שרשורי טבעת

almog2020

New member
קטע מעצבן ..

בימים אלו אני מרגישה המון אושר מלווה בעצב ורציתי לדעת האם רק לי קרתה התופעה הבאה - מאז שהייתי בבית הספר היסודי תמיד התחברתי עם הבנות הרזות, ה-״מקובלות״ ואהבתי את זה. תמיד היה לי ביטחון עצמי ולכן המשקל לא הפריע להן שנתחבר. כשהתבגרתי והבילויים התחילו לכלול מועדונים, מסיבות בריכה ושופינג התחלתי למצוא את עצמי מתרחקת מהן ומתחברת עם בנות מלאות במצב דומה לשלי. בגיל 18 כשכולן התגייסו אני לא גוייסתי לכן הלכתי לעבוד, בעבודה הכרתי מגוון חברות מלאות ואף שמנות כמוני ומאז ה״יציאות״ כללו בתי קפה, טייק אווי, מסעדות וברים וכמובן אחת לכמה חודשים היינו מתמלאות חרדה ממה שהעלנו ופוצחות בדיאטה יחדיו. אף אחת מהן לא תמכה בהחלטה שאעשה ניתוח, אך עדיין היו לצידי בימים הראשונים ותמיד היו שואלות איך מתקדם .... בהתחלה כשלא הייתה לי הגבלה ולכן גם לא ירידה במשקל הן היו כמובן מרגישות נורא צודקות וחכמות כי נותחתי ללא תמורה, והיו דואגות לדבר על זה בכל הזדמנות אך עדיין נשארו חברות והיינו ממשיכות לצאת לערבי הזלילה הידועים.... אך מהרגע שהחלה ההגבלה וכך הירידה במשקל - דממה!!!! כאילו לא היו מעולם .... אין פירגון, אין שלום וגם לא להתראות. הן טוענות שלא כיף לשבת מולי, שאני על כוס אייס והן על ארוחת שחיתות ... סרט או יציאה כל שהיא שלא כוללת ארוחה לא באה בחשבון מבחינתן. זה גורם לי להרגיש דיי לבד ... אז ירדתי 25 קילו ב5 חודשים, הן העלו 10. אבל עדיין יש משהו מעליב וצובט בהרגשה שזה בא אחד על חשבון השני.... יש לציין שהתחלתי עבודה חדשה שמאוד קשה לי נפשית וגוזלת המון שעות שזה גם מוסיף לכל הקושי .... למישהו נוסף זה קרה? אני סופר מאושרת מהירידה במשקל והמשפחה מפרגנת בטירוף אבל עדיין יש טעם מר.

רותם026

New member
שבוע טוב ומבורך לכולם...היום

אני בדיוק חודש אחרי הניתוח ...מרגישה מצוין...בשבוע 1 ירדתי 5 ק"ג וכאן זה נגמר עם הירידה שלי...אוכלת הכל רגיל והכמויות אוכל הם לא ממש קטנות ....זה לא רחוק מימה שהיתי אוכלת ליפני הניתוח....אם זה תקין?....ביום ד אני סוגרת בפעם ראשונה....את הסגירה של 5.....מקווה שאחרי זה יוכל לאכול פחות ....מקווה שיהיה לי הגבלה קטנה ויהיה יותר טוב מעכשו.....כי ירידה כבר אין אצלי כבר...

מימי1226

New member
מעדכנת - 10 ימים לאחר הניתוח. וכמה שאלות

חזרתי לעדכן...אפשר להגיד שחזרתי להרגשה כללית טובה,
עד היום הרביעי אכלתי מזון נוזלי, החל מהיום החמישי שילבתי מזון רך
כמו פירה, מרק גריסים, וקציצות ירק. ביום העשירי אכלתי מעט סלט
כשאני לועסת טוב טוב. הטבעת עדיין לא סגורה אבל בכל זאת לא הרגשתי .צורך לאכול
וכשאכלתי לא העמסתי כמות גדולה.
ירדתי במשקל בסך הכול 4.5 ק"ג, ואני מניחה שהירידה לא נחשבת כי זה רק נוזלים ולא שומן, לא מודאגת מאחר וההרגשה הכללית טובה.
בהקדם אקבע פגישה עם דיאטנית כדי לקבל תפריט מאוזן.

