שרשורי טבעת קצרים

קוביd1

New member
רינתה הטבעת סגורה רק 5 סגירה התחלתית ואין פלא שאת יכולה לאכול הכל .
אל תכניסי לעצמך כל מיני ג'וקים לראש שהטבעת נפלה ,ברוב המקרים החלקת טבעת מלווה בכאבים חזקים.
תשתדלי לשמור על אכילה נכונה במשך החודש עד הניפוח הבא.

קובי

אופירA

New member
מנהל
מה זה "טבעת נפלה"? אין חיה כזו אז חבל לפחד מחיות שלא קיימות...

אם לא היתה הגבלה גדולה, וכעת אין הגבלה בכלל - הולכים לסגור עוד. כמה? זה תלוי בנתונים שלא מסרת.
מה זה "להרגיש לא טוב"? למה הכוונה?

למה לחכות לסגירה נוספת עד 9.4, עוד חודש בדיוק?
אפשר ללכת היום לסגירה, ללא תור, אצל הרבה רופאים שסוגרים טבעת.

מי המנתח, מה האופציות שלך לסגירה?
האם את רוצה להתייעץ טלפונית? 03-5781855, אופירה, לא בשבת.

almog2020

New member
פתיחת טבעת

היי לכולם. בשבוע האחרון ננעלה לי הטבעת למצב ששום נוזל בשום טמפרטורה עובר לי. אחרי כמה ימים עם סחרחורות וחולשה נכנעתי והחלטתי לגשת לפתוח את הטבעת. הדר שהיה שם אמר שפתיחה של רבע לא תעזור ויש צורך בחצי. זה היה שלשום. הבעיה שהכל הכל הכל עובר לי, ובכמויות לא קטנות כל כך... פה ושם יש הגבלה אבל מזערית. איך זה הגיוני?? הייתי תקופה של כמה חודשים סגורה מאוד חזק וסך הכל פתיחה של חצי הפכה הכל. האם זה אופייני לימים הראשונים אחרי הפתיחה ונסגר חזרה או שכך זה ישאר ? מפחדת להשאר שבועיים במצב הזה... משתדלת לאכול דברים דיאטטים אבל אם זה היה כה קל לא הייתי עושה ניתוח מלכתחילה. תודה לכולם ושבת שלום

טליוגם

New member
זהו חוזרת למסלול!

אחרי לידה ב״ה !!! לא נגעתי בטבעת במהלך ההריון עדיין סגורה על 7 עם הגבלה איכותית! בשאיפה בע״ה לרדת עוד 15 קג להגיע למשקל היעד שלי!!! לא יאומן! טובעתי חודשיים לפני ההריון הספקתי לרדת 30 ובמהלך ההריון עליתי 4 והספקתי לרדת 7 בערך ...כולל ה 4 מצד אחד רוצה מהר וכמעט מתפתה ללכת לסגור מצד שני קיימת הגבלה ולא רוצה להתעסק עם הטבעת יותר מדיי,עד היום בעצם סגרתי פעמיים ...קצת קשה לחזור לשגרת האוכל והספורט:) כל ההריון הקפדתי על פעילות גופהית ועכשיו אני לא מספיקה:) והאוכל:-/ במבה ושוקולד חזרו לי לתפריט במהלך ההריון ולא מצליחה להוריד אותם לפחות הפחתתי אותם:) אני פשוט משתדלת לא לקנות שלא יהיו בבית.איך חוזרים לשגרת שמירה מאוזנת? מיותר לציין שאני מאושרת ומרוצה מהתוצאה נכון?? טיפים לחזרה לשגרה יתקבלו בברכה :)

