טבעות

יהלומי2

New member
האם יש קשר בין הקאות מרובות לתת פעילות בלוטת

שלום רב,
אני מנותחת מלפני 10 שנים. בלוטת התריס תמיד הייתה תקינה.
בשנה וחצי האחרונות היו הרבה מאוד הקאות וצריבות. ומסתבר שיש לי השימוטו האם יש קשר בין הקאות לבלוטת התריס? תודה

עמית7589

New member
שאלה חשובה

הי לכולם אני מנותחת של ד"ר אבינוח בטבעת
הניתוח בוצע באוגוסט שעד כה ירדתי 10 ק"ג ונכון לעכשיו תקועה ! :(
הייתי סוגרה למיטב ידיעתי על 9.75 או 9.50 יום רביעי האחרון ביצעתי סגירה של עוד חצי בשישי שבת הייתה לי הגבלה מאוד חזקה של אוכל לא עבר לי חמין ואני לא מדברת על הבשר, אלא על הגריסים והשועית.
היום בצהריים, ניסיתי לאכול טיפה אורז במהלך חצי שעה, נכון לעכשיו, מנסה לשתות כוסות מים עקב רעב ומקיאה אותן.
אני לא יודעת מה לעשות : יש לי סגירה עוד שבועיים, לפתוח אותה רבע או לסגור ?! כי אני לא מצליחה לרדת עוד במשקל, הוא תקוע.
אשמח לתשובות ודעות מהירות מכם.

dusa85

New member
מתוסכלת!!

היי,
כבר הרבה זמן לא הייתי פה...
אני עם טבעת כבר שנתיים וחצי, ירדתי 15 קילו ונתקעתי...
אני סגורה על 10, וכל פעם שאני הולכת לסגור את הטבעת, אפילו רק בחצי, כחודש אחרי אני מוצאת את עצמי במיון, מיובשת כי הטבעת "נסתמת" לי. בפעם הראשונה אמרתי אוקיי, אולי היה לי שבוע לחוץ, פעם שניה הייתי חולה, אז אולי בגלל הליחה נוצרה בצקת או שקר כלשהו אחר, פעם שלישית, רביעית.. כמה אפשר????
בעלי כבר לא יכול לראות אותי... הפעם האחרונה היתה לפני כארבעה חודשים ומאז לא הלכתי לסגור, כי אני לא רואה את הטעם!
אחרי הפעם השניה שהטבעת נסתמה התייעצתי עם המנתח (אבינוח), מה עלי לעשות כדי לרדת ותשובתו היתה "לאכול 500 קלוריות ביום" משמע אני אמורה לחיות משקית במבה... שגם זה לא לעניין!
בקיצור קשה לי נמאס לי ואני כל הזמן חושבת על ללכת להוציא אותה!
הסיבה היחידה שלא עשיתי את זה עדיין היא כי התהליך הזה של הניתוח מאוד קשה לי נפשית! (טראומת ילדות)
מה עושים??????
הצילו!!!

ortal30050

New member
תופעה מוזרה..

אני כמעט 10 חודשיים עם הטבעת ובחודשיים האחרונים סגורה על 10 עד היום ירדתי 25 קילו ופתאום ב3 שבועות האחרונים אני לא יורדת בכלל במשקל שזה נורא מוזר כי את רוב המשקל הורדתי עם סגיקה קטנה יחסית ודווקא עכשיו שאני מרגישה שהסגירה נוחה לי אני לא יורדת.
מה נראה לכם כדי להוסיף/לשנות/לעשות
המלצות והערות יתקבלו בשמחה

almog2020

New member
מבקשת את עצתכם

בעוד כחודש אהיה עם המשפחה בחופשה באילת. חלק מבני המשפחה טוענים שאני חייבת לפתוח את הטבעת מעט כדי להנות אפילו קצת מהחופשה. אני מפחדת לפגוע בהישג בשביל 4 ימים, אך מצד שני כרגע יש לי הגבלה מאוד מאוד חזקה שלאחר ביס או שניים אני מפסיקה לאכול. אני יורדת כרגע במשקל בקצב של 1-2 אך מצד שני מצליחה לשתות חופשי ואני מרגישה שההגבלה טובה לי ומפחדת שלא אצליח לחזור אליה אם אפתח. חשבתי שאציב לעצמי מטרה לרדת קידומת עד אז ובמידה ואצליח אתגמל את עצמי בפתיחה ?? מה אתם אומרים וחושבים?? תהיו כנים אין לי בעיה עם ביקורת :) שבוע טוב לכולם

