טבעות

צביה42

New member
שנתיים אחרי ניתוח טבעת די מיואשת ...

עברתי לפני כמעט שנתיים ניתוח טבעת ,
בשנה הראשונה ירדתי 25-27 קילו ובמצב הזה אני נמצאת גם היום לא מצליחה להמשיך לרדת והאיכות חיים שלי ירדה לאפס .

לא ידעתי שהטבעת כל כך סובלת ממצבי רוח אבל זה כבר ממש קבוע שסגירה שהתאימה לי ביום יום כשאני מגיעה לתקופה של לחץ או חג , ננעלת לה הטבעת בלי הודעה וגורמת לי לסבל נורא .
וכשאני מדברת על לחץ זה לא משהו שנראה לעין זה אומר כל תקופה של עשיה אינטנסיבית בעבודה או בבית מוגדרת כלחץ פנימי לטבעת , מה שאומר שאני אבשל את כל סעודות החג לכולם אבל לא אזכה להנות מהאוכל , כל חתיכה קטנה ולא משנה של מה ירקות , בשר רך רך , עוף , דגים - לא יעבור גם אם הכנתי את עצמי עם שתי כוסות תה חם , והמתנתי 10 דקות אחרי הביסים הראשונים .

מה שמתסכל עוד יותר שאני מאבדת את התחושה של המליאות זה מרגיש כאילו בסדר ואז פתאום אחרי דקה שהיה נראה שהכל עבר אני נסתמת ונוצר לחץ נורא בחלל החזה והוושט אני מתייאשת ומקיאה ,

דבר נוסף כשעשיתי את הטבעת החיים שלי די זרמו בשיגרה , היום עברתי למשרת ניהול כשאני גם מושקעת בעסק , ועסק חדש כפי הידוע דורש המון משאבים ולחץ וגורם להמון תנודות בסגירות של הטבעת זה אומר שכל יום אני ירגיש כלפי הטבעת אחרת יש יום שאני יוכל לאכול לחמניה בקמח מלא בביסים קטנים ובהפסקות אבל זה יעבור ויש ימים שאפילו שתיה אני לא מסוגלת להעביר בקלות .

יש לי הרגשה שליוותה אותי עוד לפני הניתוח שההשמנה שלי נגרמת כתוצאה מאין סוף דיאטות רעב שעשיתי , מה שאומר שגם אם אכלתי מחוסר ברירה (לא עובר לי משהו אחר ) גלידת טילון אחת ביום אני במגמת עליה .

אשמח לקבל עזרה איך להתנהל הלאה האם לפתוח וזה אומר שלא יהיה לי הגבלה מספיקה ולחזור לאיכות חיים נורמלית וכמובן לעלות במשקל - וגם אם אני אוכלת בריא ומאוזן ומרבה בסיבים אני עולה - לצערי בדוק .
או לצום ולאכול גלידה אחת ביום ולעלות במשקל כי פיתחתי עצירות או כי אכלתי מתוק ואין סיכוי שאני ארד אם מתוק .

אני מרגישה שהרסתי את המנגנון הטבעי של הגוף וממש מיואשת מיואשת מיואשת , מי מדבר בכלל על המשך ירידה רק לא לעלות חזרה אני רק חושבת על זה והדכאון משתלט לי על כל חלקה טובה .

Lychee1

New member
שאלה לגבי סגירה שנייה...

שלום חברי פורום יקרים,

לפני כחודש בערך ביצעתי את הסגירה הראשונה של הטבעת אצל אבינוח, כרגע אני סגורה 5 ואמורה להגיע אליו לסגירה נוספת. האמת שהוא אמר לי לחזור אחרי שבועיים אבל, הקשבתי לעצתכם ולקחתי קצת את הזמן ללמוד להסתגל לסגירה הנוכחית. אני אומנם אוכלת פחות ממה שאכלתי בעבר אך עדיין מרגישה שיש מקום להפחית כמויות. הירידה שלי איטית יחסית ועד כה ירדתי עשרה ק"ג בערך ואני מברכת על זה שאני במגמת ירידה אבל מסיפורים ששמעתי סביבי אני מרגישה כאילו הייתי צריכה לרדת בצורה משמעותית יותר.

