טבעות - שרשורים קצרים

אופירA

New member
מנהל
תמתיני 3 ימים אם הכאבים קלים ונסבלים ותראי אם הם חולפים או פוחתים מיום ליום, או דווקא מתגברים.
כל עוד יש כאבים לא נעימים, יתכן שבימים אלו כדאי לצרוך כלכלה רכה ועדינה, ולא מוצקים כבדים.

אם הכאבים חלפו, אין מה לחשוב על זה.
אם לא חלפו אלא התגברו - לפנות מיד למנתח.
רצוי גם ליידע פה בפורום בהתפתחויות נוספות, אם יש, במשך הימים הבאים.

shilgiya

New member
התעייצות, עדכון וברכת שנה טובה

שלום

אני עברתי את הניתוח בינואר, טבעת, אצל ד"ר "אל תאכלי כלום חוץ מ2 מעדנים" אבינוח ובעבר דיברתי עם אופירה המקסימה לאחר סגירה נוראית עם המון תופעות לוואי. לא מצאתי את אותו פוסט. בכל מקרה אז הייתי סגורה על 8 עם הקאות , צרבות וסבל נוראי. עברתי פתיחה בהתחלה ל7 ואחכ ל6.5 וחשתי טוב לאחר טיפול באומפרדקס ומוטיליום. סהכ מהניתוח עד עכשיו ירדתי כ12 קילו שהרוב היה החל מאפריל- סגירה של 6). כל זה היה ביוני. אחרי זה טסתי לנפאל לחודש וחצי והרגשתי טוב, יכולתי לאכול כמעט הכל אם לעסתי לאט, כולל לחמניה, כריכים _ או המבורגר צמחוני ולשתות בכמויות אדירות (כ3 ליטר ליום), בכל שהותי בנפאל הקאתי 4 פעמים וזה היה כי אכלתי מהר מידי וגם זה היה הקאות קטנות ולא אלימות.

מאז שחזרתי לפני שבועיים קשה לי לאכול ולשתות, זה מחמיר הדרגתית. וזה נורא מוזר לי. כואב לי כמעט מהביס הראשון, צריכה להקיא 2-3 ביום כבר אחרי ביס ראשון, מים ממש גורמים לי להקיא ,כל שתיה לשם העניין גורמת לבחילה וחוסרת נעימות ואני ממש ממעטת לשתות למרות שממש צמאה. אתמול היה השיא שהייתה הקאה אלימה יחסית, ממש מתפרצת שלאחריה היו לי צרבות וכאבים ונורא נבהלתי, הכאב נרגע וכך גם הצרבת (חזרתי לקחת אומפרדקס) אבל עדיין יש כאב אחרי כל בליעה .
אני לא יודעת מה לעשות, לפתוח עוד למרות שהיה סגור ככה בעבר וגם לא היו בעיות בנפאל בכלל? להמשיך עם אומפרדקס ומוטיליום ולקוות לטוב?

תודה וגמר חתימה טובה

כיירון

New member
המלצה לרופא

שלום לכולם,
אני מנותחת כבר מס' שנים בניתוח טבעת. ואמי גם נתחה לפני שנתיים אצל אבינוח.
חברה של אמי מעוניינת לעשות את הניתוח בבית חולים ציבורי באזור המרכז ומחפשת המלצות על רופאים.
אהל אין לי מה לענות לה... כי אני חסידה של הרופא שלי :)
האם יש למישהו המלצות?
תודה רבה לעונים

ortal30050

New member
ייעוץ לפני סגירה

פעם אחרונה שסגרתי היה לפני חודש וחצי בערך .סגרתי מ9 ל9.5
כמה כדאי לסגור עכשיו? רבע או חצי?
כמובן שיש הגבה משמעותית אבל הבעיה שבערב גם שאני אוכלת משהו קטן אחרי שעה כבר נהיהת שוב רעבה ויכולה לאכול כמיות גדולות יותר

ofri 357

New member
ניתוח חוזר

אני אמורה לעבור בימים הקרובים ניתוח חוזר (טבעת) בשל דלף בטבעת הנוכחית.
בעת קבלת הפרטים לגבי האשפוז, נאמר לי ע"י מזכירתו של אבינוח כי יש אפשרות לשדרג את הטבעת הסטנדרטית בטבעת משודרגת ועמידה יותר, בעלות של 940 ש"ח.
מאידך, בעת השיחה עם אבינוח, הוא הסביר לי כי הוא משתמש היום בטבעת חדישה ובעלת סיכוי נמוך יותר לקרע ודלף.
מישהו יכול להסביר לי מה בדיוק קורה? באיזו טבעת משתמשים ללא שידרוג? האם כדאי ושווה לשדרג או שזה סתם תירוץ להגדיל תשלום וממילא משתמשים בטבעת החדישה והמשודרגת?
אשמח לתגובותיכם.
חג שמח ושנה מבורכת.

