ניתוחי טבעת

אופירA

New member
מנהל
אני ממליצה על 4 שבועות

אמנם את לא מרגישה כלום, אך הקיבה מרגישה מאוד את השינוי שהתרחש בה, ומתמודדת איתו. והיא תתמודד קשה יותר בסגירה הבאה, לכן רצוי שיעברו 4 שבועות בין הסגירה הראשונה לשנייה וכך הלאה, ולכל הפחות, במקרים שזה נחוץ מאוד - 3 שבועות.
כדי שהקיבה תהיה כמה שיותר מורגלת בתפקוד במצב החדש, לפני שמשנים אותו לעוד יותר גרוע (מבחינת הקיבה).

בטבעת צריך סבלנות, עד שיסתיים תהליך הסגירות ותתפתח ההצרה האינדיבידואלית הנחוצה לכל אחד. זה אורך כמה חודשים.
רוב האנשים לא מרגישים הצרה בסגירה ראשונה של 5CC. לרובם לא מספיקה סופית גם הסגירה השנייה, שמוסיפה 2CC על הראשונה. הם צריכים עוד 1-2 הצרות. היוצאים מן הכלל הם אלו ש-5CC גדול מידי עליהם וחונק אותם, והם צריכים פחות, או אלו שצריכים יותר מ-3-4 הצרות כדי להגיע להגבלה המתאימה להם.

לכן אני מציעה ייעוץ חינמי בטלפון (03-5781855, או בפורום), לשאול אותי לפני כל סגירה כמה נכון לאותו אדם לסגור ואיך להתנהג לאחר הסגירה.
אני ממליצה לשתות 4 כוסות מים אחרי הסגירה. לשתות כוס מים אחת שתייה רצופה, ואת שאר הכוסות אפשר לשתות בנחת, לעשות הפסקות, אבל להיות בטוחים שכל המים עברו חלק, בלי טפטופים, בלי עצירות והיתקעויות זמניות וקלות. (אין בעיה אם יש גרעפסים קלים). בשום אופן לא ללכת הביתה לפני שמסיימים לשתות ומוודאים מעבר חלק לגמרי של המים.
בכל מקרה של מעבר לא 100% חלק של המים, יש לגשת לחדר הרופא מיידית ולפתוח חלק מהסגירה (לפי רמת הבעיה), ולשבת לשתות שנית 4 כוסות כנ"ל.

ניתוח טבעת ידוע בהרבה קשיים באכילה ומצבים של תקיעה לגמרי בלי שום מעבר לקיבה. אלו מרתיעים את המנתחים והקליינטים מלפנות לניתוח הטבעת, והוא הפך ל"לא פופולרי" בשנים האחרונות.
אבל מצב זה נגרם רק בגלל שניתנים במרפאות למנותחים הנחיות גורפות, כללים אחידים, ולא הדרכה אינדיבידואלית לכל אחד עפ"י מצבו. כמו כן, כיוון שאין למנותחים ידע על תקלות הקשורות ישירות לטבעת על הקיבה, הם עלולים לפנות לרופא משפחה או לגסטרואנטרולוג או אפילו למיון, כדי לפתור בעיות שהרופאים לא מבינים למה נגרמו, ומעבירים את החולה סדרת בדיקות מזיקות ומיותרות לחלוטין, בשעה שפה בפורום צבור ידע רחב מאוד על תקלות שקשורות ישירות לטבעת ושפתרונן קל ופשוט מאוד.
רופאי משפחה, גסטרו, טכנאי רנטגן ומנתחים כלליים - אינם מבינים דבר וחצי דבר בטבעת, ואפילו לא יודעים לפענח תקלה בצילום השיקוף.
גם מנתחים בריאטריים לא מבינים הרבה דברים כשפונים אליהם עם בעיה.

כאשר מנותח מתייעץ איתי פה או בטלפון באופן אינדיבידואלי, אני יכולה עפ"י הפרטים שסיפק לי לפי שאלותי, לדעת מה יותר בטוח ונכון עבורו, כדי למקסם את התוצאה באפס תקלות - באיזון הנחוץ הן לטובת הרזיה מהירה ככל האפשר והן לטובת מניעת תקלות במערכת העיכול (מיידיות או בטווח הארוך).
רוב המנותחים לומדים בדרך הקשה מאוד, מהי ההתנהלות הלא זהירה ונכונה, כיוון שהם מתביישים להתייעץ ייעוץ אינדיבידואלי חינמי.

הלמידה הזו בדרך הקשה גורמת גם לנזקים במערכת העיכול, להתבלות מהירה של הטבעת ולתקלות חמורות בתקינותה העתידית.
 

