שרשורי טבעת

אילמזמר

New member
התייעצות

אני מטובע כבר קרוב ל3 שנים, ירידה של מעל 100 קילו, מתאמן קבוע (לאחרונה טיפה פחות), ואף נפגשתי עם תזונאית בריאטרית. מהסגירות הראשונות הבחנתי כי אני לא יכול לשתות כלום בשעות הבוקר עד סביבות השעה 12 בצהריים. הסגירות עצמם לא לחצו והכל תיקתק מצויין אחרי השעה 12 בצהריים. בשנתיים הראשונות פשוט קיבלתי את זה וסבלתי עד להגעת שעת הקסם המיוחלת, בחצי שנה האחרונה סיגלתי לעצמי אורח חיים שונה בו אני קם מוקדם יותר בבוקר על מנת לעשות אימון אשר משחרר לי קצת את הטבעת ומאפשר לי לשתות. מלפני כשבועיים נפצעתי ברגל, דבר המונע ממני לעשות אימון, כך שחזרתי להרגל של לא לשתות לפני 12, הרגל נוראי, בטח בחודשי הקיץ. לפתוח את הטבעת לא עוזר שכן היא מתפקדת מצויין בכל שאר שעות היום. אני מתלבט מה עלי לעשות?? אני שוקל לעבור לניתוח שרוול כי זה ממש פוגע לי באורח החיים. אשמח לדעת אם זה אפשרי ובמידה וכן כיצד?

שלום לכולם

עוד מעט שנתיים לטבעת.. טבעת פתוחה לגמרי
ירידה של 33 קילו.. עוד 3 קילו הגעתי למשקל היעד
נראית ומרגישה מצויין.. בחודש האחרון לא יכולה להכניס כלום לפה בקושי אבטיח..
היום אכלתי ביס חלה עם טחינה והרגשתי מפוצצת.. קצת מודאגת שאגיע למשקל היעד ולא אצליח לאכול כלום
מפחדת להגיע לתת תזונה.. הטבעת פתוחה לגמרי אבל אני מלאה בקושי רעבה .. ירדתי במשקל לאט אבל בטוח
תודה ובהצלחה לכולם

taltal ben zino

New member
זקוקה לעזרתכם

לפני כשנתיים עברתי ניתוח טבעת, לאחר כחצי שנה הטבעת התהפכה ועברתי ניתוח חוזר, עד עכשיו טפו טפו הכל בסדר..לפני כיומיים הרגשתי שמשהו בטבעת השתנה מעט, אני יכולה לשתות מים ולאכול דברים רכים מאוד ונוזליים, הבעיה שאני לא מצליחה להרגיש עם מה שאני אוכלת נתקע או עובר, מרגיש שמשהו תקוע כל הזמן.מה אתם ממליצים לעשות? והאם יש סיכוי שזה סיבוך נוסף??

אילמזמר

New member
תחושת אי נעימות באיזור הפורט

אתמול התחילה לי תחושת אי נעימות באיזור הפורט. תחילה חשבתי שזה בגלל שאכלתי אוכל מטוגן אחרי הרבה זמן שלא אכלתי אבל עכשיו זה מתחיל אחרי כל ארוחה וזה נורא, זה כמו כאב המום ממושך.

שלום לכולם

אני 16 ימים אחרי ניתוח טבעת אצל ד"ר אבינוח
אני מבקשת לדעת מספר דברים, אני עדיין חסרת תיאבון, אני צריכה להכריח עצמי לאכול יותר מפעמיים ביום ובדרך כלל
אם אשתה יותר משתי כוסות מים ארגיש שבעה, עד מתי זה יימשך? אני שואלת כי אני מרגישה מוזר כשאני מנסה לאכול,
האם יש אנשים שהניתוח עצמו פגע בתיאבון גם ללא שסגרו ממש את הטבעת?
אם אני מבקשת שהירידה תתווסת לקילו בשבוע זה אפשרי גם ללא סגירה של הטבעת?
אני נוטלת ויטמינים בטיפות ולעיסה, וכבר הייתי אצל הדיאטנית שנתנה אוקיי לאוכל שהכנתי, בארבעת הימים האחרונים זה כבר ממש אוכל עדין,
כמו כופתאות קטנטנות ללא סוכר מגבינה רזה, או דפי אורז קטנים ממולאים במחית בטטה,
החלטתי שכרגע עם בשר מכיוון שאני לא ממש אוהבת אני אוותר, האם יש בינכם מנותחים שעברו לאחר הניתוח לצמחונות? איך זה השפיע על הגוף
שגם ככה מקבל פחות מזון?
(אני מצטערת אם השאלות תמוהות אני כרגע בגישושים)
האם מישהו יודע אם הירק קייל כשהוא טחון יחד עם תפוח עץ ובננה במים בתור שייק מותר?

