טבעות

שוקית3

New member
סגרתי בסדר הבא..

תודה, נראה לי שבאמת אני אמתין לאחרי סוכות.. עד עכשיו סגרתי: 5, 7, 8, 9, 9.5 אז בסגירה הבאה את ממליצה עדיין לסגור 0.5?
 

אופירA

New member
מנהל
אם זה אחרי סוכות

ויש יכולת אכילה די גדולה - אז כן, 1/2CC, ולשתות 4 כוסות מים בנחת אחרי הסגירה כדי להיות בטוחים. (כוס ראשונה צריכה להיות ברצף).
אם יכולת האכילה מאוד מוגבלת, אז רק 1/4.
 

אופירA

New member
מנהל
אין לי מושג למה החלטת ש-6 ק"ג בחודש וחצי

כשהטבעת פתוחה לגמרי - זה מעט יחסית.
אני ירדתי 6 ק"ג ב-5 חודשים ראשונים, ולא חשבתי שזה מעט. הבנתי שעד שלא תהיה לי הגבלה, לא תתרחש ירידה רצינית.

את יכולה לאכול לחם בכמות קטנה מאוד, בשעות הערב בלבד, ואחרי ששתית הרבה מים, והתחלת לאכול דברים רכים (מרק, ירקות וכד', ואח"כ עברת ללחם).
אפשר לאכול לחם מוצנם.
אפשר לאכול סוגים שונים של לחם (קמח מלא, קמח שיפון/כוסמין) ולברר אם הקושי פוחת. יש כל מיני תגובות של אנשים ללחם, ולכן כדאי לנסות הכל.

ככל שתסגרי את הטבעת יותר, לא תצליחי לאכול לחם. אם תרצי לאכול לחם, תצטרכי להפסיק לסגור.

לגבי עוף - מבושל רך מאוד את אמורה להיות מסוגלת לאכול, בכמות קטנה, אחרי שתייה מרובה או שתייה חמה.

אם היתה לך הגבלה לפני הסגירה, למה סגרת בבת אחת 5? כי הרופא כך עושה תמיד? אצלנו בפורום אנו ממליצים לא לפעול עפ"י האוטומטים של הרופא, אלא להפעיל שיקול דעת עפ"י ניסיון מר ארוך של מנותחים. כלומר להתייעץ פה. במקומך הייתי סוגרת 4 בלבד בשביל ההתחלה. אני לא מאושרת מהסגירה הקיצונית בבת אחת עבור הוושט שלך. הוא זקוק להדרגה ולהסתגלות, ולא במדרגות גבוהות מידי.

תשתי משקאות חלב, משקאות יוגורט, ואם אין בעיה אז תאכלי מעדן ניגר (חלק בלי שום חתיכות וקצת נשפך כשמטים את הגביע).
אחרי 24 שעות, תעברי לכלכלה רכה.

על מוגז רצוי לוותר, כי יש פה סיכון לא ידוע. חלק מהרופאים חושבים שזה מסוכן להרחבת הוושט והפאוצ' לטווח הרחוק, וחלק חושבים שאין בעיה.
הגישה שלי אומרת שאם אדם לא חייב מוגז, אז שיוותר ולא ייקח סיכון. אם הוא חייב מוגז, אז לא נוריד לו את שמחת החיים, וניתן לו לסמוך על הרופאים שמתירים. אבל שיעשה איזו השתדלות, נניח להפחית את כמויות המוגז למינימום שהוא חייב, להוריד קצת את הגזים במשקה, לדלל את המוגז במים וכד'.