רומי 9121

New member
היי אופירה, נדמה לי שענת התכוונה
למשהו אחר כשאמרה "תחשבי למה" לדעתי היא התכוונה שהטבעת ירדה מהפופולריות שלה וכבר אין כל כך ביקוש.
יכול להיות שאני טועה, אבל היא נתנה לנו לחשוב למה היא מתכוונת, וכך הבנתי.
ענת מוזמנת לתקן אותי.
כפי שאת מכירה אותי אני עם טבעת כבר מספר שנים, ומאד מאד מרוצה.
לא הייתי שוקלת אפילו על שרוול, וכל אחד עם הסיבות שלו..
בהזדמנות זו רציתי לשאול אותך , אופירה, האם צריך ביקורת כלשהיא? האם צריך לעשות אחרי כמה שנים של טבעת שיקוף?
נדמה לי שה"פורט" זז מעט כלפי מטה , אבל זה בהחלט לא מפריע לי להרגיש שובע והגבלה בכמויות האוכל.
להתראות ממני רומי.
 

אופירA

New member
מנהל
אם הכל בסדר, לא צריך ביקורת עד 10 שנים.

אחרי 10 שנים כדאי לעשות שיקוף, לראות שאין שום בעיה שלא מרגישים אותה.
מיקום הפורט לא חשוב כלל, כל עוד יכולים להזריק ולשאוב. ואם לא צריך, אז בכלל לא חשוב מיקום הפורט.

לא משנה לי למה ענת התכוונה. משנה לי שהיא טענה שאין שום מנתח טבעת פרט לאבינוח, אבל יש עדיין, וגם חשוב לי להזהיר לא לעשות אצל אף אחד חוץ מאבינוח, בגלל מיומנותו, ובגלל הצורך בשירות לאחר הניתוח. בעיני זה קריטי, כי אני מקבלת טלפונים של אנשים שנותחו אצל מנתחים אחרים, והם לא מצליחים לרזות בגלל חוסר השירות, ואני כמעט אף פעם לא יכולה לעזור להם.
 

אופירA

New member
מנהל
שאלה לענתי - אצלך זה ניתוח חוזר או שרוול ראשוני? שכחתי...

 

אלישבע24

New member
אפשר לאכול הכוווווול!

אני אחרי 4.5 שנים ו-35 קג.
תענוג אחג גדול.
בהצלחה.
 

אופירA

New member
מנהל
ניתוח טבעת אך ורק אצל ד"ר אבינוח במרכז (אסותא ראשל"צ או ת"א)

אפילו אם תמצאי מנתח אחר בצפון, אל תעשי את זה לעצמך, במיוחד לא בתקופת השרוול הנוכחית, שבה אין לאף מנתח גם לא מומחיות בטבעת וגם לא שירות מיטבי אחרי הניתוח - שבטבעת הוא חיוני להצלחה.
הדרכה התנהגותית בריאה ומונעת צרות יש רק פה בפורום, או אצלי בטלפון (03-5781855).
ההדרכה של ד"ר אבינוח ומנתחים אחרים פשוט לא נכונה ומביאה צרות.

אפשר לאכול הכל בטבעת, בעיקרון. גם אם יגידו לך שאי אפשר.
הכל תלוי במצב הסגירה של הטבעת, בתגובה של הקיבה שלך ובעוד המון דברים. לכן צריך הדרכה פרטנית לחלוטין, שמביאה בחשבון את כל הנתונים שלך, כולל עודף משקל ומרחק מהניתוח.
יתכן שיהיו תקופות שיהיה לך יותר קשה לאכול ירק או פרי (אין לדעת מראש). אז תוותרי או תאכלי אותם או מרוסקים או מבושלים+מעוכים בתקופות אלו. זו הברירה.
אבל רוב הזמן זה עניין של העדפה שלך כמה לסגור את הטבעת. וחובה לקבל הדרכה בזה אפילו פה בפורום, כי המנתחים מטעים מאוד בכמות הסגירה הנכונה בכל מקרה (כי הם לא נכנסים לרזולוציות של נתונים - מצב נפשי, מרחק מהניתוח, מצב הגבלה מדויק, סיכון מניסיונך האישי לנעילת הטבעת עקב התנהגות הקיבה שלך, ועוד).

כדי לא להסתבך עם טבעת חשוב להתעדכן בפורום בקביעות, ולשאול כל פרט ופרט. פה אוהבים שואלים אינטנסיביים
. וכמובן גם בטלפון - ייעוץ אינדיבידואלי בחינם.
 
תודה רבה ותהייה

...אני מניחה שאצליח להתארגן שהניתוח עצמו יהיה באזור המרכז, החשש שלי הוא מהשירות שאחרי הניתוח, שלפי מה שאני קוראת הוא מאד מאד חשוב. אני חוששת ממצבים שבהם יהיה צורך בעזרה דחופה, קראתי על טבעת שנינעלת או ניסגרת מידי... ואז - לאן אלך?
ושאלה לגבי הטל' - מתי בדר"כ נוח לך יותר לדבר? בוקר? ערב?
 

קוב י d1

New member
שירות אחר ניתוח

במידה וישנה סגירה הרמטית של הטבעת ואי אפשר לחכות מחשש להתייבשות תמיד יש חדר מיון ,
תשוחחי עם אופירה ותקבלי את כל הפרטים הנחוצים.


