טבעות

לא עונים שם במרפאה של אבינוח

וכתוב שזה רק אחרי צהריים, יש לך אולי מושג באיזה שעה אני יכולה ללכת?
והאם זה עולה כמו חדר מיון ?
פשוט להתיצב שם ולבקש לסגור?
תודה רבה רבה !!!!

אופירA

New member
מנהל
אמרו לך שזה לא יקרה ברגע

ובכל זאת את שואלת למה, יממה לאחר הסגירה השנייה...
אז את כן מחכה שמשהו יקרה ברגע.
אז אחזור ואומר - זה לא יקרה ברגע.

כי:
א. גם בסגירה שנייה יש הרבה אנשים שלא מרגישים שום הגבלה, וצריכים להמשיך לסגור עוד כמה סגירות עד שיתחילו להרגיש הגבלה, ועוד כמה סגירות עד שיגיעו להגבלה טובה.

ב. כמובן שעד שאין הגבלה - בהחלט לא חייבת להיות ירידה. ירידה במשקל תלויה בהרבה מאוד פרמטרים משתנים ואין שום השוואה בין אדם לאדם.
מי אלו האחרים הללו? כמה הם שקלו? מה היו הרגלי התזונה שלהם לפני הניתוח ואחריו? מה השתנה בתזונה שלהם?
אני ירדתי 6 ק"ג בלבד ב-5 החודשים הראשונים, ורק אחרי כן התפתחה הגבלה משמעותית והחלה ירידה בקצב של 4 קילו בחודש. סה"כ 25 קילו בסיום השנה. בשנה השנייה המשיכה הירידה.
אם את מרגישה שאת חייבת לדעת למה לא ירד לך שום ק"ג, את מוזמנת להתקשר אלי ולמסור לי אינסוף פרטים על הפרמטרים השונים של הגוף שלך והחיים שלך והתזונה שלך לפי השאלות שאשאל, ואסביר לך מה התהליך שצפוי אצלך לאור הנתונים.

ג. (והכי חשוב) - עשית סגירה שנייה אתמול, ושתית 24 שעות רק נוזלים. כרגע את רק מתחילה כלכלה רכה. אז איזה שינוי את מצפה להרגיש בנוזלים ובכלכלה רכה (שרק התחילה...)? כשתתחילי לאכול מוצק תגידי אם את לא מרגישה שום שינוי בכלל, או שינוי מזערי, או שינוי קטן ואז נדבר על ההמשך ועל הצפי.

ד. מדברים על המגבלה כשמרגישים אותה. כל אחד מרגיש בשלב אחר. זה לוקח כמה חודשים בטבעת. יש לזה יתרונות ויש לזה חסרונות. אני רואה בעיקר את היתרונות שבכך, לטווח הארוך.

ה. המלצה חשובה מאוד להבא, לא להמתין רק שבועיים וחצי בין סגירה לסגירה, אלא לפחות 3 שבועות ורצוי 4 שבועות. ההדרגה הזו מאוד חשובה לקיבה לטווח הארוך, ותתרום לשיפור איכות האכילה שלך. במהלך 3-4 שבועות יכולים לקרות שינויים שחשוב ללמוד אותם ולהביאם בחשבון לפני הסגירה הבאה.
מומלץ מאוד מאוד לא לשמוע לעצות של רופאי האבינוח בנוגע לקצב הסגירה ולקפיצות בסגירה, כי הם מתווכחים עם עובדות בשטח. את העובדות בשטח לומדים כבר שנים רבות פה בפורום, ופה מייעצים לכל מי ששואל כמה לסגור בכל פעם ובכל מקרה מסוים.
תעדכני מה קורה בעוד שבוע, ונמליץ לך לגבי ההמשך.

עמית7589

New member
תודה רבה :)

עזרת לי מאוד
אני יעדכן עוד שבוע מה קורה ,
עוד שאלה קטנה כשהייתי בסגירה השניה זה לא היה ד"ר אבינוח אלא מישהיא שעובדת בשבילו ככה נאמר לי והיא אמרה לי שאסור לאכול חסה ועלים ירוקים מסיבה שזה נתקע וגם לגבי פירות וירקות להוריד קליפה
אני ידעתי לפני הניתוח בוועדה שהייתה שבאמת פירות הדר יש להמנע מהקליפה אבל חסה ? זאת האהבה שלי ועד היום אכלתי ולא היה שום דבר הלעיסה האיטית מפרקת את זה לחתיכות כל כך קטנות כמו כל מזון אחר
מישהו שמע על זה ?
חשוב לציין שרק היא אמרה לי את זה לא שמעתי את זה לא מד"ר אבינוח לא מהדיאטנית ולא מהרופא הפרטי
תודה ושבת שלום ,

אופירA

New member
מנהל
תגובתי לשטויות שנאמרו:

אם לגב' שעובדת בשביל האבינוח אסור לאכול חסה וקליפות ירקות ופירות כי זה נתקע לה - שלא תאכל.
מעבר לכך, הדיקלומים המלומדים שלה מאיזה ספר ארכיבריאטרי לא מעניינים אותנו.
ד"ר אבינוח מלמד מה שהניסיון מלמד: תאכל כל מה שטוב לך לאכול. כל מה שעובר לך טוב תאכל. מה שלא טוב לך תאכל בהתאם לכללים המתאימים או שתוותר.
יש אנשים שחסה עוברת להם הכי טוב (כמוני), ויש אנשים שלא מסוגלים לאכול חסה (לא קרה אסון, יאכלו מלפפון).
אין כללים במזונות העוברים בטבעת, אלא התנסות ולמידה עצמית. גם בקליפת פרי ההדר אין כללים.

