לכל חברי הפורום

• פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

Gidi Shemer

New member
חג שמח לכל הפורום

לכל מי שחוגג, בין אם אתם סועדים או לא, נמנעי קטניות או בולסי לחמניות, חוגגים טבעונית או מביטים בחמלה על הגפילטא-פיש שהדודה אוכלת-

תהיו אשר תהיו- שיהיה לכולם חג נפלא.

השנה החלטנו לדלג על ליל הסדר (אנחנו בדרך כלל המארחים), כולל הקראת ההגדה המסורתית של משפחת שמר. אז לכבוד הפסח אברך אתכם כם ציטוט משיר מההגדה שלנו שכתבה יהודית כפרי ושאני אוהב תמיד להקריא:

פעם תהיה אהבה גדולה
כאהבת הגשם
המוחה את הגבולות,
הצומח
בכל שיבולי המזרח התיכון.

פעם,
הרבה לפני אחרית הימים-
ואנו נכתת לשלום
את כל מילות השנאה.

חג שמח

RSPA

New member
כתבת דברים יפים מאוד. אהבתי...

אגב, לפני כשבועיים, יהודית שינתה מעט את עיצוב/מילות השיר. ראה למשל, את המילה האחרונה.

חג שמח

vegetalien

New member
אה, אפילו

פסימיסט שכמוני שומר את שביב תקוותו לעתיד טוב יותר, שהרי בלי לחלום עליו, אין טעם לחיות (וזוהי בין השאר הסיבה להיותי טבעוני בעולם קרניסטי, וגם לתפישתי הפוליטית שלא אפרטה כאן). שיר נפלא.

ואני, בתור חובב שנסונים אביא (איך לא) שיר של הזמר ז'אן פֵרָה, למילותיו של המשורר לואי אראגון. השיר מתאר את הישגי האדם המתבטלים לעומת הזוועות שהוא מחולל, ובפזמון - את הכמיהה לימים יפים יותר.

Un jour, un jour

וכמובן, תודה גידי!

Gidi Shemer

New member
חג שמח! ליידיבאג,

יש אפשרות לשרשר את פוסט החג שמח שלי מתחת ל RSPA? כתבתי לפני שריפרשתי.

ladybug6

New member
חג שמח! נא לצלם מנות שוות

ולבוא להראות לכולם אח"כ :)
מבטיחה לצלם את המנות שאני מביאה!

חג שמח לכולם

וכשר למי שרלוונטי לה/לו

אני כל כך אוהבת את הריחות והטעמים של פסח, ומכולם את השום הטרי! קניתי אתמול קילו וכמעט נגמר

ברגע האחרון עשיתי ניסוי של ״זכר לגפילטע פיש״ (שאף פעם לא אכלתי) כדי שיהיה מצע לחזרת המהממת של אחי.
תפ״א, כרובית ואבקת שקדים.

חג שמח לכולם!

"גפילטע פיש" טבעוני - המתכון

רכיבים
לעשרה "גפילטע"

3 פרחי כרובית קפואים (כחצי כרובית בינונית) + כף חומץ לבישול
3 תפוחי אדמה קטנים
3 כפות קמח שקדים
1 כף קמח תפוחי אדמה
1 כף שמן
מלח לפי הטעם
תרסיס שמן לריסוס
חצי גזר מבושל, פרוס לעשר פרוסות

הכנה
אופים או מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך, ומקלפים. במקביל, מרתיחים בסיר קטן מים, מוסיפים כף חומץ ומבשלים את פרחי הכרובית כעשר דקות, עד לריכוך.
טוחנים את הכרובית במעבד מזון ומעבירים לקערה קטנה. טוחנים במעבד את תפוחי האדמה עד שמתקבלת עיסה דביקה וחלקה מאד. מערבבים את תפוחי האדמה והכרובית. ממליחים, מוסיפים שמן, אבקת שקדים וקמח תפוחי אדמה. מתקבל עיסה רכה מאד. מצננים כחצי שעה במקרר.

מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (כ-180 מעלות צלסיוס) ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מרססים את הנייר בשמן.

יוצרים מהעיסה כעשר קציצות: נעזרים בידיים רטובות ובכף, ומסדרים אותן בתבנית. מקשטים כל קציצה בפרוסת גזר, מרססים בשמן ואופים כעשרים דקות, עד שהקציצות הזהיבו רק מעט, וכבר אינן רכות למגע.

טעים חם מהתנור או קר מהמקרר. כדאי עם חזרת חריפה

יוספה 51

New member
חג שמח. בלי לצלם כי מתעצלת אבל

סלט נפלא של עלים ירוקים, ברוקומיני חלוט קלות, בוטנים קלויים ובצל לבן (כי לא היה סגול), סלט נהדר שהומלץ לי כאן (ע"י תמר?) של כרוב, אוכמניות (במקום חמוציות) בצל ירוק ושקדים מולבנים וסלט רגיל של גזר פקאנים, התווספו לתפח"א ובטטות - וכל זה אנחנו הבאנו לסדר והצטרפנו למרק ירקות שהוכן לטבעוניים שבחבורה, היו בשרים אך הם לא ממש הורגשו וכולם מאד נהנו מהסלטים. לקינוח עשיתי דבלים מושרים בלימון סוכר וכוכבי אניס, טעים אם כי הטעמים לא היו מספיק מודגשים ובפעם הבאה אוסיף עוד אניסים לתמונה. עכשיו נחים.

ladybug6

New member
וכמובטח
תמונות

טארט שוקולד נוגט עם עיטורי שוקולד לבן ובראס (אגוזים מסוכרים קראנצ'ים כאלה שקונים בחנויות אפייה)
המתכון למלית באדיבות רני רותם (פחמימות) - מבוסס על שוקולד וקרם קוקוס ואבקת נוגט. אחרי קירור מתייצב ואפשר לחתוך אותו מושלם.
הקלתית זה מה שיש בבלוג שלי מהפאי לימון הכשר לפסח.
יצא פיצוץ והביס את כל הקינוחים הטבחוניים שהיו על השולחן (היו סה"כ 5 קינוחים.. מהם רק טעמו. מהטארט אכלו חצי!)

ladybug6

New member
ואנטיפסטי סופר מושקע

שיצא מהמם ולמרות שהיו מלא תוספות וסלטים מצוינים, התחסל כמעט לגמרי.
כל ירק טופל בנפרד ועבר בישול/אפיה מקדימים, ולבסוף צריבה במחבת פסים עם שום קונפי, שמן זית, טימין ומלח ופלפל. פי 4 יותר עבודה, אבל הטעם שווה כל רגע.

RSPA

New member
נראה ממש יפה ומושך מאוד לטעום...

זו עבודה רבה להכין את זה או שזה קל כשכל החומרים תחת היד?
איפה השגת את החומרים?
והכי חשוב - מה המתכון למלית ואיך מכינים?

למעלה