סיכום ערב החג [מעתיקה מהפורום השכן]

נטאשKה

New member
השנה לא עשיתי כלום, רק התארחתי

אצלינו תמיד יש מעט מאוד בשר, ללא קשר לטבעונות או צמחונות.
אז היו הדגים המסורתיים ושתי מנות בשריות וחוץ מזה הכל היה צמחוני או טבעוני. אוכל טעים מאוד של אמא שלי.

קניידלעך קבלתי טבעוניים מהמתכון המופלא של ליידי באג ואמא שלי אפילו טרחה והכינה מרק ירקות במקביל למרק עוף במיוחד עבורי.

אני לא אוהבת חגים ולא מתחברת אליהם בכלל אבל האוכל הטעים בהחלט היה שווה

בעניין דומה אך אחר הייתה לנו הרמת כוסית במשרד שהחליטו להפוך אותה לעל האש. היו הרבה סלטים, פיתות והיה לי מה לאכול. כיוון שאין לנו אפילו עוד צמחוני בחברה לא עשיתי איזה עניין ולא בקשתי בקשות מיוחדות וגם לא שאלו. אין לי בעיה עם זה, כאמור היה לי מה לאכול ואני ממש לא חושבת שכולם צריכים להגמיש את עצמם עבורי.

יחד עם זאת נורא מעצבן ומעיק כל ההערות נוסח "אני אלמד אותך לאכול בשר" ואנשים שמתחילים לשאול לא מתוך כוונה באמת להבין על הטבעונות אלא להתנגח.

אני לא נכנסת לצלחת שלכם, עזבו את שלי. מה אתם רוצים ממני? וכמובן שאם הבדיחות הממש מוצלחות האלה לא מצחיקות אותך אז את "כבדה". בקיצור היה מייגע וטוב שעבר.

Gidi Shemer

New member
סכומון החג אצלנו

גם אני מעתיק מהפורום השכן:

בשבוע שעבר, במקום לחגוג בבית, ארגנו פיקניק ל-70 ישראלים מהסביבה. כל אחד הביא משהו. לא היה שום תיאום, אבל יצא שהכל היה צמחוני, ולמעשה הרבה טבעוני.

אתמול עשינו ארוחת חג מאוחרת עם עוד שתי משפחות, אחת של ידידים ותיקים ואחת משפחה צעירה שאך עתה הגיעה למחוזותינו.
למעט קינוח גלידה לא טבעונית בעליל שאחד האורחים שלנו הביא, ולמעט החלה והדבש, הכל היה טבעוני וסופר סופר טעים.
האורחים הביאו סלטי ירקות למיניהם וגם קציצות מש טבעוניות מעולות.

אשתי הכינה אורז בר עם בצל, ושעועית ירוקה בשום ולימון. אני הוספתי קציצות עדשים וחומוס ברוטב חומוס ועגבניות, בטטות,תפו״א, ובצל אפויים בשמן זית, בלסמי, ורוזמרין, ולסיום- קינואה בצימוקים והמון ירקות. יצא טעים טעים. ארוחה בלי עוף, בלי צלי, בלי שום דבר כבד, עשירה, צבעונית ומאד טעימה לכל 14 הנוכחים.

למעלה