שאלות

Emilyo11

New member
שאלה

אם אני רוצה להיות אתלט, מה אני צריך לעשות? האם יש הגבלת גיל?

שאלה על Modern Pentathlon

קודם כל, הענף הזה אמור להיות מבוטל בריו או שעדיין לא הגיעו להחלטה?
דבר שני, זה נשמע כמו רעיון טוב לקיים תחרות שמורכבת מכל מיני ענפים באולימפיאדה. אבל למה זה חייב לכלול רכיבה על סוסים? ולמה דווקא סיף? נראה לי הגיוני לקחת כמה מהענפים הבולטים ביותר ולקיים בהם תחרות. ויותר מחמישה ענפי ספורט.
ואני גם לא מבין למה זה לא כל כך פופולארי. תחשבו על זה, הספורטאי הטוב מכולם, זה שמצליח בכל הענפים יחד. אפשר להתחיל ולסיים אולימפיאדה עם ענף שכזה. אולי עשרת הענפים החזקים?

קרב חמש

זה זכר למשחקים האולימפיים ביוון העתיקה. זה אמור להיות כל הכישורים הדרושים ללחימה באותה תקופה.

nitsansh

New member
קרב 5 מודרני היה המצאה של הברון דה קוברטאן

מייסד התנועה האולימפית הוא ולא אחר המציא את הענף הזה. המקור שלו הם הכישורים שלהם נדרש קצין בתקופת נפוליאון: רכיבה על סוס, ריצה, שחייה, סיוף בחרב וקליעה באקדח. אם זכרוני אינו מטעני, התחרות האולימפית הראשונה בקרב 5 מודרני נערכה ב-1912. בתחילה, הורשו רק קצינים (גברים כמובן) להשתתף בענף זה, ורק בשלב מאוחר יותר היא נפתחה גם לשאר בני האדם. נשים החלו להתחרות בקרב-5 מודרני רק באולימפיאדת סידני 2000.

הענף מעולם לא זכה לפופולריות רבה, וספק אם הוא עומד בקריטריונים הדרושים לענף אולימפי (מינימום של 75 מדינות ב-4 יבשות), וכנראה הוא שרד בגלל הזיהוי שלו עם דה קוברטאן.

katam

New member
האם בערוץ 1 ישדרו את אולמפידת הנכים ?

אם לא איפה אפשר יהיה לראות זאת ?

pcper

New member
לפי מה שהבנתי כן...

(ככה אמרו בערוץ אם הבנתי נכון...)

למעלה