קובי
 

אופירA

New member
מנהל
שירות לאחר הניתוח

בתקופה הראשונה, רצוי לפנות לשירות של ד"ר אבינוח במרכז. אם תתייעצי איתי טלפונית לפני כל סגירה, אוכל למנוע ממך מצב שבו סגרת, ננעלת, ואת צריכה לפתוח.
במשך השנים אפשר לפתוח פתיחות חירום מ-1/2CC ומעלה בבי"ח זיו בצפת, רק ששמעתי ש-1/2CC לא בהכרח שהם מסכימים שם לפתוח, אז צריך לשכנע אותם בהרבה אסרטיביות כדי שיסכימו. אני מאוד מקפידה על פתיחה לא גדולה מידי ולא קטנה מידי, כדי לא להפר את האיזון העדין של הטבעת על הקיבה. אם את מתקשרת גם לפני כל פתיחה - אני לומדת את הנתונים והניסיון שלך וכותבת אותם על נייר, ויודעת להדריך אותך הכי בדיוק פרטני.

פתיחות וסגירות נוספות - תצטרכי לברר בקופת החולים שלך איזה כירורג יודע לפתוח לסגור טבעת, ולגשת אליו. בעיקר חשוב המידע העובר מפה לאוזן, כי בקופה לא יודעים. יש מצב גם להתקשר לכל כירורג בקופה, ולשאול אם הוא יודע לסגור לפתוח טבעת. עשי כבר את שיעורי הבית הללו.
לי יש מידע על נותני שירותים אלו רק במרכז ובדרום.
בצפון אינני מכירה, כי אף אחד לא מסר לי שם של רופא. אם תמצאי, אשמח אם תיידעי אותי בפרטיו, כדי שאוכל להוסיפו לרשימה שלי.

אני רק יודעת שזיו בצפת נותן את השירות, ואילו לרמב"ם אסור אפילו להתקרב אם יש לך טבעת בקיבה. הגישה שם לא נורמלית לגבי מנותחי טבעת מכל סוג. בכל תקלה קטנה, הם פותחים את כל הטבעת לחלוטין. מכרה שלי אושפזה שם 12 יום, וגם נדבקה בדלקת ריאות, כי לא הסכימו שם לתקן לטבעת, רק לשכנע אותה שתעשה שרוול. 12 יום סתם ללא סיבה!!! בסוף היא התקשרה לאבינוח, נסעה לסורוקה ותוך 20 דקות אבינוח פתר לה את הבעיה בניתוח קטן.
בלניאדו יש שירות, צריך להתקשר ולברר מי ומתי (אם זה נחשב עבורך צפון).
 

אופירA

New member
מנהל
שיחות טלפון בכל עת מ-8 בבוקר עד 12 בלילה, אך יש להשאיר הודעה

אני חוזרת טלפונית כשאני פנויה. אין לי שעות מסוימות כי אני עובדת עצמאית לפי הזמנות עבודה שונות, וללא סדר יום.
 

אופירA

New member
מנהל
מה עם מוצרי סויה?

אני אישית מאוד בעד מוצרי חלב, אבל זה מאוד תלוי גוף וגישה, ואפילו נפש. אין בזה כללים לכולם.

חלב סויה במקום כל שימושי החלב הנוזלי?
מעדני סויה?
פריכיות עם חומוס, טחינה, סלט חצילים - הכל פלוס סלט ירקות חיים או ירקות מוחמצים קלות ברצועות דקות?
לפעמים אפשר למרוח טחינה גולמית עם דבש. יש אנשים שמאוד אוהבים את הממרח הזה.
ביצים טובות מאוד לארוחת בוקר - לפתוח את היום. קשה, רכה, חביתה, ביצה קשה מעוכה עם ירקות כממרח על פריכית וכד'?

וגם המון נחת מהתאומים ומכולם.
תמיד יש לי השאלה, אם תאומים זה יותר קשה ממקסים, או יותר מקסים מקשה
.
 

Roy Kfir1

New member
אין קשר לבריום. מתילן בלו משמש בעת הניתוח
ומשפיע ביומיים שלאחר הניתוח. בסיום הניתוח המנתח מזליף חומר אנטיספטי שמטרתו לגלות דליפה ממערכת העיכול לאחר שזו טופלה בניתוח.
בבריום לא משתמשים בניתוח. בריום, אם הוא דולף ממערכת העיכול לחלל הבטן, הרי שעושה שאמות: ריאקציה של דלקת ודחייה של הגוף כמו גוף זר. אם רוצים לשקף את מערכת העיכול לאחר הניתוח עושים זאת עם "גסטרוגרפין" - חומר שאינו מסכן את החולה בזיהום חלל הבטן.
בבריום משתמשים כשהמטרה היא שיקוף וברקע אין סכנת דליפה חלילה.
 
למעלה