מונוגמיה - כן או לא?

Elle992

New member
מונוגמיה - כן או לא?

האם אתם בעד מונוגמיה?
לא בעד?
מה בכלל העדפה שלכם - להיות נאמנים לבן/ת זוג אחד או שבכלל
להנות משני העולמות - להחזיק מספר בני/ת זוג במקביל?

ga26

Member
רוב האנשים פה לא מצליחים עדיין למצוא

בן זוג אחד - את רוצה שיחשבו על יותר מאחד?

Elle992

New member
העדפות זה לאו דווקא קשור לנסיון

יש לי בראש העדפות מסויימות, גם בלי שהתנסתי.
סיכוי לא רע שהעדפות יכולות להשתנות ברגע שמתנסים אבל עדיין, מעניין לשמוע
מה העדפות של חברי הפורום ואיך הם רואים זאת.

ga26

Member
ולתשובה שלי

מי שמחפש מין בלבד יכול להיות עם הרבה פרטנרים ואין עם זה בעיה.
מי שמחפש יחסים רציניים ארוכי טווח שמבוססים לא רק על מין יתקשה לדעתי (זה נכון לרוב האוכלוסיה - אולי לא לכולם) לקיים יחסים לא מונוגמיים לאורך זמן. הסיבה העיקרית היא קנאה שלדעתי אי אפשר להימנע ממנה כשיש עוד אדם נוסף בעסק.
מי שזה עובד עבורו - שיהנה, לי זה לא מתאים.
חוץ מזה זה "כאב ראש" מספיק גדול בשבילי לתחזק קשר עם אישה אחת (וזה למרות האהבה) - אני לא צריך עוד מישהי הורמונלית ברקע..... ומן הסתם גבר נוסף גם לא בא בחשבון.

תגדיר יחסים רציניים?

אני ביחסים של אהבה עם אישתי 20 שנה. זה רציני?
היא אהבת חיי, אם ילדי והבחורה הכי סקסית שהכרתי מימי.
אבל שנינו זקוקים לעוד ומתחזקים עוד מערכת זוגית בנוסף לשלנו. לפעמים גם יותר מאחת.
איכשהו הצלחנו לנטרל את הקינאה וללמוד ליהנות מהיתרונות של מספר מערכות יחסים.
למה אני יכול לאהוב עד בלי די כל אחד מחמשת ילדי ולא אוכל לאהוב כמה בני זוג?

ga26

Member
כי גם במצבכם היא היחידה שאתה מכנה אשתי

והמערכות האחרות הן זמניות לצורך סיפוק מיני. אתם לא חיים שלושה או ארבעה אנשים יחד.

" אהבת חיי" היא מילה גדולה מידי לטעמי.

אהבה בעצמה היא מילה מפציצה אדם לא הכרתי אף אדם שהבין מהי אהבה, הרבה אנשים יודעים לומר " אני אוהב אותך" ולא מבינים מזו אהבה. אני לא אומר שאני אוהב לאף אחד. יש שיחשבו אותי לקר אבל לא אני אמיתי אני לא אומר דברים שאני לא מבין מה הם. מי שיבין מזו אהבה, וידע להסביר אותה ולהגדיר אותה היה האיש החכם אי פעם, זה דעתי. בנוגע לקשר עם כמה בנות זוג אני מסכים. אני לןא מקנא באף אחד, ואני מאמין בגישה שלך של זוגיות עם כמה נשים.

Berethor

New member
זה לא הוגן להחזיק מספר בנות זוג אלא אם כן הן ביסקסואליות

חוץ מזה כפי שga26 כבר ציין, אפילו בת זוג אחת לא פשוט למצוא אז יותר מזה? יחסית לכלום אחת זה הרבה. אני לא צריך יותר מבחורה אחת, כל עוד היא מספיק טובה, ואם היא מספיק טובה אין סיבה שאני ירצה לחפש "השלמות" מהצד, כפי שאומר המשפט "אם אין אוכל בבית, אז אוכלים בחוץ". אני מאמין שחוסר נאמנות נובעת משני סיבות עיקריות, סיבה אחת היא אם אחד הצדדים מאוד לא מסופק מהקשר, והסיבה שניה מבוססת על חמדנות, אפילו שיש לאדם כל מה שהוא צריך, עדיין הוא רוצה יותר ויותר, כפי שאומר המשפט "איזהו עשיר השמח בחלקו". אני מאמין שמונוגמיה היא הצורה הכי מוסרית לקשר אינטימי, וגם הצורה הכי פחות מסוכנת לקשר אינטימי, במיוחד בכל הקשור למחלות מין, ולהפללות בעברות מיניות.

אממ הלוואי שהייתי יכול להיות פוליאמורי

לצערי אני בחור קנאי מידי...
&nbsp
אני מדבר עם חברים על זה די הרבה..
&nbsp
יש את האידואלגיה שאומרת שזה לא בסדר להגדיר אנשים בתור רכוש... ולייחס בנאדם 1 כלשהו כאל שלך, חבר פוליאמורי שלי, אמר לי שהוא פשוט רוצה לאפשר לאנשים שהוא אוהב לממש את הרצונות שלהם.. בלי הגבלות.
&nbsp
שוב, אני לצערי קנאי מידי :]

Berethor

New member
אני לא רואה מה כל כך נהדר בחוסר נאמנות ובהוללות, אפילו אם זה

בהסכמה, ואפילו אם זה פחות גרוע מלבגוד מאחורי הגב. אם בת הזוג לא תהיה רק שלי אז מה אני צריך אותה. זה לא כל כך קשה להביא קונטרה לטענות של אנשים פוליאמורים, מבחינתי גם אין בעיה להתייחס לצד השני "כמו רכוש", בכל הקשור לרצון שהצד השני יהיה רק שלך, ובכל הקשור "לקניה חכמה", ואני לא רואה סיבה להרגיש רע ולהתחסד לגבי זה, אבל בסופו של דבר, במיוחד בחברה המערבית והמודרנית, זאת בדרך כלל הבחירה של שני הצדדים אם להיכנס לקשר רציני ולהתחייב, משום שאף אחד לא מכריח אותם לעשות את זה, אז מהבחינה הזאת הזוגיות המונוגמית היא גם סוג של הסכם והתחייבות, אפילו ללא נשואים.

