שרשורי טבעת קצרים

בטבעת אין סטנדרט אחיד

האם את מצליחה לשמור על הכללים כמו שצריך ולהימנע מהקאה בדרך כלל? לא הבנתי אם זה רק "דמי לימוד", או משהו קבוע.
ולא הבנתי למה להקיא הקאה יזומה? את מנסה לתת לזה לרדת, מתהלכת בחדר, מנסה לשתות שלוקים קטנים כדי להוריד את זה?
כן שיכאב, כן שיהיה לא נעים, תלמדי להבא. לא חוכמה להקיא. מקיאים לדעתי כשאין ברירה, כשזה עולה מעצמו... ואז ממש לא צריך להתאמץ בשביל זה ואין שום ברירה אחרת.
אולי תפרטי קצת מה את אוכלת, כמויות, ומתי נגרמת הקאה (סדר יום)

הירידה נשמעת גבוהה ביחס לזמן, אני מקווה שהיא בריאה ומושכלת.

לגבי ההגבלה, מצויין שיש לך הגבלה כבר בסגירה כזו, ואני מקווה שאת אוכלת לפי הכללים והטבעת לא סגורה מידי.

בהצלחה!

קוביd1

New member
קרקורי בטן

אין לי מושג מה עושים ,היתה לי תקופה לפני שנתיים שהיו שומעים את הקירקורים ממש לא נעים
שזה קורה לך בהצגת תאטרון ופתאום הבטן מקרקרת ....\התופעה נעלמה אחרי 1/2 שנה , כמו שבא ככה הלך.

קובי

maya567

New member
שנתיים אחרי גם אצלי קורה

בעיקר עם שתיה, אבל לפעמים גם עם אוכל. הקרובים אלי מכירים ויודעים, אבל כן לפעמים זה מאד לא נעים.

גם אצלי זה כך

רעשי אינסטלציה כמו שבעלי מכנה אותם....
אם אני אוכלת לאט מאוד יש פחות רעשים ופחות מהמקסימום האפשרי בהגבלה באותו רגע, אז כך אני עושה כשאני בחברת אנשים.
מעולה לדיאטה הרעשים האלו...... :)

אופירA

New member
מנהל
ברור שאת מאוד סובלת -

כי כשמתנהלים בצורה לא נורמלית, סובלים.

לפי מה שאת מספרת, נראה שאין לך הרבה ידע בתזונה נכונה, בהרגלי אכילה נכונים ובאופן הנכון שבו הגוף יורד במשקל בבריאות.
כמובן שזו לא חוכמה לרדת במשקל בצורה לא בריאה. את זה אפשר לעשות הרבה יותר ביעילות ע"י שכורתים 2 רגליים. יורדים מיידית 50% מהמשקל. אבל זה לא כל כך בריא, נכון?
גם במחנה ריכוז יורדים מאוד מאוד במשקל, אבל גם זה לא כל כך בריא.
גם גלעד שליט וגם רון ארד (להבדיל) ירדו מאוד מאוד במשקל במשך השנים, לפי תמונותיהם. אבל בצורה מאוד לא רצויה...
גם אנורקטיים יורדים מאוד במשקל. אבל בכך הם רק העלו את סכנת המוות שלהם, ולא הפחיתו אותה ע"י ההרזיה.

כי הרזיה שנועדה לצרכי בריאות (כי שומן גדול גורם למחלות המסכנות את החיים) צריכה להיעשות באופן בריא, ולא באופנים חולניים ולא נורמליים.
ניתוח טבעת מיועד לעזור למנותח לרזות כדי להיות בריא, ולא כדי לחלות באנורקסיה ע"י תת תזונה טוטאלי.
אני כל הזמן חושבת שזו טעות גדולה של משרד הבריאות לאשר ניתוח טבעת לאנשים צעירים שלא מוכיחים בוועדה ידע בתזונה נכונה וניסיון ארוך בעבודה עם דיאטנים. לא בגלל שאני מזלזלת באנשים צעירים, אלא בגלל שאני לא יכולה להסביר בצורה אחרת את התופעה של המוני מנותחי טבעת שפשוט עוברים לצום ולתזונה חסרת אחריות כדי לרזות.
ואח"כ מתפלאים למה מנותחי טבעת רבים נכשלים ועולים במשקל בחזרה הכל + תוספת.
פשוט משום שדיאטה חריפה וקיצונית גורמת בסופו של דבר לעלייה חוזרת במשקל + תוספת. זה חוק טבע ידוע לכל הרופאים והתזונאים.
אז מה החוכמה לעשות ניתוח כדי לעשות זאת?...