שוקית3

New member
רפלוקס - תופעה חדשה ואני לא יודעת מה לעשות

היי לכולם,
שוב עדכון.. לצערי בחודשיים האחרונים יש לי בעיקר בעיות ואיכות חיים ירודה ואני מתחילה קצת לדאוג כך שאשמח לעזרתכם..
רקע קצר על החודש וחצי האחרונים..
ניתוח טבעת אצל אבינוח לפני 11 חוד', ירידה של 25 ק'. עד לפני חודשיים הכל היה מצוין. ואז הטבעת נסגרה וכלום לא עבר.. פתחתי מ-9.75 ל-9.5. עזר לשבועיים ושוב כנראה נסגרה וכלום לא עבר.. פתחתי שוב ל- 9. היו שבועיים מצויינים ואז התחילו לי מלא צרבות.. ברמה של כל יום כמה פעמים ביום.. הלכתי לאסותא ושאלתי את הרופאה, היא אמרה שלדעתה זה לא קשור לטבעת.. בכל אופן פתחתי עוד רבע ועכשיו אני על 8.75.
אחרי הפתיחה האחרונה המשיכו הצרבות למרות שבתדירות נמוכה יותר ופחות קשות.. התחלתי לקחת כדורים של אומפרדקס אחרי התייעצות עם הרופאת משפחה.. אני לוקחת את הכדורים האלו בערך שבוע.. כדור אחד כל בוקר..
ב-5 ימים האחרונים התחילה לי תופעה של רפלוקס (או לפחות ככה נראה לי).. אני לא ישנה טובה.. כשאני שוכבת האוכל עולה לי או יותר נכון כמו מיצי קיבה (אני מקפידה לא לאכול לפחות שעתיים לפני שאני הולכת לישון) ואני ממש מתעוררת מזה מס' פעמים בלילה כי זה פתאום עולה וחונק אותי.. ניסיתי להקיא יזום כשזה קורה אבל גם אין לי כמעט מה להקיא, אני לא מצליחה וכשכבר יוצא משהו זה קצת מיים...
אני ממש מתחילה לחשוש.. מה זה אומר? איך מטפלים בזה? ומה קרה שפתאום כל הבעיות הללו קורות בחודשיים אחרי תקופה ארוכה שלא הייתה לי שום בעיה? זה ממש פוגע באיכות החיים שלי.... ויחד עם זאת אני לא רוצה גם לפתוח כל פעם עוד ועוד את הטבעת.. (בכל התקופה הזו שפתחתי אני נאבקת עם המשקל.. אני מדשדשת במקום.. עולה 2 קילו, יורדת קצת.. וחוזר חלילה..אני ממש מנסה לשמור לא לעלות יותר וגם להוריד אותם)..
בבקשה עזרתכם.. מה עושים כדי להימנע מהתופעה הזו? האם היא יכולה להיות מהכדורים של הצרבת?

עדי1751

New member
מה מותר ומה אסור לאכול לפני ואחרי סגירה

שניה? וכמה שעות לפני ואחרי אסור לאכל?

רינתי321

New member
שאלה בנוגע לכאב אחרי ניתוח טבעת

שלום לכולם,
חדשה וטרייה מהתנור בפורום הזה. אז ראשית המון תודה על קיומו. נחמד לגלות שיש מי שמבין בדיוק את מה שאני עוברת... :).
שנית, אשמח להיעזר בנוכחים בשאלה קטנה: עברתי ניתוח טבעת לפני כ10 ימים. הניתוח עבר מצויין וחזרתי לתפקוד מלא לאחר מס' ימים. יחד עם זאת, עדיין כואב לי באיזור החזה (במקום בו מושתל ה"מפרט"/ ה"כפתור"). הכאב צץ בעיקר כשאני מתכופפת או זזה בצורה חדה.
נשמע למישהו מוכר??

בנוסף, בימים האחרונים, בשעות הערב לאחר ארוחת ערב, אני מרגישה כאב קל באיזור הקיבה ולאחר מכן כאב שמוקרן באיזור הצוואר וכתף שמאל. האם גם זה נשמע למישהו מוכר? או שמא מדובר במקרה חריג?

המון המון תודה.

רויתוש18

New member
מנותחת טבעת

שלום,
עברתי ניתוח טבעת ב 3.11.13 אצל ד"ר אבינוח.
כיום, ארבעה חודשים אחרי הניתוח אני 20 ק"ג פחות.
סגירה אחרונה לפני כחודש, 9CC ...
האם יש היגיון בכך שיום עובר לי אוכל ויום לא? כשאוכל אני מתכוונת מעדנים, חטיף כמו במבה, חטיף אנרג'י ולמחרת כוס נס מספיק ל 5 6 שעות?
אציין שלפני הניתוח שתיתי תה ללא טיפת סוכר וכיום עם 2 כפיות סוכר, יש לזה הסבר?
תפוחי אדמה/לחם/פתיתים/אורז אפילו ביס קטן/כפית קטנה לא עובר לי, מיידית מקיאה ...
מים קרים לא עוברים לי, מיד נתקע אך פושרים/חמים עוברים מצויין
סלטים שניסתי ולא עברו ואף הקאתי מחלקם - סלט סלק, ירקות, ירקות אפויים בתנור ועוד
מה גם שאני צמחונית ובזמנו לפני הניתוח אכלתי שניצלים של טבעול והיום כבר לא קונה, כי זה לא הולך.
תפריט שאני רוב הימים מתקיימת ממנו -
א. בוקר - כוס נס בלבד 9:30
א. צהריים - כוס מרק צח או לעיתים עם שקדי מרק ולעיתים לא 14:30
א. ערב - כוס תה עם במבה או עוגייה (בכח) .. 20:30
לגבי יציאות, די סובלת, לעיתים יומיים שלושה ללא.
נוטלת ויטמינים בסירופ פעם ביום לפי המלצת רופא משפחה.
... האמת שאני סובלת מאד, סיטואציה ממש מהיום עוגיה אחת שחשבתי שעברה, לקחתי גם וופל אחד ואז הכל עלה, שעתיים של מלחמה עם הטבעת ובסוף הקאה.
נורא לי קשה לי להתנהל בצורה הזאת!
והאם 20 ק"ג בארבעה חודשים זה מספיק? כי מישהו אמר לי ,זה יוצא 5 קילו לחודש וזה משהו שעושים אותו לבד אז זה לא הרבה" אציין שאני צעירה ללא מחלות רקע, יחד עם זאת לא עובדת ואולי מפה נובע השיעמום וחיפוש אחר אוכל והתעסקות 24/7 בטבעת.
נכנסתי לחדר ניתוח 137 קילו וכיום 117.
ממש מתוסכלת, גם לא אוכלת וגם המשקל נעצר, אני כבר שבועיים על אותו משקל ולא יורדת ממנו.
אשמח לתשובה!
תודה רבה!

