סיכום ערב החג [מעתיקה מהפורום השכן]

סיכום ערב החג [מעתיקה מהפורום השכן]

טוב אז כאמור הכנתי שתי לזניות מבעוד מועד:
1. טבעונית "רגילה" עם גבינת סויה ביתית ורוטב עגבניות משגע! יצא מלוח מדי בהחלט בשבילי, אבל הקרניסטים טרפו אותה בלי לעשות חשבון .
2. טבעונית דלורית-תרד עם שכבה של קרם תרד ועליה שכבה של קרם דלורית עם עלי לזניה תרד, ועליה שכבה נוספת של קרם דלורית ועל כל זה רוטב עגבניות מעגבניות טריות בלבד. מ-ה-מ-ם! גם כמובן נטרפה בחדווה, אבל גם אני אהבתי מאוד
3. עוגת תפוחים מ"לא על החסה לבדה" עם קצת שדרוגים שלי שהייתה מושלמת ונגמרה ראשונה [!] מכל העוגות שהיו על השולחן.

השנה חגגנו מעט מהמשפחה [רק 50, אצלנו זה מעט], ומסתבר שיש ה-מ-ו-ן טבעונים חדשים! יחי! מסתבר ששני דודים שלי [אח ואחות של אבא, בני 70 ו-65] הפכו לטבעונים, אבל שניהם עם טאץ' בריאותיסטי שאותי קצת מעצבן. יש לני בני דודים שכבר כמה שנים היו טבעונים, אבל השנה אחד מהם עשה קורס קונדיטוריה ואפה לנו עוגת שמרים. בנוסף נוספו עוד כמה טבעונים מהמשפחה היותר רחוקה שאני פחות מכירה, וכמה צמחונים חדשים גם. ממשפחה שלא מסכימה לקבל טבעונות הפכנו למשפחה שעל כל מאכל רשום אם הוא טבעוני או לא, וחוץ מהבשר [ שירד ב80% מהכמות השנה, ונשאר בסוף הערב אז החליטו להוריד עוד יותר בשנה הבאה] הכל היה טבעוני. היה כזה שפע! תפוחי אדמה בתנור, בטטות בתנור, אורז פרסי עם אפונה ותפוחי אדמה, שתי הלזניות שלי, ממולאים טבעוניים, סלטים מושקעים וטובים, 3 עוגות טבעוניות...
אכלתי עד שלא נותר בי יותר מקום לאוכל עד השנה הבאה . ישבנו ב"שולחן צעירים" עם החברה הצעירים [פעם זה היה "שולחן ילדים", אבל היום יש ילדים אמיתיים...] ובת דודה שלי צחקה ש"טבעונים לא אוכלים כלום" כשהיא ראתה את הצלחת המלאה בכל טוב שלי היו שיחות על טבעונות בכל שולחן, חוץ מהשולחן שלנו שבו הסכמנו ממש מהר שלטבעונים כנראה יש הרבה מה לאכול, ובת דודה שלי אמרה שהיא רגישה ללקטוז אז היא שותה סויה אבל יש לזה טעם לוואי ואמרנו לה חלב שקדים או משהו כזה ואז היא טעמה את הלזניה עם הגבינה ואמרה שהיא לא מוצאת שם את טעם הלוואי של הסויה, ועברנו לנושאים אחרים.

אז הייתה חברה טובה [משפחה] והיה אוכל טוב, ויש התקדמות חיובית לכיוון החמלה [ובלי צורך שאני אעשה בשביל זה יותר מדי, כולה לבשל דברים טעימים]. בקיצור באמת היה ערב חג מאוד שמח.

תורכם
 
אצלנו

היה שולחן קטן יחסית למה שאנחנו רגילים, רק אנחנו והילדים
היה המון אוכל וחוץ ממנת עוף אחת הכל היה צמחוני, בבלינצ'ס היו ביצים של התרנגולות שלנו שמקבלות יחס של VIP אז הם לא טבעוניים אבל לחלוטין ידידותיים לבעלי חיים.
היו ממולאים קישואים עגולים ופלפל אדום ברוטב עגבניות ויין אדום , מרק ירקות וחומוס נפלא, סלטים ארבעה-כרוב סגול תפוחי עץ בצל סגול אפונה זעירה ורוטב תרכיז רימונים שמן זית מיצלימון מלח פלפל שחור/ קוביות דלעת אפויות ברוטב חרדל וסילן עם בצל לבן קצוץ, פקאנים מסוכרים / טחינה/ סלט ירקות צבעוני להפליא שהכל בו קוביות קטנות- גזר, מלפפון, עגבניה, בצל סגול, פלפל אדום...
תפוחי אדמה אפויים, בלינצ'ס נ"ג ממולאים ב"כבד קצוץ" מטופו ובצל מטוגן בכיסוי של בצל, קישואים ושמיר והרבה שום, פרוסות חצילים בתבנית עוגת קוגלוף שהיו ציפוי למלית אורז בר ושבבי סויה , כרובית אפויה במלח גס,
לקינוח היו טראפלס מהממים טבעוניים ונימוחים, מלבי ונילי שעליו חצאי אגסים מבושלים בברנדי אגסים ,סוכר ומיצלימון, ומעליהם שכבה של שקדים מלוחים מרוסקים שהצטרפו לשארית רוטב האגסים לקירמול. עוגת דבש נ"ג ללא ביצים.