לשאלותייך:
מאוד הגיוני שלרוב לא עובר לך שום אוכל. כי הטבעת סגורה מידי, ולא יכול לעבור לך שום אוכל. גם בימים שכן עובר לך אוכל, לא עובר לך אוכל אלא מעדן או חטיף או במבה. זה לא אוכל.
למה יום ככה ויום ככה - זה בגלל שהטבעת מקיפה את הקיבה. הקיבה היא שריר. שריר זה לא עצם שרוחבו קבוע, זה משהו שמתכווץ ומתרפה, לכן יש הבדלים...

לגבי התה - סביר, שלפני הניתוח לא שמת סוכר בתה, ואחרי הניתוח החלטת לשים סוכר בתה. זו הסיבה שאת שותה היום תה עם הרבה סוכר...
אולי התכוונת שאת לא מצליחה לשתות מים ותה בלי סוכר? אז זה נובע מכך שהטבעת סוגרת את שרירי הקיבה, וקשה להם מאוד להתכווץ. לעומת זאת תחושת מתיקות מאפשרת להם טיפה יותר להתכווץ, אז לכן קל לך יותר עם סוכר. אבל סוכר מאוד לא בריא לאדם במשקל 137 ק"ג, ואפילו לא לאדם במשקל 119, ואפילו לא לאדם במשקל 70 ק"ג, שפעם שקל 137 ק"ג. הוא צריך לדעת שסוכר זה דבר שהוא צריך לברוח ממנו, ובעיקר סוכר בשתייה.
לכן אם היית שמה ממתיק מלאכותי בתה במקום סוכר, היה לך קל לשתות באותה מידה. ואנשים כמונו, שפעם היו שמנים מאוד, צריכים לדעת שאסור להם לשתות משקאות עם סוכר, רק עם ממתיק מלאכותי. מי שעשה הרבה דיאטות בליווי דיאטניות - יודע את זה היטב.

לחם, פתיתים ותפוחי אדמה את לא צריכה לאכול. אבל ירקות חיים ומבושלים את צריכה לאכול, וגם חלבון איכותי. ולכן את צריכה לפתוח את הטבעת ולאכול ירקות מבושלים.
לא יתכן שתאכלי כל מה שעובר לך בטבעת, ולא תאכלי כל מה שלא עובר, כי הטבעת אינה כלי להעברת מזון איכותי. המזון שעובר בקלות בטבעת משמין ולא בריא, והמזון שעובר בקושי הוא מזון בריא. לכן חובה על המנותח לדעת מה בריא ומה לא בריא, ולצרוך מזון באופן מושכל, ע"י בחירה, ולא באופן פאסיבי של "מה עובר בטבעת".
הטבעת מיועדת להקטין את הכמות של המזון ואת הרעב של המנותח, ולא לשום דבר אחר!

לגבי יציאות - פלא שיש לך בכלל יציאה. איזה יציאות אמורות לצאת ממים עם תה, מים עם מרק ומים עם במבה?

