מייפלס

New member

אני שואלת את עצמי למה נחשב כל כך לגור ברחוב ?

1. בגלל אנשים עם כוונות רעות , במיוחד בלילה ...
אנשים עוברים גיהנום גם במקומות סגורים , גיהנום רצוף ויומיומי בתוך מקומות שמכונים בית ... או בבתי חולים פסיכאטרים ... או במקומות דיור לאוכלוסיות מיוחדות , ניצולי שואה שגרים בבתים או שאר אנשים עניים שגרים בתוך בית אבל בקושי גומרים את החודש - מה זה שונה מלגור ברחוב בלי פת לחם או עם אבל יבשה ?

2. חוסר קורת גג ?
אפשר לפתור את זה בכל מיני דרכים , כמו למשל אוהל או כל סוג מגורים שקל ומהיר לפרק ולהרכיב מחדש במקום אחר ...

3. להיות מוגדר בתור הומלס = עני = חסר כל = תלוי באחרים = אדם מיסכן שיש לרחם עליו ?
לא כולם כאלה לדעתי ... כל אדם והסיפור שלו .

4. אנשים יוצאים למסעות בחו"ל בחיפוש אחר עצמם ואחר חופש בלי גבולות ... ג'ונגלים , כיבוש הרים וכו בשביל להוכיח את עצמם , נקלעים לכתות , נוטלים סמים ומעשנים כל מיני דברים בשביל אלוהים יודע מה - בריחה או כביכול למצוא את
אני חושבת שאנחנו מוגבלים בדרך החיים המערבית - בעבודה , בלשלם מיסים וכו' ... להשתעבד לדברים אחרים , לרצונות של אחרים ולוותר על אלה שלך , על להיות אתה עצמך , על החלומות והשאיפות שלך ...

5. מה הפחד הגדול מלהיות חסר בית ?
בית מוגדר עבורי לא בתור מחסה וארבע קירות , אלא מה שיש בלב , המשפחה לא הביולוגית , אלא זו שאני בוחרת בה - חברים ובעלי חיים - בעיקר כלבים כי הם אוהבים ונאמנים ללא סייג ...

6. יש אנשים חיים בעוני רב , שאם יש להם מזל הם חיים במחסה רעוע שיכול להתפרק כל רגע , ויש להם הרבה יותר בחיים , במיוחד אושר ויכולת נתינה ענקיים - נותנים את מה שאין להם לתת - מתחלקים !
והדברים הכי טובים שהם יודעים לתת אלו שמחה , אהבה ושיעור ענקי לחיים - הסתפקות במועט !

7. בארץ זה לא כזה נורא נורא להיות חסר בית - זה לא כמו בחו"ל שיש מרחבים עצומים ... הארץ שלנו קטנה אבל יש בה הכל ... ולצערינו הרב שטחי בר הולכים ומצטמצים וגדלים להם שטחים עירוניים . ככה שזה לא כזה נורא .

atlantis13

New member
גן העדן נמצא כאן ומחובר רוחנית לשמיים.

מה אנחנו בדיוק עושים כדי להביא אותו רוחנית לכדור הארץ? כלום. מקסימום עוד פתק בכותל ותפליה בבית הכנסת - האם אנחנו אדם לאדם? לא. האם אנחנו אוהבים את אלוהים? לא. אנחנו מתפללים אליו - אנחנו מבקשים ממנו בקשות, ואם אנחנו דתיים - אנחנו אוהבים אותו ומדברים עליו כל שניה - כל שנה - כל הזמן. ומבצעים 615 "מצוות" שקריות שכלל לא קשורות לאהבת חינם - תורתו האמיתית.

בשאר הזמן אנחנו מקווים למשיח - שיציל אותנו ממה שאנחנו מתעצלים לעשות, ובשאר הזמן אנחנו אוכלים - מתפללים או ישנים - גם בתפילה. העיקר לקום בזמן לשחרית - של עידן חשוך מנוכר ונוראי - אשר לאלוהים עצמו - אולי אין חלק בו בכלל.

atlantis13

New member
קחי מזרון באמצע החורף - ושני בחוץ למשך חודש.

1. אף אחד לא יתייחס אלייך, במקרה הטוב, יזרקו עלייך שקל לקופסא.

2. יגנבו לך את המזרון - ולא תהיה לך שמיכה חמה לישון עליה.

3. רעש הסירנות והשיכורים בלילות - יעיר אותךת אם בכלל הצלחת לישון מרוב קור - ויצחקו עם חברים שלהם ויפריעו למנוחתך - ובמשך היום תנשמי פיח מכוניות טהור ושוב - אנשים שיתעלמו ממך ויעשו לך רעש.

4. אין לך בני משפחה או מישהו לדבר איתו - ותתחילי לשקוע בחיפוש אחר סמי רחוב ותנחומים שקריים - אשר יגרמו לך להיות אפאטית לסביבה - ותאבדי את אמונך בכל דבר טוב שעלול להיות ולקרות לך אם היו לך הורים אוהבים וסביבה תומכת ומיטה נוחה לישון בה.

