לא פותר הרג.
בין אם זה הרג קטן כדי שלא יגידו שלא עשינו כלום, ובין אם זה הרג גדול כי צריך להיכנס בהם ולהראות להם מה זה.

Shiri from the block

Active member
אני לא מסכימה תמיד יהיו ערבים שירצו במותנו, זה לא משנה מה נעשה.
עובדה שאנחנו לא עושים כלום והם עדיין חוטפים אותנו והורגים אותנו.
אז הגיע הזמן לעשות משהו. פעולת הרתעה. אז שישנאו אותנו. מה חדש. גם אני שונאת ערבים אבל אני לא הולכת והורגת אותם.

Macphista

New member
עובדה שאנחנו לא עושים כלום?

זה בדיוק מתקשר למה שכתבתי כמה הודעות למעלה.
חוסר ידע.
אנחנו עושים הרבה מאוד דברים כל יום.

בכל מקרה אם את רוצה אפשר לעבור למסרים ונשאיר את השרשור הזה כהבעת צער על מוות מיותר.

Shiri from the block

Active member
אני יודעת מה הולך בעזה אבל כשהחמאסניקים עצמם הורגים ערבים בעזה, מה אני יכולה לעשות?
וחוץ מזה, הדאגה העיקרית שלך ושל מי שנמצא פה, צריך להיות לתושבים ולאזרחים הישראלים קודם כל, ואז לדאוג לשאר.
אז בזמן שאנחנו לא יכולים לחיות פה בשלום ובשקט, סלחי לי שאני לא מזילה דמעה על מה שקורה להם בעזה...

הם מקבלים תנאים יותר טובים

מאשר שליש מהאוכלוסיה בארץ שנמצאת מתחת או קצת מעל קו העוני.
ואז הם חוזרים לרשות ומקבלים מענק של 50 אלף דולר!!! ומשכורת לכל החיים על פועלם.

אני בעד עונש מוות לרוצחים על רקע לאומני (חסל חילופי מרצחים, או שחרור בשביל "שיחות שלום"), הרס הבתים שלהם (כמו שהיה פעם).
וכלא שיהיה כלא! ולא בית הבראה.
אני גם בעד להחזיר את כל מי ששוחרר בעסקת שליט וכל מי ששוחרר בפעימות האידיוטיות האלה (כי הרי אין בכלל שיחות).

יש כ"כ הרבה עוולות בעולם (רוסיה, סין וטיבט, רואנדה ואפריקה בכלל ולא חסר) ומשום מה העולם תמיד מוסט נגדנו, איך בכלל אפשר להגיד עלינו אפרטהייד? אני ממש לא מבינה למה אנחנו לא מצליחים להראות מי אנחנו ומה אנחנו עוברים.

Macphista

New member
התשובה ברורה

ואי אפשר להיתמם כל הזמן ולהגיד שאנחנו לא מבינים למה כועסים על ישראל ומה יש לפלסטינים נגדנו.

Shiri from the block

Active member
זה בדיוק מה שמכעיס אותי אצל שמאלנים הדאגה כל פעם לערבים מעל פני אזרחי המדינה. החיבור הזה עם השנאה של הפלסטינים לישראל. פשוט לא יאומן.

אם הם כל כך היו רוצים לעשות שלום, והיו רוצים רק את ההתנחלויות, הם לא היו עושים פעולות טרור והורגים אותנו. הם היו מדברים איתנו, מנסים להגיע להבנה והסכמה.
אבל להרוג??? זה בדיוק מה שמרחיק אותנו מהם! איך אפשר לעשות איתם שלום? פשוט לשתוק ולתת להם את השטחים ולקוות שזה יספק אותם?? זה ממש לא פיתרון וזה בהחלט לא אידיאלי. וזה בהחלט לא מה שיביא שלום.

אבל תמשיכו לחיות בסרט ולהיות נאיביים שהערבים טובים ורק רוצים שטח קטן מהמדינה וזה מה שישתיק אותם. הגיוני.

למעלה