OKDeSign

New member
הבנתי שזה מאכזב אחרי הראשון

טוב לדעת שזה לא הקונצנזוס :)

לא יודע ממי שמעת את זה...

כל הביקורות שקראתי/שמעתי/ראיתי מהללות את הסרט הזה (כולל 93% ב-rotten tomatoes ו-8.7 ב-IMDB לעומת 8.2 של הראשון).
הוא ללא ספק יותר טוב מהראשון. באופן אישי אני חושב שזה סרט האנימציה הכי טוב מאז Tangled.

אני גם יהיה בשוק אם הוא לא יזכה באוסקר

לסרט אנימציה הטוב ביותר השנה, אפילו שביג הירו 6 של דיסני עוד לא יצא (יוצא בנובמבר).

jess r

New member
המספרים האלו לא אומרים כלום

רוב הסרטים מתחילים בהייפ ובנתונים גבוהים בשבועות הראשונים עקב התלהבות (ולא מספיק דירוגים) ואז צונחים.
ייקח לפחות חודש-חודשיים עד שנבין מה הקונצנזוס.

(לא ראיתי את הסרט ואין לי דעה עליו, סתם מציינת)

jess r

New member
לא

ברור שכן

- אריה והכלב. דנתי בזה עם חברה והגענו למסקנה שהיא לא הרגה אותו כי היא התבגרה והרשימה השחורה שלה זה כבר לא חלק מהותי ממי שהיא, זה משהו ילדותי שהיא זנחה והבינה שיש משהו יותר עוצמתי בפשוט להשאיר אותו לדמם שם למוות.

- "אלא אם כן יש מלומד מאחורי האבן הזאת, אני גמור"
גם ברגעיו האחרונים הכלב יותר משעשע מחצי מהדמויות בסדרה.

- בספר, ככה טוענים הפורומים, אריה אומרת לכלב שהיא נוהגת בו כמו שזאבים נוהגים בכלבים
ציטוט מוצלח, חבל שהשמיטו אותו.

- אריה עולה על הספינה - ספיילרתי לעצמי ועדיין נהנתי מהאופן שבו זה קרה. מעניין אם המעבר לארצות הרחוקות הוא רמז לכך שהיא תפגוש פעם את דיאנריז.

- טיריון: סגירת קצוות יפה. התרגשתי ממש מהחיבוק שלו עם ג'יימי (גם כי זה היה קצת גיי אבל לא משנה
), וסוף סוף טייוין מת. מעניין מה זה אומר על החתונה של סרסיי. ומעניין אם טיריון איכשהו יתקל באריה. מעניין גם ששלושת הדמויות האהובות עלי נמצאות עכשיו מחוץ לווסטרוז.

- סרסיי וג'יימי - אה... למי אכפת.

- דיאנריז והדרקונים - אויש, זה נורא משעמם אותי. אפשר שהיא תעשה משהו מעניין? ואיפה הדרקון השישי? זה מהותי שהם לא מוצאים אותו?

- ג'ון וסטאניס - מפגש צמרת של שני כדורי השינה בסדרה. ואיפה המהלכים הלבנים? לפני 2 עונות בערך סאם ראה אותם צועדים בהמוניהם לכיוון החומה, לא? איפה הם? והאם סטאניס מתכוון להלחם גם בהם? כאילו אש נגד לבנים-מהלכים וזה.

- בראן והעץ. חסרים לי הסברים. זה מהפעמים האלו שאני מרגישה שאני צופה בגירסה מוסרטת של ספר. מי הם הילדודס האלו? מה תפקידם בכוח? למה הם מצפון חומה? מי זה העץ הזה? מה קורה כאן?

וזהו. היה סיום נהדר.