אני מודה שאני חוטאת ואוכלת דברים שאני לא אמורה לאכול (מאגף המתוקים) ויתכן וזה מעכב את הירידה אבל, קשה להפרד מהכל וזה תהליך. ממה שהבנתי מאבינוח הסגירה הבאה שלי תהיה בעוד 2 ורציתי לשאול מה המקסימום שאנשים סוגרים? לאיזו סגירה מגיעים ומתי בדיוק עוצרים?

אודה לתשובתכם,
ליצ'י :)

עמית7589

New member
עזרה לגבי טבעת

שלום לכולם ,
אני לפני כחודשיים ביצעתי ניתוח טבעת אצל ד"ר אבינוח המקסים והצטרפתי למוטבעים !
בגלל החגים הסגירה הראשונה התעכבה והתבצעה יום לפני ערב חג שני של סוכות לפני שבועיים וחצי בערך ,
הסגירה הייתה כמובן 5CC ולא היה כל שינוי
אתמול ביצעתי את הסגירה השנייה של עוד 2CC לאחר שנאמר לי שכל אחד מקבל את זה אחרת וזה סביר שלא הרגשתי כלום ולא הייתה כל ירידה במשקל
היום אני יום אחרי הסגירה השנייה סגורה על 7 סה"כ מתחילה כלכלה רכה , אבל שוב לא מרגישה כל שינוי
ראיתי לפני הודעות של אחרים שירדו 10 ,7 ואפילו 5 ואני כלום !
מתחילה להטיל ספק בניתוח למרות שאמרו לי שזה לא יקרה ברגע
אבל למה אני לא מרגישה את המגבלה שמדברים אליה ? למה הכל עובר ?
אני אוכלת לאט , לא אוכלת מתוקים או כל דבר כזה מה עושים הניתוח היה לחינם ?
אודה על תגובתכם ,

פתיחת טבעת לפני שבת

שלום לכולם!
יש לכם אולי מידע היכן אפשר לפתוח טבעת מחר?
הטבעת ממש סגורה וקשה לי אפילו לשתות... ואני שומרת שבת וחשוב לי לא לעבור שבת במצה הזה..
תודה רבה רבה
(אני בקופ"ח מכבי)

אסתר

ITAY246

New member
לחצים בטבעת תשובה דחוף

שלום עשיתי ניתוח טבעת ליפני כשנה וחצי וירדתי כימעט 50 קילו ועשיתי ליפני כשבועיים ניתוח הקטנת חזה לגבר אחרי זה אמרו לי שאני צריך
להיות אים חגורת לחץ כזאת שסגורה באיזור החזה (למניעת היצברות נוזלים וכו..) אני כבר שבועיים אים החגורת לחץ ואני מרגיש לחצים חזקים נורא באיזה הטבעת אפילו
מרגיש אותה שהיא מיתחממת לי בימיוחד שאני שוכב אני בשלוש ימים האחרונים מוריד אותה מיהפחד שהטבעת תחליק או שיגרם לה נזק וככל שאני מוריד את חגורת הלחץ מיצטברים לי נוזלים כך שהמצב שלי לא טוב ביכלל ואני חייב תשובה מהירה תודה רבה לעונים.

blueberry2

New member
דחוף SOS

אני חנוקה וחייבת דחוף מישהו שיפתח לי את הטבעת קצת. רופא באזור ירושלים בערב או בית שמש אחה"צ.
ולא במיון כי אין לי זמן, אני בנסיעות.
יש את ד'ר מיכלבסקי אבל היום לא מקבל בשום מקום.

בבקשההההההההה תעזרו לי!

תודה מראש

קרנינה73

New member
שלום, זקוקה לעצה באופן דחוף.

אני מנותחת מעל שנתיים וחצי , טבעת אצל אבינוח- לאחר 40 קילו ירידה , והיום אני 60 קילו, מרוצה ושמחה :)
אני סגורה 8 - וזה בסדר לי , אוכלת בכמויות קטנות .
גיליתי שאני בהיריון ממש בהתחלה, שאלתי איך מתנהלים בהיריון עם טבעת? צריך לפתוח, ? ממה להימנע? בכלל מה עושים????????
תודה , כל תשובה תעזור לי .