5. נסי להעיר הומלס מהסמים והבירות -והמרדף אחר קצת כסף לאלכוהול - כמו איסוף ברזלים מרחובות ואוכל מפחים רקובים - וקור אימים.

6. נסי לערב הומלס אשר איש אינו דיבר איתו ובמקרה הטוב - נזרק מביתו בגלל שהוריו חולרות חסרי אחריות והזריקו לו אולי בעצמם סמים - מתו, והשאירו אותו לבד - ותנסי לשקם אותו.

ואז נדבר שוב.

מייפלס

New member
זה שאני חושבת ושוקלת לגור ברחוב לא הופך

אותי אוטומטית להומלסית שבורחת לאלכוהול , סמים וכל הסטיגמות על הומלסים ...

האם תכנה גם מנגנים ברחוב בתור הומלסים ?

מייפלס

New member
הרצון והשיקול לגור ברחוב לא הופך

אותי אוטומטית להומלסית שבורחת לאלכוהול , סמים וכל הסטיגמות על הומלסים ...

האם תכנה גם מנגנים ברחוב בתור הומלסים ?

atlantis13

New member
מי אמר שמנגנים ברחוב ישנים גם ברחוב עצמו?

הם רוצים להתפרנס בשקטת אוהביםן לנגן, יש באמצעותם כלי נגינה - והם בוחרים פינה שקטה להביע את הכישרון שהם למדו אותו - תני להם כסף כפי שתחפצי - והם מאושרים - זה הסתפקות במועט - לא להיזרק לרחוב בלי כסף , בלי בגדים "בלי כלי נגינה", ולחפש איפה לישון עכשיו.. יש "קצת" הבדל בין השניים.

atlantis13

New member
וזאת לא סטיגמה - זאת המציאות של ההומלס..

האם יש בארץ מקום גדול עם מיטות כדי לתת להם לישון בשקט ולא למות מתת תזונה וקור אימים בלילות? לא.

גם בחו"ל - יש כאלה הנותנים להם תחליף-סם ומיטה חמה - כדי שינסו לפחות לשקם את אלו הרוצים שיצילו אותם - והממשלה נותנת מרפאות חינם - מה שבארץ כל אדם שני ירצה לפנות למיון - כדי לקבל משהו בחינם - זה ההבדל - החזירות הזוועתית של ניצול ושידול לסמים והשפלת האדם העני והאביונים האמיתיים כאן - הוא "ללא יחס כלל" בעוד ברגע שיש לך כרטיס למרפאה, מסעדה אהובה - את מתקבלת כיד המלך - וכם זה, תחת "פלצנות ושקר החיוכים של תני לי ארת כספך" שגם את זה - העשירים אינם יודעים לזהות מקילומטר - מאחר והם מקבלים הכל בצביעות עם חיוך - יש לך - אני רוצה - והשירות אדיב - ואולי עדיף באמת לחוות את זוועות האמת ולא את חום השקר - ולחוות נדיבות ואהבה אמיתית - דאגה לזולת שהוא לא הבן שלך - וגם יש מקרים שהבן שלך יעדיף לחבור עם הומלס מאשר עם הוריו והיחס שלהם אליו - האמיני בכך.

מייפלס

New member
יש ויש ... וגם אלה שמנגנים ברחוב וגרים בבית

אני משערת לעצמי שלא עושים את זה כי יש להם פרנסה אחרת ...

atlantis13

New member
יש הבדל בין תחביב ל-מצב בחיים בו אין לך כלום.

הם בוחרים לנגן כמה שעות ברחוב - מה רע?

רע זה להיזרק לרחוב - די פשוט.

מייפלס

New member
בעיני לאו דווקא

יש אוכלוסיות שהקורת גג שלהם בושה לכנות אותה בית ובעיני אין הבדל בין זה לבין להיות ממש ברחוב .

Mandy18

New member
בטח שיש הבדל

בית - אפילו במצב רעוע זה עדיין מקום שאת יודעת שאת בטוחה בו - לישון ברחוב זה להיות במצב שאת צריכה לישון עם עין אחת פתוחה כי אין לך מושג מי יעבור לידך ויחליט לתקוף אותך.

חסרים חבורת נערים שיכורים שבא להם להשתעשע? או סתם מישהו שיעבור ליד ויבעט בך בלי סיבה? כי הוא ערס משועמם.

חוץ מהסכנות בלחיות ברחוב מה לגבי הגיינה - איפה בדיוק אפשר להתקלח? או עזבי להתקלח ללכת לשירותים? או סתם למצוא מקום מבודד שתוכלי להחליף בגדים. לא שיהיו לך הרבה בגדים - זה לא שאפשר שיהיה איתך ארון - יהיה תיק גב קטן... וצריך יהיה גם לחפש כל פעם איפה לעשות כביסה..

