שרשורי טבעת

קוביd1

New member
ניתוח תרסריון

מי שעבר את הניתוח הזה מוזמן להיכנס לפורום ולספר מה קורה .

קובי

ortal30050

New member
תודה

לגבי טיפים -אני משתדלת לאכול מסודר, הרבה מים,
אני לא אוכלת לחם בכלל! גם לא פסטה, אני אוכלת פחמימות כמו אורז עדשים ואפונה.
משתדל לעשות ספורט אבל האמת לא תמיד יוצא לי..
אני הבנתי שעם הטבעת פשוט לקחת את הזמן ולא להאיץ בה.. סגירות לאט ובזמן ולא עד כדי חנק!

בנוגע להגבלה- בשבוע האחרון אני אוכלת ממש מעט אבל משתדלת לאכול כל שעה או שעתיים, העיקר להכניס משהו אני לא מגיעה למצב של הקאות כי אני יודעת פשוט מתי להפסייק ולא לאכול יותר ממה שאני יכולה, אולי במשך כל התקופה עם הטבעת הקאתי פעמיים, אני פשוט ממש סובלת כשאני מקיאה וגם לפני הטבעת הייתי ככה אז אני מעדיפה לעשות הכל רק לא להקיא!

מה התכוונת שכתבת שהטבעת סגורה עד הקצה? אני סגורה על 10 , לא יודעת עד כמה אפשר עוד לסגור.

סגורה עד הקצה זה לא מספר

בהרגשה, שמידי פעם ננעל, שאי אפשר לנשום אם שותים בבוקר למשל... יש כאלה שזה יקרה להם בסגירה של 8 ויש כאלה שגם בסגירה של 10 הכול טוב וההגבלה לא גדולה מידי :)
אז אני מבינה שאצלך הכול טוב, אבל בגלל שלפתע ההגבלה גדלה באמת כדאי לפתוח 1/4 כדי לוודא שהיא לא תינעל :)
תהני בחול!!

קוביd1

New member
פתיחה

הטבעת לא ריצ'רץ שפותחים כל פעם שיש אירוע ,פתיחות וסגירות מיותרות יכולות לגרם להחלקה של הטבעת .
את נוסעת לחופשה קצרה בטח לא לאחת ממדינות העולם השלישי ,לא יקרה כלום ואם יקרה מקרה חירום יפתחו לך שם ,בישראל לא המציאו את הגלגל יש עוד מקומות שעושים טבעות.
תהנה מהחופשה .

קובי

ortal30050

New member
קובי

אני לא אמרתי שאני רוצה לפתוח את הטבעת רק בגלל שאני נוסעת אלא גם בגלל שבשבוע האחרון קשה לי לאכול ואני מרגישה שיש יותר הגבלה! כנראה שלא קראת עד הסוף! ואני פוחדת להגיע למצב שהטבעת תינעל!
ואולי לא שמת לב אבל בכותרת כתבתי שזה פתיחה בפעם הראשונה! אז אל תסיק מסקנות לבד ובטח שהן לא נכונות, רק ביקשתי ייעוץ בכמה לפתוח כי יש לי הגבלה גדולה, הייתי שמחה אם היית אומר בכמה לשמוע את דעתך בנושא
תודה

ortal30050

New member
תיקון-

הייתי שמחה לשמוע את דעתך בנושא ולדעת בכמה סגור

קוביd1

New member
לאורטל

מה שכתבתי לך בקשר לפתיחות סגירות זה היה בכללי למי שקורא פה, ולא לך באופן אישי ,נתקלתי פה הרבה פעמים במשך השנים שנוסעים לחול ופותחים בשביל ליהנות מהאוכל ,חוזרים ושוב סגרים ,ושוב פותחים ,את הגעת ליעד שלך ומרגישה הגבלה רצינית יותר בשבוע האחרון תפתחי ב1/4 ותישארי ככה ,
נראה לי בסגירה גבוה שזה מספיק ,את לא הגעת למצב של אי יכולת לאכול ,או חס וחלילה לשתות ,את רוצה טיפה להוריד את ההגבלה בלי שום קשר לחופשה שלך .
ואם פגעתי בך אני ממש מתנצל כנראה חוסר הבנה .

קובי

ortal30050

New member
קובי היקר

זה בסדר לא נפגעתי, כנראה חוסר הבנה,
בכל מקרה תודה..

אופירA

New member
מנהל
תלוי ברמת ההגבלה

רבע בטוח שצריך לפתוח.
אם חצי? זה צריך להיות החלטה שלך לאור ההגבלה שאת מרגישה.

מה דעתך לפתוח 1/4, לשים לב מה קורה ולפתוח אחרי כמה זמן עוד 1/4 אם צריך, בגלל החשש של הנסיעה לחו"ל?
אני מעדיפה פתיחות הדרגתיות, ולא פתיחה אחת גדולה מידי.