אופירA

New member
מנהל
השמנת יתר כרונית זו לא רק בעיית תזונה

זו בעיה שמורכבת מכמה וכמה גורמים.
ואם לא מטפלים בכל הגורמים - יש קושי להיפטר מהבעיה.

כולנו סובלים מהבעיה, אבל אפשר להתמודד איתה נכון.
גם אני משמינה במהירות ובקלות. ואם אינני מוכנה לאיכות אכילה גרועה אז אני צריכה לפתוח מעט, אבל אז יש פוטנציאל להשמין, ואכן שמנתי בשנה האחרונה 10 ק"ג ואינני מצליחה להוריד אותם.
אבל אני לא מיואשת ומיואשת, אלא מלאה ביטחון שאוכל להוריד אותם. רק שאני צריכה עזרה, ומשתדלת להשיג אותה.
לא עליתי 35 קילו - רק 10. אני מצליחה להמשיך לא לעלות, למרות שאיכות האכילה גבוהה במיוחד. אני לא משלימה עם העלייה, אבל לא חושבת שאי אפשר להתגבר על כך, הגם שהדרך קשה וארוכה ודורשת הרבה מחיר.

אני יודעת למה עליתי - אינני עושה פעילות גופנית רבה, אין לי כוח ומוטיבציה לכך, ואני אוכלת ממתקים והמון גלידה (למרות שלא מחזיקה בבית) ולא מצליחה לוותר עליהם. לרוב אין לי חשק לאכול ירקות. זו לא בעיה של טבעת או של הבנה ומודעות לתזונה, זו בעיה רגשית ובעיה של כוחות נפש שאני צריכה בזה עזרה מתאימה. ושם אני ממקדת את המאמצים שלי, ובטבעת אני נעזרת ככל האפשר, וסוגרת אותה במידות זעירות לעיתים, לפי הצורך, כדי להפחית את תחושת הרעב מצד אחד אבל לא לפגוע באיכות האכילה מצד שני.

תראי צביה, אם האוכל לא עובר אז זה לא נכון שאין לך ברירה מבחינה פיזית אלא לאכול טילון או גלידה.
אפשר לאכול מעדני דיאט, ארטיקים דיאט - ללא סוכר. זה גם מתוק וגם ללא סוכר ומעט קלוריות. כמובן שגם את זה צריך לספור (6 ארטיקים של 30 קלוריות = 180 קלוריות...), אבל אי אפשר לומר שברירת המחדל היא טילון או סוכר. זה שייך למודעות.
נכון שיש לנו בעיה גדולה עם חילוף החומרים בגלל הדיאטות בעבר. אבל שום ניתוח לא יעזור לנו נגד זה, יותר מאשר שנה-שנתיים. הדרך היחידה להתמודד עם זה היא תזונה נכונה ופעילות גופנית.
אז זה חשבון שלך (ולגיטימי!) כמה את רוצה להקריב פעילות גופנית בגלל העסק, ולשלם בהשמנה חלקית, וכמה את מוכנה להקריב מהעסק בשביל פעילות גופנית והרזיה.

ולגבי ויתור על טילון וגלידה או המרתם במעדן דיאט וארטיק דיאט - זה עניין של יכולת נפשית. ועזרה נפשית יכולה להגביר את היכולת הנפשית, לכן שם צריך למקד את המאמצים.
אם הטבעת לא יציבה, אני מתכוננת לכך מראש. ביום שהיא לא יציבה אני לא אוכל ואקיא, אלא אשתה יותר משקאות חלב ומעדני דיאט, או גבינה, יוגורט וקרקרים/פריכיות מקמח/אורז מלא - דברים שעוברים ואינם טילון. וביום אחר אוכל לחם מקמח מלא וסיבים תזונתיים וירקות.

בטכניקות האכילה למדנו שלא מספיק שנשתה 2 כוסות תה לפני ונחכה 10 דקות אחרי הביסים הראשונים. למדנו גם שאם מרגישים את העומס נושמים עמוק, משתעלים, עושים תנועות והליכה, ואחרי 10 דקות מנסים להקל ע"י שתייה איטית מאוד (בודקים אם זו טכניקה שעוזרת לי או רק מחמירה את המצב).
ובכל מקרה כזה לומדים לאכול את 2 הביסים הראשונים הרבה יותר קטנים ויותר לאט.
ומי שיש לו בעיה לשתות לפעמים, צריך לפתוח את הטבעת בהתאם לצורך בקפיצות של 1/4, ולהתמודד נגד ההשמנה בעזרת ירקות - כמה שיותר ירקות. אפשר לעשות תבשילי ירקות ופשטידות ירקות ולהקפיא, ולהוציא ולחמם בהתאם לצורך - אם פתאום יש יום פתוח מאוד.

