טבעות

shiran3004

New member
סגורה 9.5

אחרי חמישה חודשים סגורה 9.5 מלפני שבוע וחצי,
מצליחה לאכול רק דברים רכים,מעדנים שייקים....כל השאר אפילו עם 2 כוסות מים לפני כן,ביסים קטנים ולעיסות מרובות, לא עובר...
האם זה תקין האם יש מצב שהטבעת תשתחחרר קצת או שעלי ללכת לפתוח מעט..כי אני נמצאת במצב שאני לא מוצאת מה לאכול.
מה לעשות?
 

Lychee1

New member
התנהלות לאחר סגירה ראשונה של הטבעת

היי לחברי הפורום היקרים, אני כחודש וחצי לאחר הניתוח ירדתי 6 ק"ג עד כה (אני יודעת שזה נחשב מעט יחסית לתקופה) והיום ביצעתי את הסגירה הראשונה שלי (סגורה 5). הייתי שמחה לשמוע מכם כיצד עליי להתנהל מעתה. הייתי בצום 6 שעות לפני הסגירה ומאז אני רק שותה. האם מותר לאכול מעדן אם מים עוברים טוב? אני מרגישה רעב. :/

בנוסף, במהלך התקופה עד הסגירה התקשיתי לאכול לחם, עוף ואני תוהה אם מתישהו אוכל לחזור לאכול את זה או שהתפריט שלי תמיד יהיה אורז, קציצות, פירה ודברים רכים?

שאלה נוספת, האם מותר לי לשתות מוגז בימים הקרובים? מישהו פעם אמר לי שאסור מוגז למי שיש טבעת וזה פשוט מנקר בי מאז.

אשמח לקבל טיפים לאחר הסגירה הראשונה שלי... תודה
 

שוקית3

New member
עדכון והתייעצות

היי לכולם,
רציתי לעדכן מה מצבי ולהתייעץ...
עשיתי ניתוח טבעת אצל אבינוח ב-10.4 מבחינה בריאותית הכל תקין. אני סגורה כיום על 9.5. הסגירה בוצעה לפני 3 שבועות.
רק בסגירה הנוכחית התחלתי להרגיש הגבלה. נכון לכרגע אני מוגבלת באכילה בבוקר ובצהריים אבל בערב אני יכולה לאכול יפה והרבה יחסית.
אני רעבה בערך כל שעתיים שלוש ומשתדלת להקפיד להכניס משהו אפילו קטן לפה..
מבחינת ההגבלה בצהריים לדוג' יש ימים שאני יכולה לאכול 3 קציצות ביתיות (קטנות) ו3 כפות אורז עם קצת סלט ולעומת זאת לפני יומיים הייתי במסעדה בצהריים והצלחתי לאכול מנת פסטה שלמה (אומנם באכילה איטית אבל הצלחתי).
בביסים הראשונים אני בד"כ מרגישה קצת חנוקה, אני עושה הפסקה קלה באוכל ולאחר מכן כשזה משתחרר אני יכולה להמשיך לאכול.
מבחינת משקל ירדתי עד עכשיו סה"כ 8 קילו (מתוכם 6-7 לאחר הניתוח ועוד קילו בערך ב3 שבועות האחרונים)...
שמחה להגיד שלמעט פעם אחת שאכלתי כנראה מהר מידי והקאתי, אני לא מקיאה ואין לי רפלוקס ודברים מהסוג הזה (ומקווה שגם לא יהיו)..
שתי שאלות:
1. האם זה נשמע לכם תקין?
2. אני מתלבטת האם לסגור שוב וכמה? (אני טסה לחופש בניו יורק בסוכות וקצת חששתי לבצע עוד סגירה לפני הטיסה אבל לאור העובדה שאני עדיין אוכלת יפה במיוחד בערב אולי כן כדאי לעשות סגירה נוספת אבל קטנה?)

מבחינת תזונה אני משתדלת לאכול רזה ומבוקר למרות שזה לא תמיד פשוט לי, במיוחד בערב...
אשמח לעזרתכם/המלצתכם
תודה
 

le ad

New member
שאלה בענייני כמויות אוכל

סוף סוף, לאחר 3 שנים מאז הניתוח, עליות ומורדות במשקל (כשאף פעם לא הגעתי למשקל היעד וכמעט הגעתי למשקל הניתוח) בגלל אכילה רגשית ורמאות של הטבעת, התחלתי להתייצב באכילה נכונה וסבירה ואני מרגישה שאני בסגירה נכונה (6) כמעט בלי הקאות (רק כשמגזימה בגלל שאוכלת עם העין, או כשתנקע משהו. לעומת העבר זה שיפור רציני), עם אוכל אמיתי שמשביע אותי לאורך זמן - לפעמים אפילו 6+ שעות, למרות הכמות הקטנה.
גם (סליחה) היציאות הסתדרו, וב"ה אני מרגישה שאני במצב טוב, וכבר רואה ירידה איטית במשקל לעבר משקל היעד.