אני ממליצה לך מאוד להתנסות בטכניקות האכילה הנכונות (באתר טבעת, בחתימה שלי), ולאכול את כל המאכלים בחודש הקרוב, עד הסגירה הבאה.
לא לקצר את הזמן ל-3 שבועות, אלא להמתין 4 שבועות.
אם יש ירידה מהירה מאוד במשקל, אין טעם ללכת לסגור כל עוד היא לא מואטת ונעצרת.
אם יש הגבלה קשה, ויש הקאות, יש לעצור את הסגירות וללמוד לאכול בלי הקאות.
כמובן ובלי שום ספק, שבפעם הבאה לא תסגרי 2CC עפ"י האוטומט של המנתח, כיוון שזה כבר לא מתאים לך במצב שאת מתארת. אולי לרופא לא איכפת שתיחנקי מהמים שתשתי אחרי הסגירה, אבל לי אכפת, ואני ממליצה לך מאוד להתייעץ כאן לפני הסגירה הבאה, או להבין עד כמה את מוגבלת ולסגור בהתאם (גם 1 נוסף נראה לי יותר מידי בשבילך).
כמובן, אחרי הסגירה לשבת ולשתות 4 כוסות מים, כשאת הראשונה צריכים לשתות ברציפות, כמו אדם צמא. אל תסתפקי ב-2, תני זמן ל-4 כוסות בנחת, כדי להיות בטוחה שהכל עובר חלק, ולא נתקע, ויש זרימה חופשית. אם זה לא קורה, אל תלכי הביתה ותקחי סיכונים. חזרי מיד לחדר הרופא לפתוח חצי מהסגירה שסגרת, ושוב תשבי לשתות 4 כוסות מים (וגם תני זמן לשירותים...).
 

Lychee1

New member
תודה על התגובה אופירה יקרה...

האמת הפתעת אותי, סגרתי 5 כי כך, אבינוח החליט לא ידעתי שיש באפשרותי לבקש אחרת וחשבתי שכך מקובל. הוא גם הנחה אותי לחזור בעוד שבועיים לסגירה נוספת ואני מבינה ממך שאת ממליצה לא למהר.

אני אראה איך אצלח את החגים במצב הנוכחי, היום בקושי אכלתי משהו אבל באופן מפתיע גם לא ממש הרגשתי רעב. אני צריכה להסתגל למצב החדש ולראות מה אני כן יכולה לאכול. אני בהחלט אקרא באתר ובפורום לגבי המשך ההתנהלות המומלצת.

תודה על המענה המהיר שתמיד אתם מקפידים לתת
 

אופירA

New member
מנהל
לא מפתיע שאין רעב

כשטבעת סגורה פוחת הרעב לרוב האנשים.

בשום אופן אל תבואי בעוד שבועיים לסגירה נוספת. זה ממש לא בשבילך. אבינוח אומר שאפשר, אבל לא אומר שחייבים.
אני אומרת מהניסיון הרב שגם מי שצריך סגירה נוספת, שיחכה 4 שבועות, כדי ללמוד נכון את הסגירה הנוכחית, ולדעת בוודאות כמה לסגור בפעם הבאה.

חוזרת ואומרת שוב: לא לעבוד לפי האוטומטים של ד"ר אבינוח.
ושוב: לא לפעול לפי האוטומטים של ד"ר אבינוח וההוראות שלו.
ה-מו-ן אנשים שנשמעו להוראותיו סבלו נוראות, באופן שהם לא הביאו בחשבון שאין לו בעיה עם הסיכון הזה. אם הוא היה מסביר להם את הסיכון, הם לא היו מסכימים.
זה לא רק הסבל עצמו, אלא גם יוצר מצב של הזמנה לסיבוכים בעתיד עם הטבעת, בשעה שכדי להצליח בניתוח טבעת ולא להצטרף לאחוזון העצום של המסתבכים, צריך למנוע את הסיבוכים מלכתחילה, ולא להגיע אליהם בכלל. אם לא מונעים מראש, כבר קשה יותר למנוע בהמשך.

פה בפורום אנו מסבירים את הסיכונים הרבים, וממליצים מאוד לא לשמוע להוראות של צוות אבינוח. לקרוא אצלנו, לשאול אצלנו, לבדוק את ההצעות שם אצלנו.