תחפשי עזרה תמיכתית - דיאטנית שאת צריכה לתת לה דין וחשבון. קבוצת תמיכה שנותנת כוח, ותובנות שישנו לך את החשיבה לחלוטין, כי החשיבה שלך גורמת לך לאבד כוח וזה מה שמכשיל אותך!
את יכולה להתקשר אלי ולשוחח על כמה דברים, ולקבל דגשים שעליהם צריך לשים את הלב אצלך ולעשות את העבודה האינטנסיבית. ואני לא מאמינה ששום דבר לא יעזור. רק סבלנות ולנסות ולנסות. טל' - 03-5781855 אופירה, לא בשבת, ולהשאיר הודעה.

אופירA

New member
מנהל
עשית ניתוח טבעת. כמה רצית לרדת בחודשיים?

למה החלטת ש-10 ק"ג בחודשיים ראשונים אחרי טבעת זה לא משמעותי? מאיפה שמעת את זה? למה אני אף פעם לא שמעתי את הסיפורים האלה? ממי שומעים אותם?
בחודשים הראשונים אחרי טבעת עדיין אין הגבלה מלאה, ולכן ההרזיה איטית יותר, אם בכלל מתרחשת. אנשים רבים, ואני בתוכם, כמעט שלא רזו בחודשים הראשונים. רק אחרי שהושגה הגבלה משמעותית החלה הרזיה, וגם היא בקצב של לא יותר מ-4 ק"ג בחודש.
את מדברת על 5 ק"ג בחודש כאשר עדיין אין הגבלה מלאה, וזה לא משמעותי מספיק? תמהני.

הסגירה השנייה היא מכסימום עוד 2 CC, וזה בתנאי שאין כמעט שום הגבלה. אם יש הגבלה, רצוי לסגור מעט פחות. ד"ר אבינוח סוגר בקצב הכי מהיר שאפשר, וקצב זה מתאים לאנשים שלא מרגישים הגבלה. מי שמרגיש הגבלה, שיגיד לד"ר לסגור קצת פחות. אפשר להתייעץ כאן כמה פחות, ע"י שמתארים איך מרגישה ההגבלה.

אין מכסימום שאנשים סוגרים. כל אדם סוגר כמה שהוא צריך. מי שלא מרגיש הגבלה מספקת, ממשיך לסגור עד שהוא מרגיש הגבלה מספקת.
הגבלה מספקת צריכה להיות שקשה לאכול הרבה, אבל לא כזו שאי אפשר לשתות בבוקר, ואי אפשר לאכול עד אחה"צ, כי זו לא בריאות. זו סכנה גדולה לבריאות (התייבשות, אי ספיקת כליות, חולשה, נשירה, התעלפות, נעילת טבעת...). חוץ מזה שכך לא מרזים, אלא רק מאטים את חילוף החומרים, מה שמאיט את ההרזייה מאוד לטווח הקצר ולטווח הארוך.
כדי לרזות צריך לשתות מים, והרבה, ומפוזר לאורך כל היום. וגם צריך לאכול מפוזר על פני היום, כדי להמריץ את חילוף החומרים.
הבעיה של שמן גדול היא האטת חילוף החומרים והמשימה שלו כדי לרזות היא להמריץ את חילוף החומרים.

