שרשורי טבעת

רותם026

New member
אני כבר אחרי....

אתמול נותחתי אצל דייר אבינוח...יש לי כמה דברים לישאול ...לא מצליחה ליראות את האותיות אם כותבים לי הודעה בנייד עד עכשו....כמה זמן ימשיך?
דבר שני אמרו לי לאכול רק נוזלים השבוע מרקים ומיצים...היתי בצום מי אתמול ב 9.00 בבוקר ועד עכשו לא יכולתי לאכול יותר מחצי כוס מרק..ואם זה תקין דבר כזה....ועם לישתות כוס מים עם קצת פטל פעם בכמה שעות....

רותם026

New member
עברתי את הניתוח

ביום רבעי בערב....ד"ר אבינוח אמר לי ללכת לקופת חולים ביום ראשון להוריד את הסיכות....ואם זה תקין ?זה לא מוקדם מדי?

סיווו

New member
משהו מוזר...

אז ככה:וסליחה מראש על הגועל...
אני לא יודעת אם זה יחודי רק לי אבל יצא לכם שפתאום באמצע הלילה יצאו לכם מהאף נוזלים??
כאילו שיחררו פקק והמים זורמים החוצה..הרגשה דוחה..
ב"ה זה מזמן לא קרה לי ומישומה הלילה זה קרה 5 פעמים!
מגעיל,דוחה ומעצבן.!
קיצר השאלה שלי היא מה גורם לזה?מישהו יודע?
תודה מראש וסליחה על התיאור.

תמתם8

New member
תופעה מוזרה..

הלוו כבר מלאנים של זמן לא ביקרתי כאן...
אני מנותחת טבעת סגורה על 10.5 שנה וחודשיים מרגישה יחסית בסדר, לא מקיאה הרבה.. ירידה של 25 ק"ג כרגע(בתקווה ענקית להוריד עוד..)
ביממה האחרונה יש לי תופעה חדשה.. כאבים בוושט קצת אחרי החזה , באזור הצלעות..
הכאב מקרין גם בגב זה בא והולך.. סוג של דקירות כאלו..
להמחשת הכאב...
לפעמים כשאוכלים מהר או לא לועסים טוב(ללא כל קשר לטבעת)
מרגישים את האוכל עובר בוושט ע"י דקירות כאלו...
האם משיהו חווה תופעה כזו? האם יש לזה קשר לטבעת?
אשמח לשתובה..

טליוגם

New member
האם אתם עושים בדיקת מעקב?

על תקינות הטבעת בהנחה שב״ה אין מיחושים והכל מרגיש תקין? אם כן כל כמה זמן מומלץ? ואיזו בדיקה? בקופח? אצל דר אבינוח?

בהצלחה מאמי אני כבר שבוע וחצי אחרי

הכול תקין אצלך גם אני ככה אותו הדבר ותשתדלי לא לשתות הרבה מתוק כי זה לא יעזור בירידה כול כף תשתדלי לשתות רק מים

אופירA

New member
מנהל
מהניסיון - לא תקין.

הניסיון שהצטבר כאן מלמד שאחרי 4 ימים זה עלול להיות מוקדם מידי להוריד את הסיכות. הצלקות עלולות להיפתח ולהגיר נוזלים, ולא להיסגר יפה.
מצד שני גם יותר מידי מאוחר להוריד אותן עלול להיות בעייתי, מבחינה אחרת.

בקיצור, הניסיון הרב מלמד, שכדאי ללכת אחרי 4-5 ימים לאחות בקופ"ח, ולהראות לה את החתכים, ולשאול מה דעתה, מתי להוריד. מה שהיא תגיד - קדוש. יש להן ניסיון רב מאוד בחתכים, והן יודעות אם החתך כבר סגור יפה ואפשר להוריד את הסיכות או שזה מוקדם מידי. ומצד שני, הן יכולות לראות אם לא מתפתחת אלרגיה לסיכות, שמחייבת הורדה מוקדמת שלהן אחרת המצב יחמיר.
בדרך כלל, לפני 5 ימים (יום שני, במקרה שלך) האחות לא תוריד לך שום סיכות. אחרי 5 ימים זה תלוי בחתך.

מעולה שאת שואלת כל דבר, כי לא כל מה שאומרים במרפאה של ד"ר אבינוח עומד במבחן המציאות!

קוביd1

New member
משהו מוזר

באם את מנותחת טבעת, אני חושב שאת צריכה לפתוח קצת את הטבעת ,

קובי

אופירA

New member
מנהל
סביר שזו דלקת קטנה

מטפלים בה ע"י 3 ימים של כלכלה רכה בלבד, ללא מוצקים.
הכי טוב. תני לוושט הבראה.

אם הבעיה לא נפתרת לחלוטין, כדאי ללכת מיידית לפתוח 1/2CC ולתת זמן החלמה בערך חודש. (אם מוכרחים לסגור אחרי חודש, אז רק 1/4CC ולא כל ה-1/2.
כן זה קשור לטבעת שלוחצת על הקיבה וגורמת לוושט להתאמץ, עד שהוא מתעייף.

