שרשורי טבעת

תמתם8

New member
אכן ראיתי את ההודעה רק מאוחר יותר

בעצם ניסיתי לאכול מה שבעצם לא צלח..
את אומרת לפתוח בכל מקרה? לא להמתין כמה ימים של כלכלה רכה אולי זה יעבור?(הלוואי)
במידה ואני אכן חייבת לפתוח.. את ממליצה לפתוח אצל רופא פרטי או ללכת לאיכילוב(שם נותחתי)?(הטבעת נמצאת אצלי בחלל הבטן ולא בחזה מה שמקשה על הרופאים(פרטיים) למצוא אותה..
והאם אין איזה תרופה שמבריאה את הוושט?
ואם אני פותחת איך מתנהגים אח"כ?
תודה רבה

תמתם8

New member
ועוד שאלה..

אם אני אפתח מחר ולא היום.. יהיה נזק?
או שהפתיחה חייבת להיות מיידית..

קוביd1

New member
שלום תמת 8

הטבעת נמצאת אצלך כמו אצל כולם, רק הפורט נמצא בצד השמאלי של הבטן כמו אצלי ואני לא יודע מה הסיבה שקשה למצוא שם את הפורט
התורים לפתיחה וסגירה באיכילוב ארוכים ,זה לא מהיום למחר ,אולי שתפתחי אצל רופא פרטי ,לאופירה המסודרת יש רשימת רופאים שפותחים וסוגרים
את הטבעת.

כדאי שתתני לושט קצת לנוח שהמצב לא יחמיר .

קובי

תמתם8

New member
הי קובי

בררתי במעייני הישועה יש כרוג שכן פותח טבעות..
הבעיה שאני צריכה הפניה מרופא- והוא לא עובד היום..
לכן שאלתי היא כזו..
האם היום אני אהיה על נוזלים בלבד..
ומחר אקבל הפניה מהרופא.. האם הפצע או הלחץ שקיים שם בוושט יתגבר?
וגם.. איך אני אמורה לנהוג אחרי הפתיחה?

קוביd1

New member
תמתם

יום אחד לא קובע כלום ,לא להגזים זה לא מקרה חירום ,תשמרי על כלכלה רכה .

קובי

אופירA

New member
מנהל
תפתחי חצי CC אל תקחי סיכון

אם את יכולה רק מחר, אז רק נוזלים ומעדנים.
אם לא יצליחו במעייני הישועה משום מה, תלכי למיון באיכילוב. זו פתיחת חירום, ואין סיבה שייתנו לך תור ארוך!

התרופה שמבריאה את הוושט היא הורדת העומס = פתיחת הטבעת.
אם יש בנוסף תחושת צרבת - אפשר להיעזר באומפרדקס להקלה. אם אין - לא צריך סתם תרופות.

אחרי הפתיחה, תשמרי על תזונה בריאה עם הרבה ירקות והרבה שתיה ופיזור של האוכל על פני היום. אם הכל מסתדר מיד, כולל הכאבים, אז אחרי 4 שבועות תסגרי 1/4CC ותמתיני עם זה לראות אם את בכלל צריכה לסגור עוד. בד"כ אחרי שפתחנו עקב דלקת, לא צריך לסגור הכל חזרה. וגם אם כן - אז רק בשלבים, ולא הכל בבת אחת.

אופירA

New member
מנהל
מה מוזר? זה רפלוקס. אנו מדברים על זה בלי סוף

רפלוקס אומר שהמערכת שלך צולעת.
יש דלקת. יש לחץ על הטבעת, על הוושט.

זה לא מסתיים בהרגשה דוחה, מגעילה ומעצבנת. זה ממשיך לדלקת ריאות כרונית חריפה, לסכנת חנק, תזוזת טבעת, חדירת טבעת לקיבה...

זה לא קורה "משום מה". יש לזה סיבה טובה מאוד מאוד שזה קורה.
זו התנהגות לא נכונה עם הטבעת.

עכשיו תלכי לפתוח 1/2CC ולתת לזה לפחות חודש שיחלים לגמרי.
את לא חודשיים עם הטבעת, אלא לפחות כמה שנים. זה אומר שאי אפשר להדק אותה ללא גבול במשך השנים. צריך לפתוח ולשמור על המשקל כמו בשרוול אחרי כמה שנים, כשיכולת האכילה מתרחבת.
מי שלא רוצה לפתוח ולא רוצה לשמור על המשקל בדרכים מסורתיות, יסתכן בכל הנ"ל, ובסוף יצטרכו להוציא לו לגמרי את הטבעת בגלל החדירה לקיבה (אירוזיה). ואז הוא יעלה במשקל לא 5, 10 קילו, אלא הכל בחזרה + ריבית...

