שרשורי טבעת

עודפי עור והשתתפות קופ"ח

שלום אפרת,
אני עברתי לפני חצי שנה הסרת עודפי עור בבטן. קופ"ח כללית השתתפה בחלק מהסכום, והשאר כוסה ע"י ביטוח פרטי .
ההשתתפות של קופ"ח כללית היא רק אם יש סיבה רפואית. את צריכה להביא מסמכים מרופא עור המעידים שיש לך שפשפות, גירודים, אודם, ודלקת מתחת לקפלי העור. מסיבה קוסמטית-אין אישור.
את המסמכים מגישים לאישור הרופא המחוזי, ואז מקבלים השתתפות של הקופה. צריך להתעקש איתם ולא לוותר, כי זה נמצא בסל הבריאות למנותחים בריאטריים.
בהצלחה.

אופירה תודה רבה רבה על התשובה המפורטת :)

המקצועית והנהדרת.
&nbsp
אני אוסיף את הפרטים הנחוצים
העניין של המים מן הסתם את צודקת, ואני צריכה להתחיל לשתות יותר. כרגע אני שותה בערך ליטר נוזלים.
אני אגש לקרוא את הקובץ תודה על ההפנייה, אני גם אגש לרופא המשפחה.
&nbsp
אז אני בת 35 אחרי 4 לידות וסיימתי איתן בצורה סופית ובלתי הפיכה.
גובהי 153 המשקל ההתחלתי היה 127 כרגע אני 114
3 קילו ירדתי עוד לפני הניתוח כשעשיתי את דיאטת ההכנה לניתוח, אבל וזה אבל גדול, יומיים אחרי הניתוח לקיתי בוירוס בטן.מה שזירז את הירידה ההתחלתית וכנראה מה שהתחיל את רוב הבעיות ככל הנראה,
הגעתי למצב שהייתי צריכה עירוי, שלאחריו המצב השתפר.
אני בדרך כלל מרגישה פנתרה גם כשלא, הכוונה כשיש את הילדים בבית אני פשוט עושה,
אז אפשר לומר שחזרתי לעצמי ברגע שהתאוששתי מהוירוס והוציאו את התפרים.
אני פשוט לא רעבה, זה עניין חדש והרגשה מוזרה (ואם להיות כנה אני לא מקטרת עליה בכלל להיפך, אני רוצה שזה לא ייעלם :) )
אני לא מרגישה חולשה או עייפות, ונוטלת את כל הויטמינים שקיבלתי, שזה 3 כדורי צנטרום לילדים ללעיסה ביום
35 טיפות ויטמין D וחומצה פולית. אני אשמח לדעת אם יש עוד משהו שניתן.
&nbsp
וקייל זה מעין ירק על- הוא מלא בברזל אבל מאחר והוא בבסיסו בעצם סוג של הכלאה בין תרד לכרוב, אני לא יודעת בוודאות.
אתמול הכנתי שייק לפני שחשבתי לשאול, והתמלאתי אחרי שתי לגימות
&nbsp
ותודה על הד"ש הוא יימסר
אנחנו בדיוק בתהליכים לפתוח את הבלוג מחדש במתכון משופר, אני במקצועי טבחית וקונדיטורית
ואני החלטתי למצוא דרך להנות גם מכל התהליך הזה של ההרזיה.
אז אם אני אוכל לתעד את זה בצורה קלילה וברורה אני ארגיש שתרמתי משהו :)
&nbsp
מבטיחה לשמור על קשר ולעדכן
ושוב תודה עזרת לי מאוד

אופירA

New member
מנהל
כעת נראה לי שהתמונה ברורה

הווירוס החליש את מערכת העיכול, והצירוף של ווירוס + טבעת - יתכן שזה מה שגורם את חוסר התיאבון.
תני לזה זמן. כל ההחלמה של מערכת העיכול שלך תהיה כנראה יותר איטית.
ברור שלא תסגרי את הטבעת בשום אופן, עד להודעה חדשה, כל עוד אין לך מספיק תיאבון. למרות שאת חזקה ולא סובלת מחולשה. וגם אם המנתח יגיד שכדאי (והוא יגיד שכדאי)...

נושא הוויטמינים נתון למחלוקת בין הרופאים השונים. יש שאומרים לקחת מולטי ויטמין אוטומטית לאחר ניתוח, ויש שאומרים לקחת רק אם רואים חסר בבדיקות הדם. אני חושבת שכאשר יחלוף חודש ויותר, ותוכלי לאכול מוצקים ולבלוע כדורים לא בנוזל ולא בלעיסה - תקחי מולטיויטמין.
אין לי מושג מה זה הצנטרום לילדים. אם את יודעת שהוא מקביל למולטיויטמין - אז הכל בסדר. תיוועצי גם בדיאטנית וגם ברופא המשפחה בנושא זה.

מעולה

תודה שוב על התשובה וההכוונה
עכשיו אני בטוחה לומר לו לא לסגור אותה אני אקבע שוב ברגע שארגיש שהתיאבון נפתח
זה יהיה בטוח יותר.
כם הצנטרום הוא מולטיויטמין ואני מעדיפה ללעיסה כי הם ענקיים
והעדפתי להתחיל אותם לפני בגלל המלצה של חברה כדי לא ליצור חוסרים, מאחר ולפני כן כבר סבלתי מרמות נמוכות של כל מיני ומאנמיה.
מבטיחה לעדכן :)
המשך יום נפלא

קוב י d1

New member
לאמא והיורש

אחרי תשובה מפורטת מאופירה שהקדימה אותי ,אין לי מה להוסיף הרבה בריאות והצלחה בפרויקט של הירידה במשקל .
אנחנו פה לכל שאלה ובעיה .

