חג שני שמח....ויהיו רק בשורות טובות.

יוליקה

Member
מנהל
חג שמח לכולם וגם...תרבחו ותסעדו למי שחוגג

חג הפסח כמעט מאחורינו...החלה ספירת העומר שתסתיים בשבועות...
לפנינו עוד חגים שמחים וגם ימי זיכרון עצובים...
העיקר שיהיה שמח!!

יוליקה

Member
מנהל
חופשה פרטית בסיקור צלמים ועיתונאים

משפחת נתניהו - יצאה לטיול משפחתי פרטי בערים הנבטיות בנגב...
אז אם זה פרטי... איך ליוו אותם כל כך הרבה צלמים ועיתונאים לאורך כל המסלול??
ומעבר לכך כדרכו בקודש אומר שטויות שלא בדק את אמיתותם קודם לכן...
הוא אמר זה ארץ ישראל ותולדותיה.... רק ששכח שהערים הנבטיות לא היו ישראליות או יהודיות אף פעם!!!

עמיקם10

New member
את צודקת-ממלכת יהודה-הגיעה עד ערד.כך מתארים המרצים

שלאחר שנחרבה ממלכת ישראל הצפונית-ממלכת יהודה הקטנה החל מהמאה ה-8 השתרעה-משילה עד ערד. אחרי שיבת ציון בימי בית שני הנבטים השתלטו על הנגב. וגם אחר כך. שבטה ועבדת וממשית-הנוצריות לא היו ארץ ישראליות. רק ב-שלטון המנדט-לאחר השלטון העות'ומאני-הנגב חזר להיות בשלטונם. ורק במוצאי יום הכיפורים תש"ו הוקמה רביבים....אז אולי הוא צודק.?

אם תפיצו עובדות לא נכונות גם ערד לא תהיה שלנו

אני לא הייתי כותב פוסט במשפטים או ברפואה כי איני מבין במשפטים או רפואה. מכאן שמי שכותב "עובדות היסטוריות" רצוי שידע על מה הוא מדבר, בעיקר אם דבריו מערערים את זכותה של מדינת ישראל על קטע מהארץ הזעירה הזו. אם תפיצו עובדות לא נכונות גם ערד לא תהיה שלנו (וגם תל אביב לא). שלמה המלך שלח אניות לתרשיש מאילות, עציון גבר מוזכרת לא אחת בתולדותינו, החל ביציאת מצרים ועבור כל ימי בית ראשון. מצודה מתקופת מלכי יהודה פתוחה לכל דיכפין לא רחוק מאילת כולל מחסנים ופריטים הקשורים לכריית הנחושת בסביבה.
בכתביהם של היסטוריונים ערבים מימי הביניים, מופיע הסכם בין מוחמד ליהודי אילת, ג'רבה ואדרוח' (בעבר הירדן המזרחי). במכתב ששלח להם, מאשר מוחמד כי ליהודי אילת הזכות לשמור על דתם, ומאפשר להם לשמור על השליטה בעיר בתמורה למס שנתי שישלמו לו‏. גם הישובים מקנא, ג'רבה ואדרוח (כולם מרחק יום יומיים הליכה מאילת) היו מיושבים ביהודים בתקופה המוסלמית (לפחות זו שלפני מסעי הצלב, לאחר מכן אין לנו ידיעות בדוקות). אז אנא בזהירות! גם כך עטים עלינו מערערי זכות הקיום שלנו כאן, מכל עבר הם עטים, בואו לא נצטרף אליהם!

יוליקה

Member
מנהל
אני שמחה לראות מבקרים אצלנו

אך הדיון שלנו דן בביקור של ביבי בערים נבטיות...
ולא בעציון גבר...
תבוא לבקר שוב.

חוץ מזה הוא קיבל את הכבוד לשחרר

נשר שהורעל וחייו ניצלו, והוא כמובן היה ליד הכלוב עם היורש הנסיך לבית נתניהו. וכששחררו את הנשר הקיסרית האמיצה שאינה חוששת מבקבוקים או מבזבוז כספי האומה קפצה לאחור מפחד.
וחוץ מזה אם היה יכול - היה מקים התנחלויות גם בערים הנבטיות.

מינהר

New member
יוליקה, נדמה לי ששלמה המלך הגיע עד אילת.

עציון גבר. חוץ מזה יהודה ושומרון היו שלנו, והיום לא בדיוק. אז מה? יש שינויים בהסטוריה.

יוליקה

Member
מנהל
מינה, נכון שהגיע לעציון גבר, אבל מה זה קשור לנבטים???

הוא גם הביא עצי ארז לבית המקדש מלבנון....

עמיקם10

New member
שלמה המלך זה -300 שנה קודם

גבול ממלכת יהודה במאה ה-7 לפני הספירה..היה בערד. אבל הבעיות שלנו זה לא עם הגבול אלא עם התושבים הפלשתינאים. טופול שגנדי היה חבר שלו-] אומר שהבעיה היא שאנחנו זורקים כדור על קיר והוא חוזר אלינו. כל פעם שנדמה שמדברים על שלום מתברר שלא מדברים על אותו דבר.

מינהר

New member
יוליקה, תקראי את מה שכתב נדירון. אני לא כל כך בקיאה

במה שהוא כותב, אבל שלמה המלך שלט על הנגב. מכרות נחושת תמנע של שלמה שמעת?
הערים הנבטיות באיזו תקופה בכלל זה היה?

