שרשורי טבעת

קוביd1

New member
שמנה בדילמה דבר ראשון כדי לקבל אישור לניתוח צריך BMI 40 או 35 עם מחלות נילוות ,שיש ,שקשורות לעודף המשקל ,כמו בעיות במפרקים ,דום נשימה בשינה בעיות פוריות שנובעות מעודף המשקל ,סכרת הקריטריונים הרבה פחות מחמירים
שוב תלוי ברמת הסוכר בדם ,והאם לוקחים תרופות או שמזריקים אינסולין
,
לא יודע בדיוק מה קורה בלאומית מבחינת השתתפות לאלה שאין להם ביטוח מושלם ,
ברור שאת יכולה להינתח בבית חולים ציבורי אבל יש מקומות שההמתנה ארוכה ,מה שאני מציע לשאול במזכירות הקופה מה הזכויות שלך ,בנושא ההשתתפות.
יש פה בפורום מנותחות שעשו את הניתוח דרך קופת חולים לאומית ,אשמח מאוד באם תוכלו לעזור
רופא המשפחה לא יכול הרבה לעשות ,אבל כדאי ליידע אותו שאת מעוניינת לעבור טבעת ,הוא יצטרך לתת לך הפנייה לבדיקות הדם וליתר הבדיקות
אנחנו פה לכל שאלה .

בהצלחה!!!

קובי

קוביd1

New member
שלום למיואשת ד"ר ברק לא מנתח ,הוא מאשר את הניתוח ,לפי הקריטריונים של הBMI ודברים נוספים
איזה סוג ביטוח יש לך בלאומית
לפני שאת מתחילה בתהליך תבדקי את הBMI שלך שצריך להיות 40 או 35 עם מחלות נילוות שקשורות בהשמנת היתר ,כמן בעיות במפרקים ,דום נשימה בשינה ,בעיות פיריון בגלל השמנת יתר ,סכרת ,שלא יהיה מצב שתתני פול גז בניוטרל.
עכשיו את יכולה לבחור בן ניתוח בבית חולים ציבורי שזמן ההמתנה ארוך ,או שיש לך ביטוח מושלם או איך שקוראים לזה בלאומית ,או ביטוח בחברת ביטוח פרטית ,ואז את יכולה לעשות בפרטי בהשתתפות עצמית קטנה .
אחרי שתעדכני נמשיך ונראה מה עושים.

קובי

אופירA

New member
מנהל
אז ככה: 1. תנדנדי פעמיים בשבוע לפקידה שקבעה את התור לסוף אפריל, ותבקשי להקדים.

2. בינתיים, עוד לפני הד"ר ברק, תקבעי תור אצל המנתח - יש לו קבלת קהל בכל מיני מקומות בארץ, אז תחפשי את המקום שהתור הכי קצר בו.
טבעת - לשיטתי - רק אצל ד"ר אבינוח, היום.

3. ד"ר ברק הוא וועדה מאשרת עבור קופ"ח לאומית, שקובע אם היא תשלם על הניתוח או לא.
אם את בקריטריונים - אין מצב שהוא לא מאשר. אם את לא בקריטריונים - אין מצב שהוא מאשר. אם את מתאימה באופן גבולי לקריטריונים - יש הרבה מצבים ואי אפשר לדעת מראש.
אפשר וכדאי להגיע לד"ר ברק עם כל הבדיקות, עם תאריך הניתוח וההפנייה של המנתח לניתוח. כך הוא יכול לאשר מיידית, ולא צריך לתת לך רשימת בדיקות ולקבוע לך תור אליו לעוד 3 חודשים עם התוצאות של הבדיקות...

4. את בוחרת את המנתח. ד"ר אבינוח מנתח הן במסגרות פרטיות שהביטוח המשלים משלם, ויש השתתפות עצמית קטנה, והן בבי"ח ציבורי בבאר שבע, ללא שום השתתפות עצמית.
אין לי שום אפשרות להמליץ על מנתח אחר לצורך טבעת.

5. אין בעיה עם כך שרופאת המשפחה לא יודעת פרוצדורה של קופ"ח. אבל זה מאוד בעייתי שהפקידה בסניף לא יודעת פרוצדורה. יש לה מנהל, ולכן מה שהיא לא יודעת היא צריכה להפנות אותך למנהל. ואם גם המנהל לא יודע, הוא צריך לברר במחוז או אצל מי שיודע, ולא להגיד לך "לא יודע". אם באופן עקבי אלו שצריכים לדעת (לא רופאת המשפחה) אומרים לך שהם לא יודעים - תדרשי מהם טלפון של מי שיודע, ואם הם לא נותנים לך תתלונני עליהם בפניות הציבור בקופה. זו זכות שיש לך בסל הבריאות, והם צריכים לאפשר לך לממש אותה.