כנראה שבסך הכל הכללי אני אוכלת מספיק, כי הירידה שלי היא סבירה. אמנם לא נשקלתי הרבה זמן, אבל בין השקילה האחרונה לפני כשלושה חודשים לבין היום נצפתה היום ירידה של בערך 4 קילו ירידה. אין לי ציפיות לירידה מהירה יותר, כדי להבטיח לעצמי סיגול הרגלי אכילה ראויים ושמירה על המשקל החדש.

הבעיה שלי מתחילה בכך שיש ימים שאני כמעט ולא רעבה, מתמלאת מהר מידי וככל הנראה גם אוכלת פחות מידי. לעומת זאת, יש ימים בהם אני רעבה הרבה יותר ואוכלת ארוחות גדולות יותר ולפעמים גם עוגה/עוגיות או חטיפים אחרים שנמצאים בהישג יד. אני מתקשה לבנות ארוחות מסודרות עם אוכל מסודר, כי לא פעם אני בעצמי לא יודעת כמה אהיה מסוגלת לאכול.
אדגים לכם עם דוגמה מהיום ומאתמול:
אתמול מוקדם בבוקר הייתי רעבה ואכלתי חצי פיתה עם חומוס ומעט מלפפונים חמוצים קצוצים - החזיק אותי עד בערך 2 (כ 7 שעות), אז אכלתי מעט אורז עם במיה וסלט עדשים שהחזיק אותי עד בערך 6 וחצי (סביר). מכיוון שתכננתי לאכול ארוחת ערב בבית וזה לא הסתדר עם העבודה, אז קניתי לי חטיף מלוח ומנה חמה הכוללת אטריות (הסוף של האטריות נתקעו/היו מיותרות). בערך ב 10 בלילה התחלתי לאכול מהפסטה שיש במקרר + תחליף גבינ"צ כמות מאוד גדולה יחסית, כמו פעם.
לעומת זאת היום הכנתי סלט ענקי מלא כל טוב (כולל סלט העדשים שנשאר - בשביל החלבון) ושאריות הבמיה. בנוסף הוספתי כמה עלי גפן ממולאים קנויים. עד עתה אכלתי 2 ארוחות בלבד שכל אחת מהם כללה כמה כפות מהסלט ושתיהן יחד כיסו את עלי הגפן הממולאים. וזהו.

וככה זה עובד כבר תקופה.
יש לכם עצה למטובעים איך לארגן את הארוחות כך שבכל זאת אוכל כמות סבירה של אוכל איכותי בכל ארוחה ושלא אגיע למצב בו אגיע לסוג של בולמוס קטן בגלל רעב מוגבר?

נתון הכרחי לדעת, שאם אני אוכלת כשאני לא רעבה אוכל אמיתי אז התאבון נסתם עוד יותר מהר ולתקופת זמן ארוכה יותר, וכוללת הקאות בגלל כ אני לא רוצה להגיע למצב של השלמת ארוחות על ידי רכיבים לא בריאים.

אשמח לעצה, דעה, רעיון ואם יש צורך, גם לביקורות ודרכי ייעול..

תודה
 

שגימא

New member
דחוף!! איפה ניתן לפתוח טבעת קצת באזור המרכז?

כבר שלושה ימים מקיאה ושותה בקושי רב. חשבתי שזה זמני ויעבור אבל התבדיתי.
משהו יודע איפה ניתן לפתוח טבעת באזור המרכז מחר?
(אני במאוחדת)
 

ROTS1

New member
חסר אונים, בבקשה עזרה

היי לכולם, הרבה זמן שלא הייתי פה.
מלפני כ4 ימים כל מה שאני אוכל או שותה פשוט יוצא החוצה.
הטבעת הייתה סגורה על 2 סמ״ק.
הייתי שלשום בלילה במיון באסף הרופא ופתחו לי 2 סמ״ק.
מאז עברו קצת מים ומעדנים, אבל מאתמול בערב שוב חסימה.
לא מצליח לשתות כלום, הטבעת פתוחה לגמרי.
מה עושים במקרה כזה?
יש טעם להטריד את אוסנת בחג?

