אין לי מושג למה החלטת ש-6 ק"ג בחודש וחצי
כשהטבעת פתוחה לגמרי - זה מעט יחסית.
אני ירדתי 6 ק"ג ב-5 חודשים ראשונים, ולא חשבתי שזה מעט. הבנתי שעד שלא תהיה לי הגבלה, לא תתרחש ירידה רצינית.
את יכולה לאכול לחם בכמות קטנה מאוד, בשעות הערב בלבד, ואחרי ששתית הרבה מים, והתחלת לאכול דברים רכים (מרק, ירקות וכד', ואח"כ עברת ללחם).
אפשר לאכול לחם מוצנם.
אפשר לאכול סוגים שונים של לחם (קמח מלא, קמח שיפון/כוסמין) ולברר אם הקושי פוחת. יש כל מיני תגובות של אנשים ללחם, ולכן כדאי לנסות הכל.
ככל שתסגרי את הטבעת יותר, לא תצליחי לאכול לחם. אם תרצי לאכול לחם, תצטרכי להפסיק לסגור.
לגבי עוף - מבושל רך מאוד את אמורה להיות מסוגלת לאכול, בכמות קטנה, אחרי שתייה מרובה או שתייה חמה.
אם היתה לך הגבלה לפני הסגירה, למה סגרת בבת אחת 5? כי הרופא כך עושה תמיד? אצלנו בפורום אנו ממליצים לא לפעול עפ"י האוטומטים של הרופא, אלא להפעיל שיקול דעת עפ"י ניסיון מר ארוך של מנותחים. כלומר להתייעץ פה. במקומך הייתי סוגרת 4 בלבד בשביל ההתחלה. אני לא מאושרת מהסגירה הקיצונית בבת אחת עבור הוושט שלך. הוא זקוק להדרגה ולהסתגלות, ולא במדרגות גבוהות מידי.
תשתי משקאות חלב, משקאות יוגורט, ואם אין בעיה אז תאכלי מעדן ניגר (חלק בלי שום חתיכות וקצת נשפך כשמטים את הגביע).
אחרי 24 שעות, תעברי לכלכלה רכה.
על מוגז רצוי לוותר, כי יש פה סיכון לא ידוע. חלק מהרופאים חושבים שזה מסוכן להרחבת הוושט והפאוצ' לטווח הרחוק, וחלק חושבים שאין בעיה.
הגישה שלי אומרת שאם אדם לא חייב מוגז, אז שיוותר ולא ייקח סיכון. אם הוא חייב מוגז, אז לא נוריד לו את שמחת החיים, וניתן לו לסמוך על הרופאים שמתירים. אבל שיעשה איזו השתדלות, נניח להפחית את כמויות המוגז למינימום שהוא חייב, להוריד קצת את הגזים במשקה, לדלל את המוגז במים וכד'.
אני ממליצה לך מאוד להתנסות בטכניקות האכילה הנכונות (באתר טבעת, בחתימה שלי), ולאכול את כל המאכלים בחודש הקרוב, עד הסגירה הבאה.
לא לקצר את הזמן ל-3 שבועות, אלא להמתין 4 שבועות.
אם יש ירידה מהירה מאוד במשקל, אין טעם ללכת לסגור כל עוד היא לא מואטת ונעצרת.
אם יש הגבלה קשה, ויש הקאות, יש לעצור את הסגירות וללמוד לאכול בלי הקאות.
כמובן ובלי שום ספק, שבפעם הבאה לא תסגרי 2CC עפ"י האוטומט של המנתח, כיוון שזה כבר לא מתאים לך במצב שאת מתארת. אולי לרופא לא איכפת שתיחנקי מהמים שתשתי אחרי הסגירה, אבל לי אכפת, ואני ממליצה לך מאוד להתייעץ כאן לפני הסגירה הבאה, או להבין עד כמה את מוגבלת ולסגור בהתאם (גם 1 נוסף נראה לי יותר מידי בשבילך).
כמובן, אחרי הסגירה לשבת ולשתות 4 כוסות מים, כשאת הראשונה צריכים לשתות ברציפות, כמו אדם צמא. אל תסתפקי ב-2, תני זמן ל-4 כוסות בנחת, כדי להיות בטוחה שהכל עובר חלק, ולא נתקע, ויש זרימה חופשית. אם זה לא קורה, אל תלכי הביתה ותקחי סיכונים. חזרי מיד לחדר הרופא לפתוח חצי מהסגירה שסגרת, ושוב תשבי לשתות 4 כוסות מים (וגם תני זמן לשירותים...).