אופירA

New member
מנהל
הניתוח נמצא בסל הבריאות הקופה צריכה לאפשר אותו גם למי שאין לו ביטוח משלים, אבל רק במסגרת ציבורית.
המנתח היחיד שאפשר להמליץ עליו לטבעת הוא ד"ר אבינוח, שמנתח במסגרת ציבורית בבי"ח סורוקה בבאר שבע.

בקשר לפרוצדורה בלאומית, תקראי את השרשור מעלייך, על אותו נושא בדיוק. פירטתי שם הפרוצדורה. רופא המשפחה לא מכיר את הפרוצדורות, בדרך כלל.
בבי"ח ציבורי אין עלות לניתוח. בבי"ח פרטי יש השתתפות עצמית, שאינני יודעת מהי בביטוחים המשלימים של קופ"ח לאומית.

רחלי180

New member
התיעעצות

אני מנותחת כבר שלוש שנים + ואני מרגישה שמשהו איתי לא בסדר לאחרונה, יש לי כאבים ואי נוחות תמידית באזור הטבעת.

רציתי להתיעץ למי אני אומרה לפנות על מנת להיבדק לגסטרולוג או לכירורג?

תודה על עזרתכם

tali268

New member
ירקות טריים בשבוע ה2 הגיוני?

שבת שלום
שבוע לאחר הניתוח , צפיתי בדף שקיבלתי ורשום שבשבוע ה2 אפשר לאכול גבינות... ירקות מבושלים , וטריים הייתכן? נשמע לי לא הגיוני?
יום שישי נותחתי , עד אתמול בערב שתיתי רק נוזלים.{-6 קילו}

רותם026

New member
שבת שלום

ביום ד בבוקר סגרתי בפעם ראשונה 5....הרגשה מוזרה עם הלגימות מים אחרי הסגירת..
בעוד שבועיים וחצי אני חושבת ללכת ולסגור עוד 2 כי הכל עובר חלק....אין לי מי יודעה מה הגבלה מה אתם חושבים?..

עדי1751

New member
האם יש כאן

מישהו או מישהי שעבר ניתוח טבעת אתמול יום שישי במדיקל? אם כן אשמח שיצור קשר דחוף כאן בפורום או בתיבת המסרים
תודה עדי

אפשרית

New member
שייק ירוק

הוטבעתי לפני כשבועיים
האם אפשר לשתות בבוקר שייק ירוק מעלים ירוקים ופרי?
נהגתי להכין ולשתות לפני הניתוח
תודה

ריקי ח5

New member
שאלותת חדשה כאן

שלום אני חדשה כאן עברתי קיצור קיבה טבעת ב 4/10 וסגרתי פעם ראשונה 5cc ב5/11 ואני מרגישה שזה עדיין לא סגור מספיק ,ירדתי עד עכשיו בערך 6 קילו ,מתי אתם ממליצים לי לסגור וכמה? ד"ר אבינוח אמר אחרי 3 שבועות מהסגה הראשונה לסגור 2 cc האם זה מוגזם/בסדר גם מבחינת זמן ומידת סגירה ,תודה מראש לעונים

דורית51

New member
שאלה דחופה...

ננעלה לי הטבעת. אני לא מצליחה כמעט לשתות..
כבר שבוע וחצי שאני לא מצליחה לאכול כמעט כלום, אבל בימים האחרונים גם שתייה כמעט ולא עוברת..
האם מישהו יודע אם ניתן היום ללכת לפתוח במרפאה בראשון?
למי ניתן להתקשר לברר?

פקס/טלפון ועדה בריאטרית הרצליה מדיקל

שלום,
האם יש למישהי במקרה את הפקס או הטלפון של הועדה הבריאטרית בהרצליה מדיקל? חייבת להגיע אליהם, המס' לא מופיע בשום מקום בגוגל אלא רק על הדף שהמנתח נתן לי והדף בבית כעת בעוד שאני לא.
תודה!

קוביd1

New member
שבת שלום

בסגירה הראשונה כל עובר חלק אצל רוב המנותחים.
סגירות עושים כל חודש ,כל אחד מרגיש הגבלה במידה אחרת של סגירה ,יש כאלה ב5-6 יש כאלה שרק בעשר מרגישים הגבלה
הרבה בריאות

קובי

למעלה