שאלה אחרונה ומעט מעט מביכה, מה אפשר לעשות חוץ משזיפים ועגבניה ושמן זית עם פעילות המעיים?
עוד לא התחלתי בפעילות גופנית אבל נרשמתי לחוג שחייה שנפתח אחרי ראש השנה, השאלה אם שחייה מספיקה (בהנחה שאני לא ממש שחיינית)
או שיש פעילות גופנית מתונה חוץ מהליכה שכרגע בעייתית לי מסיבות אישיות שניתן לעשות.

תודה על הזמן

אפרת10511

New member
אני אחרי ניתוח טבעת כשנה וחצי

ואני סוגרת ירידה של כארבעים ק"ג ואני כמובן מאושרת.
אני מתחילה לחשוב על ניתוח להסרת עודפי השומן הרבים בבטן.
האם הניתוח הזה הוא במסגרת קופת חולים?
מה צריך לעשות על מנת להתחיל את התהליך?
אשמח לתושובות

אופירA

New member
מנהל
לא יתאפשר לך לעשות ניתוח שרוול

כי הטבעת הצליחה לך (מהיכרותי האישית איתך), ואינך חייב להיות הכי רזה בעולם בשעה שאתה פצוע ברגל.
חובה לפתוח את הטבעת ברבע CC, ולנסות לשתות בבוקר, ואם זה לא עוזר ללכת אחרי שבוע ולפתוח בעוד רבע CC, עד שתוכל לשתות בבוקר.
אחרי 3 שנים רוב המנותחים לא יכולים להשתמש בטבעת כמו שהשתמשו בה בשנה הראשונה, אלא רק לקבל ממנה עזרה חלקית.

גם אחרי 2-3 שנים בשרוול העזרה מהשרוול היא רק חלקית, ומי שלא יתרגל לאכול דל קלורי ובריא - ישמין.
אין הבדל מבחינה זו לגבי הטבעת. אי אפשר להשאיר סגור. צריך לפתוח כדי להגיע למצב נורמלי, ואם האכילה בערב גדלה כתוצאה מכך, יש להתמודד עם זה בדיוק כמו מנותחי השרוול לאחר 3 שנים.

קוביd1

New member
שלום כרמיתוש

את מרגישה מצויין ונראת טוב ,אבל לא לאכול כלום ממש לא לעיניין ,שאלתי מתי עשית בדיקות דם ,והם אין חוסרים ,כתוצאה מזה שאת לא אוכלת ,צריכים להיות רזים ובריאים ולא רזים וחולים ,ובדרך הזאת את תיהיה רזה וחולה \וטוב שאת מודאגת
הטבעת פתוחה לגמרי ואין שום סיבה שאת לא מתיחה לאכול ,
מה שאני מציע לעשות צילום ושט קיבה לראות מה מצב הטבעת ,אולי רקה משהו שגורם למצב שבו את נמצאת עכשיו ,לא להזניח נראה לי לא תקין
אשמח לשמוע ממך מה קורה

גוד שבעאס שבת שקטה.

