פינת חדשה- פינת העבודה

שירהד1

Member
מנהל
פינת חדשה- פינת העבודה

בעקבות מה שסיפרה "חובטת השטיחים" על הקמת העסק, ובעקבות מה שכתבה "מיק ניק" לגבי הגשמת שאיפות בקריירה, חשבתי על "פינת העבודה"-

בפינה זו תהיה לכן הזדמנות:
* לספר לנו משהו על העבודה שלכן- בין אם אתן שכירות ובין אם אתן עצמאיות. במה אתן עוסקות, לאן אתן שואפות להגיע, מטרות הקשורות לקריירה/עבודה.

* אם אתן עצמאיות- לכתוב על העסק שלכן, להעלות פוסט שקשור אליו, לפרסם עצמכן (אם אתן מעוניינות, כמובן- כי חלקכן בוודאי מעדיפות להיות אנונימיות...).

*אם אתן מחפשות עבודה- אתן יכולות לשתף אותנו בכך ולנסות להיעזר בנו גם בעניין זה.

אז קדימה- לעבודה ולמלאכה!
שלכן,
שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

נושא קצת כאוב

הקריירה שלי בהולד כבר לא מעט שנים.
ועכשיו אני באמת בנקודה מאוד מתסכלת שאני בעצם בבית ״סתם״.... וזה קשה לי ממש.
בוא נגיד שמי שמכיר אותי בחיים האמיתייים בוודאי כבר זיהה מי אני. אבל לשמירה על עמעום מסויים נגיד
בכלליות שבמקצוע שלי אני מדענית/חוקרת.
בחרתי להישאר עם כל ילד שנתיים בבית ויצא שעבדתי בעצם רק כשלוש שנים בכמעט עשור האחרון.

הקטן שלי נכנס לא מזמן לגן ובעצם כבר הייתי בהריון ולא חזרתי לעבודה ואמרתי שכבר אשאר רצוף בבית וזהו.... ואז קרה מה שקרה ובעצם אין תינוקת ועדיין אני תקועה בבית לבד עכשיו.

הבעיה המרכזית שלי שבהריון אני ממש לא מתפקדת, בקושי ששרדתי בהריון הקודם בעבודה שהיתה לי, ממש בקושי.
להתחיל עבודה חדשה בהריון זה בבחינת לשרוף גשרים, בתחום שגם ככה לא ענק בארץ כי אני אהיה עובדת גרועה מאוד. אני מקיאה בלי סוף, חלשה נורא, מסוחררת, ובעצם זקוקה לשכב במיטה את מרבית תשעת החודשים האלו. עבדתי בהריון הראשון והשלישי במקום עבודה מוכר והם הבינו איכשהו. בהריון השני הייתי בבית.

עכשיו מה שעומד על הפרק זה שאני מאוד רוצה ללכת לעשות דוקטורט בתחום, וזה חמש שנים, עבודה כל יום במשרה מלאה ומעט קורסים. אלו צריכות להיות חמש שנים רצופות, ככה שאי אפשר לקחת שנתיים הפסקה ולהישאר בבית ואז לחזור.

ואני מרגישה מאוד מאוד תקועה ועצובה. אני עכשיו כמו כלואה בבית מחכה להריון שמי יודע מתי יבוא ומי יודע איך יסתיים ואני לא אוהבת את זה בכלל. מרגישה שזה בזבוז זמן. ושונאת להיות בעמדת המתנה.
מצד שני אני לא ממש רואה ברירה, אנחנו מתכננים להתחיל לנסות שוב בקרוב, ברור לי שאני לא אוכל להחזיק עבודה חדשה בהריון וברור לי שאני שוב רוצה להיות עם מי שיבוא שנתיים בבית. אז אני בעצם אסירה של עצמי. ושל הזמן.

