חנוכה שמח!
איך אתם חוגגים?

ד ר ל י

New member
זה היה אינסטינקט אבהי

אינסטינקט קדום שגרם לך להגן על הצאצאית שלך כדי להמשיך את השושלת שלך. כך מסבירים הדרוויניסטים.
ככה זה בטבע, החזק שורד.
אגב, אני כשהייתי קטנה נפלתי פעם מהאוטו (אני התחלתי את הטרנד הזה
). האינסטינקט שלי גרם לי לרוץ מהכביש אל המדרכה רגע לפני שבא אוטו. לפעמים אני חושבת שזה היה נס, לפעמים אינסטינקט, תלוי באיזה מצברוח אני נמצאת.

tch111

New member
וואווו..... איזה מזל

האמת צריכה להאמר, האינסטינקט הראשוני שפעל במקרה של ביתי, היה של גרושתי, היא הזעיקה אותי מהעבודה ואמרה לי בפרוש "אבי בוא מהר הביתה לילדה יש דלקת כרום המוח", אפילו לא חשבתי לשניה להתווכח, טסתי כמו מטורף הביתה ומחולון להדסה, בדרך כמעט הורדתי שוטר על קטנוע מהכביש.

ד ר ל י

New member
לא. התכוונתי בתשובה שלי

לאלה ששמים בבית גם עץ אשוח, לא התכוונתי ללכת רחוק עד לאן שאתה הלכת. זה לא נראה לי מתאים.

tch111

New member
אני לא כתבתי על לשים עץ אשוח בביתו של מי שרוצה בכך

אני שאלתי בפרוש מה דעתכם שבופרום ישראלי יברך גולש ב"חג מכבים שמח" ויוסיף אייקון של עץ אשוח.
אני איני דתי לחלוטין, אל אישית לי זה צרם, זו פשוט התרסה על מנת לעצבן, לדעתי, את אותה ברכה הוא שם גם בפורום ישראלים באירופה בתפוז.
האם, לדעתך, יעלה על דעתו של מישהו להוסיף אייקון של חנוכיה בברכת "Happy Christmas"

ד ר ל י

New member
הבנתי קודם את השאלה לא נכון

כן, זה קצת צורם לערבב ביחד את יום הולדתו של ישו ואת נצחוננו על היוונים. זה קצת מבטל אחד את השני, לא? למרות שהיוונים לא היו נוצרים.
יש לנו כמובן גם את טראומת הנרדפות והאנטישמיות שזה עושה צורם לשים סמל נוצרי ליד ברכת חג יהודי.
אבל עץ האשוח הוא לא בהכרח נוצרי. יהודים בחו"ל שמים אותו לפעמים כסמל לשנה ה אזרחית החדשה שאנחנו חיים לפיה.

tch111

New member
את עץ האשוח לא שמים כסמל לשנה האזרחית החדשה

אלא לחג המולד.
אישית אין לי בעיה לחגוג עם חברים ספרדים פה את חג המולד, או כל חג נוצרי אחר, הרי את יודעת שאיני דתי.
אך לא יעלה על דעתי לצרף אייקון שאומץ ע"י הנוצרים כסמל לחג נוצרי, לברכת חג יהודי.

ד ר ל י

New member
לא צורם לי האמת

כי החגים מאד קרובים זה לזה. אולי גם בגלל שאני לא דתיה. דווקא נראה לי נחמד לערבב את החגים. זאת רק ברכה בפורום, עוד בפורום של אנשים שחווים את שני החגים ביחד אז זה לא נראה לי נורא. דווקא אני לא אוהבת את הבדלנות של היהודים, כאילו אנחנו קדושים וחגים של אחרים זה איכסה ואסור שיגעו בנו.

tch111

New member
אף אחד, וגם לא אני, אמר שחגים אחרים זה איכסה

ואין שום קשר לבדלנות, אני יכול להבטיח לך, וגם איני רואה בספרד ולו חנוכיה אחת במדריד בין קישוטי חג המולד, ולדעתי בצדק, החג הוא חג המולד ומה שמסמל את חג המולד היא לא החנוכיה אלא עץ האשוח.
גם אני איני דתי.