תודה ובברכת שנה טובה על כולנו,
שימי בר
 

אמחייה

New member
חצי שנה לטבעת

סגור על 7 ירדתי 15 ק"ג
זה מספיק ?
הייתי 143 וכעת אני 128

מה אומרים ? הקצב תקין ? עלי לסגור יותר ? כעת אני במצב "נסבל" בבוקר קשה לאכול, לעיתים אחרי צהריים וערב הטבעת ממש פתוחה, ולעיתים לא.
אופירה ?
בעצם זה פחות מחצי שנה לטבעת, כי התחלתי לסגור רק חודשיים אחרי הניתוח, אז אפשר להחשיב את זה כ 4-5 חודשים אחרי...
תודה רבה
 

קוביd1

New member
מה עושים

ראה לי שהסגירה חזקה מידיי ,אני הייתי מציע לפתוח ב1/4 ,זה יכול להיות ההבדל בן המצב עכשיו ,לבן יכולת לאכול בצורה נורמלית .






קובי
 

קוביd1

New member
אחרי סגירה

אפשר לאכול כלכלה רכה ,במשך 24 שעות ואחרי זה רגיל.
אני גם לא אוכל לחם רק בצורת צנימים , כבר 13 שנה ,מתרגלים , לא צריכה להיות בעיה ,עוף וחזה עוף לעיתים רחוקות.
לכל אחד יש דברים שלא יורדים וקשה לו לאכול.
במשך הזמן תראי מה טוב לך
עכשיו בעיניין המוגזים ,יש רופאים שאוסרים על שתיית מוגז למטובעים ,ד"ר אבינוח מרשה לשתות מוגזים ,אני עצמי שותה מוגזים כבר 13 שנה ותודה לאל הכל בסדר.
אני ממליץ לך להימנע ממוגזים לפחות בתקופה הקרובה

הרבה בריאות



קובי
 

אופירA

New member
מנהל
יפה, התחילה הגבלה והתחילה ירידה

מכאן התהליך ימשיך. הכל תקין והגיוני.

לדעתי צריך לסגור כעת 1/2CC (אם ביחס לקצב הסגירות הקודמות זה הגיוני אני לא יודעת באיזה קצב סגרת עד כה).
כרגע יש עוד חודש עד סוכות.
אני לא הייתי לוקחת סיכון לפני נסיעה לניו יורק ולא הייתי סוגרת אפילו מעט מאוד. לא נראה לי כל כך נורא לדחות הסגירה בחודש ימים (אם את לא במשקל 160 קילו).
אבל אם את רוצה לסגור בימים הקרובים עוד 1/4CC, ולראות ב-3 השבועות הבאים אם עדיין יש יכולת אכילה נוחה, ולנסוע כך לניו יורק - אפשר לנהוג כך.
 

אופירA

New member
מנהל
כמה דברים

קודם כל, עוגות וחטיפים לא צריכים להיות לך בהישג יד. זה אויב, ואויבים לא מכניסים לטריטוריה שלנו.
אל תתביישי לבקש עזרה נגד הבעיה הזו, גם בעבודה, ובוודאי בבית. אם אנשים אחרים צריכים לאכול את הדברים האלה - שישימו אותם במגירה נעולה שאין לך גישה אליה.

אפשר גם לבשל לבני הבית אוכל בריא יותר, וכך תהיה פחות פסטה במקרר. אורז מלא ולחם מחיטה מלאה עם סיבים תזונתיים - עדיפים על מוצרי קמח לבן.
צריך לשאוף להוציא ככל האפשר את הקמח הלבן והסוכר (בכל צבע) מהאוכל. להחליף הסוכר בממתיקים מלאכותיים לפי הצורך. נזקם נמוך בהרבה מנזק הסוכר ודומיו (דבש, פרוקטוזה וכו').

דבר נוסף, השאיפה היא לאכול ארוחות קטנות לעיתים קרובות יותר, ולא לעבור 3 שעות בין אכילה לאכילה.
בצורה כזו לא מגיעים לבולמוסים, לא ננעלת הטבעת באמצע היום, חילוף החומרים עובד באופן נמרץ ומעודד הרזיה.
לדעתי, תתכוונני תמיד על ארוחות קטנות, וביום שאת רעבה, תאכלי לעיתים יותר קרובות (אפילו כל שעתיים).
אם את לא רעבה, גם אכילה קטנה (נניח 2-3 שקדים, או מעדן דיאט, או אפילו חצי מעדן, חצי קרקר, חצי תפוח) רצויה, ובלבד שלא יעברו 3 שעות ללא אכילה כלשהי.