eti97

New member
רעשים של בועות

אני שנה וחצי אחרי ניתוח טבעת עם ירידה של 35 קג. מטריד אותי עדיין שיש לי רעשים של בועות אחרי אכילה או שתיה. מה אפשר לעשות כדי להפסיק את זה. כאשר אני בסביבת אנשים זה יוצר חוסר נעימות.

עדי1751

New member
7 שבועות אחרי

ב"ה ירידה של 16 ק"ג. סגירה שניה של 5 לפני 5 ימים. יכולה לאכול הכל כולל הכל אבל בכמויות קטנות מאד. כל ביס שמוסיפה אחרי שמרגישה מלאה יוצא ע"י הקאה יזומה.
האם כל זה נורמלי וסטנדרטי?

עדי1751

New member
טבעת וצום

מה עושים מחר תענית אסתר? זה נראה לי הזוי לצום כל היום כי כל כמה שעות אני נעשית רעבה ומוכרחה להכניס משהו לפה. מה עושים?

אופירA

New member
מנהל
הבעיה היא שחיכית כמה ימים ללא נוזל

ואני בטוחה שעוד שבוע נוסף קודם לכן, יכולת להרגיש שההגבלה גדלה יותר מהרגיל. כי טבעת לא ננעלת בדרך כלל באופן פתאומי, אלא כשהיא סגורה יותר מידי על הקצה, ומתחילה היצרות הדרגתית עד שמתפתחת נעילה לגמרי.
כבר בשלב שיש היצרות שנמשכת כדאי לרוץ ולפתוח רבע CC. בשלב מאוחר יותר, של ימים ללא שתייה, צריך לפתוח הרבה יותר... אז לא חבל? למה להגיע לשם?

פתיחה של 1/2 זה הרבה, אבל זה מה שצריך כשהגעת למצב כזה, כי אם הטבעת ננעלה ולא נפתחה, זה אומר שהיתה בצקת ודלקת, וחייבים לאפשר החלמה.
כדאי מאוד לנצל את הההזדמנות הזו כדי לעבור דרך הפחד ולהכניע אותו. אין שום סיבה שאשה נורמלית שפויה בדעתה תפחד משבועיים שבהם היא יכולה להאכול הרבה. זה בעיית חשיבה שכדאי כמה שיותר מהר לטפל בה, ע"י אימון עצמי (לעבור דרך הפחד, ולהגיד לעצמך שזה לא כל כך נורא כמו שזה מרגיש לי... להכניס לראש מחשבות שמחזירות לפרופורציות).

כשתגיעי לסגירת הטבעת, צר לי לספר לך שאם את רוצה למנוע צרות, את צריכה לסגור רק 1/4CC ולא 1/2 בחזרה. אם את סוגרת בחזרה את ה-1/2, אפילו באישור רופאי האבינוחיה, את מזמינה את הצרות בצרורות. רבים עשו את זה, והתוצאה בד"כ היתה אותו דבר, אז לא צריך עוד הימור. באחריות, תאמיני לי, תוכלי לברך אם תסגרי 1/4 ולא 1/2.

ועוד בשורה - עם יכולת האכילה הזו תצטרכי לחיות. גם אם זה קשה, זה פחות קשה מאשר פעם. להזכירך, הניתוח נועד שזה יהיה פחות קשה, ולא כדי שזה יהיה קל ופשוט.
אוכלים לעיתים קרובות אכילות קטנות ומסתדרים. לשמור בנוגע לאכילה צריך כל החיים, להקפיד על דגנים מלאים ובלי סוכר, ואי אפשר לסגור את הטבעת על הקצה אם רוצים שהיא תאריך ימים ולא תסתבך, ולא תעשה אירוזיה, ולא יצטרכו להוציא אותה לחצי שנה בלי טבעת, ואח"כ מליון וועדות ואישורים עד שיאשרו (אם יאשרו) ניתוח חוזר להכנסת טבעת חדשה...
זה יותר מידי עצוב מכדי שכדאי לקחת הימור. וזה קורה הרבה מאוד, ללוקחי ההימורים.