קוביd1

New member
שלום לך טליוגם

החברות שלך אומרות לך להגביר את ההגבלה ,עצות אחיתופל ,יש לך הגבלה את אוכלת מעט ,אז מה את רוצה לסגור את הטבעת ולחיות על מים ,את העצות של הד"ר החמוד שלך שמעתי כמה פעמים שהוא יחיה רק על מים ,הרופא שלך מנתח וזהו תפקידו לשים את הטבעת \שלא יתערב בדברים שאין לו בהם מושג מינימלי ,בשביל זה יש דיאטניות שלמדו ותשאלי אותן מה דעתן על העצות לחיות רק על מים ,באם את רוצה שלתינוקת שלך תהיה אימא חולה תשמעי לחברות שלך ,הגוף דרוש לויטמינים שנמצאים באוכל ,ואם לא תאכלי תסבלי ממחסור בויטמין B12 בויטמין B1 שיגרמו לך לבעיות נוירולוגיות לנשירת שיער ולעוד צרות צרורות ומשונות.
קחי בחשבון שאת אחרי הריון שהיו בגופך שינויים הורמונלים קחי את הזמן תעבדי עם דיאטנית ואני סמוך ובטוח שתמשיכי לרדת במשקל
עזבי את כל העצות המפגרות של הסובבים אותך .

קובי

אופירA

New member
מנהל
אגיד לך מה דעתי

(ולא איכנס כרגע למה לקח לי כל כך הרבה זמן. היו סיבות).

ירדת בשנה ראשונה 35 ק"ג מתוך 50 או אפילו 60 עודף, שזה הרבה מאוד בשנה אחת.
בנוסף הספקת באותה שנה גם להיות בהריון וללדת...

אני במקומך הייתי מחכה עם המשך הפרויקט של הירידה במשקל. אל תשכחי שכעיקרון לא מומלץ להרות בשנה ראשונה של הטבעת, אך כמובן אם זה בכל זאת קרה, אומרים תודה רבה על התינוק, אבל גם מבינים מה המשמעות של זה.
המשמעות שהגוף עבר שני תהליכים מאוד לא פשוטים בבת אחת - גם הריון וגם ירידה של 35 קילו במשקל. ועכשיו הוא מיניק, עם כל המשמעות ההורמונלית של זה.
כלומר 3 מצבים הורמונליים לא רגילים בבת אחת (גם ירידה גדולה במשקל זה שינוי מסוג זה).

מה את עוד רוצה לדרוש ממנו כרגע? להשיג שיא בריצת 100 מטר? לצנוח צניחה חופשית מקפסולה?
(אני לא מדברת על לגלות ממה נגרם דום לב פתאומי, אחרי שגופים לא עמדו בעומס שהוטל עליהם, בלי שבעליהם ידעו שהגוף שלהם כל כך עמוס. ראי ערך עוזי חיטמן ז"ל, למשל).

אני קופצת משמחה על שאינך עולה במשקל.
תיניקי עכשיו, ובעיקר תני לגוף להתאזן על הירידה של ה-35 ק"ג.
ותמשיכי ליהנות מסלט קטנטן, הלוואי לכל החיים.
אחרי חצי שנה לפחות של עצירה בירידה, נדבר.
ואגב, כשאת עושה הליכות עם העגלה, תברכי אותי - אופירה בת דבורה - שיהיו לי כוחות נפש לעשות הליכה אפילו רק פעם בשבוע...

החברות שלך מאוד צודקות. יתכן שבעוד חצי שנה גם אני אחשוב שצריך להגביר את ההגבלה (כמובן, לא בתנאי שלא תצליחי לאכול כלום כמו הדפוקות הללו).
במה הן מנוסות בדיוק? בירידה של 35 קילו בשנה תוך כדי הריון ולידה והנקה? בבעיות במערכת העיכול, הבליעה והנשימה? למה מרגיש לי שלא?

לגבי הד"ר - הוא מאוד צודק. כשתהיי מנתח בריאטרי במקצועך, ספוג אדרנלין ואנדורפינים ודופמין ומה לא, ובגיל העמידה, תוכלי לחיות רק על מים. כשהד"ר יילד וייניק לאחר שעבר השמנת יתר חולנית, נשמע מה אז הוא אומר. כרגע שניכם לא, אז לא רלוונטי...

ליזה341

New member
מודה לך מאוד אבל אני חייבת להוריד עוד כ20 קילו , יש לי בעיה רצינית בגב ורק ירידה במשקל תעזור לי !!!????????