ברור שאת צריכה לתת את ההוראות כמה לסגור לד"ר אבינוח. זה הגוף שלך, זו פעולה כירורגית בגוף שלך, ואת צריכה לדעת מה עושים עם הגוף שלך ולהסכים לכל פעולה כירורגית. לכן אם סיכמת איתו 4CC, הוא חייב לעשות זאת, אחרת זו עבירה חמורה של פעולה כירורגית ללא הסכמת המטופל.
אין לו שום התנגדות לסגור פחות, אם המנותח מבקש. מה 'כפת לו?
אני סגרתי בפעם הראשונה 3, בשנייה 5, בשלישית 6, ברביעית 7, ובחמישית 7.25. ככה החלטתי, משיקולים שהיו לי באותה תקופה. לכן התהליך גם קצת התארך אצלי.

כדאי מאוד מאוד ללמוד ממני את הנושא של הסגירות והפתיחות ההדרגתיות והלא קיצוניות (שהוא המניעה הטובה ביותר לסיבוכים בטבעת בטווח הקרוב והרחוק).
לשאול אותי כל פעם בפורום או בטלפון איזה סגירה כדאי, לפי הנסיבות, ולהבין את ההסבר שלי על השיקול המסוים, עד שתביני כבר בעצמך את השיקול כמה לסגור ולפתוח בכל מצב וכבר לא תצטרכי לשאול.
 

אופירA

New member
מנהל
לא טוב לסגור הרבה מידי בבת אחת

אני לא מכירה אותך, אבל אני בטוחה שסגרת יותר מידי בבת אחת.
ההמלצות של הרופאים אצל ד"ר אבינוח הן יותר מידי, על פי ניסיוני. הסגירה צריכה להיות מאוד הדרגתית, כדי לא להגיע למצב גבולי כזה.
גם אם בצורה כזו התהליך נמשך זמן רב, עדיין זה כדאי, כי זה מונע צרות וייסורים במשך השנים, וסיכויים לניתוח חוזר (החלפת טבעת בלויה, החזרת טבעת שזזה ממקומה).

ממליצה מכל הלב להתייעץ פה בפורום (או איתי בטלפון) לפני כל סגירה, לפחות בשנה הראשונה.
מה עושים במקרה כזה זה מאוד תלוי בנתונים.
אם מדובר באשה חולה, עם עודף משקל אסטרונומי, אפשר להציע לה תקופה להתבסס על מוצרי חלב רכים ומרקים עם ירקות מעוכים ובשר טחון. ביום לשתות משקאות חלב ובערב לאכול. אבל לא כל החיים, רק כמה שבועות/חודשים (בהתאם לפרטי המצב).
אם מדור באשה עם עודף של 40 קילו בערך, הייתי ממליצה לה לפתוח 1/4 מיידית ולהימנע מלסגור הרבה בבת אחת בעתיד. ואם במשך הזמן תהיה גדילה של יכולת האכילה אפשר ללכת לסגור עוד 1/4. זה בכלל לא אותו דבר כשסוגרים 1/2 בבת אחת או 1/4 ב-2 פעמים, שביניהן 3 שבועות לפחות. התוצאה שונה מבחינת הסתגלות הגוף.

כמו כן יש לנסות טכניקות אכילה נוספות. לדוגמה להפסיק אחרי 2 ביסים, להמתין 10 דקות (עם נשימות עמוקות וכד') ואז לנסות לשתות לאט לאט.
לנסות לאכול פריכים נמסים (כלומר פריכיות אורז ופתית).
לנסות לשתות לפני האכילה במקום 2 כוסות מים, 2 כוסות תה או מרק צלול. שתייה חמה עושה לפעמים את ההבדל באופן משמעותי.
 

shiran3004

New member
תודה רבה על התשובות

יש לי עודף משקל של 35-40 קילו, על פי התשובוץ שלכם,אני אנסה להמשיך עם דברים רכים ומרקים מס שבועות,במידה ולא אסתדר אלך לפתוח 1/4
בעיקרון אני סוגרת בין שלושה שבועות ולפעמים חודש.פעם אחרונה סגרתי מ9 ל9.5, כנראה שהייתי צריכה לסגור 1/4.
בכל אופן תודה על התשובות אעדכן בהמשך
 

אופירA

New member
מנהל
מה השיקול אם לסגור מ-9 ל-9.5 או ל-9.25?

