מונוגמיה - כן או לא?

מה קשור?

למי כבר יש לי להתחנף פה?
&nbsp
אמרתי את זה כי אני רואה את היתרונות בדבר.
&nbsp
ואני ממש לא רואה בזה משהו לא תיקני כמו שאתה רואה את זה.
&nbsp
אני לא במצב בחיים שאני יכול לישם את הגישה הזאת בחיים שלי. אבל אני ממש מחזיק מאלו שכן מצליחים.

Berethor

New member
לא מזמן יצא לי לראות מישהי כזאת בokcupid וזה היה ממש מגוחך

כתוב שיש לה בן זוג אבל היא "בזוגיות פתוחה" ולכן היא עדיין מחפשת קשרים מיניים קצרים עם אחרים, אז מה בדיוק יש להחזיק מאנשים כאלו? הם נמצאים "בזוגיות" ומתנהגים כאילו הם רווקים ולא שומרים אמונים.

זכותך לא להחזיק מאנשים כאלו

וזכותי להחזיק מהם.
&nbsp
אם יש אנשים שזה מתאים להם, אז אני מפרגן.
&nbsp
אולי יש עוד דרכים לשמור אמונים מאשר לקרוא לבעלות אחד על השנייה.

Berethor

New member
נושא הבעלות מגיע בחבילה אחת עם קשר רציני, וזה אחד ההבדלים

העיקריים שבין קשר רציני לבין יזיזות, ואני גם לא מאמין שיש דרך אחרת לשמור אמונים, פשוט משום שזה לא נאמן לשכב עם אחרים. תחזיק ממי שאתה רוצה, אבל אני עדיין לא רואה מה יש לך להחזיק מאנשים כאלו.

dahoe

New member
אין מה להוסיף כל כך

בשביל קשר אמיתי צריך הרבה קרבה. וביותר משני אנשים המצב לרוב מסובך הרבה יותר. אם כי תיאורטית - אם ישנם שלושה - ארבעה אנשים שמסתדרים אלו עם אלו נפלא אין בזה פסול. אני חושב שהרבה יותר מעניין לדון בנושא היותר רלוונטי למאה הנוכחית - קשר רציני ארוך טווח או קשרים מזדמנים.

יצא לי לחשוב על זה הרבה

הייתה תקופה שחשבתי שקשר במערכות יחסית לא מונוגמיות אמיניות יכלו להתאים לי אבל כיום אני כבר לא חושבת ככה. וגם כמו שגא כתב בן זוג אחד זה כאב ראש מספיק... כדי לתחזק מערכות יחסים מרובות צריך הרבה משאבים רגשיים והקדשת מחשבה ואין לי כוח לזה...למרות שמאמינה שזה אפשרי ויכול להיות טוב בתנאים מסויימים אבל לא כל אחד בנוי לכך

המשך

כי לדעתי המטרה במערכות יחסים ולא משנה כרגע אם מונו או פולי זה קשרים עמוקים וקשר עמוק זה מסובך גם ככה וצריך להיות אדם ממש מיוחד כדי לקשור קשרים עמוקים ולהיות מסוגל לקיים אותם עם כל הגורמים יחד. זה מאוד קשה להחזיק רשת
בקיצור יש לזה יתרונות וחסרונות אבל בשורה תחתונה זה יותר מורכב כי יש עוד אנשים שם

dori78

New member
בעד מונוגמיה. לצערי הרב, זה חלק ממה

שגרם לזה שהייתי לבד המון שנים.

הרבה שנים שילמתי מחיר כבד על ההעדפות שלי, הבהרתי שאני לא מוכנה ש"ימקבלו" אותי וכמו כן בהחלט
יכול להיות, שהפסדתי במהלך השנים כל מיני הזדמנויות כי לא הייתי מוכנה לצאת עם שניים (או אפילו שלושה כמו שהציעו לי) במקביל.

מבחינתי, מונוגמיה הולכת יד ביד עם חשיבה עמוקה על קשר פיזי.
זה אומר שקראו לי "פריג'ידית", אמרו שאני לא "זורמת" וכינו אותי בעוד שלל
כינויים בגלל שלא הייתי מוכנה "לזרום" למיטה ברגע שהבחור הציע.
בחברה שבה יחסי מין זה משהו שמתייחסים אליו בקלילות (בעיניי קלילות יתרה)
לא פשוט להיות אדם שחושב ומרגיש אחרת.

אני לא מצטערת על כלום, כי בסוף היום אני נכנסת מאושרת למיטה המונוגמית שלי ושל בן זוגי האהוב והאוהב.

אין לי בעיה עם אנשים שחושבים אחרת ממני, יש כאלה שזה עובד להם מצוין.
אני לא בנויה ככה, מעולם לא הייתי.

מילקי66

New member
מסכימה איתך דורי אכן מתייחסים בקלילות רבה מידיי

פוליאמורה , נישואים פתוחים אם יש אנשים שזה מתאים להם סבבה

לא רואה את עצמי לעולם בכזה סוג של קשר .

גם לא ידידים פלוס רק קשר מונוגומי .

לדעתי דורי זה שאת "לא זורמת " זה דבר חיובי גם אני שמרנית

בקטע הזה ואני חושבת שזה דבר טוב .

אגב אני חושבת שבגלל שאיך שגברים מתנהגים אז נשים בגלל

שהן נפגעו ההתנהגות שלהן הפכה להיות כמו של הגברים מבחינה

מינית ככה נראה לי או שיש היום יותר פתיחות לא יודעת .

מונוגומיה בהחלט .

את בחורה לעניין.

בחורה שיודעת לומר " לא" אפילו שלוחצים עליה ( אגב ראיתי כתבה על ילדות בנות 14 שמקימות יחסי מין במסיבות כיתה כי הבנים לוחצים אליהם והם לא רוצות " לא להיות שוות" כמו שאמרה אחת שם אותי זה מזעזע). לכן אני מאוד מכבד נשים שכאלו, שיודעת לסיים גבול. אני מאוד מזדהה איתך.

apocalipto

New member
מונוגמיה זה המצב הנפוץ

לכן זה נראה ניסוח לא טוב איך שאת רשמת..
נראה לי שאם פוליאמוריה זה המצב הלא סטנדרטי אז זה מה שצריך להיות במבחן ושאלה לפורום.. אבל לא ביג דיל

אני מעוניין בקשר מונוגמי בלבד.. חושב ששני בני זוג זה המצב הכי אמיתי לאהבה.

Berethor

New member
פלאש ניסה להיות פוליאמורי ובסוף נשאר בלי אף אחת בגלל זה

בכל אופן זה נכון, מונוגמיה היא ברירת המחדל בחברה המערבית, ולכן רוב האנשים היו בעדה.

שאלה טובה.

אין לי בעיה בקשר עם כמה נשים במקביל אבל אני מדבר באופן עקרוני, ולא מעשי. לי זה נראה מעניין. אבל אני יכול להבין שיש אנשים שמקנאים זה מאוד טבעי....

Berethor

New member
לחוק יש בעיה עם זה ולכן פוליגמיה היא דבר שהוא לא חוקי בישראל

וזאת אחת הסיבות לכך שקשרים לא מונוגמיים בישראל מתרחשים מחוץ לנשואים או/ו בצורה לא חוקית.

פוליגמיה אסורה על פי חוק העונשין בישראל: "נשוי הנושא אשה אחרת, ונשואה הנישאת לאיש אחר, דינם – מאסר חמש שנים."

https://he.wikipedia.org/wiki/פוליג...A7_.D7.94.D7.99.D7.A9.D7.A8.D7.90.D7.9C.D7.99

למעלה