שאלות -
1. ניסיתי לקבוע תור לסגירה ראשונית במדיקל סנטר אצל ד"ר אבנוח, נאמר לי שהיומן מלא עד סוף דצמבר, ולסורוקה קשה לי לנסוע.
האם אתם מכירים עוד מקומות שד"ר אבנוח עושה סגירה ראשונית? (נדמה לי שקראתי פה שסגירה ראשונית רק בסורוקה ובמדיקל סנטר)
מהו הזמן הנכון לסגור סגירה ראשונית? האם חודשיים לאחר הניתוח זה הרבה זמן לסגירה? האם כדאי לי להתאמץ להגיע לסורוקה?
כמה סוגרים בפעם הראשונה?
האם אפשר להסתפק רק בסגירה ראשונה? או שזה מחייב עוד סגירות?

ריפלוקס.

מכיון שלא הייתי פנויה משך היום,אכלתי בלילה לפני השינה.
למרות גובה של איזה 4 כריות , היה לי כמה ריפלוקסים בלילה.
היה מאד לא נעים.

רותם026

New member
ערב מצויין

מחר בבוקר אני סוגרת בפעם ראשונה ולא בדקתי דבר אחד ....צריכה ליהיות בצום ליפני הסגירה?מיים אפשר לשתות?...
תודה

אפשרית

New member
מקפיצה -מוטבעת מ 1.11

ובכן אני בשבוע השני
חזרתי אתמול לעבודה,מרגישה טוב
מלבד הרעשים שאני שומעת בבטן,וגרפסים
מעולם לא שמעתי את הגלוללולו של הבטן
ולא היו לי גרפסים,אלא אם אני יזמתי
מישהו יודע לומר לי מה הסיבה???
לגבי תזונה:
אוכלת כבר מלפפון ועגבניה קרקר ומרסקת קציצות בשר
אני מרגישה שאני יכולה לאכול הכל,למרות שלא מנסה
אני משתדלת לאכול כל 3 שעות,גיל,גרבר/בננה,קציצה,ביצה קשה +אבוקדו +ירקות
שותה נס ללא קפאין,תה ללא קפאין.מים
החתכים עדיין אדומים סגולים ואחד מהם כואב,מורחת עליהם ויטמין E
הסגירה הראשונה שלי ב3.12 אין לי מושג מה יהיה איך...
התחלתי טיפול כדי ללמוד על סיבות האכילה ואיך לבחור לאכול נכון.
כאילו הכל כרגיל, אך שום דבר לא כרגיל
צריכה כל הזמן חיזוק פנימי וחיצוני לא לגעת במתוק או משמינים שכן עוברים...
טוב שאתם כאן

שוקית3

New member
כאבים

שלום לכולם, התייעצות חשובה... קצת רקע לפני הבעיה עצמה: עברתי ניתוח טבעת ב10.4 אצל אבינוח. הניתוח עבר בקלות ומאז הכל בסדר. סה״כ ירדתי 16 ק׳ ואני סגורה היום על 9.75. התחלתי להרגיש את הסגירה רק לקראת סגירה של 9. ביומיים האחרונים ממש קשה לי לאכול וכשאני אוכלת אני ממש מרגישה את האוכל עובר בבית החזה וזה כואב. זה התחיל אתמול בצהריים כשאכלתי פרוסת עגבניה טרייה. הרגשתי כאילו שהיא נתקעה לי... הצלחתי לאכול בבוקר מיני פיתה מקמח מלא עם גבינה אבל זה קצת הציק לי. גם שאני שותה אני מרגישה את השתייה עוברת. זאת תחושה מוזרה שלא הייתה לי עד היום. האם זה קשור וזה יעבור? האם ניתן לעשות משהו כדי לשחרר את התחושה הזו?