וכמובן, תמיד לשתות בין הארוחות. ביום שאת רעבה יותר מהרגיל, תנסי קודם לשתות משהו עם טעם (תרכיז דיאט, תה, משקה עם חלב ללא סוכר), ורק אם הרעב לא יחלוף לאכול ארוחות נוספות.

זה אומר תמיד להחזיק בתיק - פריכיות, קרקרים, איזו גבינה, מאפי דיאט מיוחדים, מעדנים דיאט. אפילו מרק ירקות בקופסה אטומה, תבשיל אורז מלא וכו'. ותמיד תמיד בקבוק שתייה.

את המשפט האחרון שלך לא הבנתי כלל. הקאות אם אוכלת אוכל אמיתי כשלא רעבה? ומה הקשר לרכיבים לא בריאים? תנסחי אותו מחדש.
 

קוביd1

New member
בחדרי מיון

אולי בבית חולים איכילוב אולי בבית חולים מעני הישועה בבני ברק



קובי
 

קוביd1

New member
שימי בר

לא מוצא חן בעיני המצב שהטבעת פתוחה לגמרי ויש לך חסימה ,לא יודע מה אוסנת יכלה לעזור לך בחג .
תיגש שוב לאסף הרופא או לאיכילוב או לבית חולים מעייני הישועה ותבקש צילום ושט קיבה תריסריון ,בצילום כזה יכולים לדעת בדיוק מה קרה ,והאם הטבעת באמת פתוחה או שקרה משהו וחס וחלילה היא החליקה ,אל תמתין ליום ראשון שלא תתייבש .
הרבה בריאות.


קובי
 

אופירA

New member
מנהל
כעת תפזר את הארוחות

כדי שאחה"צ ובערב לא יהיה רעב גדול מידי. חשוב מאוד לפזר ארוחות על פני היום ולאכול משהו בבוקר (כלכלה רכה, מה שעובר, בכמות קטנה).
במשך חודש לאחר הסגירה האחרונה עליך ללמוד מה רמת ההגבלה שלך באופן כללי. תמיד יהיו ימים סגורים יותר וסגורים פחות, וכן שעות. המטרה אינה לאכול כפי יכולת הטבעת... אלא לאכול עפ"י הרגלי אכילה מסודרים, ולווסת את תחושת הרעב באמצעותם.
ממש אין סיבה להגיע למצב שלא תוכל לשתות בבוקר, ותאכל רק בערב, כמו מתאבק סומו שאוכל בכוונה מעט ארוחות גדולות, כדי לעצור את חילוף החומרים ולהשמין...

חודש לאחר הסגירה צריך לראות כמה משקל ירד באותו החודש, לשער אם רמת ההגבלה מאפשרת הגבלה נוספת ולהחליט אם לסגור או לא. גם אם ההגבלה לא מכסימלית - אם יש המשך ירידה במשקל לא כדאי לסגור עד שתהיה עצירה בירידה.
הסגירות הבאות, אם בכלל, יהיו בקפיצות של 1/4CC.

לגבי קצב - בטבעת אני לא מדברת על קצב, כל עוד אין הגבלה מספקת. כרגע שומעים שיש לך הגבלה. בסגירה הקודמת אינני בטוחה שהיתה לך מספיק הגבלה.
לכן רק מהסגירה האחרונה יש לעקוב אחר קצב ההרזיה.
 

ROTS1

New member
אכן כן

קראתי איזשהו מאמר של אופירה
ניסיתי עם קצת ביגלה שטוחים וזה שחרר את המערכת.
אז תודה לך על הדאגה ותודה לאופירה שהצילה אותי גם ללא ידיעתה.
אז שתהיה לנו שנה טובה ומוצלחת,
ושבת שלום.
 

אופירA

New member
מנהל
הכל נפתח? צריך לחזור ולסגור?

אם כן - בזהירות, קודם כל סגירה של 1/2 או 1CC, לפי רמת ההגבלה כרגע.
לא לסגור את כל מה שפתחו בבת אחת.
 

le ad

New member
תודה רבה! ידעתי שאפשר לסמוך עליכם

לגבי המשפט האחרון זה פשוט. כשאוכלים כשהטבעת עדיין מלאה מהפעם הקודמת, גם אם היא היתה לפני כמה שעות, יש סבירות גבוהה להגיע למלאות יתר להקיא. ואז בכלל אני יכולה להמשיך ולהסתבך עם זמני הארוחות, ולהעדיף אוכל פחות בריא, העיקר שיעבור ואהיה שבעה.
אולי, כפי שהצעת, ארוחות ממש קטנות אבל רציפות יפתרו את הבעיה.
 