רליב

New member
שאלה לחכמי הפורום

ב 14 נובמבר היתה ועדה בריאתרית, 20 נובמבר ניתוח טבעת ע"י ד"ר אבינוח. עד עכשיו הורדה של 9,3 ק"ג (35 יום).
ראו קובץ מצורף לפירוט הירידה במשקל מידי יום.

ב 25 לדצמבר (עוד 4 ימים) אני אצל ד"ר אבינוח לבדיקה וסגירה ראשונה.

השאלה היא האם לסגור? ואם כן, כמה להערככם?

אופירA

New member
מנהל
באיזה ניתוח את מנותחת?

איך מתרחשות ההקאות? האם הן קורות מאליהן ללא שליטה שלך?
אני לא יודעת מה זה השימוטו. לאיזה רופא פנית כדי לקבל מידע על הבעיה שלך?
איזו בדיקה נעשתה ע"י איזה רופא כדי להחליט שיש אולי קשר לבלוטת התריס?

אני לא חושבת שהכיוון הזה נכון בכלל.
אם את מנותחת לפני 10 שנים, סביר שאת מנותחת טבעת.
אם את מנותחת טבעת - הקאות בטבעת לא מתרחשות כך סתם מאליהן. הן מתרחשות כאשר אדם אוכל, הטבעת סגורה מידי והאוכל לא עובר, ואז הוא מרגיש עומס וכאב, ולכן הולך ומקיא בצורה יזומה.
תחושת צרבת עשויה לקרות באותו מצב, עקב מאמץ של הוושט להכניס את האוכל דרך הטבעת הסגורה מידי, ולכן היווצרות דלקת בוושט שיכולה לגרום תחושת צריבה.

ידוע לי היטב, שכאשר הבעיה היא בגלל התנהגות לא נכונה עם טבעת שסגורה מידי (שצריך לפתוח אותה ב-1/2CC), אנשים פונים לרופא המשפחה או לגסטרואנטרולוג (שמטפל בצרבות), ורופאים אלו אין להם שמץ של מושג מה גורמת הטבעת, ומה צריך לעשות כדי לפתור את הבעיה ברגע אחד קליל, ולכן הם מספרים ללקוחותיהם על כל מיני בעיות שקשורות לתחום הידע שלהם, מעניקים להם תרופות שקשורות לבעיות האלה, ושולחים אותם לבדיקות של בעיות נוספות.
בשורה התחתונה - הבעיה לא נפתרת. כי היא נובעת מטבעת סגורה מידי, והפיתרון שלה פשוט במיוחד, רק שהרופאים הללו לא יודעים את זה, אז הם מחפשים איפה שהם יודעים (מתחת לפנס).

כיוון שלא קיבלתי ממך מידע מפורט על הבעיה (מה היה עד לפני שנה וחצי, איך ההקאות מתרחשות ומתי, וכנ"ל הצרבות) אני יכולה לנחש שכנראה הבעיה היא עם טבעת סגורה מידי, אבל אוכל לומר לך זאת בביטחון מוחלט אך ורק אם אשמע את המידע המפורט של מה שאת סובלת ממנו.
אז אשמח אם תכתבי אותו או תסבירי לי אותו בטלפון.

אם אכן ניחשתי נכון, הפיתרון הוא פתיחה מיידית של הטבעת ב-1/4 או 1/2CC, וקבלת הדרכה (בפורום או ממני - אין שום גורם אחר שנותן הדרכה זו) לגבי התנהגות נכונה בהמשך, כדי למנוע הישנות התופעה.

ריקי ח5

New member
תראי אני עדיין חדשה פה (חודשיים טבעת)אבל

כמו שאת מתארת אם לא עובר לך משהו בסיסי כמו מים את חייבת לפתוחח

שמחה37

New member
תיכף תיכנס מלכת הטבעת

אופירה. דברי איתה ספרי לה על הדרך שלך

אני בטוחה שהיא תדריך אותך הכי טוב שאפשר.