צודקת, זה באמת לא נעים למרות

שקוראים לזה-"צרות של עשירים"...
המכנה המשותף בחברות הזו (המשקל)הוא מאד משמעותי.
הקבוצה המיוחדת הזאת התגבשה מתוך מסרים של החברה ,מתוך איזושהי תחושה של
צריך להיות יחד בקושי ככוח כדי להמשיך לשרוד והרבה מעבר לזה להנות יחד.
ומתוך הקבוצה הזו שבעצם שרתה אותך מאד (את מספרת שלא גייסו אותך ,וכביכל היית חריגה בקרב בני גילך) את יצאת. תרצי או לא - את יצאת.
התגובה שלהן היא שאת עוברת ל"צד השני".
הן לא יכולות ללוות אותך רגשית בתהליך כי הן לא שם,לא ברגש ולא בגוף.
ואל תישכחי שלא כל אחד יכול לעשות את הסוויטץ בראש ולעשות ניתוח.
כמו שאמרתי - צרות של עשירים .
עכשיו , אמנם את מתעצבת מחדש בגוף ובנפש,זה לוקח קצת זמן להתמקם ,אבל,ברור לי
שתשתלבי בחברה הכללית,את גם נורא צעירה וזה גם פלוס ובע"ה תבני חיים (גם חברתיים)
שיהיו לך טובים יותר.

שבות1

New member
רותם מילת המפתח היא סבלנות

זה מאוד אינדוידואלי יש כאלה שיורדים מיד ובכלל לא צריכים לסגור את הטבעת, אבל הרוב צריכים לסגור ואצל כל אחד ההגבלה האידיאלית באה בשלב אחר לי זה לקח כמה חודשים שבהם לא ירדתי כלל ולאחריהם ירדתי 40 ק'ג.
אז שוב סבלנות ובהצלחה רבה

קוביd1

New member
מימי 1226

המנתח שלי אומר שסגירות מבצעים רק שנפח הארוחות עולה או שיש עצירה בירידה במשקל
לפי דעתי לא צריך לסגור כל חודש ,זה מה שד"ר אבינוח עושה ,ההוראות האלה לא תורה שניתנה בהר סיני
באם את יורדת במשקל לא דחופה הסגירה ,לפי מיטב ידיעתי הסגירה הראשונה אצל ד"ר נעשית תחת רנטגן ,לראות מה מצב האינסטילציה בגלל זה התור ארוך .
בסגירה הראשונית ד"ר אבינוח סוגר 5 CC יש כאלה שזה מספיק ,ויש כאלה שגם בסגירה של 10 בקושי מרגישים הגבלה .אם זה דחוף לך תעשי טיול לבאר שבע לסורוקה ,

קובי

אופירA

New member
מנהל
זה קורה לי תמיד כשאני עייפה ובכל זאת אוכלת

מערכת העיכול עייפה, כבר לא מתפקדת, ואפילו אם אכלתי משהו רך, הוא יעלה, בד"כ רק פעם אחת בבוקר.
מאוד לא נעים, אבל מדרבן לוותר ולהרגיל את עצמי רק לשתות אם קשה לי בלי משהו בפה. או להרגיל עצמי ללכת לישון כשאני עייפה ולוותר על הנאת הקריאה וכו'.

למזלנו, הרפלוקס מסוג זה אינו מצריך שינוי בטבעת, משום שהוא נוצר מהתנהגות לא נכונה ולא קיים בימים שההתנהגות נכונה.
אני סולחת לעצמי על החולשות. ושמחה מכך שיש עונש שאפשר להיעזר בו כדי להתחנך.

שיהיה לך הכי טוב וחזק בעולם. גם לי.

אופירA

New member
מנהל
שום דבר לא כרגיל - עברת שינוי גדול

69כן רואים, לא רואים, כן מרגישים, לא מרגישים - זו לא הנקודה. השינוי מתרחש בך בגדול, והוא משפיע על ההרגשה.
חוסר הוודאות מה יהיה כשלעצמה - זה שינוי גדול בהרגשה, ולא שינוי קל.