כל חדשה שתשמעי להבא, תעבירי פה בנפה של הפורום, ונספר לך אם זה הזוי ותלוש מהמציאות או מחובר למציאות בשטח.

רוייקו

New member
אל תשכחי לעדכן אותנו כשהסגירה שרצית בה תגיע

שתי סגירות בערך ואת שם

עמית7589

New member
תודה רבה :)

תודה רבה על העזרה באמת שעד היום לא ראיתי שום מגבלה לאכול דברים עם הטבעת ואני מקווה שימשיך ככה
אין סיכוי שאני מוותרת על חסה :)
בכל מקרה אני באמת מתעדכנת פה על בסיס קבוע ושמחה לראות את העזרה והתמיכה שוב תודה רבה
ואני בהחלט יעדכן כשהגעתי לסגירה המתאימה כרגע אני מרגישה שיש הגבלה ממש מעטה אני יסגור עוד 1 ואני מקווה שזה יהיה לי מתאים

Lychee1

New member
היי אופירה תודה רבה על המענה המפורט

אולי אבקש ממנו לסגור לי פחות מ 2 CC כדי שזה יהיה בהדרגה. מודה לך מאוד על הליווי והתמיכה

Lychee1

New member
מוסיפה ברשותכם שאלה לגבי צלקות+סימני מתיחה

מכיוון שיש פה כמה גולשים שכבר עברו את הניתוחים שלהם מזמן, רציתי לשאול בבקשה כמה זמן לוקח בערך לצלקות "להעלם" (כי ברור לי שהן לא נעלמות לחלוטין) והאם השתמשתם במוצר מסויים כדי לסייע לתהליך? אם כן מהו. אני כרגע משתמשת בג'ל הרפואי של Kelo-cote בערך שלושה חודשים ואומנם יש שיפור במצב הצלקות אך, אני תוהה כמה זמן לוקח להן לדהות ולהיות בגוון העור הטבעי.

ושאלה נוספת, אני מכירה סביבי לא מעט אנשים שעברו ניתוחי טבעת שבעקבות השלת הקילוגרמים הרבים עורם נהיה רפוי ונפול וזה ניכר גם על פניהם ואין ספק שזו הצלחה גדולה לרזות ולהיות בריאים יותר וכל הכבוד להם. אבל, הייתי רוצה לדעת אם יש דרך לשמור על המראה של העור ולצמצם את הנזק ע"י מסכות לפנים, קרם גוף מיוחד של סימני מתיחה כמו שיש לנשים בהריון או משהו? אומנם אני בתחילת דרכי בירידה וטרם ירדתי משקלים גדולים אבל הייתי רוצה לטפל בעור ולצמצם את השינוי שהבחנתי שמתחיל לקרות לעור.

אודה לעזרתכם אתם מנוסים ממני :)

אופירA

New member
מנהל
כולם מוזמנים לענות מניסיונם

התשובה שלי - במהלך שנה הצלקות מתבהרות והופכות לצבע העור לחלוטין. הקטנות גם נעלמות לחלוטין.
לא ראיתי שינוי אצלי בשימוש בקלוקוט.
יש מקרים נדירים של אנשים שההצטלקות שלהם נשארת יותר כהה ובולטת. אבל באמת זה נדיר.

נושא של עור רפוי הוא מאוד קשור לגנטיקה, לגיל ולכל הדברים שלא תלויים בתזונה ובפעילות הגופנית של האדם. כך עולה מתשובות רבות שקיבלנו מרופאים ודיאטניות.
במילים אחרות - הם טוענים שכמעט אין מה לעשות. וגם אין איזה קרם מועיל לזה, לדבריהם.
יש שטוענים שפעילות גופנית מתאימה יכולה להועיל. וגם אם לא, ברור שלהזיק היא לא יכולה...

צביה42

New member
בגדול אני מסכימה אבל ....

כאשר לא ניתן ליצור מצב מאוזן אחיד לטבעת ואני מתקשה להרגיש את ההגבלה מיד תוך כדי אכילה קשה לי לדעת על איזה בוקר קמתי ולכן אני מאד מתקשה לתכנן את עצמי , הסוכר הוא לא צורך רגשי לפחות לו מאז הניתוח כי פיתחתי ממש אנטי לאוכל , האוכל הפך להיות לי סבל קושי הוא ממש לא נותן או פותר לי צורך רגשי , המתוק מגיע כצורך לאנרגיה זמינה מידית , אני עובדת מאד מאד קשה ומגיעה לפעמים למצבים שעד 7 בערב אני לא מסוגלת לגמור אפילו כוס נס קפה , ואז מתמוטטת (סחרחורות בלאק אאוט ) .