אם באמת 5 קילו לחודש מורידים ללא ניתוח, מדוע לא עשית דיאטה שבה מורידים 5 קילו (לפי מה שאומר המישהו הזה), אלא הלכת לעשות ניתוח? זה מטורף לעשות ניתוח במקום דיאטה, אם בדיאטה אפשר להוריד 5 קילו לחודש! לדעתי, עדיף שתפתחי את הטבעת כולה, ותעשי את הדיאטה של המישהו הזה, שמרזה 5 קילו בחודש (בתקווה שזו דיאטה בריאה, לפחות). מי שמסוגל לזה, למה שהוא יעשה ניתוח?
ניתוח עושים אנשים כמוני, שלא מסוגלים לרדת 5 קילו בחודש בדיאטה, ואפילו לא מצליחים גם פחות מזה. אז הם עושים ניתוח, כי זו הדרך היחידה שלהם לרדת 30 קילו ולהחזיק מעמד. בכל אופן, גם מנותח צריך לאכול כדי לחיות, והוא צריך אוכל בריא. אני בת 50, אז רק 50 שנה נוספות אצטרך לאכול בריא. אבל אדם בגיל 20 יש לו עוד 80 שנה לחיות, אז מה הוא חושב, ש-80 שנה הוא יחיה על במבה? ואם הוא יצום רק עד שהוא ירזה, ואח"כ יתחיל לאכול כמו בן אדם, מה הוא חושב שיקרה לו? הוא יחזור ל-137 קילו ולא גרם אחד פחות.

אי אפשר לחיות אפילו יום אחד בדרך שאת חיה.
לכי לפתוח את הטבעת ב-1 CC, ותשבי אצל דיאטנית טובה במשך תקופה ארוכה, כדי ללמוד היטב על כללי התזונה הנכונים, אותם תשתדלי ליישם כל ימי חייך.
יתכן שמי שמטעה אותך זה המנתח שמבצע לך את הסגירות. הוא מטעה הרבה אנשים באופן שבו הוא מסביר שצריך לרדת במשקל. הסיבה לכך היא שהוא מנתח ולא תזונאי, והוא לא מבין שום דבר בתזונה ובאורח חיים בריא. לא מפריע לו שאת סובלת ושהטבעת תסתבך לך בתוך תקופה קצרה. אם לך זה מפריע, ואת רוצה את הבריאות שלך גם בעוד כמה שנים, וליהנות מהרזיה לכל החיים ולא רק לשנה - כדאי מאוד שתלמדי איך אוכלים בריא.
את יכולה לקבל ייעוץ חינם גם אצלי בטלפון: 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי.

אופירA

New member
מנהל
שני סוגי הכאבים הללו מוכרים בחודש הראשון

הסימן שהכל תקין - זה אם הם הולכים ופוחתים במשך השבועות, ונעלמים תוך 3-5 שבועות מהניתוח.

לגבי הכאב שהחל בימים האחרונים - צריך לדעת מה את אוכלת בשלב זה, באיזה כמויות את אוכלת בערב ואם את מקפידה מאוד על הוראות התזונה לאחר ניתוח, כפי שהן כתובות באתר שלי "טבעת" (בחתימה).

ובכלל - אם את רוצה לאורך השנים להצליח עם הניתוח הזה, ולמקסם את יתרונותיו, כדאי מאוד שתלמדי כל מה שאפשר מהפורום הזה, מאתר "טבעת", ולא תקשיבי לא למנתחים ולא לרופאי משפחה או גסטרו בכל מה שנוגע לבעיות שנובעות מהעובדה שיש לך טבעת. כלומר כל מה שאומר לך מנתח, רופא משפחה או גסטרו - חשוב מאוד שתבדקי עם בעלי ניסיון בטבעת, כי כמות השטויות שעלולה להיאמר לך מגורמים אלו מבהילה, למרות שבמקרים נדירים הם אכן צודקים. הניסיון שלנו, המנותחים, יכול לאשר מה הדבר הנכון לעשות בכל מקרה ומקרה.

ברוב המקרים, במשך השנים, בעיה שקשורה במערכת העיכול - חובה לוודא קודם שאינה נגרמת בגלל הטבעת, כי אם היא נגרמת בגלל הטבעת הפתרונות פשוטים להפליא. וכיוון שרופא משפחה או גסטרו ואפילו מנתח לא יודעים שהבעיה היא בגלל הטבעת, הם מציעים פתרונות מסובכים להפליא, שלא עוזרים כלל וכלל...