לא יודעת מה עושים במקרה כזה.... אבל זה בהחלט מוסיף לתחושות הקשות שלי לאובדן עצמו. והישיבה עצמה בבית שאומנם מספק הרבה עבודה בפני עצמו, וגם מאפשרת לי להוציא כרגע ב13 מהמסגרות, מדכאת בעייני. ואני מרגישה מתבזבזת...והסביבה גם לא שוכחת להזכיר לי את זה יום יום.

שירהד1

Member
מנהל
אויש, את באמת אובדתעצות, הה?

יש לי כל כך הרבה דברים לומר, אנסה לתמצת:
1. אכן המצב נשמע מאוד מתסכל. את לא מסופקת ולא ממצאת את הפוטנציאל הגבוה שלך, ובאמת, לפי התיאור שלך, אכן, בגלל שמתוכנן הריון ובגלל שאת ממש בחוסר תפקוד מוחלט בזמן ההריונות, זו באמת בעיה מבחינת מציאת מקום עבודה.

2. חייבת להתייחס לגבי המצב הגופני בזמן ההריונות- אני מכירה מישהי אחת כזו, שהתיאור שתיארת את עצמך הוא בול מה שהיה אצלה בכל ההריונות. כלומר- קיימים מצבי קיצון כאלו. יחד עם זאת, רוצה לשאול אותך האם התייעצת עם רופאים/ות לגבי אופציות לסייע מבחינה רפואית? אולי החולשה נובעת מאנמיה שניתן לפתור אותה? אולי אפשר לקחת כדורים נגד הבחילות וההקאות שיקלו בעניין זה?...

3. עם כל התסכול שבדבר (ואני באמת יכולה להתחבר מאוד לדברים שכתבת), אני רוצה להאיר משהו באור חיובי-
העובדה שאתם מסוגלים לכלכל את עצמכם עם משכורת אחת- היא משמחת, ומהווה פריבילגיה עבורך, וצריך לראות את החיוב שבזה. תארי לך שלא היתה לך ברירה מבחינה כלכלית, וכדי לממן את צורכי החיים הבסיסיים היית איכשהו נאלצת לחזור לעבוד- או במקצוע שלך או בעבודות מזדמנות. ואני לא מדברת על מותרות, אלא על צרכים בסיסיים. מרבית המשפחות לא יכולות לחיות ממשכורת אחת (ואני נכללת בהן), כך שאני לא מפחיתה מעוצמת הכאב והתסכול על חוסר המימוש המקצועי, אך מראה לך צד נוסף.

4. להיות אמא במשרה מלאה, שזה מה שאת כעת, זו משרת החיים בעיניי. ואני לא צוחקת ואני לא צינית. ואני לא מתכוונת לעבודות הנקיון, בישול, כביסה וכן הלאה..אני מתכוונת לפניות שלך מבחינת הזמן- לגדל, לחנך, להיות שם בשבילם, לעזור להם בכל מה שנדרש, לפתח אותם, להקשיב להם, וכן הלאה....כמובן שפניות של זמן אינה מספיקה, אלא צריך גם המון כוחות, וכעת משאבי הכוחות שלך הדלדלו, וצריך לדאוג למילויים.

5. כדי לצמצם במעט את תחושת התסכול- האם יש לך איזשהו תחביב שהזנחת במהלך השנים? אולי זה הזמן לחדש התעסקות בו. אולי זה הזמן לחדש עצמך, להמציא את עצמך מחדש במובנים מסויימים, למצוא תעסוקה התנדבותית כלשהי. השמיים הם הגבול. באמת.

תודה על השיתוף ואני מקווה שנתתי לך חומר לחשיבה.
שירה.

שירה דוד
09-7749028

שירהד1

Member
מנהל
הבהרה חשובה לגבי נקודה 4-

שלא ישתמע לשתי פנים- אני פמינסטית, ומאמינה וחושבת שאישה יכולה גם לנהל קרירייה וגם להיות אמא בו זמנית. אני חושבת שחשוב מאוד מאוד שכל אדם יממש את הפוטנציאל הטמון בתוכו, אחרת יגיע מהר מאוד למצב של תסכול.
יחד עם זאת, השילוב הזה של אימהות וקריירה/עבודה הוא מורכב, ולא פשוט למצוא את דרך החיים המאוזנת ביותר.
בדבריי התייחסתי למצב שהכותבת תיארה, שבו היא "רק" בבית ו"רק" מטפלת בילדים, ורציתי להראות שזה ממש לא "רק", אלא המון המון המון.

