לא התכוונתי אליך באופן אישי
כנראה שממה שכתבתי נשמע כאילו יש ביקורת כלפיך וזאת לא הכוונה, מצטערת.
אני אסביר לך את הרקע לדברים שכתבתי:
לפני שנה (האמת שכתבתי על זה בפורום ארבעים פלוס אם אתה זוכר) הייתי בערך בתקופה הזאת עם הבת שלי, שהיתה בת 8, בסופרמרקטים של עולים מרוסיה. הכל היה מקושט בעצי חג המולד, סנטה קלאוס, קישוטים נוצצים ועוד. הבת שלי מאד התלהבה והאמת שגם אני די קינאתי בחגיגה הנוצצת.
ביררנו למה הרוסים חוגגים את חג המולד למרות שהם יהודים והתברר שזה לא נכון. הם חוגגים את תחילת השנה החדשה, נובי גוד. העץ נקרא יולקה, והוא מסמל את השנה החדשה (כנראה שזה רק אצל יוצאי רוסיה ולא אצל יהודים בארצות אחרות), סנטה קלאוס הוא לא סנטה אלא סבא חורף (דד מורוז) וכל המנהגים הם בעצם דומים לאלה של חג המולד אבל חוגגים בעצם את השנה החדשה ולא את הולדתו של ישו.
הבת שלי מאד רצתה שנשים עץ בבית. לא היתה לי כוונה כזאת אבל יום אחד נכנסנו לחנות צעצועים (שניהל אותה עולה מרוסיה) וראינו שם עץ פלסטיק קטן שעלה רק 50 ש"ח. היו גם קישוטים קטנים. הבת שלי התחננה שאני אקנה ובסוף אמרתי למה לא, אם הרוסים יכולים אז גם אנחנו. קניתי את העץ, קנינו קישוטים, נכנסנו לסופרמרקט רוסי וקנינו שוקולדים בצורת סבא חורף ושמנו את העץ בבית עם הקישוטים.
כל מי שסיפרתי לו עיקם את האף. מבחינתם אנחנו חוגגים חג נוצרי וזה דבר שלא יעשה. אני מבחינתי אימצתי את החג הזה ואין לי בעיה להמשיך לחגוג אותו. הרבה ישראלים מבקרים את העולים מרוסיה ומטילים דופי ביהדות שלהם בין היתר בגלל החג הזה, שהם חושבים שזה חג המולד ולא יודעים שזה נובי גוד. גם מה רע לחגוג את השנה האזרחית החדשה שאנחנו חיים לפיה, יש כאלה שחוגגים את הסילבסטר שאומרים שהוא היה איום כלפי היהודים בלי שום בעיה.