רעשים בבטן - מתרחשים כיוון שיש שם מעבר מוצר, וגם בצקת שהופכת אותו לעוד יותר מוצר. לפיכך המעבר של האוויר מהוושט לקיבה ומהקיבה חזרה החוצה קשה מהרגיל, והוא יוצא/נכנס בלחץ - ומכאן הרעשים. כשהמעבר יהיה בריא יותר ולא בצקתי, יחלפו הרעשים. עם זאת, כאשר תצרי את הטבעת התופעה תחזור, ותצטרכי ללמוד לתמרן עם שתייה כדי לעזור לעצמך.
אגב, הרבה רעשים שאת שומעת, לא שומעים מחוצה לך, אז אפשר להיות רגועה לגבי חלק מהרעשים.

האוכל שלך מצוין. תדאגי לשתות לפחות ליטר וחצי מים ליום.
החתכים הסגולים הכואבים לא מוצאים חן בעיני. תקפצי ותראי שוב לאחות בקופ"ח. אולי צריך משחה אנטיביוטית?

כנגד המשמינים נוקטים כרגיל בפטנטים של לא להכניס אויבים הביתה, וכשאין שום ברירה לשלב אותם בתפריט באופן קבוע במידה, כדי לא להגיע לבולמוס.
אבל הרבה אנשים הרגישו שכאשר הטבעת סגורה טוב, אין להם תיאבון, גם להרבה מהמשמינים. אז תקווי לטוב.
דבר נוסף, אם אוכלים כל 3 שעות, כולל ירקות, ושבעים כל הזמן, הרבה פחות מתחשק לחטוף דברים טובים. זה בדוק מניסיון של המונים. אז תתעודדי. יהיה בסדר.
תקראי את השרשור של המחמאות ותביני מה צפוי לך
.

קוביd1

New member
שוקית 3

יכול להיות שמשהו נתקע לך ,אני מציע לנסות שתייה חמה או בייגלה שמיניות ולראות מה קורה.
באם זה לא יעזור לפתוח טיפ טיפה 1/8 או גג 1/4.

הרבה בריאות.

קובי

אופירA

New member
מנהל
תעדכני

כנראה חתיכה קטנה נתקעה.
מנסים כמה וכמה דברים: שתייה חמה, שתייה מרובה, שתייה קרה, שתייה קרה וחמה לסירוגין, בייגלה שמיניות או משהו פריך במיוחד אחר.
ואחרון חביב: שתייה קרה וחמה ובייגלה שמיניות - הכל לסירוגין.
אם במשך 24 שעות לא יעבור, תפתחי 1/4. שמינית לא נראה לי שמיועד למצבים כאלה. שמינית מיועד למצבים נדירים, שהוא משפיע. אבל על לשחרר קליפה צריך לפחות רבע, לדעתי.

שוקית3

New member
עדכון

שמחה לבשר שהכל בסדר והשתחרר.. השילוב של הבייגלה/שתייה חמה וקרה לסירוגין עשה את העבודה. תודה

אופירA

New member
מנהל
כל פעם אני נדהמת מחדש מהתגובות על הפטנט הזה

ותביני שאף פעם בחיים לא ניסיתי אותו. לא היה לי צורך.
רק למדתי מאנשים שניסו, ולימדתי את כל העולם
.

קוביd1

New member
אפשרית

אז הכל בסדר, חזרת לעבודה ,את אוכלת כמו שצריך ,הבטן שלך מקרקרת ,זה יעבור ,גם תופעת הגרעפסים תעבור ,תרגישי חופשי עם הגרעפסים
התפרים אדומים סגולים זה מראה שהכל בסדר. הסגירה הראשונה בדצמבר ,יכול להיות שבסגירה הראשונה תרגישי הגבלה ,יכול להיות שלא ,אז בסגירות אחרי זה
את בדרך הנכונה ,תמשיכי ככה.

הרבה בריאות.

קובי

למעלה