יוליקה

Member
מנהל
כשביבי עומד בממשית ליד דימונה ואומר זה ארץ ישראל

וכמי שגרה בדימונה וביקרה בממשית הרבה...
אני יודעת שזו עיר נבטית...כך גם שיבטה ועובדה...
אני לא מדברת על שלמה המלך ולא עציון גבר....
אני מדברת על ערים נבטיות :
הנבטים הופיעו באזור ארץ ישראל כבר בשלהי התקופה הפרסית ותחילת התקופה ההלניסטית (המאה ה-4 לפנה"ס)
הנבטים היו שבטים ערביים שהגיעו לאזור ארץ ישראל מצפון חצי האי ערב. לאחר שהאדומים פלשו לארץ יהודה, הנבטים חדרו לארץ אדום. הם לא קראו לעצמם נבטים: שם זה ניתן להם על ידי היוונים.יוספוס פלביוס (הוא יוסף בן מתתיהו) קרא לחבל הארץ שבין סוריה לחצי האי ערב, ובין נהר הפרת לים סוף, בשם נבטיה. בהמשך אימצו לעצמם הנבטים את השפה הארמית.

מינהר

New member
יוליקה, בגדול הנגב הוא ארץ ישראל. גם זה שאלף שמונה מאות שנה

לא היינו בארץ בגלל כובשים למיניהם לא מקטין מזכותנו.
תודה על ההסבר המפורט בעניין הנבטים. זה מאוד מאלף.
אם נסתמך על כך שהנבטים היו בנגב בתקופה היוונית וכדומה, אנו צריכים לדרוש שהערבים כולם יחזרו לחצי האי ערב. הם כבשו את ארץ ישראל רק במאה השביעית, אז לפי זה מה יש להם לחפש פה?

רציפות הישוב היהודי בארץ ישראל

שלום לכם
אכן התפרצתי לפורום, מקווה שזה לא ביקור חד פעמי.
באשר לנושא הנידון, אני מסתובב בארץ כמרצה כשהרצאת הדגל שלי נקראת "רציפות הישוב היהודי בארץ ישראל". אנחנו חוטאים לעצמנו באמירה תמימה ש1800 שנה התפללנו לכן בעוד זרים שולטים בארץ. אני מצרף כאן את תמצית לחלקה הראשון של הרצאתי.
מבקש להדגיש רק בקצרה, עד סוף המאה הרביעית היה הישוב היהודי רוב בארץ ישראל! (בעיקר בגליל ובגולן). ב- 351 לספירה פורץ בגליל מרד יהודי נגד ביזנטיון. ב-614 היהודים מקבלים את השלטון לתקופה קצרה מידי הפרסים שכבשו את הארץ. בדיווח ממשנת 756 מסופר שרעידת הגדולה שהתחוללה בשנה זו הרסה 35 בתי כנסת בטבריה - כמה תושבים אמורים להיות במקום בו ישנם מעל 35 בתי כנסת? עד כה נמצאו כ - 90 בתי כנסת בארץ, מהמאה הראשונה ועד המאה העשירית לספירה, חלקם מפוארים שרק אוכלוסיה גדולה ועשירה יכלה לבנותם ולתחזקם ראו בתי כנסת ביריחו, כורזים, חפצי בה, גוש חלב, יפיע אשתמוע...מקווה שתהיה לכם סבלנות לקרוא את תמצית התמצית ששלחתי לכם כאן בקובץ המצורף.
בקיצור בואו לא נירה לעצמנו ברגליים, גם ככה מערערים על זכותנו כאן, בואו נהיה מעודכנים בפרטים, כי תחושת הצדק היא חלק מהכוח בכל מאבק.

יוליקה

Member
מנהל
אינני מערערת על רציפות היישוב היהודי בארץ ישראל

רק על הבורות של ראש הממשלה שעומד בעיר נבטית ואומר זוהי ארץ ישראל!!!
ואינך מתפרץ לפורום, אני שמחה על הצטרפותך!!

עמיקם10

New member
בשנת 637 נכבשה הארץ ע"י המוסלמים.וזהו.עד 637

שלטו כאן הביזנטים והנגב היה בשלטון נבטי. ב-1096-1099 הצלבנים כבשו את ירושלים. ואחרי זה היה שלטון מוסלמי.הטענה שליהודים יש כאן רציפות מתעלמת מהנ"ל.ב-1860 היו כאן 10 אלף יהודים שרובם הגיעו כעולי רגל בארבע ערי הקודש. וביפו. רק מ-1882 התחיל ישוב יהודי חדש עליה הראשונה והעליה השניה וחודש הישוב היהודי.

כלומר העובדות שהבאתי אין להן ערך?

זה שאני גר בבניין שגרו בו הורי והורי הורי והוריהם וקרוביהם לא עושה אותי לחלק מחוליה רק בגלל שבאותו בניין גרו גם אחרים?
לא הייתה רציפות יהודית כאן כשהיה כיבוש מצרי בימי קדם. ואשורי ובבלי ופרסי ויווני ורומאי?
לעומת זאת הנבטים הם אבות הפלסטינאים? וגם הסלג'וקים והממלוכים? והעותומנים שהיו מוסלמים אכן ושלטו כאן 400 שנה? ואלפי החיילים המשוחררים מצבא מצרים בימי מוחמד עלי שליטה גם הם אבות ושומרי רציפות של ה"פלסטינאים"?.
מה שבאמת מפריע לי, עמיקם, זה הצורך הבלתי מובן שלנו לפוצץ את הצמיגים של המכונית של עצמנו

למעלה