Oukami Kun

New member
היה מעולה

בעיקר כי השאיר עם מלא טעם של עוד. שזה גם מעצבן, כי העוד הזה יהיה רק עוד שנה

הסצינות עם אריה היו מדהימות. הציטוט הזה באמת מגניב וחבל שהושמט, אבל היא כל כך בד-אס שזה לא משנה לי בכלל. אני לא הבנתי אם היא נוסעת לבראבוס או שהשטות עם המטבע אומרת שהוא ייקח אותה לחומה. בכל מקרה, היא עדיין בחיים ובידיים ידידותיות, שזה יותר טוב ממצבה ברוב הסדרה.

קצת התאכזבתי מהסיום של טיריון, אם כי אני שמח שהוא חי. הייתי בטוח שהוא ימות העונה. זה שואריז שם אותו על הספינה, שמע את הפעמונים והסתובב ועלה על הספינה היה מעולה. אני ממש אוהב את ואריז משום מה. אולי כי הוא מזכיר לי את דוריום מדוקטור הו.
עוד לגבי טיריון - שנאתי את זה שהוא רצח את שאי, אבל אהבתי שהוא רצח את טיווין. ויותר מזה, אהבתי שהוא רצח אותו כשהוא בשירותים. סופסוף מישהו רע מת בסדרה הזאת ולא מי שאני אוהב. כנ"ל אגב לזה שבריאן הרגה את הכלב, הייתי בטוח שהוא יהרוג אותה, כי אף פעם הטובים לא מנצחים בסדרה הזאת.

אני די בטוח שזה שטיריון, אריה ודניאריז כולם בגלות אומר שיהיה פה איזה מפגש פסגה כלשהו. כמובן שה יקרה לפני שדניאריז תחליט לחזור לווסטרוז
. חוץ מזה שאריה עכשיו ממש לבד, בלי אף דמות עיקרית או אפילו משנית, מה שאומר שהיא תחבור בקרוב למישהו.

הדרקונים - כן, זה נראה לי קריטי שהשחור לא בסביבה. היא לא מצליחה להשתלט עליו, בעוד שעל האחרים היא כן. אגב, סצינה ממש טובה כשהיא קושרת אותם בשלשלאות. ממש האמנתי לרגש שלה, שזה מרשים כשהיא עובדת עם CGI.

לי רק לא ברור איך לעזאזל סטאניס ידע על מה שקורה בחומה. כל השאר מתיישב לי טוב, אבל הוא לא היה בים? באיזה אי בדרום או משהו? כאילו, לפחות תראו לנו אותו על ספינה או משהו. ווטאבר.
המבט שהאישה האדומה דפקה לג'ון סנואו בסוף היה נורא. יש לי תחושה שהיא הולכת לעשות לו משהו רע בעונה הבאה, או להפוך אותו לחלק מהצבא של סטאניס. שזה רע. בא לי שמישהו יהרוג אותה כבר. היא מלחיצה אותי בטירוף.
+לאן הם הולכים מכאן? הם נשארים בחומה כדי להגן עליה? הם הולכים לכבוש את הצפון? לבנות מחדש את ווינטרפל? שטים שוב דרומה כדי לכבוש את מעלה המלך?

הקטעים של בראן היו מצוינים לשם שינוי. זה שהרגו את החבר שלו היה מאד עצוב, אבל אחותו הייתה מגניבה. מסכים איתך לגמרי שמרגיש כאילו חסר לנו מידע על הילדים האלה ועל מה לעזאזל הם עושים שם. בנוסף, הייתי שמח לדעת מאיפה הגיחו השלדים האלה - כי הם לא מהלכים לבנים וזה סוג חדש של קסם שלא פגשנו. פלוס, איפה לעזאזל הם נמצאים? כמה צפונה הם הלכו?
+זה שבראן משתלט על הודור ונהיה רצחני זה אדיר.
+העורב היה מלחיץ. אבל! נראה לי שאני מבין מה זה אומר שהוא לא ילך, אלא יעוף - הוא הולך להיות רוכב דרקונים. או מאמן דרקונים. או משהו שקשור לדרקונים של דיאנריז.