ואני שואלת את עצמי האם הטבעת היום מתאימה לי ?! , אני מגיעה למסקנה שלא ממש ההתנהלות העדינה איתה ממש קשה לי .
לא שיש לי הרבה מה לעשות ויתכן שזה מה שגורם לי להרגיש כזה יאוש ותסכול.

בכל אופן עזרת לי לנסות אולי בכיוונים שיוכלו להתאים יותר כמו פשטידות ומרקים , מקווה למצוא זמן לעמוד בזה .

ואגב ניסיתי להתחיל בפעילות גופנית נכנסתי לשעורי ספינינג , מאד נהניתי מהאנרגיה שזה נתן לי אבל זה גרם לי לעלות במשקל ולא לרדת
כי אם אוכלים מינימום קלוריות ועושים פעילות גופנית והגוף מתרגל לזה , ביום שלא עושים פעילות גם ממים משמינים אין לגוף איך לפרק את האנרגיה שנכנסה לגוף , גם אם זה לא נכון מדעית ככה זה עובד בגוף שלי .

אופירA

New member
מנהל
בינינו

כמה זמן עשית ספינינג וראית עלייה במשקל, וכמה עלייה במשקל?
יש לי הרגשה שמדובר במכסימום שבועיים...
ושנשקלת כל יום, אז ראית "עלייה במשקל"...

אז את טועה בדרך שאת רואה השמנה. איך אפשר להשמין ממים אם אין בהם שום אנרגיה? רואים על המשקל את תוספת משקל המים, אבל לא משמינים...
כמו שלא משמינים אם לובשים מעיל ועולים על המשקל, למרות שהוא מראה כך קילו יותר...
את לא מבינה ששבועיים זה לא מדד להשמנה או הרזיה כתוצאה מפעילות גופנית.
אין מצב שתעלי במשקל בגלל פעילות גופנית, אם לא הוספת קלוריות וסוכר לאוכל...

כשאדם לא אוכל כל היום עד הערב, זה מה שגורם להשמנה שלו, אפילו שכמות האוכל קטנה. כי הוא אוכל בבולמוס בגלל הרעב, הרבה יותר ממה שהוא היה אוכל בצורה מתוכננת.
כי ה"איך ומתי לאכול" גם משמעותי להרזיה בדיוק כמו ה"מה לאכול". כמו שראית - התנהגות כזו הביאה אותך לאכול ממתקים עתירי סוכר... אז מה הפלא שאינך מרזה?
וגם כי צורת אכילה כזו מאיטה עוד יותר את חילוף החומרים ומביאה לחיסכון גדול בהוצאת אנרגיה...
מתאבקי סומו, שצריכים להתאמץ להשמין, נוקטים בדרך זו של לאכול רק 2 ארוחות גדולות ביום, ולא לאכול כלום הרבה שעות ביניהן...

אם לא גמרת כוס נס קפה עד 7 בערב מרוב עבודה ולחץ, אז תצטרכי להחליט: או לוותר על היתרונות של עבודה בצורה כזו או לוותר על בריאות והרזיה. זה לא הולך ביחד.
אם לא גמרת כוס נס קפה עד 7 בערב כי הטבעת היתה חסומה ולא נתנה לאכול - אז ברור שאת צריכה לפתוח אותה גם אם יהיו ימים שתוכלי לאכול הרבה.
אז בימים האלה תאכלי הרבה הרבה ירקות ותשתי הרבה הרבה מים, ותפזרי את האוכל על פני היום להרבה ארוחות, כדי לא להיות רעבה, ותעברי את הימים האלה. אבל בימים האחרים לא תסבלי מחוסר יכולת לאכול ומהתמודדות בלתי נסבלת עם הטבעת ותוכלי לאכול משהו קטן כל 2-3 שעות ולא תיאלצי להזריק לעצמך מנת סוכר באמצעות טילון ובלי לשתות מספיק.
איך אפשר לרזות בלי לשתות לפחות 2 ליטר מים ביום (חוץ מנס קפה), כאשר לתהליך ההרזיה ושריפת השומנים נחוצים מים, הרבה מים?

קוביd1

New member
צביה 42

המצב שלך נובע מלחץ אטומי בעבודה ,ואני מבין עסק חדש ומה שכולל מסביב .
אבל הבריאות שלך חשובה לא פחות מהעסק ובמצב כזה לא לאכול כל היום תגיעי להתמוטטות .קחי את זה בחשבון .
מה שאני מציע לפתוח קצת את הטבעת לאכול מאכלים לא עתירי קלוריות לאכול סלטים ,תמיד תמצאי זמן בעבודה להכניס משהו לפה ,
הטבעת לא צריכה לגרום לך להגיע לאיכות חיים של אפס ,בשביל זה לא עשינו את הניתוח ,איכות חיים לדעתי חשובה הרבה יותר מכמה קילוגרמים לפה או לפה.
אני מציע גם להתקשר לאופירה היא לא נושכת יש לה סבלנות ,ותוכלי לקבל כמה טיפים טובים מהניסיון שיש לה .

שבת שלום

קובי

למעלה