מנסים לשער לפי רמת ההגבלה.
אם יש רמת הגבלה גדולה, אבל צריך לסגור כי עדיין נכנס יותר מידי אוכל - אז סוגרים רק 1/4 כל 3 שבועות.
אם יש הגבלה מעטה מאוד - סוגרים 1/2 כל פעם (מדובר על סגירה של 9 ומעלה).
 

פלפלית79

New member
שאלה

היי אופירה,

בהמשך לתשובתך, ובעיקר לאור העובדה שאת לא מייעצת באופן גורף להימנע ממאכלים רכים לצורך ירידה במשקל - אם הסגירה היא כזו שמאפשרת אכילת מאכלים פריכים, רכים ובאופן כללי המנותח מסתדר עם זה ואין לו בעיה, והוא מקפיד לאכול את כל אבות המזון והוא לא מקיא בכלל - האם זה בסדר מבחינת הטבעת?

שאלתי מתייחסת יותר לגבי תקינות הטבעת והסיבוכים האפשריים מסגירה "חזקה" מדי.
כלומר, אם המנותח מסתדר, אוכל כמו שצריך מבחינת אבות המזון ולא מקיא - האם זה בסדר?

הואיל ואני מסתדרת היטב עם האוכל, אוכלת מעט אבל מהכל ולא מקיאה - הדבר היחיד שמטריד אותי מקריאה פה בפורום זה אפשרות הסיבוכים עם הטבעת.
ומזה אני רוצה להימנע ככל שניתן (ברור לי שיש דברים שלא תלויים רק באופן התנהלותי אבל אני רוצה לעשות את המקסימום שניתן כדי למנוע סיבוכים).

האם אכילה נכונה (אפילו אם מועטת, שהרי זו הייתה מטרת הניתוח מבחינתי - הפחתת הכמויות), ללא הקאות - יכולה למנוע (כמה שניתן) יצירת בצקות וסיבוכים אחרים למיניהם?

האם זהו "סוד" ההתנהלות הנכונה עם הטבעת?

ניסיתי להיות ברורה - מקווה שהצלחתי.

תודה!
 

אופירA

New member
מנהל
אם הטבעת והוושט מתנהגים יפה - אין בעיה

כל עוד הוושט חזק, אין סימני מצוקה, אין הקאות, אין חסימות/נעילות, אין רפלוקס ובדיקות הדם בסדר כי התזונה מכילה הכל - הכל טוב ויפה. בשנה הראשונה בד"כ כך יהיה. אולי גם בשנייה.
בשנים הבאות אני לא מאמינה שטבעת מהודקת לא תגרום להתעייפות הוושט. ברגע שיש סימן כזה (איכות החיים יורדת או שמקיאים, או שעולה קצף לבן, או בחילות, או כאבי גרון, או רפלוקס בלילה, או שלפעמים ננעל וקשה לשתות) - יש לפתוח בהדרגה לפי הצורך. כל עוד אין רפלוקס צריך לפתוח בשאר המצבים 1/4CC. אם יש רפלוקס צריך לפתוח 1/2CC. לפי הצורך לפתוח עוד, עד שמרגישים טוב כמו לפני שהחל הקושי.

כעיקרון, לא מומלץ לאדם נורמלי לחיות עם דייסות ומרקים, גם אם יאכל כל אבות המזון - כי מבחינה נפשית יהיה לו חסר, התענוג שונה והשיניים שלו יחשבו שהן מיותרות...
אבל אם הוא חי עם זה בשלום, והוא צריך לרדת הרבה, ולא נוצרו הבעיות הנ"ל - מה איכפת לי מה הוא בוחר? העיקר שלא מקיא באופן קבוע (ורצוי כמעט שלא, רק לעיתים נדירות). כי ההקאות הן זעזוע לוושט ולקיבה, ולחץ גדול על הטבעת, וזה מקור הצרות - הלחץ על הטבעת ועל הוושט (אם בגלל הקאות ואם בגלל מאמץ יתר עקב טבעת סגורה מידי).
 
למעלה