"גפילטע פיש" טבעוני - המתכון
רכיבים
לעשרה "גפילטע"
3 פרחי כרובית קפואים (כחצי כרובית בינונית) + כף חומץ לבישול
3 תפוחי אדמה קטנים
3 כפות קמח שקדים
1 כף קמח תפוחי אדמה
1 כף שמן
מלח לפי הטעם
תרסיס שמן לריסוס
חצי גזר מבושל, פרוס לעשר פרוסות
הכנה
אופים או מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך, ומקלפים. במקביל, מרתיחים בסיר קטן מים, מוסיפים כף חומץ ומבשלים את פרחי הכרובית כעשר דקות, עד לריכוך.
טוחנים את הכרובית במעבד מזון ומעבירים לקערה קטנה. טוחנים במעבד את תפוחי האדמה עד שמתקבלת עיסה דביקה וחלקה מאד. מערבבים את תפוחי האדמה והכרובית. ממליחים, מוסיפים שמן, אבקת שקדים וקמח תפוחי אדמה. מתקבל עיסה רכה מאד. מצננים כחצי שעה במקרר.
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (כ-180 מעלות צלסיוס) ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מרססים את הנייר בשמן.
יוצרים מהעיסה כעשר קציצות: נעזרים בידיים רטובות ובכף, ומסדרים אותן בתבנית. מקשטים כל קציצה בפרוסת גזר, מרססים בשמן ואופים כעשרים דקות, עד שהקציצות הזהיבו רק מעט, וכבר אינן רכות למגע.
טעים חם מהתנור או קר מהמקרר. כדאי עם חזרת חריפה