שירה דוד
09-7749028

וואו תודה רבה על התשובה המושקעת

אנסה לענות-
לגבי המצב הגופני בהריונות- ניסיתי לטפל, ללא הועיל, המצב רק מחמיר מהריון להריון. שילוב של בחילות והקאות מסביב לשעון, לחץ דם מאוד מאוד נמוך ואיזו בעיה עיצבית שמחמירה מהריון להריון. בעצם המצב הפיזי שלי בהריון גם הגביל לנו את מספר הילדים, כי כל פעם שאלנו את עצמינו האם ניתן לוותר על האמא של הבית עכשיו ל9 חודשים ולא תמיד היה ניתן.... וזה קשה לי לכשלעצמו.

אין ספק שהאפשרות שלנו לחיות ממשכורת אחת היא פריבילגיה עצומה. אני מעריכה את זה כל יום. ובעלי שמח שאני בבית ככה שאין על העיניין חיכוכים. אז נשאר רק הקושי שלי שאני פשוט לא אוהבת עבודות בית.... ולא אוהבת שכולם הולכים ואני נשארת בבית.... בטח ובטח שאין תינוק איתי בבית. ועוד יותר עכשיו שהם כולם הולכים והבית מרגיש ריק.

אני מסכימה לגמרי שאמא במשרה מלאה זאת בהחלט עבודה חשובה ומכובדת. ובאמת זה נותן לי יותר זמן פיזי ופניות ריגשית אבל זאת עליה וקוץ בה.... כי אני מאוד כועסת על עצמי בפעמים שאני מבקרת את האמהות שלי, שהיא לא מושלמת בעליל. כי אני בבית בשביל זה..... אז איך אני לא אמא מהממת???

אני באמת מנסה לחדש כוחות, כרגע זה לא פשוט. ואני גם מבינה שהריון חדש יחזיר אותי שוב למצב פיסי קשה.... עכשיו אני מעריכה מה זה להרגיש שוב כמו בן אדם. ירדתי ב4 חודשים במשקל די הרבה, וגם ככה לא התחלתי עם עודף. אז עכשיו אני אוכלת בלי הפסקה להחזיר מלאיים ;)

תחביבים וחברה יש לי, מה שמצחיק אולי זה שבאמת אין לי הרבה זמן... בגלל שאני לא עובדת אז משימות אחרות נכנסות. והבית דורש המון וגם הילדים הקיימים. תכלס הם יוצאים בבוקר וב12:45 אני כבר מתחילה איסופים. אז השעות הפנויות האמיתות שלי הן מעטות. ואני גם עוזרת למשפחת המקור שלי לא מעט, אמא שלי בת יחידה וסבא וסבתא שלי נושקים ל90 וזקוקים ללא מעט עזרה ואני עוזרת גם. ויש שם עוד מי שזקוק לעזרה ואני עוזרת. וכל זה משפיע לנו על מקום המגורים.... שאנחנו לא אוהבים, אבל אנשים תלויים בנו....
אז בעצם בגלל שאני בבית, מתמלאים החיים בהמוני משימות, שאני עושה מכל הלב, אבל זה לא משאת נפשי ואני כן מרגישה שאני לא ממשת את עצמי. מנסה אבל להתחזק שאני משפיעה הרבה טוב סביבי וזה גם נחשב.

שוב תודה רבה על התשובה שבהחלט עוררה אותי למחשבה.

שירהד1

Member
מנהל
המצב הפיזי שלך בזמן ההריון

נשמע ממש מקרה קיצון. אני לא יודעת מה לומר, פרט לכך שבוודאי את צריכה להיות במעקבים רפואיים לעיתים תכופות ולקבל תוספות מזון כלשהן כדי לשמור על המאגרים איכשהו+ מעקב אחר לחץ הדם ובטח עוד דברים נוספים, מעבר למישהי אחרת.

