לכל חברי הפורום

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
זה אכן נשמע משעשע

כי מה שלי רץ בראש זה שאצל בת שבע כל הזמן יושבים על כסאות (כי שכחתי את כל השאר) - אז מה הבעיה לשבת על כסא, את זה עשינו כל הסדר...

חוץ מזה מה שהיה אצלכם, ערב מוסיקלי - זה מסוג הדברים שגם אני מאוד מתחבר אליו..כיף לך. הבעיה שאצלנו העדיפו לרקוד. אז רקדנו.
 

elin86

New member
אצלינו...

אני הייתי אחראית על פאי לימון שהיה ממש טעים אבל השכבה של הקרם לימון לא התייצבה אבל נאכלה על הסוף.. צריך לנסות לשחזר עם אגר אגר.. (השתמשתי ביותר קונפלור במקום האגר אגר)
חרוסת עם תפו"א, אגוזים, תפרים , יין אדום וקינמון.. יצא טעים
וכמובן קניידלך טבעוני שאחרי שעשיתי ניסיון בשישי האחרון הפעם יצא ממש מושלם, שידרגתי עם בצל מטוגן וכוסברה ועשיתי אותם קטנים כולם שיבחו..
 

elin86

New member
לפני.. גם אחרי הבישול הם שמרו על צורתם יפה

ואם באמת עושים לפי ההוראות ועושים אותם קטנים יוצא ממש אחלה! אז עוד משפחה אחלה קניידלך טבעוני עם מרק ירקות בערב חג.. גאה בעצמי
 
גם אצלי המלית של הפאי לימון לא התייצבה

בסוף הגשנו את זה קפוא וזה קצר תשבוחות.
אני השתמשתי בפתיתי אגר אגר לפי חישוב של כפית אבקה = כף פתיתים.
כך שאם את מכינה בפעם הבאה עם פתיתים ולא עם אבקה צריך כנראה לשים יותר.
 

ladybug6

New member
ההמרה שלך נכונה

וזה אמור היה לעבוד.
בטוח שבישלת את הנוזל מספיק כדי להמיס ו"להפעיל" את האגר אגר? או שמיד כשהסמיך הורדת מהאש?
מאוד מוזר, אמנם אין לי נסיון עם הפתיתים אבל מהסברים שאני מכירה ברשת תמיד כותבים להמיר כפית אבקה בכף פתיתים.
 
עשיתי בדיוק לפי ההוראות

כתבת נדמה לי דקה אחרי שמתחיל להסמיך להוריד מהאש וכך עשיתי. אולי ה"מתחיל להסמיך" היה צריך להיות יותר סמיך?
 

ladybug6

New member
ממש מוזר. אם תרצי יש לי אבקת אגר

בבית, אשמח לתת לך קצת לנסיון, לראות אם זו הבעיה..
 
תודה! איפה קונים אבקה?

בכל מקום שראיתי (וזה מקומות בודדים) מוכרים את הפתיתים. אולי הם היו ישנים? קניתי אותם לפני שנה.
אז לדעתך בישלתי מספיק? כמה סמיך זה אמור להיות כשמורידים מהאש?
 

ladybug6

New member
אני הזמנתי מחו"ל

לפני כן היתה לי אריזה שנקנתה ממש מזמן ב"לגעת באוכל" אבל אני חושבת שכבר אין להם. ובאמת מאז שהיא נשפכה לי על הרצפה (
...) לא מצאתי אבקה ובסוף הזמנתי מחו"ל.
לגבי הבישול - אם עקבת אחרי ההוראות אז אין סיבה שזה לא יעבוד. כנראה משהו במינונים. אולי השתמשת בכף רגילה והיא קטנה יחסית לעומת כף מדידה, ומספיק היה עוד שמינית כפית בשביל לעשות את ההבדל.. אני לא יודעת. אחרי הבישול זה עדיין נוזלי (יותר סמיך מבהתחלה, אבל לא סמיך כמו מלבי, למשל, אלא הרבה יותר דליל, ומתייצב רק אחרי כמה שעות בקירור).
 

elin86

New member
לצערי לא הספקנו להקפיא

וזה נאכל בצורה הלא ככ אסטתית אבל הטעימה מאוד..
 
למעלה