קובי

קוב י d1

New member
שלום טל טל

למה לחשוב פסימי על סיבוך נוסף ,שאלתי כמה את סגורה והאם את לא מצליחה לאכול אוכל רגיל ,באם מה שאת אוכלת היה נתקע היית מקיאה ,
במידה והתשובה חיובית אולי כדאי לפתוח את הטבעת ב1/4 גג ב1/2 ולראות מה קורה .ואם זה לא יעזור צילום ושט קיבה לראות מה מצב הטבעת

קובי

קוב י d1

New member
שלום לך

לא נראה לי שיש קשר בן הרגשת האי נעימות באזור הפורט לבן מה שאתה אוכל ,הפורט הוא מקום עגינה לצינור שיוצא לטבעת ואין לו קשר בכלל למה שאתה אוכל .
איפה נמצא אצלך הפורט בצד הבטן או בחזה .
אולי נשמע מה שיש לאופירה להגיד נמתין עד צאת השבת ,אולי משהו מוכן להתייחס ולעזור .

קובי

אופירA

New member
מנהל
כנראה שלא תצטרכי לסגור את הטבעת, אבל מוקדם מידי לדעת

התגובה שלך לא נפוצה, אבל נתקלנו בה.
כדי להתייחס לשאלותייך, אני צריכה לדעת אם את גם חלשה, אם יש לך כאבים, או שאת מרגישה טוב ופנתר, ופשוט לא רעבה ונסתמת משתייה.
אני גם צריכה לדעת מה גילך והאם עברת לידות.
כמו כן כמה רזית ב-16 הימים ומה היה משקלך וגובהך לפני הניתוח.

טוב שאת במעקב דיאטני. הוא חשוב מאוד עבורך. כמו כן חשוב שתעשי בדיקות דם לחוסרים תזונתיים וויטמינים כל 4 חודשים בשנה הראשונה. במקרה שלך זה חשוב במיוחד. וגם חשוב שתקחי ויטמינים ותוספי תזונה.

לא שמעתי מעולם על ירק בשם קייל, לכן כדאי שתשאלי את הדיאטנית לגביו.
אם את אוכלת חלבונים של ביצים, מוצרי חלב, דגים וקטניות - אין צורך בבשר. חשוב לבדוק ויטמין B12, כמובן, שהיעדר בשר גורם לחוסר בו.
שחייה זו התעמלות מצוינת, בעיקר למי שלא יכול ללכת.
ולגבי יציאת מעיים - זו בעיה, כי את לא שותה מספיק. חוסר השתייה הוא בעיה נוספת, כי זה יכול להזיק לכליות. צריך לחשוב מה לעשות בנידון השתייה.
אבל לגבי העצירות, צירפתי קובץ של כל הפטנטים הקיימים. נראה לי שתצטרכי את העצות האחרונות - כלומר ה"נורמלקס" שנמכר בקופ"ח ועובד נפלא. תווסתי את המינון הנחוץ לך בהתאם לתוצאה. אפשר לצרוך אותו כל החיים במינון נמוך יותר מהמומלץ. הוא לא ממכר כלל.
יתכן שבהתחלה הוא לא יספיק, ותצטרכי קצת להשתמש בסירופ אבילק/לבולק שתקבלי מרופא המשפחה. תתייעצי איתו לגבי זה. בשימוש קצר מועד זה לא ממכר, אך לאורך זמן זה ממכר ולא כדאי.

ותהיי בקשר - טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה עם מס' טלפון בתא הקולי.
ד"ש ליורש
.

אופירA

New member
מנהל
בדרך כלל לא משיגים אישור של קופות החולים

רק במקרים בהם העור העודף גורם לפצעים ולנזקים לבריאות הפיזית.
יש פה מישהי שעשתה את הניתוח דרך קופ"ח, עם הרבה מאמץ. מקווה שהיא תיכנס ותדווח לך.

גם כשעושים את הניתוח פרטי, צריך להיות במצב של חצי שנה ללא שינוי במשקל, כלומר לבדוק שהירידה יציבה ולא חולפת.

קוב י d1

New member
עודפי עור

קופת חולים לא מאשרים בדרך כלל ניתוח להסרת עודפי עור ,אבל שעודפי העור גורמים לשפשפות ולפצעים ,יש מצב שיאשרו .
תנסי אחרת לא תדעי ,אל תוותרי אולי לחץ מתון/קיצוני יעזור.
בהצלחה גם הסרת עודפי העור מהווה חלק מהירידה במשקל והתמדית האישית.

