שרשורי טבעת

אופירA

New member
מנהל
כעיקרון, לא שותים באמצע האוכל

כי הפאוצ' הקטן לא יכול להחזיק גם שתייה וגם אוכל בעת ובעונה אחת, לכן רוב המנותחים "ייחנקו" אם יישתו יחד עם האוכל, והשתייה תיפלט להם החוצה בכוח.

אבל יש קבוצה לא קטנה של מנותחים, שלא מצליחים לאכול בלי שתייה. כלומר האוכל נתקע, ולא מתקדם גם אחרי זמן ללא דחיפה של שתייה.
גם אני מהסוג הזה.
צריך להיזהר מהשיטה הזו.
כלומר - לא לגרום למצב שהדחיפה ע"י הנוזל תהיה חזקה מאוד, ותפעיל כוח רב על הטבעת.

קודם כל שותים לפני האכילה, כדי למנוע חלק מהמצבים שהאוכל לא עובר חלק.
כאשר האוכל נתקע, נושמים עמוק, מחכים כמה דקות, ואז שותים בזהירות, לגימות קטנות, עם הפסקות, עד שמרגישים הקלה - בתנאי שההקלה מושגת ע"י החלקה של האוכל פנימה ולא דחיפה חזקה.
באופן זה אפשר לנהוג בקביעות.

אם מסתבר שהדחיפה חזקה מידי, צריך למנוע זאת. יש להמתין יותר זמן לפני השתייה, ולהיזהר מאכילה של ביסים גדולים בתחילת הארוחה. לעשות גם הפסקה אחרי הביס הראשון כדי להפחית את התופעה כמה שיותר.

במקרה שאת מתארת, לחץ חזק על האוכל - חשוב שתקטיני את הביסים הראשונים ותעשי הפסקות יותר גדולות, שייתקע פחות והשתייה תוכל להחליק אותו פנימה בעדינות.
הלחץ החזק הוא לחץ חזק על הטבעת ומאמץ גדול של שרירי הוושט. זה מה שגורם תזוזות של הטבעת ודלקות בוושט, כמו הלחץ של ההקאות.
 

מימי1226

New member
תודה על התשובה..האוכל נתקע בעיקר כשאני אוכלת

בחברת אנשים, כנראה שהשפעת הארוחה המשותפת עם אנשים גורמת לי להזדרז...
האוכל נתקע גם בביסים הראשונים כשאני רעבה ולא שמה לב ....

חייבת ללמוד להתמיד בשיטת האכילה האטית וללעוס דק דק...

בסך הכול אני מרוצה ומצב רוחי הכללי השתפר.

השבוע אחגוג חודשיים לניתוח, ירידה של כמעט 8.5 ק"ג
 

אופירA

New member
מנהל
הכי חשוב לזכור לשתות לפני האוכל

אם תדחפי את האוכל עם שתייה ליד אנשים, עלול להיות מצב שהשתייה תיפלט וזה מאוד לא נעים.
לכן כדאי עד כמה שאפשר למנוע זאת, ע"י שתייה מראש, ושימת לב לביסים הראשונים. ואם צריך לזרז עם שתייה תוך כדי האוכל, אז לתת כמה דקות המתנה לפני כן, עם נשימות עמוקות.
 

סיווו

New member
נראה לי 7.5

אני סגורה ככה כבר שנתיים אז לא ממש זוכרת..מקיאה מידי פעם רק שעושים שטויות הטבעת מענישה;)
 

קוביd1

New member
מקיאה מים לפתוח דחוף

בכל חדר מיון אפשר לפתוח , תבדקי בנהרייה , תשאלי במיון ,ואם לא ברמבם יש להם יותר ניסיון. הבעיה שבחדרי מיון פותחים בדרך כלל את כל הטבעת.




קובי
 

אופירA

New member
מנהל
חס ושלום!!! זהירות!!! לא להתקרב לרמב"ם

יש ניסיון מר מאוד עם רמב"ם. הנחרצות שלהם נגד טבעת עוברת כל גבולות, והם מזיקים לבריאות המנותחים בצורה מסוכנת עקב כך.

זיו בצפת ייתן לך את השירות הזה. לניאדו בנתניה. תבדקי בנהריה (לא קיבלנו שום מידע עליו). תבדקי בכל בית חולים שאת מכירה, פרט לרמב"ם!!!
עדיף לנסוע עד סורוקה ולא להתקרב לרמב"ם עם טבעת נעולה. גם לא לתל השומר.
יש ניסיון מר מאוד.

בבקשה להבא אל תגיעי למצבים כאלה. אם יכולת האכילה קטנה, תפתחי קצת מהר, לפני שיגיעו מצבים כאלה. החמרות של מצב שדורש טיפול גורמות לסיבוכים בהמשך. כל החוכמה היא מניעה, ולא אח"כ נצטרך לבכות על חלב שנשפך.
 