קוביd1

New member
מעקב

אני עושה פעם ב4 שנים צילום ושט קיבה במרפאה, ומגיע עם הצילום לרופא המנתח ,אצלי זה במרפאת השמנת יתר באיכילוב .
בשנים הראשונות הייתי מגיע כל שנה לביקורת ,אני חושב שאם אין בעיה ,זה מוגזם כל שנה לעשות ביקורת .במידה ומשהו קורה מרגישים ישר .

קובי

טליוגם

New member
עשיתי רק בקורת אחרי:)

אני 8 חודשים אחרי הניתוח עם ירידה יפה ב״ה סגורה 7 ומאז לא נגעתי בטבעת בלע״נ נוח לי ב״ה העניין שהיום אני בהריון כבר לקראת סופו ועד עכשיו עליתי 3 קג ואני תוהה אם צריך ללכת אחרי הלידה לביקורתלמאחר ואני מניחה שמי שהולך לסגור/לפתוח בכל זאת נמצא באיזה שהוא קשר עם הרופא ואני למעשה מנותקת ובכל זאת גוף זר שוכן לי על הקיבה ובכלל מפחדת מהפתעות למרות שאני מאוד קשובה לעצמי לפחות משתדלת

אופירA

New member
מנהל
אם הכל תקין אין סיבה לצילום ומעקב

עשיתי צילום למעקב רק אחרי 5 שנים.

לא פתחת בשום כמות את הטבעת במהלך ההריון? אפילו לא קצת? את בטוחה שיכולת האכילה שלך לא פחתה?
הטבעת לא צריכה ביקורות עקב לידה. אבל אם יכולת האכילה פוחתת מעט בהריון חובה לפתוח מעט, בהדרגה, לפי הצורך.
יש שנוהגים לפתוח הכל לפני הלידה, ואז סוגרים בשלבים הדרגתיים, כמו אחרי הניתוח.

טליוגם

New member
אז זהו שאני לא מרגישה שינוי

אני אוכלת!!! עליתי בה מעט אבל בהחלט אוכלת הכל מהכל:) מפחדת שלא אצליח לחזור לשגרה אחרי מרוב שאני מרשה לעצמי הכל:) למעשה אחרי הניתוח הייתי פעמיים פעם אחת לסגירה הראשונה של ה 5 ואחכ הוסיף עוד 2 לפי התוכנית של השר:) מאז לא נגעתי בה:) שוחחתי איתו בטלפון והוא טוען שאין צורך לגעת בה לקראת הלידה ובכל מקרה הוא תמיד זמין אם יהיה צורך:) הרופאה גם לא התרגשה במיוחד

אופירA

New member
מנהל
משהו לא מובן לי - איך 8 חודשים אחרי ניתוח

ואת בסוף הריון? נכנסת להריון מיד עם הניתוח? אז מתי הספקת לרדת במשקל? סגרת את הטבעת 5 ו-7 במהלך ההריון? כמה ירדת במשקל, ומאיזו ירידה עלית 3 קילו.
לא ברור לי מה את אומרת, ולא זוכרת את ההתכתבות איתך בעבר.

תמר36

New member
אני עשיתי בדיקת דם לא מזמן, למרות החולשה

הכל יצא תקין. נתבקשתי לשתות יותר.

תמתם8

New member
עכשיו יש לי הסברים

להקאות הבילתי פוסקות שהיו לי ביומיים האחרונים מלבד קפה.. ודברים קלים לא הצלחתי להכניס כלום!!
את האמת כבר די נלחצתי.. חשבתי שמתחיל לי בעיה בטבעת או בוושט..
תודה אופירה
אעבור באמת לכלכה רכה בלבד.. ונראה
מקווה מאוד מאוד שלא אצטרך לפתוח..
שוב תודה על התשובה
המשך שבוע מקסים...

תמתם8

New member
ועוד שאלה

האם כלכלה רכה זה אומר רק מרק או קפה וכאלה. או שגבינה ופירה כוללים בתפריט?

קוביd1

New member
כלכלה רכה

פירה תפוחי אדמה, מוצרי חלב, ירקות מבושלים מעוכים, דייסות חלב (סולת / קורנפלור / קוואקר / אורז), מרקים טחונים, ממרחים: חומוס / טחינה / אבוקדו / טונה,

קובי

אופירA

New member
מנהל
זו בהחלט בעיה בוושט!

לפני 3 ימים דיווחת על כאבים קלים, ואמרתי לך לעבור מיידית לכלכלה רכה.
אני מבינה שלא עשית את זה, משום שאת מדווחת שבמשך יומיים הקאת כל דבר מלבד כלכלה רכה...
כלומר זה כבר לא רק כאבים קלים, זה היצרות של הטבעת.
כלומר הדלקת הקלה היא כבר דלקת רצינית... כי לא טיפלת בה מיידית.

כך שעכשיו אני חושבת שצריך לפתוח בכל מקרה, ולא לקחת סיכון לעוד החמרה.
סיכון אחד כבר לקחת, והוא התגשם...
התמונה כרגע לא נראית לי שתתרפא ב-3 ימים של כלכלה רכה. כאן צריך לפתוח ולתת זמן החלמה.

למעלה