קובי

אופירA

New member
מנהל
האם מדובר בכאב עורי או בכאב פנימי?

אם אתה אומר שזה מתחיל אחרי כל ארוחה, אתה וודאי מתכוון לכאב פנימי.
איזור פנימי שמקביל לפורט זה החיבור בין הוושט לקיבה "הקטנה", כלומר ל"פאוצ'".
זה מזכיר לי דלקת בוושט.

האם אתה עובר הקאות בעקבות האכילה בזמן האחרון?
האם יש היצרות בוושט והקטנת יכולת האכילה בזמן האחרון?
אם התשובות לשאלות האלה הן "לא" -
תעבור ל-3 ימים לכלכלה רכה, מוצרי חלב בעיקר, ותראה אם הכאב פוחת מיידית או לא מושפע.
במקביל תבלע גם אומפרדקס כמה ימים, ותראה אם יש הקלה משמעותית. אם כן - תמשיך אומפרדקס במשך כ-3 שבועות לאחר שהתופעה נעלמה לחלוטין (בידיעת רופא המשפחה, שיאשר לך שזו הצעה רפואית שמתאימה לנתונים שלך).

אם התשובות לשאלות הללו שונות - תלך לפתוח 1/2CC וגם תיעזר באומפרדקס מיידית, לפחות כמה ימים, ותתאם המשך שימוש לזמן נוסף עם רופא המשפחה.

וכמובן תתקשר או תכתוב אם יש מידע נוסף שצריך לתת לי.

אילמזמר

New member
תודה!

הטבעת יחסית פתוחה, מלבד שעות הבוקר אוכל ושותה די חופשי.
מקיא פחות מפעם בחודש, בגלל זה מפתיע אותי הכאב הפתאומי.
אנסה את הכלכלה הרכה.

taltal ben zino

New member
היי קובי

אני סגורה 8.5 לא אוכלת אוכל נוזלי בעיקר.. פירה ומעדנים..שמידי פעם גם זה ניתקע.. תודה רבה על תשובתך!!

taltal ben zino

New member
היי

אני אחרי פתיחה של 1/2..עם דלקת בוושט שכרגע לקראת סוף ההחלמה שלה.מרגישה הרבה יותר טוב! וסוגרת בראשון הבא ב-1/4.תודה רבה על העזרה והתמיכה זה מאוד מעודד! :)

אופירA

New member
מנהל
מציעה לך מניסיון רב לא לסגור עדיין - לחכות חודש לאחר ההחלמה

taltal ben zino

New member
תודה רבה!

יש לי תור להיום בשמונה הערב וכנראה שלא אלך, גם כי אני מסכימה איתך, וגרם כי לא עליתי בכלל בזמן שהטבעת קצת פתוחה :)תודה רבה רבה!!!

אופירA

New member
מנהל
הניסיון לימד שגם כאשר אין סימנים לדלקת, ההחלמה נמשכת

לפיכך מי שמיהר לסגור ולא נתן מספיק זמן (4 שבועות) להחלמת רירית הוושט והתחזקותו - ברוב המקרים חזרה הדלקת מהר מאוד.
במקרים חריפים של דלקת קשה, אני מבקשת מהמחלים שיחכה גם חודשיים להחלמה מלאה.

תודה על התשובה

אני יעשה בדיקות דם כבר בשבוע הקרוב ויבקש מהרופאת משפחה לעשות צילום..
אך האם זה טבעי שעם טבעת פתוחה לגמרי אני אוכלת ממש מעט? בעבר ניסיתי לסגור את הטבעת ולא כל כך הלך לי הקאתי והרגשתי חנוקה אז ככה כבב שנתיים אני עם טבעת פתוחה לגמרי.. לא יכולה לשבת בארוחות ערב משפחתיות לא אוכלת באירועים כמו שצריך.. העיניים שלי גדולות והקיבה כל כך קטנה... תודה בכל אופן אעדכן בהמשך ??

קוביd1

New member
כרמיתוש

יש לי שאלה אולי הרופא המנתח סגר לך קצת את הטבעת בזמן הניתוח
מי היה המנתח?
באם הטבעת פתוחה לגמרי אין שום סיבה שתיהיה הגבלה

קובי

היי קובי

המנתח ד"ר אבינוח לאחר חודש סגר לי ב 5 ופתחתי במיון באותו היום כי הייתי חנוקה..
הטבעת פתוחה לגמרי. היום לדוגמה אחרי כמעט חודש בלי אוכל אכלתי קופסת סרדינים ואני מרגישה מפוצצת גם את זה בקושי הכנסתי בכוח.. בטח זה יהיה עד מחר
מחר אני כבר יקנה לי מרקים
תודה קובי

קוביd1

New member
כמעט חודש בלי אוכל

אוי ואבוי לך,וממה את חיה מהאוויר,עשי עימדי חסד אל תזניחי .

קובי

אופירA

New member
מנהל
כרמיתוש, תלכי מחר למיון בבוקר, ותבקשי לפתוח את כל הטבעת...

99% שיצליחו להוציא ממנה נוזל.
למרות שהיא "פתוחה לגמרי".
יש לי יותר מידי ניסיון עם סיפורים כאלה.
את לא מצליחה לאכול, תבקשי לפתוח הכל וכמובן לעשות שיקוף, לראות שאין תזוזה, שהכל במקום.

למה את צריכה לאכול סרדינים, אם את לא מצליחה לאכול? תאכלי כלכלה רכה, לא סרדינים. גם מוצרי חלב חשוב לצרוך בתקופה כזו. מרקים זה לא אוכל חלבוני. את צריכה חלבון. גם קרקרים עשויים לעבור יחד עם הכלכלה הרכה. תנסי מאכלים כאלה, לא סרדינים...

למעלה