קוביd1

New member
שלום ליזה

זה הגיוני 11 ק"ג של ירידה בחודש הראשון זה המון המון ,מה שקורה שהגוף מגן על עצמו בפני נזקים שיכולים להיות כתוצאה מירידה מהירה ,ואז יש הפסקה .
לא להתייאש אל תישקלי כל יום כי זה ישגע אותך ,אני סמוך ובטוח שתמשיכי לרדת ,זה שאת סוגרת לא אומר כלום השאלה מה את אוכלת ,בטבעת סגורה לגמרי אפשר לנשנש לאכול גלידות וכל מיני דברים טובים שיורדים יופי בטבעת
הרופא שלך בחו"ל הוא יחזור באיזה שהוא שלב ,לא חייבים דחוף לסגור שוב ,לפתוח זה לפעמים דחוף ,לא לסגור
יש איזה רופא שסוגר בתשלום נדמה לי שלאופירה יש את הטלפון שלו ,בצאת החג היא תיכנס ותעזור בנושא הזה

חג שמח

קובי

ליזה341

New member
לקובי היקר אתה ממש מדהים

חג שמח ומודה לך מאוד על ההתיחסות , הבעיה שרוב הזמן אני רעבה , ואוכלת הכל ללא שום הגבלה , בחודש הראשון של הנתוח בקושי שתיתי חצי כוס מים , היום למרות הסגירה אני שותה ואוכלת כמעט הכל ותמיד רעבה . אני חייבת לסגור עוד . אין אפשרות דרך כללית ????

קוביd1

New member
ליזה 341

רופאים מנתחים לא אוהבים לסגור או לפתוח למי שלא עשה את הניתוח אצלם .לכמה זמן המנתח שלך נסע ,אם זה מספר ימים או שבוע לא יקרה שום דבר לא פיקוח נפש , ,את אוכלת הכל ללא הגבלה אז תסגרי ,לא עד כדי חנק ,הכל בזהירות ושמירה על הבריאות ,
לא מכיר פרוצדורה של סגירות דרך הכללית ,פתיחות אפשר במקרה חירום לעשות בחדר מיון ,לא בעיה שלך ונקווה שלא תהיה .
חברים מי שמכיר רופא בפרטי או דרך אחרת ויכול לעזור ,מוזמן .....

קובי

אופירA

New member
מנהל
ליזה, התמונה שאת מתארת לא נראית לי

אם את רוצה להיות בריאה עם הגב כל השנים, לא רק בחצי השנה הראשונה (ואח"כ הכל יסתבך ותצטרכי להשמין מחדש...) - אז תעבדי עם הטבעת נכון.
כי רק אם עובדים איתה נכון, מרוויחים את הירידה הבריאה. אם עובדים לא נכון, מרוויחים רק צרות.
כידוע לך, בטבעת 60% מהמנותחים סובלים צרות צרורות (שבגללן המנתחים כבר לא רוצים בכלל לנתח טבעת! כלומר צרות צרורות מאוד). 60% זה רוב רובם של המנותחים.
כך שאם את לא רוצה צרות, ולא רוצה ניתוחים חוזרים עם אחוזי מוות גבוהים, תעבדי עם הטבעת טוב, ותהיי מאושרת.

בחודשיים 11 קילו זה הרבה מאוד, מה עוד שעודף המשקל שלך קטן יחסית למנותחים אחרים.
אם עודף המשקל שלך הוא 33, אז בחודשיים ירדת שליש מעודף המשקל, וזה המון! אסור לרדת במהירות עודף משקל של עשרות ק"ג, כי כשיורדים במהירות כל מערכת העיכול וחילוף החומרים מאבדות את האיזון שלהם, והתוצאה היא שמשמינים במהירות גם כן...

את מתארת התנהלות קיצונית - שבחודש הראשון שתית רק 1/2 כוס מים (ביום???...), וכעת את רעבה ואוכלת ללא הגבלה. משהו לא נשמע לי בכלל בהתנהלות הזו.
חוץ מזה, אני מבינה מדברייך שסגירה ראשונה סגרת 5 ושנייה עוד 3. מה זו הריצה הזו? זה מזמין רק צרות הקיצוניות הזו בסגירות. אני יודעת שאת צריכה לרדת במשקל בגלל בעיה בגב, אבל לעשות דברים בפזיזות ובקיצוניות לא יפתור לך את הבעיה. ואולי יפתור בעיה אחת וייצר 3 בעיות אחרות... יותר חמורות. מה הרווחת בדרך הזו?

לדעתי את צריכה הדרכה כוללת, כי כבר בחודשיים את עושה המון שגיאות. חבל, כי כל מי שעושה את השגיאות לומד מהניסיון על בשרו שאלו שגיאות שמחירן גבוה.
בואי נסביר לך את כל ההתנהלויות הלא נכונות שלך, ואיך להתנהל נכון, ואם תהיי סבלנית עוד 4 חודשים אני מבטיחה לך שתגידי לי תודה רבה אחרי כן.

