שרשור שאלות

חחח כןןןןן

אמנם מצאתי רק את ה W7 (תכלס הnails inc עולים איזה 11 ליש"ט לבקבוק- חיים בסרט! ככה שאפילו לא טרחתי לחפש) אבל לדעתי הם מהממים לא פחות.

הצילו הציפורן שלי

חלק המתוארים עלולים להיות נפצים

אני יודעת שזה קצת ל בנושא אבל מי כמותכן תוכל לעזור לי.
לפני כחודש וחצי סגרתי את הדלת על האצבע.... (כואב בטרוף למי ששואלת, 5 דקות ישבתי לבנה לי יכולת לנשום).

3/4 מהציפורן כבר נפטרה בשעה טובה, רבע עדיין צמוד לבסיס אבל כל יום הציפורן נתפסת לי בין משהו ונמשכת טיפה (התחלתי לשים פלסטר על זה) הרופא הפחיד אותי שהציפורן לעולם לא תגדל להיות כמו שהיא היתה.
אני עכשיו עם לק עליה... היתה לי אצבע ממש יפה...וציפורן נהדרת ועכשיו היא סתם מעוותת

יש לי 2 שאלות:
האם כדאי ללכת לרופא שיוריד את כולה וזהו?
האם יש תותב לציפורניים (על מנת שלפחות תגדל כמו שהיא צריכה)?

trilliane

Well-known member
מנהל
אוי! נהיה לי כואב רק מלקרוא

לשמחתי קרו לי רק שני "מקרי ציפורן" ושניהם הסתיימו בעקירתה...
לא כיף, אבל לפעמים זה הכרחי כדי שהציפורן תגדל כמו שצריך (בשורה טובה: הן אכן גדלו כמו שצריך ולאחר סיום הגדילה ובחלוף הזמן לא מבחינים בשום שינוי!
). מי שיכול לאבחן זאת הוא הרופא. כשראיתי שהציפורן לא נראית טוב הלכתי לרופאת המשפחה שלי, היא הפנתה אותי לכירורג (לא צריך הפניה רשמית, פשוט לא ידעתי למי לגשת) הוא הסתכל ואמר שצריך לעקור, לקח אותי לחדר אחיות ו...עקר
. זה היה כואב (בעיקר אחרי; תוך כדי הייתה הרדמה מקומית), אבל לפני העקירה הציפורן אכן גדלה מעוותת בגלל הטראומה שקרתה לי באצבע, ואח"כ היא גדלה כמו שצריך, אז אם צריך אז צריך. אם אין צורך בעקירה הרופא ינחה אותך מה לעשות (פלסטר נשמע לי כמו רעיון פשוט וזול; על תותב לציפורן לא שמעתי).

רק בריאות!

אוי

איזה באסה.
בתחילת הקיץ שמתי לב שיש לי כתם צהוב מתחת לציפורן ברגל, ותחת הפחד שזה פטריה החלטתי להוריד כמעט את כולה. אגב, זו לא הייתה פטרייה. בכל מקרה, לא הייתה לי ציפורן כמעט לגמרי (כי קצת הגזמתי
) וגם אני הייתי לחוצה לגבי העניין שהיא לעולם לא תחזור.
אז קצת קראתי באינטרנט - למיטב ידיעתי אפשר לעשות בנייה כשיש קצת שארית ציפורן.
ובלי קשר, למה שהיא לא תצמח לך? אני מנסה להבין מה קרה כל כך נורא. אני באמת התעללתי בה, והיא עכשיו בסדר גמור. בינתיים היא צמחה לך? מה צמח בה מעוות?

אני מקווה שיסתדר

Plushable

New member
אוי לא! מסכנה :( אבל אני רוצה להרגיע אותך

לדעתי יחזור לצמוח לך כמו שצריך.
לא יודעת איך זה קורה, בעיקר עניין של זמן, אבל זה קורה.
אני יכולה להגיד לך מנסיון אישי שהיה לי משהו דומה והציפורן צמחה וצמחה עד שהעיוות ירד, ועכשיו היא רגילה לחלוטין ולא עקומה.
ועוד משהו, שדי הפתיע אותי לטובה... אח שלי היה כוסס ציפורניים כפייתי למעלה מ25 שנים. הציפורניים שלו היו במצב מ-ז-ע-ז-ע במשך שנים ארוכות. חצי מהאצבעות היו אפילו שבורות באמצע מהקיוטיקלס עד לקצה וככה זה צמח במשך שנים, וחלק עקומות מאוד.
ועכשיו בשנה האחרונה הוא הפסיק עם זה והציפורניים צמחו לו מחדש, וזה מראה מעולה. בחיים לא חשבתי שזה יסתדר לו אבל הפלא ופלא, זה מסתדר.
גם כאשר לי היתה בעיה, הרגשתי שזה בחיים לא יעבור והיו רגעים שפשוט רציתי לבכות מתסכול.

אני לא יודעת אם ציפורן תותבת היא אופציה אבל לדעתי ולאחר שבדקתי את הנושא, הכי טוב לתת לציפורן ולבשר ״לנשום״ כדי שהיא תצמח ותתרפא.
אבל כמובן התייעצי עם רופא, אני בטוחה שחצן לך פתרון.

בהצלחה ואל תתייאשי!!!

למעלה