וזה לא מפתיע שאנשים שגרים ברחוב לא יכולים למצוא עבודה - היית לוקחת מישהו לעבודה שמריח לא טוב וגר ברחוב? (טוב, אולי אפשר להסתיר את זה שאתה גר ברחוב אבל קשה לאורך זמן) - ואם אין לך עבודה איך יהיה לך כסף לאוכל?

atlantis13

New member
תנו עוד כסף לעוד עמותה שעוזרת לאוכל לנזקקים..

אני רוצה לראות איך כמו פעם - לאחר אירועים/ חנויות לחם / סופרמרקטים - יהיה רכב -שייקח אישית - וידאג לחמם את זה - ולתתת להומלסים ארוחה חמה ישירות ליד שלהם - ועד אז - אפילו לדאוג - במקום לבנות עוד קניון ענק - לבנות מקום ענק שישמש להם כבית - והייתם אור לגויים ולעזוב את השדה לעני - מקומו כמשמעותו - להשאיר להם מקום מחיה - ואוכל - ואז "השארתם מעשר לעני" - לגביי הגר - ככתוב בתנ"ך - והייתם אור לגויים - עלינו ללמדתם את תורת האל האמיתית - מה שישו, ושאר הנביאים בתורה דיברו עליו ברגע שחוו את תפקידם - להנהיג את העם, להצילנו מהבוץ. וללמדו לאהוב ולדאוג אחד לשני - ללא כל סיבה או תמורה - הפיתרון היה כ"כ קל - והאנוכיות הייתה כ"כ קשה - ואלו התוצאות - חבל, פשוט חבל שלא הרבה הקשיבו והיו תלמידיו של ישו - ושעם ישראל רק דרש אוכל כל הזמן בתורה ושיעזבו אותם - לא רצו לדאוג לאף אחד - ואפילו רצו עוד להשתעבד - כי זה מקום נוח לתירוצים לא להשתנות - ולא לעשות כלום " עם קשה עורף" נאמר עליהם - והם חושבים שזאת בדיחה, או שאלוהים משתעשע בהם - נאמר להם אפילו ממשה במדבר - קחולכם מה שאתם צריכים - כי זה יירקב - והם לקחו עוד ועוד - תמיד נאמר להם לסמוך על אלוהים, להסתפק במועט - ולעזור לזולת - והם , ובעיקר הם - התעלמו מתפקידם להאיר - והתמקדו בהונאה והנאה - ואפילו כשקיבלו את עשרת הדיברות - יחס האדם לחברו - הם לא יכלו לחכות כמה ימים ונפלו לשיעבוד עבודת אלילים - והסיבה אפילו לא ברורה - הם פשוט לא רוצים להמתין מעט - לשום דבר - ואלה התוצאות.

מייפלס

New member
נו , שוב ... לפעמים בין ארבע קירות - "בית"

יכולים לקרות דברים שהם גיהנום הרבה יותר גדול מלהיות בחוץ ולחיות כהומלס !
וזה מניסיון .

atlantis13

New member
יש הבדל בין לחוות גהנום - מלחיות אותו כל יום.

זה אפילו לא קשור בכלל לבית.. אם רע לך בסיבה שלך - את תיאלצי לשנות אותה- או שבאמת כל יום יהיה גהנום.

להומלס אעין בחיר - אין לו קול - אין מי שידאג לו או ישמע אותו - ולכן הוא פונה לאורח חיים של גהנום - ואין לו אפילו איך לצאת ממנו - כי הוא לבד.

אל תגרמי לעצמך לחוות גהנום - ותמצאי לך את השקט שלך . גם אם זה ייקח לך זמן.

אדם שאין לו כלום - לא יכול ליצור לעצמו סביבה - כי הסביבה לא ימכירה בו - וכל זה כי אין לו בית, כסף, אהבה, חינוך או אפילו דיעה איך לצאת מהמצב אליו הוא נקלע - וזה הבדל עצום.

מייפלס

New member
לא מסכימה איתך

אני חייתי גיהנום במקום שאחרים קורים לו בית , יום יום . במשך 23 או 24 שנה ... עד שיצאתי מהמקום הזה ... זו לא הייתה בחירה שלי ... הבחירה שלי הייתה להישאר שם , אבל לקח לי זמן , אומץ וכח לעשות זאת .

הומלס גם יכול לשנות את מצבו , אם הוא באמת רוצה בכך .

atlantis13

New member
אוקיי -ברכותינו על החלק הראשון והשינוי בחייך.

עכשיו תסבירי איך בדיוק הומלס יכול לשנות את מצבו לאחר כל מה שנכתב?

מייפלס

New member
כי עדיין יש לו יכולת בחירה והוא יכול להגיד

ולבקש עזרה בשביל לצאת מהמקום של הנזקקות ...

למעלה