ומתי, לעזאזל, יגיע החורף?

jess r

New member
לגבי סטאניס

בעונה הקודמת הם קיבלו מכתב שנשלח מהחומה על זה שהלבנים המהלכים מתקרבים וכו', ואז מליסנדה אומרת "האיום האמיתי בא מהצפון" ואז עונה שלמה לוקח להם לשוט לצפון. אגב, הם היחידים שעונים להם! מעלה המלך מתעלמים... לא מפתיע שאתה לא זוכר, אם לא הייתי קוראת בפורומים (מלאי ספויילרים) לא הייתי זוכרת בחיים.

Lhuna1

New member
דעתי על הפרק

ואריז = דוריום
צודק!

סצינת התקיפה של הצבא של סטאניס בצפון היתה חזקה לדעתי (אני דווקא זכרתי שמשמר הלילה שלחו קריאות לעזרה לכולם וסטאניס היחיד שראינו שקביל את המכתב והתייחס ברצינות).
וסטאניס המשעמם סופסוף מצדיק את עצמו ואת תביעתו לכס הברזל.

אני גם לא הבנתי בדיוק אם אריה עכשיו בדרך לבראאבוס או שהם לוקחים אותה לחומה.

הסצינה של אריה והכלב הגוסס היתה חזקה, אבל לא הסתדר לי לגמרי שהיא השאירה אותו לגסוס במקום המתת חסד. אחרי הכל ביססו אותו מולנו הצופים וגם מול אריה כדמות שבפנים היא טובה (מתחת למעטה הקשיחות) ושנוצרו ביניהם יחסי אמון.
שמחה שאריה לא הלכה עם בריאן ופודריק כי הם משעממים ומעצבנים וזה מגניב איך שהיא שורדת בזכות עצמה.

טיריון הורג את טיווין בשירותים - מעולה!

הסצינה עם הדרקונים שברה את ליבי!!
זה כזה עצוב איך שהיא נאלצת לקשור אותם, וטראגי שממקור כוח אדיר הם הופכים (בשלב זה) להיות נטל וסכנה.

בראן והקרב עם השלדים - מהמם!! אני לא צופה בסדרות בשביל האפקטים המיוחדים, אבל זה פשוט היה כ-ל כ-ך יפה!! לא יכולה שלא להתמוגג מזה. ואיך שהם פורצים עם הזרועות מתוך האדמה
סצינת מאוד אפקטיבית ומגניבה.
חבל לי גם שלא קיבלנו הסבר טוב יותר לדברי העורב, וגם למי הם השלדים ולמה הם נלחמו בהם.
הגזע של "הילדים", שהיו שם לפני "ראשוני האדם" - מגניב.

אוף, עכשיו לחכות עוד שנה לעונה הבאה?
מבאס.

jess r

New member
היא בדרך

לבראבוס. אמנם ספיילרתי את זה לעצמי אבל בלי קשר: הוא אומר לה שהוא לא נוסע צפונה ומתלהב מזה שיש לה מטבע ממישהו מבראבוס. יותר מה, היא מתלהבת מהרעיון של בראבוס כי היא מכירה את ההוא משם.

והשלדים זה מהלכים לבנים. לא?

Lhuna1

New member
א. תודה

ב. השלדים לא נראו לי כמו המהלכים הלבנים, אבל אולי הם כן...

Oukami Kun

New member

מעניין אותי מי יושב ועובר על מאות קטעי חדשות רק כדי להוציא את המילים האלה ממנו.

SHTRUDIDI

New member
הם דיברו על זה איתו כשהוא בא להתראיין

יש להם עורך וידאו ספציפי שעושה את זה בגאונות מוחלטת.
הקטע עם הבנות שאומרות YEAH כה גאוני!
והראיון איתו גם היה מעולה, אגב. אם טרם ראית, מצחיק בטירוף - כדאי.

למעלה