עליזה59

New member
סגירה שניה

ביצעתי סגירה שניה 1 וחצי עכשיו אני סגורה 4 וחצי הרופא לא מסכים לסגור יותר האם זה נכון או לא

eti97

New member
כאבים

אני אחרי טבעת מזה 10 חודשים עם ירידה של 32 קילו. משקל התחלתי 97. השאלה שלי היא : בימים האחרונים אחרי שאני אוכלת כואב לי בצד שמאל בבטן. מה זה? זה היה קורה בהתחלה אבל עבר וכעת שוב חזר בעוצמה גדולה יותר שמצריכה מנוחה מיידית ואז לאט זה עובר. אשמח לעזרה.

קוביd1

New member
shilgiya

דבר ראשון שמח לשמוע ששמעת להצעה של אופירה ,ולא לדברים של ד"ר אבינוח לא לאכול כלום
מה שאני מציע עכשיו בשלב ראשון לפתוח את הטבעת ב1/2 עם צילום רנטגן לראות מה מצב הטבעת.
ולהתייעץ עם הרופא בקשר לטיפול בטיפול התרופתי לא לסמוך על המזל ,שלא יגרמו נזקים

קובי

אופירA

New member
מנהל
אם יש הגבלה משמעותית ויש ירידה במשקל

לסגור רק 1/4CC, גם אם יהיה צורך לסגור שוב. ההדרגה חשובה מאוד בשלב זה.
אם יש הקאות ואי הסתגלות לאכילה - לא לסגור בינתיים, קודם להסתגל לצורת אכילה ללא הקאות, עם הפסקות ומה שצריך.

קוביd1

New member
ניתוח חוזר

לפי מיטב ידיעתי ישנה טבעת חדשה שמוסיפים עליה סכום מסוים ,זה שהמזכירה של ד"ר אבינוח הציעה לך את זה ,כדי שתיקחי את החדש ביותר .
ד"ר אבינוח גם משתמש בטבעות יותר חדישות ,הרי כל הזמן יש חידושים בדברים האלה .
אני הייתי לוקח את החדש ביותר .
אשמח לשמוע ממנותחים חדשים של ד"ר אבינוח מה הם עשו.

חג שמח!!!

קובי

קוביd1

New member
סגירות

כנראה שהרופא החליט לסגור לך 1 וחצי ,בגלל שראה את ההגבלה שיש לך ,עדיף לסגור בזהירות ,שלא יהיה מצב של סגירה הדוקה מידיי ,עם חוסר יכולת לאכול או לשתות. ואז לחפש בחירום מי שיפתח.
החיפזון במקרה הזה מין השטן.

הרבה בריאות

קובי

קוביd1

New member
כאבים

קשה מפה לדעת את סיבת הכאבים ,רק רופא יוכל לאבחן ,יכול להיות שהטבעת סגורה מידיי .
מה שאני מציע לעשות צילום ושט קיבה תריסריון ,ולראות האם יש שינוי במצב הטבעת .
ואולי לעשות US בטן לראות אולי אבנים בכיס המרה ,אולי משהו אחר בכל האינסטילציה בבטן .

תעדכני בבקשה מעניין מה קורה.

קובי

אופירA

New member
מנהל
קשה לדעת

תנסי לאכול כמויות קטנות לעיתים קרובות. האם זה מסלק את הכאבים?
תנסי לעבור לכלכלה רכה 3 ימים. הבעיה נפתרת?

תתקשרי ואוכל לשאול על כל פרטי ה-10 חודשים, ולראות אם יש לי רעיונות נוספים לפתרון הבעיה או שחובה ללכת לצילום לראות מה המצב.

עליזה59

New member
שאלה

מה נכון לעשות אחרי סגירה חוץ מלשתות . האם אני צריכה לא לאכול לזמן מסויים אחרי ולפני הסגירה

אחרי סגירה

אחרי סגירה 24 שעות של נוזלים הכוללים גם משקאות חלב ויוגורטים חלקים נוזליים. אחר כך 24 שעות של כלכלה רכה. בהמשך רגיל :)

אופירA

New member
מנהל
איך אני יכולה לדעת מה נכון ומה לא?

