אביתר777777777777777
New member
כן, אני בטוח לגבי הכל (למעט סייג). צ7613 היה האופנוע שלי
אך בפועל הרישוי שלו היה מצ7613 והוא היה ממודל 1977. ב-81 היה לו מספר כחול עם מצ.
אם ראית צבע כהה - זה לבן שהתלכלך.
סייג - אתה צודק שלא כל כלי הרכב של מצ היו עם מספר כחול ואותיות מצ וזה היה בכוונה להסוואה או שהמשיכו להנפיק מספרים ישנים על רקע שחור. היו גם כאלה וגם כאלה. לא היה סדר בענין כי לא היה מי שיקפיד. לא היה כלל ברור בענין. רק בשנת 97' הכל סודר. עד אז באמת היה בלאגן שלם עם זה.
היו אופנועים עם מספר רישוי כחול בימל"ת ואותיות מצ ובאותו בסיס היו גם אופנועים עם מספר שחור ואות צ' בלבד. בקיצור: בלאגן שלם. רק ב-1997 הכל מוחשב בצורה מסודרת. אז אז הבלאגן חגג.
כן, אני בטוח לגבי הכל (למעט סייג). צ7613 היה האופנוע שליהאם אתה בטוח לגבי הנושאים הבאים:
האותיות נ' וג' (נגב וגליל)? מעולם לא שמעתי על כך ולא ראיתי ולו תמונה אחת של רכב כלשהו עם האותיות הללו.
ראיתי ושמעתי וגם קראתי (אפילו פה בפורום לאורך השנים) על האותיות כ' (כרמל לחיפה) ים (ירושלים) ות (ת"א) וכמובן צ' ו-מ' (צבא ומשטרה).
האותיות מצ' למשטרה הצבאית הם לא פטנט חדש יחסית, אי שם משנות ה-90 של המאה הקודמת? אני זוכר פעם ראשונה שרק בשנות ה-90 ראיתי מכוניות עם מספר מצ' על רקע כחול ולא על רקע שחור.
הייתי המון שנים צבא ויש לי זכרון לא טוב אלא מעולה. לא זוכר לפני אמצע או סוף שנות ה-90 מספרי מצ.
כמו כן הפרייבטים של עד שנת 58/59' לא זכור לי שהצבע של הלוחית היה לבן. מהתמונות שהן אמנם בשחור לבן רואים שהצבע של הלוחית היה כהה משהו
והספרות לבנות.
אך בפועל הרישוי שלו היה מצ7613 והוא היה ממודל 1977. ב-81 היה לו מספר כחול עם מצ.
אם ראית צבע כהה - זה לבן שהתלכלך.
סייג - אתה צודק שלא כל כלי הרכב של מצ היו עם מספר כחול ואותיות מצ וזה היה בכוונה להסוואה או שהמשיכו להנפיק מספרים ישנים על רקע שחור. היו גם כאלה וגם כאלה. לא היה סדר בענין כי לא היה מי שיקפיד. לא היה כלל ברור בענין. רק בשנת 97' הכל סודר. עד אז באמת היה בלאגן שלם עם זה.
היו אופנועים עם מספר רישוי כחול בימל"ת ואותיות מצ ובאותו בסיס היו גם אופנועים עם מספר שחור ואות צ' בלבד. בקיצור: בלאגן שלם. רק ב-1997 הכל מוחשב בצורה מסודרת. אז אז הבלאגן חגג.