יין שאנחנו עצמנו הכנו. עוד יין ריזלינג שהילדים הביאו. קפה שחור עם הל. לחמניות נ"ג ורגילות מאפה בית.
הצאצאים היו מרוצים, שרו בקלי קולות שירי חג ואחרים

היה סבבה ובעיקר ללא נהיגה הביתה וללא חשש גלוטן!
 
ושכחתי את קציצות הפרסה

שזכו להצלחה מסחררת, פרסה ובצל קצוצים ומרוככים על אדי עצמם, חמוס מושרה טחון על מה שהוצאתי מהקישואים למילוי. הכל מעורבב יחד, שבבי תפוחי אדמה להדבקה למעט קמח חומוס. מלח פלפל שחור. תבנית מוברשת בשמן זית וזהו. יאמי!
 

RSPA

New member
קציצות כרישה (לוף , פראסה) הן להיט

גם אנחנו הכנו - סתם, לא בגלל החג - לפי המתכון הפשוט והמצוין של עינת שגיא.
את החג אנחנו מבלים עם אקמול ותה חם....

העיקר שהחג שמח.
 

RSPA

New member
תודה.

לגבי המרק, זה נכון. סידרו לנו כבר אחד פה...
 
דווקא כן


סלט דלעת
סלט מראש כרוב וגם שני ראשי כרובית
תפוח בסלט
במרק היה הרבה גזר, דלעת קישוא
קציצות פרסה
סלק
אפוי
היה סיר לוביה טריה ששכחתי להזכיר
עוגת דבש

על השולחן היתה קערה קטנה גדושה זרעי רימון שהישן לצידי שמח לפרק עבור מי שאוהב

והיו גם דברים שלא, נניח אצלנו כל השנים בראש השנה מוגשים לשולחן בלינצ'ס עם רוטב פטריות. בעבר המילוי היה בשרי.
השנה הכנתי מלית חלופית מטופו ,אגוזים ובצל מטוגן וחיפוי מבצל מטוגן קישואים, שום ושמיר.
אצלנו בלינצ'ס זה ממאכלי ראש השנה.
 

נטאשKה

New member
אז אלו סתם מסורות שאני לא מכירה
מעניין

לקרוא איך זה אצל אחרים
 

ladybug6

New member
אצלנו

קודם כל החג שלכם נשמע מגניב וכיפי, ואיזה יופי שהרוב היה טבעוני ושגילית טבעונים חדשים במשפחה
תמיד משמח במצבים כאלה.
&nbsp
אצלנו היו כ-18 איש, המשפחה שלי שהיא קטנה אבל הרבה נספחים מכל מני כיוונים. היתה צמחונית אחת עם נטיה לטבעונות והשאר אוכלי-כל.
בגלל המעבר דירה שהתרחש ממש יום לפני ערב החג, לא יכולתי לקחת חלק יותר פעיל בתכנון הארוחה ובבישולים, וגם מה שתכננתי ירד לבסוף עקב עודף מנות וחוסר זמן ואנרגיה מצדי. התוצאה היא שהיו המון מנות של גופות
אחת הנוכחות הכינה את עוגת התפוחים מהבלוג שלי וזו היתה הפתעה נעימה שהיה לי קינוח.
התרומה היחידה שלי היתה סלט ירוק אבל ממש מושקע עם הרבה חסה, רוקט, נבטי בזיליקום, אפונת שלג, אנדיב, קרוטונים ביתיים, צנוברים קלויים ורוטב מיוחד וסודי שאנ'לא מגלה לאף אחד עד שיעלה לבלוג, אבל כולם התעלפו עליו