שיקול נוסף ומקביל להחלטה על המשך סגירה, מלבד ההגבלה, הוא גם קצב ההרזיה. אם הקצב מהיר, ואין טעם להאיץ אותו (בגלל שגם זה אומר נשירת שיער, הלם לגוף, חולשה, סכנה לדום לב...), אין סיבה "לבזבז את דג הזהב". אין סיבה להגדיל את ההגבלה (להמשיך לסגור) כל עוד הירידה נמשכת בקצב. כשהירידה תפסיק, אם יש עדיין אפשרות להקטין את כמות המזון ע"י הגדלת הגבלה, אז ממשיכים לסגור.
בשלב שיש הגבלה גדולה, אבל אפשר לסגור עוד קצת, סוגרים בקצב של 1/4CC כל פעם, גם אם הרופא שם אומר אחרת...
(אלא אם כן אוהבים לצרוח פה הצילו. אין מי שסגר בשונה מההמלצות שלנו, שלא צרח בסוף הצילו...).
אם ההגבלה מכסימלית, ובכל זאת הירידה נעצרה - אין לסגור יותר. אין טעם, זה לא יביא לירידה אלא רק לחסימה לנוזלים... יש סיבות שהירידה נעצרת, וכדאי להתייעץ פה מה צריך לשנות בהתנהגות כדי להמשיך ירידה (אם בכלל צריך להמשיך ירידה... יש כאלו שכבר רזו מעל ומעבר, אבל רוצים עוד לרזות. לזה אי אפשר לעזור...).

אופירA

New member
מנהל
לנסוע מחר לאסותא ראשון לציון

רחוב מזל אליעזר בראשון לציון.
יש שם רופאים שפותחים וסוגרים, במרפאה של ד"ר אבינוח (רופא מכבי).

להשכלה כללית - טבעת ממש סגורה שקשה גם לשתות, צריך לבצע פתיחה קטנה לא רק לפני שבת אלא בכל מקרה, ולא לחכות כמה ימים כי עלולה להיות נעילה טוטאלית, התייבשות ודלקת קשה. לא מחכים במצב כזה, אלא עושים פתיחה קטנה של 1/4.
אם זה כבר ככה כמה ימים, אז תפתחי 1/2. לא לשכוח לשתות הרבה (4 כוסות מים) לאחר הפתיחה, כדי להרגיש אם לא נחוץ לפתוח יותר.
רצוי מאוד לא לחזור ולסגור את הפתיחה הזו, אלא להתמודד עם גדילת יכולת האכילה, כי את אחרי 3 שנים כבר, ואין סיבה להמשיך לאמץ את הוושט הרבה שנים.
גם אם מישהו בכל זאת מחליט שצריך לסגור - אז לא אחרי שבועיים שלושה, אלא לתת החלמה והתחזקות לוושט של לפחות חודש וחצי חודשיים, ואח"כ לסגור רק 1/4CC, ולא את כל ה-1/2 שפתחנו.

קוביd1

New member
הריון

בשלב מסוים של ההריון פותחים את הטבעת ,אני חושב שהכמויות שאת אוכלת צריכות גם להספיק לעובר ,ובשלב ההריון עדיף לדאוג לעובר ופחות למשקל
בנות מי שהיתה בהריון עם הטבעת אשמח לשמוע מה עשיתן

קובי

קוביd1

New member
הריון

תכנסי לאתר של אופירה שנמצא בחתימתה יש שם כמה דברים על התנהלות בהריון עם הטבעת

קובי

נושית 31

New member
אז ככה...

כמי שילדה לפני 4 חודשים ועברה את ההריון עם טבעת...

מה שחשוב שתהיי קשובה לגוף שלך ולצרכים של התפתחות העובר.
חשוב שתוכלי לאכול נורמלי את כל אבות המזון: פחממות, חלבונים ירקות פירות, כדי שהעובר יקבל את כל הדרוש לו לצורך התפתחות וגדילה.

אם את היום במצב שאת מסוגלת לאכול אל תעשי כלום תמשיכי כך. אם את במצב שאת חסומה תלכי לפתוח מעט.אגב אני בחודשים הראשונים המשכתי לרדת כי הגוף מוציא המון אנרגיה על התפתחות העובר (כמו בספורט

במשך ההריון הבטן גדלה והרחם לוחץ למעלה כך שהטבעת מתהדקת מה שחשוב זה שפשוט תשימי לב, ברגע שאת מרגישה שינוי ופחות מעבר לא לחכות וכל פעם ללכת ולפתוח מעט עד לרמת אכילה נורמלית.
אני פתחתי 3 פעמים במשך ההריון 0.5, 0.5 ו-2 בחודש תשיעי. ואגב לא פתחתי הכל ללידה אלא הייתי סגורה על 5.5 וזה כלל לא הפריע בלידה.