רגשות אשמה של אמא והתמודדות עם הפן הלא מושלם שלנו- זה נושא גדול. ניתן לטפל בו, אך לא במסגרת זו.

זה שאת עושה הרבה ועושה הרבה טוב לסובבים אותך- זה דבר אדיר, ובהחלט משהו שמומלץ לתמשיכי להתחזק ממנו.

ועדיין- עם כל זה- אני בהחלט יכולה מאוד להבין את המקום של התסכול לגבי חוסר המימוש העצמי מבחינת העבודה והיכולות שלך.

שירה.

שירה דוד
09-7749028

שירהד1

Member
מנהל
מזמינה אתכן לפנות אליי לצורך ליווי אישי
-

בעקבות דברים מאוד מרגשים שנשים כתבו לי במערכת המסרים, לאחר מחשבות ולבטים מרובים ומתוך המון כבוד ושיקול דעת, החלטתי לפתוח בפניכן, נשות הפורום היקרות, את האפשרות לפנות אליי לצורך ליווי אישי, בתקופה קשה זו חייכן (הכוונה היא לסיוע וליווי אישי, שהינם מחוץ לכתלי הפורום ומעבר לתחום ההתנדבות).

כדי להתרשם מהגישה הטיפולית שלי, אתן מוזמנות לעלעל בדפי הפורום ולקרוא את תשובותיי והתייחסותי. קחנה בחשבון שהיכולות המקצועיות שלי גבוהות עוד יותר בחיים האמיתיים, ובכל מקרה, הפורום, נפלא ככל שיהיה, אינו יכול להחליף ליווי אינדיבידואלי משמעותי.

אתן מוזמנות לפנות אליי במערכת המסרים, כדי לקבל פרטים נוספים ו/או על-מנת לשאול אותי ככל שתחפצו לגבי העניין.
אני מבטיחה מאה אחוז של מקצועיות ואמינות- אם ארגיש שביכולתי ובכוחותיי לסייע- אגיד. ואם ארגיש שמסיבה כזו או אחרת אני פחות מתאימה- אפנה למישהי אחרת.

אני עובדת 18 שנים, ובכל שלב ושלב הוספתי עוד לימודים ועוד נדבק טיפולי-
ריפוי בעיסוק, הוראה מתקנת, הדרכה קלינית, עבודה עם סטודנטיות עם לקויות למידה, הדרכת הורים, וכעת- לאחר כ-6 שנים בפורום, ומתוכן 3 שנים כמנהלת הפורום, החלטתי להוסיף גם נדבק זה, תוך בדיקה קפדנית עם עצמי לגבי כל מקרה ומקרה, באשר ליכולותיי ומגבלותיי.

שלכן באהבה,
שירה.

שירה דוד
09-7749028

שירהד1

Member
מנהל
אובדנים, בלשון רבים
עונה לך-

לא פירטתי, כי משום מה חשבתי שכולן מכירות את הסיפור שלי.
בקצרה- אני בת 44. יש לי שלושה ילדים, והיו לי 7 הפלות. הפלה אחת היתה בין ביתי הבכורה לבני השני, ו-6 ברצף לפני ביתי השלישית (נולדה כאשר הייתי בת 41).

לפורום הגעתי לאחר ההפלה הרביעית ברצף, לפני 5 וחצי שנים. תוך כדי גם הייתי מטופלת באופן אישי, כי הנפש היתה מאוד מאוד חבולה וכאובה.
לפני 3 שנים, ביקשה ממני גל, המנהלת הקודמת, להחליף אותה בניהול הפורום.
לפני שנה וחצי הצטרפתי גם לניהול הפורום של הריון אחרי אובדן.

את מוזמנת לשאול עוד שאלות, אם את רוצה.