אם את שואלת מה ההתנהגות הלא נכונה שלך עם הטבעת - את זה גם אני שואלת. אוכל להסביר לך רק אם תספרי לי בדיוק איך את מתנהלת מאז הניתוח, לפרטי פרטים, עפ"י השאלות שאשאל אותך. את מוזמנת להתקשר ולהתייעץ וללמוד איך למנוע ממך צרות צרורות בעתיד עקב התנהגות לא נכונה.

רותם026

New member
אני שואלת ...

בגלל שאני מאוד לחוצה עם המצב של אחרי הניתוח ועם כל מה שקורה איתי בימים האחרונים...ביקר הבחילות שלא עוזבות אותי.....מאוד קשה לי ומתה מפחד.....תודה אופירה

קוביd1

New member
שלוםרותם026

לא כדאי למות ובטח לא מפחד ,תירגעי הכל בסדר ,הימים הראשונים קשים ,הבחילות יכולות לנבוע מחומרי ההרדמה ,אני מבטיח לך שבעוד כמה ימים המצב ישתפר ,ותשכחי מכל הימים המבאסים הראשוניים
.הרבה בריאות.

קובי

workitout

New member
לי המנתח עצמו הוריד אחרי פחות מיומיים.

הכל תקין ובסדר. לא יודעת למה יש כאלה שאומרים שזה לא תקין.... זה אינדיבידואלי ותלוי בעור שלך ובקצב ההחלמה. גם השתחררתי מבית החולים אחרי פחות מיומיים.

אופירA

New member
מנהל
סיכות הורידו לך אחרי פחות מיומיים?

וכל החתכים היו סגורים?
נס ופלא. בכל אופן, נס שקרה לאדם אחד, עליו אני שומעת בפעם הראשונה מזה 6 שנים ארוכות, כמובן אינו מלמד שהפעולה הזו תקינה...
אנחנו אומרים שזה לא תקין, כי זה לא תקין כהוראה גורפת לכו-לם. לרוב האנשים 4 ימים זה פחות מידי זמן.

במשך 6 השנים ראינו שרוב המנתחים דיברו על שבוע לפחות עד להורדת הסיכות. ד"ר אבינוח מדבר על 4 ימים, ובאמת יש כמה אנשים שהורידו אחרי 4 ימים ולא קרה להם שום בעיה בחתכים. אבל לא פעם ולא פעמיים אנשים סיפרו שהם הורידו אחרי 4 ימים, והכל נפתח וזב, והם נאלצו לחבוש שבוע ימים ולמרות זאת לכבס כל השבוע את הסדינים המלוכלכים. כמובן שלא נגרם נזק רפואי, אבל היה להם מאוד באסה וזיפת.
לעומת זאת, היו גם 2 סיפורים של אנשים שהעור שלהם פיתח אלרגיה לסיכות, והצטלק מעל הסיכות, וכשהם הורידו היה צורך לחתוך להם את העור וזה היה נורא. כך שגם לחכות יותר מידי בשאננות, זה לא תקין.

אז כדי לחסוך את הסיכון לבאסה ולזיפת ולאלרגיה ולנזק, אני מציעה לאנשים שיילכו לאחות בקופ"ח וישמעו איך החתכים שלהם נראים לה. ושהיא (או הכירורג שהיא מתייעצת בו) תחליט מתי להוריד את הסיכות.

האחות במרפאת קופ"ח שלי בשום אופן לא הסכימה להוריד לי אחרי 4 ימים. רק אחרי 5 ימים. וגם אז חתך אחד נפתח עקב כך.

פעם ראשונה שאני שומעת על יציאה מביה"ח אחרי פחות מיומיים ללא סיכות ב-4-5 החתכים של הלפרוסקופיה. יש לי הרגשה שמשהו לא לגמרי מדויק.

קוביd1

New member
תפרים

תלכי לקופת חולים תראי לאחות את הסיכות ,והאחות תחליט האם להוריד או לא
לאחיות יש ניסיון רב בקטע הזה
מניסיון לא כדאי לשמוע לד"ר אבינוח ,בנושא הזה ,לכל אחד קצב אחר של ריפוי הפתחים

קובי

מיץ פטל לא מומלץ..גם מים בטעמים אבל ...

אם את לא מסוגלת לשתות מים תשתדלי לשתות מים בטעמים אבל גם לא במינון גבוהה וכמה שיותר שתייה בלי סוכר

תשתדלי ..

לשתות הרבה נוזלים כמו ריון יוגורטים 0 אחוז שומן או 1.5 חלב תה בלי סוכר תתחילי לשתות רק מרק זך בלי יריקות בלי כלום עם מיצים תחכי לעוד שבוע יש לי תפריט המדיוק של הניתוח שרוול

רותם026

New member
אני עברתי ניתוח טבעת...

זה אותו תפריט? אני קניתי מרקים של סופר מנות שרק מוסיפים מים חמים...קניתי בטעם פיטריות וטעם אפונה...ואם זה בסדר?
לי אמר ד"ר אבינוח רק נוזלים בשבוע ראשון...ודברי חלב רק משבוע שני...מה אני עושה?

למעלה