מעקף תריסריון - עדות אישית לאחר 4 חודשים
שלום לכולם,
קראתי רבות בפורומים על חשש מניתוח מורכב כמו מעקף תריסריון, בהתאמה החלטתי לשתף אתכם בתוצאות ארבעת החודשים הראשונים למאורע שאני מגדיר אותו כלידה מחדש.
כמו רובכם חששתי מאוד, במיוחד שבעברי יש כשלון ניתוח טבעת (בשל העדר הסתגלות) שהשפיע עמוקות על הבריאות עד לכשל של מערכת החיסון בשל תת תזונה (ריבוי הקאות).
אגב אינני מאשים איש זולתי, מאידך, ניתוח ביראטרי הינו שינוי חיים והוא צריך להתאים לאדם ומחייב הסתגלות. ובעיקר יש לבחור את הניתוח המתאים לאדם עצמו.
אצלי הטבעת על עבדה, מאידך אצל אחי זה עבד מצויין.
עברתי את הניתוח בתחילת ינואר 2014, הניתוח כלל בין היתר הוצאת הטבעת והפורט ובוצע על ידי ד"ר קיידר.
מהלך הניתוח היה מדהים, מהרגע של המעבר לחדר ניתוח, דרך הצוות שהסביר לי הכל בזמן שהם עשו הכנות ועד הבדיחות של המרדימה בזמן שאני מנסה לבצע ספירה מ - 10 לאחור (אצלי זה נעצר ב - 8).
שעתיים וחצי מאוחר יותר, מוקף באשתי ובפרצוף המחייך של ד"ר קיידר התעוררתי.
מהלך האשפוז היה קצר ממה שנערכתי אליו, נותחתי ביום ד' וביום ו' כבר קיבלתי אישור להשתחרר הביתה. הכאבים היו פחותים ובמהלך כל האישפוז הקפידו לתת משכחי כאבים ואף להציע בעצמם במידה ושכחתי.
בבית כבר בקושי נזקקתי למשכחי כאבים, ובמקרים שכן, אופטלגין בטיפות סגר את הפינה.
נשארתי בבית כשבועיים נוספים, במהלכם למדתי מחדש לאכול, תחילה כמו תינוק ואז לאט לאט ובליווי של דיאטנית ביראטרית המתמחה בניתוח, למזון מעט מוצק יותר.
ההסתגלות לאוכל היתה כניסוי, וכל סוג מזון חדש חייב בקרה (כלומר להיצרך ללא רכיבים נוספים ובמכות קטנה), תוך תיעוד מתמיד של "כניסות יציאות" (-:
אך מיום ליום התחושה השתפרה והמשקל כאמור החל לרדת בפראות.
החודש הראשון היה אכן לא פשוט, ולא מהסיבות שחששתי מהם: לא סבלתי משילשולים יתרים וגם כאבים כמעט ולא היו. אזור הניתוח החלים מהר ולמעט עייפות מובנת עיקר הקושי היה בתחום ההסתגלות.
את הויטימנים הכרתי כבר מהשבוע השני, בתחילה בכדורי מציצה וכמות קטנה ולאחר כחודש עברתי (לבחירתי) לעבור לפרוטוקול המלא שאותו אגב רכשתי מחברה בארה"ב המתמחה סוגי הניתוח הללו.
הכדורים הגיעו שהם כבר ארוזים בשקיות יומיות ומחולקים בהתאם ל - 4 הסבבים (בוקר, צהריים, ערב, לפני שינה). מהשילשולים מהם חששתי כאמור, נפרדתי בתום שבועיים (וגם בשבועיים אלה היו מעט מאוד כאלה וכולם היו נשלטים).
החלק המהותי ביותר שעבר תהליך היה המוח. שעבר תהליך של "עיכול" ולקח כשבוע עד שהמוח הדביק את הגוף והבין כי חצי כוס קטנה של מזון זאת "ארוחת מלכים" וגם את זה לוקח 10 דקות של אכילה.
שגרת היום התמקדה בעיקר בקבלת תזכורות כי צריך לאכול (עם הניתוח מבצעים הזדכות מלאה על הרעב, עד כי פעולת האוכל דורשת תזכור).
וכן התמודדות עם שינוי הרגלי האכילה והתמקדות בחלבונים.
היות ורובכם סקרנים, אז להלן 4 החודשים במספרים:
התחלתי קרוב ל - 150 ק"ג (1.7 מטר) כלומר אוביז קיצוני, 4 חודשים לאחר מכן אני שוקל 107 ק"ג (43 ק"ג נשרו),
קצב הירידה אף שהתמתן נשמר ועומד על חצי ק"ג - 2 ק"ג לשבוע.
מידות הבגדים קטנו בין 4 ל - 6 מידות, ורוב הארון ששירת אותי במשך 5 שנים נתרם ובגדים ישנים "הוחזרו לשירות" (לקנות בגדים בקצב הירידה שעברתי היה מיותר לחלוטין).
מאדם ללא יכולת תזוזה, התחלתי בפעילות ספורט קבועה (הליכה בשלב זה), שרק הולכת ומתגברת בהיקפה ובמשך הפעילות עצמה.
גם הביקור במסעדות הפך למיותר, והזמנת מנה על אף שהומלצה על ידי הדיאטנית שלי (בכל אופן יש להתרגל לאוכל בריא יותר ולא להיצמד לבחירות של הילדים), מסתיים בד"כ בנישנוש קטן מהמנה של הילדים / בת זוג.
וכן, גם גלידה היא מאכל נפלא במיוחד שלאחר 4 כפיות מרגישים שזה מיצה את עצמו (-:
מבחינה קלינית: לחץ הדם ממנו סבלתי היה ונעלם ואיתו גם הטיפול התרופתי (השינוי הנ"ל כבר התרחש בשבוע הראשון לאחר הניתוח).
בדיקות הדם הנוכחיות הצביעו על "לכתו בטרם עת ובשמחה רבה" גם של הסוכר הסמוי ושאר הפקטורים השליליים.
או במילים אחרות: "לידה מחדש"
אבל החיים אינם רק מי מנוחות הניתוח דורש השקעה לא מעטה:,
בתחום תוספי התזונה: בחרתי לקיים את המשטר הקפדני האמריקאי, שמשמעו כ - 25 כדורי ויטימנים ליום ב - 4 סבבים (בוקר, צהריים, ערב ולפני השינה).
לחלק מהויטמינים יש תוצרי לוואי של בחילות. וכל חריגה במשטר השומנים , גורר ביקור בנוחיות לאחר פרק זמן של כשעה (מדוייק כמו שעון ולכן ניתן לניהול)
מצ"ב לינק לסרטון על משטר הויטמינים:
http://www.youtube.com/watch?v=a56yjLwUOYY
גם מוצרי קמחים גוררים תגובה לא טובה שמחייבת שימוש בכדורי פחם וכדורי דיאודורנט פנימי (קיים במכירה בארה"ב).
מאידך, כל התופעות הללו ניתנות לשליטה ועם הזמן לומדים לחיות עם מעט מאוד קמחים ועדיין להנות מהחיים, כל עוד צורכים חלבונים בהיקף גדול.
השורה התחתונה, אמנם ניתוח קיצוני וקצת מרתיע אבל לפחות עבורי הוא שינה את החיים,
מקווה שזה מסייע למתלבטים,
תהנו ובעיקר תשמרו על הבריאות