אצל מי נותחת? מתי סגרת סגירה שנייה של 3CC בבת אחת? אי אפשר לסגור בהפרשי זמן קטנים, זה מזמין צרות וטבעת שננעלת והתייבשויות ומה שאת לא רוצה. יש לנו ניסיון עצום בתקלות שמתרחשות עקב סגירות קיצוניות או עקב סגירות מהירות מידי. כאשר זה גם קיצוני וגם מהיר מידי - הצרות מובטחות, ובגדול... למה לך?

תתקשרי אלי 03-5781855, וניתן לך הסבר כולל ופרטני. אפשרי מחר, כל היום. תשאירי הודעה אם יצאתי לקניות.
או שתתני לי כאן או במסר פרטי את כל התשובות לשאלות שלי ולשאלות נוספות שאשאל, ואסביר לך מה מסוכן בהתייחסות ובהתנהלות שלך.

אגב, אני ירדתי ב-5 החודשים הראשונים לאחר הניתוח רק 6 קילו, אחרי 12 חודשים 25 קילו, ואחרי 16 חודשים 33 קילו, שהם 83% מעודף המשקל שהיה לי.

ליזה341

New member
אופיר היקרה

אופיר היקרה , סליחה על האיחור , גם לי לא נראה . רוצה להבהיר כמה דברים . 1 בחודש הראשון ירדתי 11 קילו ולא בחודשיים . 2 אני שותה כל יום 1 ל 2 לטר מים ביום , וזה מהיום הראשון של הנתוח בחודש הראשון לא היה לי קל לשתות כמו שצייני ז״א בקושי שתיתי חצי כוס אך לא ביום . 3 אחר כך חזרתי לשגרה דברתי עם הרופא אמר לי אני אסגור לך עןד 3.5 סס אני התעקשתי על 3 . ולדבריו זה יהיה לי מאוד קשה בהתחלה ושעלי להזהר . ומה שקרה לי זה הפוך לא הרגשתי את הסגירה אני שותה ואוכלת כמעט רגיל חוץ מהלחם שקשה לי לבלוע . אני רעבה רוב הזמן לא מרגישה שיש לי טבעת שהיא אמורה לעזור לי . לכן פניתי לפורום אני חדשה בכל העניין הזה ורוצה את עזרתכם . הרופא שלי נמצא בחו״ל מה שהבנתי מהפקידה שלו שהוא לא יהיה בתקופה הקרובה . עקב מחלה ומטופל שם .

אופירA

New member
מנהל
1-2 ליטר ביום זה לא מספיק

צריך לשתות לפחות 10כוסות ביום. 10-12 כוסות. (ליטר זה 5 כוסות).
אין הרזיה בלי שתייה מספקת.

אני לא מצליחה להבין מתי סגרת סגירה ראשונה ומתי סגירה שנייה.
ואם בחודש הראשון היה לך קשה אפילו לשתות, אז למה הרופא רצה לסגור 3.5CC בסגירה שנייה???
ומה פירוש "זה יהיה לי מאוד קשה בהתחלה ועלי להיזהר"? (מה יהיה קשה, התחלה של מה, ממה צריך להיזהר?)

זה דברים משונים מה שאת מספרת, כך שאם לא תסבירי את הרקע והסיבה לכל דבר, לא אוכל להבין למה הדברים משונים ולא מוכרים.
שאלתי אותך מי הרופא, לא בגלל סקרנות, אלא בגלל שזה נחוץ לי לדעת אם אני רוצה לתת לך תשובה. אז תעני לי לפחות במסר האישי מה שמו, איזה בית חולים, איזה קופ"ח, איזה איזור בארץ.

בטבעת התהליך הוא הדרגתי, ועד שלא מתקדמים עם תהליך הסגירות, לא מרגישים טוב את העזרה של הטבעת.
אבל יש לך ירידה של 11 קילו, והצטברו חודשיים מאז הניתוח, אז לא מעניין אותי אם ה-11 קילו ירדו במשך יום אחד. מעניין אותי שאחרי חודשיים את מסכמת את הירידה, ו-11 קילו אינם.
אז 11 קילו בחודשיים זה המון המון ל-IBM שלך, ואין סיבה להאיץ ולמהר.

אז תסבירי לי בדיוק מה הסיפור של הניתוח שלך - איפה וכל השאלות ששאלתי, ואוכל לעזור לך.
(אם את לא רוצה שכולם יידעו, אז תספרי לי במסר הפרטי או בטלפון 03-5781855, לא בשבת).

למעלה