"כל קניה, אפילו כזאת שנחוצה לנו, טומנת בחובה מלכודות שעולות לנו הרבה כסף: איך להימנע מליפול לתוך מלכודות שופינג ולבצע קניה חכמה שלא תשרוף לנו חור בארנק?"

http://www.onlife.co.il/עבודה/צרכנות/35587/קניה-חכמה-איך-להימנע-ממלכודות-שופינג

הרצון שלך הוא לגמרי טבעי.

אבל אני לא רואה בזוגיות שכזו בהכרח דבר פסול, אני לגמרי יכול להבין את הרצון שהאישה תהיה רק שלך. זה מאוד טבעי. בעבר אני גם חשבתי על יחסים מסוג זה כהוללות, כהפקרות, אבל כיום אני שינתי את זווית החשיבה והבנתי שיש אנשים שהם לא יכולים אחרת, או שלא רוצים וצריך לכבד גם אותם. יש בני אדם שלא מסוגלים להיות עם אישה אחת. אתה יכול לומר שהם "בוגדים" וכו וכו, אבל אני לא חושב שהם בהכרח פחות אוהבים , זה לפחות דעתי.

Berethor

New member
קודם כל לא אמרתי שזה פסול אבל זה בהחלט הרבה פחות טוב מבחינתי

ואני לא רואה סיבה מספיק טובה כדי לנסות לעשות הפוך על הפוך או/ו להתחנף לאנשים לא מונוגמיים, במצב הנורמטיבי הוא מונוגמיה ולא להפך, אין לי שום כוונה להציג פוליגמיה או/ו סטוצים למיניהם שמשהו בסדר, ובטח שלא כמשהו שהוא טוב יותר. יש אנשים עם כל מיני בעיות ותחביבים בעייתים בעולם, אני מקבל את זה שהם כאלו, אבל אני רואה את זה כחסרונות שלהם, זה שהם "לא יכולים אחרת" עדיין לא הופך את זה לדבר טוב, גם אדם שלא יכול ללכת, לא יכול אחרת, אבל זה לא אומר שזה המצב התיקני. כאשר מחלקים את "האהבה" להרבה אנשים, ברוב המקרים החלק שכל אחד מאותם אנשים מקבל הוא הרבה יותר קטן, ובנוסף לכך חוסר נאמנות לא מעידה על אהבה גדולה, אבל מה שכן פוליאמוריה זה פחות גרוע ביחס לבגידה מאחורי הגב. זה לא שאני לא מבין למה יש אנשים שלא רוצים להסתפק בבת זוג אחת, ולמה יש אנשים שמתייחסים ליחסי מין בקלות ראש, אבל אין הרבה מה לכבד בהתנהגות כזאת, ופגיעה במוניטין זה בהרבה מהמקרים חלק מהמחיר שמשלמים אנשים שבוחרים בדרך הזאת, ואני מאמין שזה טבעי שזה כך.

כמו שאמרתי זכותך לחשוב מה שאתה רוצה.

לי אין שום בעיה כל אחד שיחשוב מה שהוא רוצה, אני רק הבעתי את דעתי.

ושנית אין פה עניין של התחנפות אלא הבעת דעה.

אני גם באופן טבעי העניין הזה נראה לי לא טוב כמוך,אבל אני " מכבד" פחות או יותר ,ואומר " שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה כל עוד הוא לא פוגע בי" זה המוטו שלי וככה אני פועל.

Berethor

New member
אני דיברתי באופן כללי, למה אוטומטית אתה מניח שהתכוונתי עליך?

ואם להיות יותר ספציפי אז רייסטלין4 אמר "הלוואי שהייתי יכול להיות פוליאמורי", וזה בהחלט נשמע מתחנף, כאילו גם לרצות להיות משהו שאתה לא, וגם לרצות להיות משהו שהוא בעצם הרבה פחות טוב? אבל העיקר שהוא אמר משהו שפוליאמוריים רוצים לשמוע. בכל מקרה יופי שאתה מכבד אנשים לא נאמנים, אבל זה לא המוטו שלי, וזה לא מסוג הדברים שראויים לכבוד מבחינתי, אלא בדיוק ההפך, אני רואה בכך התנהגות לא מכובדת, אנשים ששומרים על נאמנות ולא שוכבים עם כמעט כל אחד ראויים להרבה יותר כבוד לדעתי.

כמו שאמרתי זכותך לחשוב מה שאתה רוצה.

אני לא אומר לך שום דבר, אגב גם אני רואה בנאמנות דבר הרבה יותר טוב ויפה, אני די באותו ראש שלך. ואני אמרתי " מכבד" במארכאות כלומר שאני לא באמת מכבד אלא יותר אומר " חיי ותן לחיות" מקווה שאני ברור. ובקיצור אני באמת נוטה להסכים איתך, אני באופן אישי לא יכול להיות עם יותר מבת זוג אחת וגם לא רוצה, אז אני ואתה באותו ראש פחות או יותר.

למעלה