ד ר ל י

New member
לא התכוונתי אליך באופן אישי

כנראה שממה שכתבתי נשמע כאילו יש ביקורת כלפיך וזאת לא הכוונה, מצטערת.

אני אסביר לך את הרקע לדברים שכתבתי:
לפני שנה (האמת שכתבתי על זה בפורום ארבעים פלוס אם אתה זוכר) הייתי בערך בתקופה הזאת עם הבת שלי, שהיתה בת 8, בסופרמרקטים של עולים מרוסיה. הכל היה מקושט בעצי חג המולד, סנטה קלאוס, קישוטים נוצצים ועוד. הבת שלי מאד התלהבה והאמת שגם אני די קינאתי בחגיגה הנוצצת.
ביררנו למה הרוסים חוגגים את חג המולד למרות שהם יהודים והתברר שזה לא נכון. הם חוגגים את תחילת השנה החדשה, נובי גוד. העץ נקרא יולקה, והוא מסמל את השנה החדשה (כנראה שזה רק אצל יוצאי רוסיה ולא אצל יהודים בארצות אחרות), סנטה קלאוס הוא לא סנטה אלא סבא חורף (דד מורוז) וכל המנהגים הם בעצם דומים לאלה של חג המולד אבל חוגגים בעצם את השנה החדשה ולא את הולדתו של ישו.
הבת שלי מאד רצתה שנשים עץ בבית. לא היתה לי כוונה כזאת אבל יום אחד נכנסנו לחנות צעצועים (שניהל אותה עולה מרוסיה) וראינו שם עץ פלסטיק קטן שעלה רק 50 ש"ח. היו גם קישוטים קטנים. הבת שלי התחננה שאני אקנה ובסוף אמרתי למה לא, אם הרוסים יכולים אז גם אנחנו. קניתי את העץ, קנינו קישוטים, נכנסנו לסופרמרקט רוסי וקנינו שוקולדים בצורת סבא חורף ושמנו את העץ בבית עם הקישוטים.
כל מי שסיפרתי לו עיקם את האף. מבחינתם אנחנו חוגגים חג נוצרי וזה דבר שלא יעשה. אני מבחינתי אימצתי את החג הזה ואין לי בעיה להמשיך לחגוג אותו. הרבה ישראלים מבקרים את העולים מרוסיה ומטילים דופי ביהדות שלהם בין היתר בגלל החג הזה, שהם חושבים שזה חג המולד ולא יודעים שזה נובי גוד. גם מה רע לחגוג את השנה האזרחית החדשה שאנחנו חיים לפיה, יש כאלה שחוגגים את הסילבסטר שאומרים שהוא היה איום כלפי היהודים בלי שום בעיה.

סיגלית 2014

New member
מנהל
לפי דעתי

התגובות שקיבלת לא קשורות לעובדה שחגגתם סיום שנה אזרחית אחת ותחילתה של אחרת,
אלא קשוורות למה שאותו עץ מסמל.
גם שאני ובעלי היינו רווקים, היינו נפגשים אצל אמא שלו והיא בשנה אחת הזמינה את ההורים שלי ובשנה אחרת הזמינה הורים של בעלה של גיסתי.
ישבנו, אכלנו, דיברנו, צחקנו ושתינו שמפניה ואפילו התנשקנו בחצות. כן, חגגנו.. אין בעיה עם החגיגה.
אבל לא העמדנו עץ אשוח וקישטנו אותו.
אני לא חושבת שזו "בעיה", לקשט עץ אשוח בבית. כל אחד יעשה מה שהוא רוצה ומבין ואת תיארת את העץ כחגיגה אחרת לגמרי אבל כאשר את מספרת את זה לאחרים, יודעים שעץ אשוח מסמל חג נוצרי וההתעסקות איתו היא מנהג נוצרי, לכן לדעתי קיבלת את התגובות שקיבלת.

למעלה