שוקית3

New member
הכדור בערב

עוזר לישון טוב יותר? אם אני אקח את זה בערב במקום בבוקר זה ייקל עליי?
אני גם באמת אלך לבדוק אצל הרופאת משפחה..
הבקע הסרעפתי קשור לטבעת? זה משהו שנוצר כתוצאה מהניתוח או האכילה בעקבותיו?

rali41

New member
היי שוקית

אני לוקחת פעמיים ביום לפני האוכל בבוקר ובערב, תאמת שביומיים הראשונים פשוט לא ישנתי כמו שצריך כי כל הזמן ציפיתי שהנה תיכף אתחיל להשתעל והכל יעלה ואז קומי שבי/שני בישיבה על שלשה כריות.
זה מה שקורה שמשחקים עם הטבעת, כולם רק חושבים הנה הוקוס פוקוס נסגור ונסגור העיקר שנרד במשקל אבל לא חושבים שהוושט ככה עובדת יותר קשה. כדי שהאוכל יעבור דרך החור הקטן ביותר.
בנתיים לא רצה לסגור בכלל את הטבעת. למדתי להסתדר יפה מאד כבר 7 שבועות מהניתוח ולא העלתי אפילו 100 גרם. זה הכל בראש פשוט מאד, .
מעדיפה לחיות נורמלי ולא ללכת להקיא ולסבול כל יום בשביל להיות רזה בעוד כמה קילו. אני עם הגוף שלי גמרתי לשחק.
וממליצה לך מאד לדבר עם רופאת המשפחה שלך, כי מצידו של אבינוח שתחיי על מים בלבד. וזה לא נכון.
אף אחד לא מספר על החסרונות ועל ההקאות או דברים אחרים שקורים להם העיקר הנה ירדתי עוד קילו ועוד קילו.

אופירA

New member
מנהל
מציעה לך לבדוק אפשרות שזה כן קשור לטבעת

ע"י ניסוי וטעייה.
לכי לפתוח 1CC שלם. לא פחות.
אם הצרבות והרפלוקס בלילה נעלמו - אז זה כן קשור לטבעת.
זו דלקת שלא הצליחה להתרפא, וצריכה יותר זמן ויותר מרווח.
לי נראה שזה העניין.

תשתי הרבה, תשמרי בשיטות שמרניות, הרבה ירקות, ואם צריך - גם לחם וחזה עוף (שיורדים יותר בקושי, ולכן אוכלים מהם פחות). אין מה לעשות.
אם הכל מסתדר לחלוטין, תחכי 4 שבועות רצופים שהכל תקין ולא חוזר.
אח"כ תסגרי 1/4CC בלבד. ותחכי 4 שבועות, לא פחות.
אם צריך תסגרי עוד 1/4 וכדומה. שלא יהיה סגור על הקצה, אלא שתהיה יכולת אכילה. תאכלי הרבה ירקות.

tzfat

New member
אני כעת מעוקפת לאחר טבעת קבועה

אבל אז בזמנו הגסטרו אמר לי ליטול
אומפרדקס בוקר לילה.
כנראה יש רופאים שממליצים בוקר ויש ממליצים לילה
או בוקר ולילה
או לפי מינון שונה.
אצלי הריפלוקס היה גרוע ביותר מהטבעת הקבועה
וגם לא ירדתי כ״כ במשקל והתייעצתי עם חמש מנתחים על מצבי
וכולם המליצו לי על מעקף קיבה.
אולי צריך לבדוק המינוי של האומפרדקס או הזמן שאת לוקחת ליעילות
הכי טובה של נתרופה.
בהצלחה.
מקימי מצפת

קוביd1

New member
ברכות להולדת הצאצא

שמח לשמוע על ההתנהלות הנכונה שלך בזמן ההיריון ,קשה לחזור לשגרה ,התקןפה של הטיפול ברך הנולד קשה ולפעמים אין הסבלנות והכוחות להמשיך לדאוג לעצמך. אני בטוח שתחזרי לשגרה ותגיעי למשקל הרצוי.