טליוגם

New member
תודה קובי -שאלה

הפחד הוא בעיקר להעמיס על הושט כי סה״כ אני אוכלת עוף וירקות פשוט בכמויות קטנות יחסית ומשתדלת לאכול יותר פעמים:-/ וכמובן שיחסית הרבה פעמים מרגישה לחץ ואי נוחות כי לקחתי ביס מיותר:) אני מפחדת לשבש את הושט/טבעת .עד היום הייתי מאוד קשובה אליה וברוב המקרים שפישלתי ונתקע לי זה היה בגלל התנהלות של ״שמן״ שקשה לו לעצור בסמן וב״ה זה לא קהרבה למעשה כמעט ולא קורה ועדיין...הכנתי לי בתיק לביב״ח קרקרים וצנימים -דברים שאני מסוגלת לאכול ואני בלחץ ללדת עם הטבעת:) שלא ילחצו לי עליה שלא יקרה משהו בגללה
 

קוביd1

New member
טליוגם

לפי מה שקראתי בפורום נשים בהריון פותחות את הטבעת בתקופת ההריון האחרונה שלא יווצר לחץ על הטבעת. לא כדאי לקחת סיכון , בנות מי שעברה הריון ולידה עם הטבעת ,להיכנס ולענות .אולי כדאי להתייעץ עם המנתח ,/ גניקולוג.

בהצלחה



קובי
 

טליוגם

New member
ניסיתי לבדוק עם דר׳ אבינוח

מבחינתו אין בעיה בכלל ובטח לא לפתוח:) הרופאת נשים לא מתרגשת בכלל לא נראה לי דהיא מבינה במה מדובר...אם קשה לך לאכול תפתחי :)
 

קוביd1

New member
טליוגם

גם רופאת הנשים אומרת לפתוח גם ד"ר אבינוח אומר ,אז תפתחי אצל ד"ר אבינוח הוא יפתח כמה שצריך ולא את כל הטבעת כמו שעושים ברוב חדרי המיון.



קובי
 

אופירA

New member
מנהל
טלי וגם

רופאת נשים לא מטפלת בוושט ובקיבה. היא לא יודעת בכלל שיש בגוף האדם אזורים שהם למעלה מהבטן. הדבר היחידי שהיא מכירה זה אגן הירכיים.
אין לה שום עמדה לגבי טבעת בקיבה העליונה, כי אין לה שמץ של מושג לגבי זה.

אני לא מצליחה להבין איפה את רואה דילמה. נתנו פה הדרכה בפורום לאורך כל ההריון לפתוח בקפיצות קטנות, בהתאם להקטנת יכולת האכילה, ולא משנה מתי זה קורה, העיקר שתהיה הדרגה ונינוחות לוושט ולקיבה ולא תקטן בשום אופן כמות המזון הנאכלת. ובוודאי שאם צריך להגדילה, בגלל שאוכלים שטויות - אין שאלה שצריך להגדיל.
קשה לי להבין איך מזינים תינוק שעדיין לא נולד בבמבה ובשטויות.

במהלך הלידה יכולות להיות תקלות עם הטבעת עקב לחיצת יתר של המיילדים. הדעות הרפואיות חלוקות בנושא מה לעשות עם זה, כי אין סטטיסטיקה של אחוזי מקרים. היו פה 2 נשים בפורום שדיווחו שהטבעת התקלקלה והן סבלו, וכמה נשים שלא פתחו לגמרי את הטבעת לפני הלידה, ולא הסתבכו כלל. אינני יכולה לנבא מה יקרה לך.
דעה רפואית אחת לוקחת סיכון ולא עושה שינוי בטבעת מעבר לשינויים שנדרשו במהלך ההריון לצורך אכילה. דעה רפואית שנייה, זהירה יותר, אומרת שביום הלידה או כמה ימים קודם לפתוח את כל הטבעת כדי לא לקחת סיכון. הכוונה לפתוח הכל, בלי קשר ליכולת אכילה, ורק ביום הלידה או קצת לפניו.

בכל אופן, כרגע את מוכרחה לפתוח בערך 1/2CC (לפי מה שאת מתארת).
 

טליוגם

New member
תודה!!!!!! אקבע תור בלנ

ורק לסבר את האוזן או העין במקרה שלנו ,אני אוכלת עוף/ירקות הכל פשוט בכמויות קטנות מדיי לטעמי ונאלצת לחלק את הארוחה לפעמיים ועדיין מרגישה לחץ מדי פעם שלא היה לפי חודש בערך. עד לפני חודש ההתנהלות היתה רגילה ופתאום כל ביס אני חושבת פעמיים אם יש לו מקום:)
 

אופירA

New member
מנהל
אצל רוב מנותחי הטבעת זה כך.

אם את רוצה לדעת מה מתאים לך, תסתכלי כמה ירדת, האם יש לך הרגשה של מלאות וכמויות המזון פחתו מאוד.
אם פחתו מאוד, תחשבי אם יש מקום לסגור עוד ולהפחית עוד, ולהקשות עוד את מעבר האוכל. אם יש הרבה מקום לעוד, תסגרי 1/2. אם אין הרבה מקום לעוד, תסגרי רבע.
 

אפשרית

New member
דחוף-סגירה שניה צריך צום?

היום אני הולכת לסגירה שניה אחרי ה5 הראשונים

האם צריך לצום?

תודה
 

אפשרית

New member
דחוףף איפה באסותא

אני בדרך לאסותא
ואני לא זוכרת איזה קומה ואיזה מחלקה
לדר אבינוח
או אפילו יש טלפון להתקשר כי לא עונים לי
 
למעלה