מעבר לזה היו המון מנות טבעוניות בשולחן: קניש (רולדת בצק עלים במילוי פירה תפו"א ובצל מטוגן), חלה ענקית שאמא שלי הכינה טבעונית, סלט חצילים, עלי גפן וכרוב ממולאים, אורז, תפוחי אדמה אפויים, מרק ברוקולי וכרובית, סלט בורגול עם כל מני תוספות, טבולה, סלט חזרת או משהו כזה, סלט כרוב.. ואני באמת ובתמים לא מבינה בשביל מה הונחו שם שלל הגופות האומללות האלה, ובראשן גולת הכותרת - כבש צלוי...
בשלב מסוים מישהו לקח מהתבנית של הכבש, ומישהו אחר לא יכול לחכות יותר אז הוא אמר "אפשר לשחרר את הכבש?" ושלא כהרגלי לא התאפקתי ואמרתי "קצת מאוחר מדי בשביל זה, לא?" ציפיתי לשקט של חוסר נוחות ובמקום זה כולם צחקו בקול גדול למשמע הבדיחה. נחמץ לי הלב על התינוק.
מצחיק שעם השנים יש פחות הערות ויותר פרגון והתחשבות, אבל לי דווקא נהיה יותר קשה לשבת בארוחות האלה.
 

Gidi Shemer

New member
שנה טובה, ואני מרגיש צורך לשאול

מה מעצבן אותך בטאץ' הבריאותיסטי של דודייך?
 
יש בזה משהו יותר מדי אנוכי

וגם ככה קשה לאנשים לתפוס לפעמים מה זה טבעוני, אז עכשיו צריך להסביר שאני כן אוכלת קמח?
 

Gidi Shemer

New member
האמת שלא הבנתי


יש משהו בעייתי בזה שמישהו רוצה לשמור על הבריאות שלו?

אם זה לא מתאים לך, מובן שאת לא צריכה להסביר
 
אתן את הזווית שלי

יש נטיה בקהל , גם המשפחתי והמצומצם לראות בטעונות מן אג'נדה בריאותנית מוזרה וכרוכה במודה ולכן כל תוספת רק מכבידה על יחסי הציבור ויש צורך להסביר שוב וןשוב.
נניח זה שאדם טבעוני לא אומר שאינו צורך וופלים- זבל
במבה- זבל
צ'יפס תעשייתי- זבל
לחם לבן עם שוקולד למריחה השחר -זבל

וכך הלאה
 
מצטרפת למיקי

אין שום בעיה בזה שיש אנשים שרוצים לשמור על בריאותם, זה מבורך בעיני!
הבעיה מתחילה כשההסברה שם הורסת את ההסברה שלי: אנשים שמדברים איתם נוטים לחשוב שטבעונים זה כולם מטעמי בריאות בלבד, הם מתחילים לתמוה כשאני אוכלת אוכל לא בריא במיוחד, ולהסביר את זה כל פעם זה מעצבן.
חוצמזה זה מכניס הרבה הילה של ניו-אייג' ואופנתיות, והרבה מחשבות שטבעונות זה עוד אחד מהפלצנויות הרוחניקיות בשקל לראש של אנשים, אותם אנשים שאני מנסה לחנך שטבעונות זה עניין מוסרי רציני, ולא עוד גחמה אופנתית בעולם הזה.
 
אהה! אז זה לא רק אצלי, למשח קולגה

שבערך פעם בחודש מסתכלת עלי בבעתה ומכריזה ״אבל תמר! זה עם קמח! מותק לך לאכול לחם?״. הורסת!
 
ערב החג חגגנו אצלי, והיה מוצלח מאד!

רק עכשיו נזכרתי ששכחתי להוציא את הלוביה מהמקרר! אבל לא נשארו רעבים, היתה אווירה נעימה כל כך, ואוכל נהדר: לביבות הכרישה היו להיט, הדלעת הממולאה בריזוטו - דאגתי שלא יהיה מספיק אז הכנתי שתיים, כמובן שבאחת לא נגעו!!! היו המון סימנים, מגש פירות לשהחינו, יפהפה וטעים, וסיגרים אפויים ממולאים בתפוחי עץ מקורמלים, אפויים בתנור. שוס. מרק קישואים לימוני עם נענע, חלות, טחינה, אבוקדו, סלט חסה עם רימונים, סלט סלק ושכחתי מה עוד! כולם קיבלו שקית עם מאפין עוגת סילאן לקחת הביתה --- ידעתי שלא יוכלו להתמודד עם עוגה בערב. אין על חגי תשרי!
 
למעלה