שירה דוד
09-7749028

שירהד1

Member
מנהל
כן, כל ההריונות היו טבעיים,

הבעיה היתה עוברים דפוקים. לא היתה בעיית פוריות. ואכן- קרה לנו סוג של נס שהטבע עשה לנו, למזלנו הרב.

שירה דוד
ליווי נשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

חיים בצל האובדן, או איך הלכה לי הקריירה

הכל בהולד, כבר יותר מידי שנים.
גם אחרי שצלחנו הריון אחד ונולד ילד אהוב אחד, החיים עדיין מוקפים באובדנים של לפני ומאז (אחרי).
לקח זמן להתרגל לעבוד כאמא, ההספק לא אותו הספק, הראש כבר לא 100% בעבודה אף פעם, תמיד מתעסקת בהמון דברים תוך כדי העבודה והעבודה פשוט לא במקום הראשון כבר והם מרגישים ומתלוננים על זה, כמו מאהב מאוכזב.
להתעסק בכל מה שקשור לאובדנים ונסיונות הריון נוספים, בדיקות, אדמיניסטרציה וכל המסביב וכמובן שהעול הנפשי והפיזי שטורדים כל רגע ביממה, לא מאפשרים לי כבר להיות הטובה בתחומי.
אני גם לא מס' 2 כבר ואפילו לא 3 ואנחנו לא כ"כ הרבה בתחום פה...
קשה לי עם זה.
אני פרפקיוניסטית באופיי, והבינוניות לא נאה לי.
בא לי להרים ידיים. לעזוב את העבודה ואת התחום המלחיץ, שכרגע נמצא איפשהו במקום די נמוך בעדיפויות בחיי ולהתפנות פיזית ונפשית לנסיונות אחרונים או נסיון אחרון לילד שני.
אבל אני המפרנסת העיקרית לצערי, אז זו לא אופציה.
אז בינוניות בהכל והתסכול ואכזבה מעצמי שבאים איתה.
היטו לי שאיפות פעם לקריירה בתחום. ודמיינתי שינויים וכיוונונים של עצמי בעתיד, אי שם בגיל 40... והינה פתאום הוא כבר ממש מתדפק על דלתי ואני מפחדת לפתוח לו (זה לא משנה, הוא תיכף פורץ פנימה בין אם ארצה או לא), כי אין לי מה לתת לו ולעצמי כרגע.
להיות סטודנטית עכשיו, כלכלית זה לא אופציה, פיזית זה לא אופציה עם ההריונות שלי ותכלס גם שכלית אני לא פנויה לזה.
אני כ"כ מאוכזבת מהכל.

mick nik

New member
כל כך מבינה את התסכול

הרבה שנים הייתי בתחושה הזו שאני לא מצליחה לבטא את היכולות שלי בפן המקצועי כפי שהייתי רוצה.
ובכל זאת חשוב לי לכתוב שכמו שאני קוראת אותך את עושה המון. מצליחה לעבוד במשרה תובענית, לפרנס את המשפחה ולגדל פעוט בו זמנית.
כל זה לצד העיסוק בניסיונות להכנס להריון על כל התלאות שאת עוברת בדרך באמת לא מותיר אנרגיות נוספות.
את נקראת כעובדת משקיענית ואכפתית ועובדים כאלה מהווים נכס לכל מעסיק.
גם אם כרגע הנסיבות לא מאפשרות לך מאה אחוז תפוקה את עושה את המיטב שלך, וזה לא מעט.

כשאני הייתי שם הזכרתי לעצמי שוב ושוב שבפרספקטיבה של חיים שלמים העשור הזה שבו שמתי את עצמי על הולד הוא בכל זאת לא מרבית חיי ושהזמן לפיתוח עצמי בו יבוא כשיתפנו המשאבים הדרושים לכך .

יודעת שזה מסוג הדברים שקל יותר לומר מליישם אבל מאחלת לך שתצליחי לגלות קצת יותר חמלה כלפי עצמך. לפחות בעניין הזה.

למעלה