אופירA

New member
מנהל
במצב כזה צריך לדאוג לשתות

הרבה מאוד נוזלים ברצף, בכמות גדולה מהרגיל, בשעות שלאחר האכילה הקודמת או לפני האכילה הבאה. לרוקן את הפאוצ'.
כמו כן, במצב כזה עדיף לאכול בינתיים כלכלה רכה (מעדן, משקה חלב/יוגורט, מרק ירקות, פריכיית אורז) בכמות קטנה, אבל לאכול כל 3 שעות, גם כדי שתהיי שבעה, גם כדי להרגיע את הנפש וגם כדי שחילוף החומרים ומערכת העיכול ימשיכו לעבוד, וזה גם ירוקן את הפאוצ' מהאכילה שמילאה אותו.
ככלל, אין לאכול עם טבעת ארוחות גדולות וגדושות. היא נועדה בדיוק למטרה ההפוכה!

גם בסעודת שבת של 3-4 מנות גדושות בכל טוב, אין לאכול את המנות אחת אחר השנייה אלא להמתין לפחות חצי שעה בין המנות, לוותר על מנה אחת או להסתפק בטעימה אחת בלבד ממנה, ולקחת כמויות קטנות מהמנות האחרות, ולאכול אותן לאט, ועם הפסקות בין הביסים. המטרה - להרגיש כאשר הפאוצ' מתמלא לפני שהוא נהיה דחוס ולהפסיק לאכול.
אם מרגישים עומס שלא יורד, צריך לשתות בזהירות החל מרבע שעה לאחר האכילה.
תמיד עדיף למזוג לצלחת כמות קטנה (בגודל אגרוף), ולהוסיף עוד אם רוצים וכמה שרוצים אחרי שהכמות הסתיימה.

עשינו טבעת לא כדי לנהל נגדה מלחמות ולסבול, אלא כדי שהיא תעצור אותנו ותחנך אותנו להתנהגות שמתאימה לה - לאכול כמויות קטנות, לאט ועם הפסקות בין הביסים, ולעיתים קרובות כדי שיתאפשר להסתפק בארוחה קטנה מאוד כל פעם. וכמובן - לשתות כל החיים. לשתות בין הארוחות, לשתות כדי לרוקן פאוצ' שלא מתרוקן לבד, לשתות לפני כל אכילה כדי למלא את הקיבה ולהתניע את הוושט.
 

le ad

New member
בהחלט

אני שותה ב"ה מספיק.

ארוחת שבת לא לוקחת לי שעות, מהסיבה הפשוטה שאני בד"כ אוכלת סלטים, קצת חלה/פיתה +/- עוד משהו וזהו. לא צריכה ולא אוהבת לאכול כל כך הרבה בארוחה אחת. הקטנת הכמויות בארוחה והקשבה לטבעת זה משהו שסוף סוף למדתי לעשות (לאחר טיפול במרכיבים הרגשיים של האכילה), כך שאם משהו נתקע זה כבר די חריג אצלי.

בעצם, לאחר שקיבלתי היום מחמאות על הירידה הנוכחית שלי בתקופה האחרונה, אני חושבת על זה שמזל שלא הרמתי ידיים בתקופה הקשה שעברתי ובעקבותיה העלייה במשקל המחודשת שלאחר הורדה של יותר מ 20 ק"ג עם הטבעת. נכון, זה היה מתסכל - במיוחד שגם נאלצתי לפתוח כמה פעמים קצת את הטבעת בגלל חוסר יכולת לשתות, ולכן לא יכולתי לחשוב על הגבלה נוספת של הטבעת - אבל עכשיו, כשאני שוב בדרך הנכונה (בלי סגירה נוספת) והפעם עם הרגלים טובים יותר שנבנו עם הרבה עקשנות וסבלנות, אני מתחילה לראות תוצאות מחדש. כל כך כיף לראות שפתאום כל מה שאופירה וכל שאר מומחי הפורום משננים על אכילה נכונה עם הטבעת מצליח באופן מעשי. אז אם יש מישהו עכשיו שנמצא במצב בו הוא מתוסכל מזה "שהטבעת לא עובדת" ו"הניתוח נכשל", אז שידע שזה לא סוף פסוק, ושאפשר גם אחרי 3 וחצי שנים ללמוד לתפעל את הטבעת מחדש ולהצליח.

ועכשיו אני הולכת לתכנן איך אני מאמצת את ההמלצות של אופירה על אכילה בהפרשי זמן סבירים.
 
למעלה