זה הרופא שלך, זו המדיניות שלו. את הסכמת לכך לפני הניתוח. אז עכשיו אין שאלה. מה שהוא נוהג לעשות זה מה שתוכלי לעשות.

קצב מהיר יותר מידי זה לא. וזה מה שהכי חשוב. כי כשסוגרים לאט מידי הבעיה היא שנשארים שמנים יותר זמן, אבל כשסוגרים מהר מידי הבעיה היא שנכנסים לצרות עם הטבעת, וכאן אני מעוניינת שישאלו לפני שיחליטו לסגור יותר מידי.

אם את רוצה לדעת כמה מכסימום לסגור בפעם הבאה, תספרי מה מידת ההגבלה שלך, לאחר הסגירה השנייה (עדיף אחרי שבועיים, כשתוכלי להעריך את ההגבלה לפי הניסיון).

ofri 357

New member
תודה קובי

ובאמת אשמח לשמוע ממנוחים אשר נותחו לאחרונה אצל ד"ר אבינוח, במה בחרו.

אופירA

New member
מנהל
מדובר באותה הטבעת

מה שד"ר אבינוח אומר: טבעת חדישה ובעלת סיכוי נמוך יותר לקרע ודלף - זו אותה הטבעת המשודרגת שמדברת עליה המזכירה.

כל העניין זה שאת עושה ניתוח החלפה.
והשאלה - מתי עשית את הניתוח הקודם? את יודעת בוודאות שבניתוח הקודם שמו את הטבעת הסטנדרטית? (הטבעת החדשה רק 4 שנים).
האם ניתוח ההחלפה ממומן ע"י קופת חולים? בציבורי, בפרטי? תתקשרי לד"ר אבינוח (או למזכירה), ותשאלי בדיוק את השאלה הזו, שד"ר אבינוח יסביר לך בדיוק אם את מקבלת את הטבעת החדשה ממילא בניתוח החלופי (על חשבון הקופה), או שהקופה לא מממנת את החדשה, ואם את רוצה אותה צריך להוסיף את הכסף.

יש קופות שנותנות את החדשה אוטומטית היום, ויש קופות שדורשות את התוספת השתתפות עצמית הזו על החדשה, ובלי התוספת הן נותנות את הסטנדרטית (שלפני 4 שנים היתה השבדית היחידה).

לגבי ניתוח החלפה - צריך לברר עם הקופה ועם הד"ר. המידע של מנותחים בפעם הראשונה לא ייתן לך כלום.

למנותחים בפעם הראשונה אני בעד לשים את תוספת הכסף הזו, ולקחת את החדשה.
כל עוד אין לי הוכחות לקונספירציה שאינה מועילה לבריאותו של המנותח דבר, ורק מוסיפה כסף גדול לכיס של מישהו - אני מאמינה למנתח ולמערכת.
לאורך השנים התרשמתי שהיא בטוח קצת יותר טובה, אולי גם הרבה יותר טובה. בשיחה עם ד"ר אבינוח הוא העיד שהוא ראה שיפור לאורך השנים - יש פחות בעיות עם הטבעת החדשה. אני מאמינה לו למרות שפה בפורום היה קשה להתרשם בכך בבירור. אבל כן יש התרשמות של פחות בעיות של פורט.

בהשקפה האישית שלי אני בעד לשים את הכסף הנחוץ בשביל מכשיר רפואי טוב יותר. 940 ש"ח זו העלות הקבועה שנדרשים להוסיף בקופות שלא נותנות אוטומטית את המשודרגת.
אני בעד, למרות שאני לא חושבת שהסטנדרטית היא אסון וטרגדיה. יש לי אותה בבטן, ואנחנו חברות טובות, לרבים מאיתנו יש הישנה בבטן (מהתקופה שלא היתה טבעת אחרת), שאין להם שום בעיה איתה. אבל אם יש משהו קצת יותר טוב - לדעתי תמיד זה עדיף.

casher

New member
הטבעת החדשה היא השוודית?

אם נותחתי לפני כחודשיים, הטבעת שלי היא המשודרגת? או שיש טבעת נוספת?

אופירA

New member
מנהל
הסטנדרטית והמשודרגת שתיהן שוודיות

אין לי מושג במה נותחת. תסתכלי במסמכים שלך. תשאלי את הרופא שלך.
שם הטבעת המשודרגת הוא: אבנט קיבתי שבדי של חברת Johnson&Johnson, מספר קטלוגי dd3xv י (100056480)
בכללית מקבלים אותה אוטומטית. במכבי - לא. (בקופות אחרות אני לא יודעת).

למעלה