קובי,

אפרת10511

New member
לעשות את הניתוח באופן פרטי אני

לא יכולה להרשות לעצמי.
אם כך נועדתי להסתובב עם בטן משתפלת... חבל ועצוב לי

סליחה שאני מתפרצת

אימא שלי עשתה את ניתוח הטבעת לפני 14 שנים, והורידה מעל 70 ק"ג.
בגלל סוכרת קשה מאוד ההחלמה של העור אצלה כמעט בלתי אפשרית,
כל שפשוף הכי קטן הופך לפצע קשה, אז הניתוח ירד מהפרק,
בשנה וחצי האחרונות היא החלה חדר כושר, לאחר התקף לב, נכון, זה לא מתוח כמו בניתוח, אבל
היא צימצמה את ההיקפים וירדה בשתי מידות למידה 40.
והבטן נראית עכשיו כמו קפל עור של אחרי קיסרי.
אני עברתי לפני כשנה קיסרי שלישי, והניתוח הזדהם כל כך, שהנזק שנגרם היה כל כך גדול,
ונאמר לי שאם אני ארצה את הניתוח אני אקבל אותו,
אבל אני החלטתי לנסות התעמלות ושחייה, כי ראיתי שזה עובד.
אל תרימי ידיים ואם את מוכנה להשקיע אז התעמלות יכולה לעשות חלק מהעבודה גם אם לא את הכל.

קוב י d1

New member
לאמא והיורש

טוב שאת מתפרצת אני מבסוט מזה שסיפרת את הסיפור שלך ,בשביל זה הפורום קיים לשמוע גם דעות ודברים אחרים ,לעזור ולהעזר,

קובי

האמת שאני יודעת שלשמוע ישר ספורט מול ניתוח זו החלטה קשה, אבל גם לעבור את הניתוח ולהחליט שההורדה במשקל תצליח זו החלטה קשה.
ואגב הספורט היה פעם בשבוע שחייה ופעם בשבוע התעמלות כי אחרי התקף לב עושים את זה בשיקום בבית החולים, כך שהתוצאה היא של פעם בשבוע אבל התעמלות התעמלות
:) אני כבר נרשמתי לשחייה עם מדריכה כדי שתלמד אותי מחדש למקסם את השחייה לשיקום השרירים. נקווה שתהיה לזה תוצאה שתעזור לי להיות מסוגלת לעוד סוגי ספורט.
&nbsp

אפרת10511

New member
אני עם עודפי עור נכון להיום

של כ 15 ק"ג רק בבטן.
אני סקפטית אם התעמלות תוכל להעלים את עודפי העור.

אופירA

New member
מנהל
תנסי כן לדרוש ניתוח מקופת חולים

בנימוק של הגודל העצום של העודף.
תיעזרי בהמלצות של רופאים, עם נימוקים שונים, למרות שאין פצעים.
עודף כזה, בוודאי עם הזמן יביא פצעים, ואז בכל מקרה תהיי זכאית.
בלאו הכי את צריכה זמן כדי לגשת לניתוח זה, כי עוד לא התייצבת על המשקל החדש.

אבל איך יתכן ש-15 ק"ג הם עודף עור מירידה של 40 קילו בלבד?
אני חוששת שאת טועה מאוד. לא נראה לי שזה עור. איך בדיוק מדדת 15 ק"ג עור עודף בבטן?

היא ירדה 70 קילו

ומעודפי העור היה ירדה 8 קילו בערך לא יותר לא שזה קצת, אולי נשארו לה עוד כ- 6 קילו משהו כזה
זה עזר גם לרגליים וגם לידיים שוב זה לא העלים והיא גם בת 60
העור שלה פחות אלסטי משלך אם את יותר צעירה
חלילה אני לא אומרת לך לא לעשות את הניתוח, אלא שגם לה לא היה אישור וגם לא יהיה בגלל הסוכרת
את אמרת שאין לך אישור וזה השפיע על מצב רוחך, איך אני הייתי מנסה כי להפסיד אין מה להפסיד
הכי הרבה תוכלי לבוא בנימוק של ניסיתי גם ספורט ולא היה שום שינוי
בכל מקרה מאחלת לך בהצלחה מכל הלב

למעלה