קובי

קוביd1

New member
לאלמוג

נראה לי שפתיחה של 1/2 הייתה גדולה ,והייתה מספיקה פתיחה של 14 במקרה הזה , לא נראה לי שיהיה שינוי לטובה בהגבלה ,אבל בואי לא נבכה על חלב שנשפך ,תראי מה קורה בימים הקרובים ואחרי שבועיים תסגרי עוד 1/4 ,זה שיש לך טבעת לא אומר בכל מקרה שאת יכולה לאכול מאכלים עתירי שומן ,או לנשנש בלי חשבון ,גם בסגירה הרמטית של הטבעת יעברו שוקולדים גלידות ועוד דברים טעימים וטובים

שבת שלום הרבה בריאות

קובי

almog2020

New member
תודה לשניכם, מעריכה מאוד.

עד עכשיו אני עומדת במשימה ואוכלת בעיקר פריכיות וירקות אבל זה מאוד קשה כי אין מה לעשות, התגעגעתי לאוכל וזה מפתה. לגבי הפתיחה אני גם חושבת שהיה עדיף שאני אפתח רבע, אנסה לשתות ומקסימום אפתח עוד רבע אבל מכוון שהייתי חייבת לשתות באותו רגע הסכמתי לכל מה שיציעו. אסגור בעוד שבועיים רבע בלבד, תודה רבה לכם ושבת שלום.

אופירA

New member
מנהל
מניסיון של אנשים, אני חוששת שפתיחה קטנה מ-1/2

היתה מביאה לנעילה חוזרת של הטבעת, עקב חוסר מקום מספיק להחלמת הבצקת/דלקת בוושט.
מצב כמו שאת מתארת מבטא מצוקה של המון המון זמן (הרבה לפני הנעילה) בוושט, ומצוקה כזו לא עוברת בלי נזק. לכן יש לאפשר ריפוי והתאוששות, וזה מתאפשר רק ע"י פתיחה של 1/2.
ריפוי והתאוששות של רקמת הוושט הפנימית נחוצים לא רק כדי לאפשר מעבר של מזון ושתייה, אלא גם כדי להחזיר את חוזק הכיווציות של שריר הוושט לתקנו, ולכך לא מספיק פתיחה זעירה שמאפשרת מעבר מזון ושתייה. לכן במקרים כאלה, אנשים חוזרים וננעלים, חוזרים ומסתבכים, ועלולים לפגוע יפה מאוד בכליות, לגרום לנזק בלתי הפיך שהם אפילו לא ירגישו אותו מיידית...
חבל לקחת סיכון, בגלל ששבועיים אוכלים קצת יותר. תאכלי לחם מלא עם סיבים תזונתיים, עוף, חזה עוף, בקר מבושל - תאמיני לי שלא תיאלצי להשמין.

almog2020

New member
לגבי ההשמנה

אני מרגישה מעט אובססיבית מיום רביעי לגבי מה שאני אוכלת. אתמול לצורך דוגמא אכלתי 2 פריכיות עם קוטג׳ 5 אחוז, מעדן דיאט אפס אחוז, שניצל בינוני של מאמאעוף עם כף חומוס ועגבניה ושתיתי 3 ליטר מים. אני מנסה לשמור ועד עכשיו לא חרגתי ויש עליה של 2 קילו!! זה באמת מדכא אותי נורא ... האם זה תמיד קורה ברגע שפותחים וזה ירד? אתמול הייתי בבית חולים עקב עצירות מאוד קשה ובבית חולים אמרו שזה קרה עקב זה שלא אכלתי תקופה ארוכה. מרגישה מעט אבודה .... אני מכירה אנשים שפתחו את הטבעת וחגגו ופשוט אחר כך סגרו, ואני מנסה גישה של לא לחגוג אלא לאכול בריא כשאני רעבה אבל עדיין רואה עלייה. מצטערת על החפירה מתוסכלת ברמות ואף אחד בבית לא מבין.

אופירA

New member
מנהל
אני מצטערת בשבילך- אבל גם אני לא מבינה!

איך את רואה עלייה של 2 קילו?...
אין לך שום עלייה של 2 קילו.
יש לך בעיה אחרת לגמרי - זה שצמת ולא שתית, ויתכן שיש לך עכשיו נזק בכליות, ואת חייבת בדיקת שתן. מקווה שעשו לך בביה"ח והתשובה היתה תקינה (בפוקס).