היא תביא אותך לעזור לעצמך להסתדר עם מה שיש.

ולא לא בשיטת ד"R אבינוח המכובד (ואני מתייחסת רק לתשובתו אלייך).

בהצלחה

שמחה

אופירA

New member
מנהל
אני לא יודעת עד כמה זה מוזר

זה תלוי בעודף המשקל שלך.
אם עודף המשקל שלך הוא 40 קילו, למשל, אז ירידה של 25 קילו במשך 10 חודשים היא ירידה מעולה. המצב יותר מתקין, וכלל לא מוזר.

מ-3 שבועות של עצירה בכלל לא הייתי מתרגשת. רק מחודשיים של עצירה, ורק אם יש עודף משקל גדול מעל BMI25.
אם התרחשה ירידה עד כה, צריך להתמיד באכילה ובהתנהגות כפי שהיתה עד כה, ולהמשיך כך לאורך כל הדרך, כל החיים.

למקרה שלא תתרחש ירידה זמן ארוך, צריך להבין מה משקלך, מה היה המשקל לפני הניתוח, מה הגובה, מה את נוהגת לאכול היום וכמה זמן, ועוד נתונים בהתאם לנתונים האלה, ואז להסיק מה כדאי להוסיף/לשנות/לעשות. כל מקרה לגופו, ולכן חייבים את הנתונים המפורטים של המקרה שלך.

את מוזמנת לכתוב פה, או להתקשר אלי בטלפון ולהתייעץ.

טליוגם

New member
אפשר להנות בלי קשר לאוכל

לא הייתי פותחת בשביל לאכול 4 ימים בהנחה שהסגירה טובה לך ואת יכולה ומסוגלת לאכול הכל אבל מעט כמו שאת מתארת. הבעיה הגדולה שלנו זה שכל מה שקשור בהנאה מתקשר לנו לאוכל

almog2020

New member
נכון .....

זה באמת מתסכל שאני חושבת על חופשה ישר אני חושבת על אוכל, הרי תכלס בתור שמנה אין את ההנאה של הביקיני, או של השופינג... אז פונים לחדר אוכל. זה רק ממחיש לי כמה השינוי הוא פיזי לבינתיים ועוד לא מנטלי. תודה על התשובה❤❤❤❤❤

רומי 912

New member
אלמוג היקרה, אני כל כך מבינה אותך, מאידך לא משחקים עם פתיחות וסגירות. אגלה לך סוד קטן שלי, לפני כשנה היינו המשפחה בכרתים, ידעתי מראש שהאוכל שם משגע, וחשבתי לי שאם לא אוכל את המטעמים - ההנאה מהטיול תגרע. אך החלטתי לא לפתוח ונסעתי לכרתים . האוכל גירה אותי בצורה שלא עמדתי בפיתוי, פשוט היה לי מזל שליד חדר האוכל היו שירותים, אז אכלתי כמה ביסים והלכתי להקיא וכך ביליתי בכרתים. בדיעבד הצטערתי שלא שמעתי לרחשי קיבתי, ולא פתחתי מעט מעט (חצי CC) וכך הייתי נהנית מהאוכל וגם אם הייתי עולה 1 - 2 קילו הייתי לאחר חודש סוגרת חזרה ויורדת את ה2 קילו שעליתי אך החוויה שלי בשורה התחתונה היתה שלילית מההקאות בטיול. אבל במחשבה מעוותת שלי נהנתי מהטעימות של האוכל הנפלא ולא עליתי גרם. אבל סבלתי מהקאות כל הטיול. אז תחשבי על זה ותנסה לחפש הנאות לא בשטח הקולינרי .

אופירA

New member
מנהל
עצתי שתודי להם על דאגתם להנאתך

אך הסבירי להם שטבעת זה גוף זר שמקיף את הקיבה לצורך השגת בריאות בתהליך, וסגירה/פתיחה זה תהליך כירורגי, ולא עושים תהליכים כירורגים כדי ליהנות מהחופשה...