שמחה37

New member
מה שעובד לי

זה פשוט לא להתעסק בזה ולעשות

אני ממלאת את הבית בדברים בריאים ירקות מרקים

אוכל בריא ומזין. מעלה את עצמי ל"מוד" של מודעות שמעבר לרגיל וזהו.

יום יומיים ראשונים זה לא פשוט אבל אח"כ מתאזן.

בשוטף אני חיה ככה רק מה ש"מקלקל" לי זה הימים ההורמונליים.

תיכנסי למסלול בלי הרבה "הוא הא" ותראי שזה עובד

מזל טוב ללידה

שמחה

rali41

New member
היי שוקית גם אני סבלתי מזה

גם לי זה קרה וכל פעם הייתי הולכת לפתוח את הטבעת בעיצה של החבר'ה פה.
לפני חודש וחצי עברתי ניתוח של הסרת עודפי עור בבטן, (סינר) ובהוראה של המרדים חייבים לפתוח לגמרי את הטבעת אחרת לא מרדימים. ומאז חזר לי הרפלוקס הזה עם שיעול עד כדי חנק בדיוק כמו שאת מתארת . רופאת המשפחה שלחה אותי גסטרו שהמליץ לקחת בנתיים אומפרדקס פעם ביום במיוחד בערב זה עוזר, וגם עשה בדיקת גסטרוסקופיה והתגלה בקע סרעפתי מה שגם גורם לכל החרא הזה. אז ממליצה לך להתייעץ עם רופא המשפחה שלך, אל תזניחי . עדיף להבדק ע"י מומחה.

אסור לאכול שלוש שעות לפני סגירה

ולא לשתות שעה לפי הסגירה.
אחרי הסגירה - 4 שעות נוזקלים ויוגורטים חלקים בלבד, 24 שעות לאחר מכן כלכלה רכה, לאחר מכן כרגיל.

קוביd1

New member
כאבים לאחר ניתוח

כאבים באזור הפורט ,וכאבים באזור הצוואר וכתף שמאל ,דבר רגיל ,לאחר ניתוח ,יש כאלה שזה לוקח אצלם כמה ימים בודדים ,כנראה שזה אצלך מתמשך קצת יותר. לא הייתי מודאג בשלב זה של ההחלמה אחרי הניתוח.
בואי נחכה עוד כמה ימים בתקווה שהכאבים יפסקו .

הרבה בריאות

קובי

קוביd1

New member
רויתוש 18

מה שאת אוכלת . במשך היום לפי הפירוט שלך מתאים לקוליברי הציפור הקטנה ביותר בעולם ששוקלת 1.5 גרם ולא לבן אדם ששוקל 117 ק"ג ,מה זה צריך להיות איפה סלטים איפה ירקות אפויים איפה דגים ,איפה השניצלים של טבעול ככה אי אפשר להמשיך ,את פוגעת בבריאות שלך אולי בסוף תהי רזה אבל תהי חולה ,בכל מיני בעיות של נשירת שיער ,וחוסר בויטמינים במיוחד ויטמין B12 או ויטמין B1 שמביא לבעיות נוירולוגיות ,,שמביאים לדברים בכלל לא נעימים
זה שלא אוכלים לא יורדים במשקל ,יורדים במשקל שאוכלים הכל בכמויות נורמליות
זה שאת לא יורדת במשקל זה בגלל שהגוף מכונה חכמה ,ומגן על עצמו בפני נזקים שיכולים להיגרם ,
את ירדת טוב ,אל תעשי תחרות עם אף אחד
מה שאני מציע לפתוח קצת את הטבעת ב1/2 וזה יכול להיות ההבדל ,בן חוסר היכולת שלך לאכול לבן יכולת לאכול בצורה נורמלית .
את יכולה לקחת משהו מתוק בשביל הנפש ,גם זה צריכים ,אי אפשר להתענות ,צריך גם איכות חיים ולך אין את זה מבחינת האוכל
זה שאת לא עובדת מביא אותך להתעסקות עם האוכל 24/7 גם יכול לשגע אותך בטח את גם נשקלת הרבה ובודקת כל גרם שירדת או עלית .
הניתוח והירידה במשקל פרויקט לשלב ארוך ,צריך סבלנות \צריך לשמור על הבריאות.
חברים בפורום אשמח לשמוע את דעתכם \

קובי

מרים 882

New member
3 1/2 שנים אחרי שרוול

ועדיין זה קורה.
אני לא מסתירה את הניתוח וכשזה קורה בחברת אנשים
אני מחייכת ואומרת השרוול.
וזהו.

שבות1

New member
שש וחצי שנים אחרי הניתוח. צמתי בכל הצומות