את בהחלט אובססיבית, וכדאי שתטפלי דחוף בחשיבה השגויה שלך. הגישה שלך היא טעות גדולה ומורכבת!

תגידי, את באמת חושבת שהגוף המדהים שלנו, שיש בו מיליארדי תאים, כשכל תא ותא בפני עצמו זה עולם שלם של פרטים וחוכמה עצומים - כל כך טמבל, עד כדי כך שהוא לא יודע לנהל את הנוזלים, ואם לא מכניסים לו אוכל ושתיה אז הוא חי בלי אוכל ושתיה, וכשמכניסים לו אוכל ושתיה אז הוא משמין, ולכן צריך לצום כדי שהוא ירזה...
יש לך מושג כמה תהליכים שאין לך מושג עליהם מתרחשים כל שנייה בגוף שלך??? יש לך מושג מהו תהליך חילוף החומרים? מה קורה עם הנוזלים והמזון שאת אוכלת בכל שנייה?

למה בכלל נשקלת כשלא אכלת? כדי שתחשבי שירדת?... 90% מהגוף האנושי הוא נוזלים. ברגע שלא נתת נוזלים, חסר לך חלק לא קטן של 90% מהמשקל של הגוף שלך, אבל רק של נוזלים... ההשמנה שלך היא לא הנוזלים... ההשמנה שלך זה השומן...
לא ירדת, לא עלית, סתם הרסת את הבריאות שלך. זה הכל. אל תעלי עכשיו על המשקל. התסכול לא מביא לאכילה בריאה...

אם תחתכי לך יד, זה אומר שרזית 3-4 קילו? או שכרתת יד? לא רזית שום דבר! כרתת יד!!!
תינוק עולה במשקל בקצב מסחרר. זה אומר שהוא משמין? לא, זה אומר שהוא גדל!
אם תחזיקי בקבוק של 2 ליטר ביד ותעלי על המשקל, מה תראי? עלייה... זה אומר שעלית? לא, זה אומר שאת מחזיקה בקבוק של 2 ליטר ביד...
אם תקומי בבוקר, תלכי לשירותים, תישקלי בלי בגדים, ובערב אחרי כמה ארוחות והרבה שתייה תישקלי עם בגדים ונעליים, תראי הפרש של 3-4 קילו מהשקילה של הבוקר. מה זה אומר, שעלית 4 קילו ביום אחד? ברור שלא!!!

תישקלי פעם בשבוע, וגם אז אל תסיקי מסקנות. את המסקנות אם עלית או ירדת, תסיקי אחרי 4 שקילות - אחרי חודש.

almog2020

New member
אני רוצה להודות לך

תודה על התמיכה, על הידע, ההקשבה ועל כך שאת מחזירה אותי למציאות. התגובה שלך נתנה לי ״כאפה״, אני באמת רואה כמה אני מתמקדת במספרים ומתמכרת לתחושת הניצחון על כל קילו שיורד ופתאום שאני רואה עלייה ממש השתגעתי. נשקלתי היום 5 פעמים וביקשתי שיחביאו לי את המשקל, חשבתי על ה2 קילו האלה 90% מהיום ובשאר הזמן ספרתי קלוריות... איך לצאת מהלופ הזה??? אני מרגישה חסרת אונים ודיי טיפשה שנותנת למספר להשפיע עליי ככה... פעם בכלל פחדתי להשקל. ההרגשה שהאוכל עובר ממש מוזרה לי וקשה לי להבין האם אני שבעה, רעבה, או סתם מתלהבת כי עובר.. אני חושבת שהתקופה הארוכה שהטבעת הייתה סגורה דיי שיבשה אצלי הכל... מצאתי את עצמי מסתכלת על אנשים שאוכלים פיתה וחושבת איך זה אפשרי ?? איך הם לא נחנקים ?? אני מצד אחד מודעת לבעיה ושהחשיבה שלי אובססיבית ומוטעית , אבל מצד שני נשארת במחשבות האלה שאוכלות לי כל מחשבה אחרת. אופירה באמת תודה , גם על המילים הקשות, כי באמת את היחידה שאומרת לי אותן.

למעלה