לעוד שאלות את מוזמנת לפנות אלי בפרטי.
בשעה טובה והריון קל

אופירA

New member
מנהל
שיהיה הריון מוצלח מאוד מאוד

בהריון צריך לאכול בריא ונכון מסיבה נוספת (בריאות העובר) לסיבה שתמיד צריך לאכול בריא ונכון (בריאות הגוף שלנו).

בהריון הבטן הולכת וגדלה, ויכולה לגרום לשינויים במעבר בקיבה המטובעת.
לפיכך צריך להיות קשובים מאוד מאוד לשינויים ביכולת האכילה, ואם יש הקטנה של יכולת האכילה, כדאי מאוד לפתוח כל פעם ב-1/4CC (אם זו רק הפחתה קלה) או ב-1/2CC אם מדובר בירידה דרסטית יותר ביכולת האכילה. לא להגיע למצב של נעילה של הטבעת, שמחייב פתיחה גדולה יותר.
במילים אחרות - צריך לפתוח לפי הצורך, ורצוי כמה שיותר בהדרגה, לפי המצב, ולא לחכות להחמרה שמחייבת פתיחה פתאומית ולא מדורגת.

אין שום מצווה להשמין הרבה בהריון, כי השמנת יתר מזיקה לבריאות האם והעובר. אין שום סיבה לאכול כפול, כמו שכמה סבתות ארכאיות עלולות לומר...
לכן אין להסכים לפתיחה מלאה של כל הטבעת, כמו שפותחים במיון או רופאים מסוימים שלא סומכים על האשה שתפתח בהדרגה, ורוצים להבטיח ע"י פתיחה מלאה של הטבעת שהיא לא תגרום לעצמה חסרים תזונתיים בחוסר אחריות.

קרנינה73

New member
תודה רבה לכם

אני צריכה ללמוד את העניין ....האם צריך לפתוח את הטבעת לסירוגין או רק שאני ארגיש צורך בכך (אם לא אצליח לאכול...)
באיזה שלב/עד כמה פתיחה להגיע עם הטבעת ? כמובן הפחד הוא מהשמנה....!!!! ומצד שני לאכול נכון...
ואיך מומלץ לפתוח 1 ... 1/2 וכל כמה זמן? אני כבר שנתיים וחצי מנותחת ולאחר הסגירה שהייתה לפני פחות משנתיים, פתחתי רק פעמיים...
תודה רבה

אופירA

New member
מנהל
לבצע פתיחה קטנה כל פעם שפוחתת יכולת האכילה

אל תגיעי למצב שבו את כבר לא מצליחה לאכול. כבר כשאת רואה שיותר קשה לאכול, תפתחי ב-1/4CC.
לא משנה לך בכלל כמה פתיחות תעשי. משנה לך שתצליחי לאכול נכון ורגיל (כמו לפני ההריון), ולא פחות מידי ולא יותר מידי.

תרגישי בעצמך. כמובן שאם את רואה שכל שבועיים את צריכה לפתוח ברבע, אז עדיף לפתוח קצת יותר ולא לרוץ כל הזמן לפתוח.
את יכולה להתקשר אם את לא בטוחה אם כדאי או לא כדאי לפתוח.
אם את מרגישה רעבה ושיכולת האכילה גדלה - תיעזרי בשיטה של לאכול כל 2-3 שעות אכילה קטנה, וריכוז גבוה יותר של ירקות במזון, כדי לא להשמין באופן מיותר.
וכמובן, אל תשכחי, להוציא אויבים מהבית, שלא יהיו זמינים - מאכלים שסוחבים אותך לאכול בכמות גדולה.

אופירA

New member
מנהל
איך יתכן שאתה מרגיש שהטבעת מתחממת?

הטבעת נמצאי בעומק הגוף. לא מרגישים אותה בכלל.
ומה פתאום שהטבעת תחליק או שייגרם לה נזק? אין שום מגע עם הטבעת, אז למה שתחליק?
אולי אתה מתכוון לפורט שבאיזור החזה?
ומה הכוונה לחצים חזקים שאתה מרגיש? ומה מתחמם?

הרבה מאוד אנשים שנותחו טבעת עברו ניתוחים פלסטיים ולבשו ללא שום בעיה את חגורות הלחץ. תתקשר למנתח הפלסטי ותברר איתו מה אתה מרגיש.

למעלה