אפשר לאכול 2 ביסים בכל ארוחה, עם הפסקה גדולה ביניהם. נשארים בחיים ככה, תאמיני לי. לא מפסיקים תהליך שמטרתו היא בריאות.
לא בריא לשחק בלי סיבה עם סגירות ופתיחות. סוגרים רק אם יש סיבה. פותחים רק אם יש סיבה.

לא נעים לי להגיד, כאשה חרדית, אבל בגלל הרקע החילוני שלי - בכל זאת אגיד: אם הייתי מציעה לבני המשפחה שלך, שמקיימים יחסי מין, שלפחות בחופשה לא ישתמשו באמצעי מניעה שמקהים את ההנאה, כי בחופשה צריך ליהנות. מה הם היו אומרים לי?
אם הייתי מציעה לחולת סכרת, שבחופשה תרביץ סברינות חופשי - כי צריך ליהנות - היא לא היתה אומרת לי שהיא מאוד לא רוצה להזיק לבריאותה? לא בא לה פצעים ברגליים וכריתה, אפילו אם זה יהיה רק עוד 30 שנה... לא שווה לה את ההנאה מסברינות.

קוביd1

New member
אלמוג 2020

הטבעת זה לא ריצ'רץ' שפותחים וסוגרים בשביל כל חופשה ,בשביל חתונה בר מיצווה .
נוסעים לאילת בשביל להינות מהבריכה מהים ,מהפעילויות שיש ,מהבלויים בערב לא רק מהאוכל
באם הסגירה מתאימה לך בחיים הרגילים , סבבה ,באם זה מידיי לחוץ ואת לא מצליחה לאכול ,תפתחי ב1/8 שלא יגרמו לך נזקים בגלל אי אספקת ויטמינים לגוף
בהצלחה ותהני מהחופשה.

קובי

קוביd1

New member
סגירות

ד"ר אבינוח סוגר אוטומטית לפי תכנית בלי לבדוק כל נושא לגופו ,הירידה שלך מצויינת ,
המנתח שלי אומר כל עוד יש ירידה במשקל ואין עלייה בנפח הארוחות לא צריך לסגור .
באם אתה מרגיש הגבלה אני לא הייתי סוגר רק בודק את המערכת באם הכל תקין.
יש כאלה שסגירה של 5 מספיקה יש כאלה שסגירה של 9 לא מספק ,כל עיניין לגופו.
תשאיר את הסגירות לתקופות שצריך .

קובי

אופירA

New member
מנהל
ירידה מהירה - לא לסגור או לסגור רק 2-3

תלוי לפי תחושת ההגבלה. אם אין שום הגבלה, אפשר לסגור 2-3.
אם יש הגבלה משמעותית, אז לא לסגור בינתיים, וכשתיעצר הירידה, לסגור סגירה ראשונה 1-2.

נשמע שזה כבר שלב שצריך שינוי בתזונה

כמו שאופירה כתבה לך, אולי תשתפי אותנו בתפריט יומי (פחות או יותר) כולל בסופ"ש אם הוא שונה, ובטוח יש מה לשנות כדי לעורר את הגוף
אצלי גם אם אני אוכלת מאוד בריא לפעמים יש עצירה, ואז אני מורידה משהו מהתפריט לשבוע והגוף חוזר לעצמו.
קחי בחשבון שתמיד יש עצירות, הגוף עובר חוויה לא פשוטה וגם הוא צריך מנוחה
אולי שווה לחשוב להוסיף קצת פעילות גופנית כדי לעורר אותו, במידת האפשר ומה שתוכלי להתמיד בו (אצלי זה שיעורי אירובי דאנס למשל)

כמה עוד יש לך לרדת? האם את אוכלת סוכרים ופחמימות פשוטות? לפעמים שינוי קל (אני החלפתי מאורז לבן לאורז מלא והגבלתי את צריכת הסוכר לפעם עד פעמיים בשבוע - קינוח שווה שכייף לאכול למשל כשאוכלים בחוץ, ולא כל פעם מה שיש בבית שבכלל לא שווה את הקלוריות.... והירידה התחדשה, אומנם לאט מאוד אבל יש ירידה ואין התעסקות של המחשבות באוכל וזה מה שחשוב לי)

למעלה