שבוע החתונות בתפוז

נחמד שאת באה לפורום הזה בשביל מתכונים
כנראה ששווה


תרגישי חופשי גם לשתף מתכונים. אם כבר את כאן, אז יאלה.

נראה שהחתונה שלך כבר מאורגנת למופת, חסר רק חתן?
וילד שבא עם הכלה זה כבר ממש לא פאדיחה, לפחות את יודעת איזה אבא הוא יהיה לפני שאת מתחתנת
בעיני זה יתרון.
 
שבוע החתונות בתפוז

השבוע מתקיים שבוע החתונות בתפוז. חשבתי שיהיה נחמד לשמוע על החתונות של כל אחד מאיתנו.

מה אתם חושבים על מושג הנשואים? האם היתה סיבה שהביאה אתכם להתחתן? איך ומי הציע נישואין?

האם היה משהוא שאתם במיוחד זוכרים מהחתונה שלכם? האם החתונה שלכם היתה מה "שחלמת" שתהיה? (כל אחד והגדרת החלום שלו)


האם התחתנתם בארץ או בחו"ל?

האם בארץ מגוריכם פגשתם מנהג מיוחד שקשור בחתונה?

ספרו, שתפו ותרגישו חופשי להוסיף כל מה שנראה לכם מתאים לנושא.

 
שינוי שם משפחה - כן/לא?

אני התחתנתי בגיל מבוגר. לא היה לי ספק שאני לא מוותרת על שם משפחתי המקורי ולוקחת לי שם חדש, שמו של בעלי. מאז ומעולם נקראתי כמו שנקראתי וכך זה גם ישאר, והוספתי את שם משפחתו של בעלי.
לבוני נתנו רק את שם משפחתו של בעלי, כי חשבנו שזה כבד על ילד שני שמות משפחה.

שמתי לב שבארץ יש הרבה יותר נשים שעושות כמוני. כאן, על אי בצפון סקוטלנד, יש מעט מאוד נשים ששמרו על שם נעוריהן.

מה דעתכם על הנושא הזה? איך נוהגים במחוזותיכם? האם יש קשר לגיל שבו מתחתנים?
 
אוף


אני הייתי צריכה לשמור על השם שלי, ולא עשיתי את זה, חשבתי שדווקא אשמח להיפרד ממנו וטעיתי. ואחר כך התחרטתי, אבל כששקלתי מה עדיף לי, לשרוף בוקר שלם במשרד הפנים על שינוי שם, או להישאר ככה, תמיד היו דברים חשובים ודחופים יותר, ותמיד העדפתי לדחות את זה לפעם אחרת.
אילו היינו חושבים על זה יותר לעומק, יש סיכוי טוב ששנינו היינו מחליפים את השמות שלנו לשם הנעורים של אמי. אבל זו היתה מחשבה חריגה קצת, אז זה לא הגיע לרמה של "וואללה, אפשר, בואו נעשה את זה".
&nbsp
עכשיו כבר התרגלתי, אז זה לא ממש משנה, השם החדש נהיה "אני".
&nbsp
אבל לדעתי כל העסק מאורגן באופן טיפשי מצד המדינה, צריך לעשות כך שנשים או גברים יעשו את הצעד האקטיבי של לשנות את שמם, ולא שהמדינה תעשה להם את זה כברירת מחדל.
 
המדינה משנה את השם בלי בקשה?

דהיינו כאשר אני מתחתנת המדינה מחליפה לי שם בלי לשאול אותי? אני כבר לא זוכרת מה אני עשיתי.
 

een ogenblik

New member
כן (נכון ללפני רבע מאה)

אני לא התכוונתי לשנות את שם משפחתי, אז לא טרחתי ללכת למשרד הפנים. ההודעה על החתונה נשלחה אוטומטית דרך הרבנות, ולא היה אכפת לי להסתובב עם תעודה ללא עדכון על היותי נשואה. אז לא ניגשנו למשרד הפנים עד שהגיעו בחירות שרצינו להצביע במקום אחר מאשר היינו רשומים בו במרשם התושבים. כבר עבר יותר מדי זמן מהזמן המותר רישמית להודיע על כך שאיני רוצה ששמי יוחלף, אי לכך ובהתאם לזאת התברר שאין לי תעודת זהות תקפה, וחשוב מכך, הדרכון שלי אינו תקף עם השם הרשום בו. מכיוון שעבר יותר מדי זמן, לא יכולתי לחזור לשמי המקורי מבלי להתגרש מהאיש (שקלתי לחלקיק שניה, אבל החלטתי נגד), ומאז אני נאלצת להסתובב בעולם עם שם משפחה כפול (מזל שאת זה הרשו לי, אחרת הייתי שוקלת ברצינות רבה יותר גירושין).
 

een ogenblik

New member
כן, אבל לא משנה למה את מגיעה למשרד הפנים

(אני הגעתי לעדכן כתובת מגורים), מייד תעודת הזהות מוחרמת, ואת חייבת להוציא חדשה.
 

placid1

New member
גם אם מתחתנים בחו״ל, רק שזה לא נעשה

אוטומטית כי הם לא מקבלים את המידע ישירות כמו במקרה של נישואין ברבנות.

אני התחתנתי בקפריסין וכשבאתי להירשם במשרד הפנים וציינתי שאני מעוניינת להישאר עם שם המשפחה שלי, הפקידה הודיעה שאין בעיה אבל טכנית זה נחשב שבחרתי שם חדש ושם המשפחה של בעלי הופיע כשמי הקודם.....
 
אנחנו התחתנו בגיל 28


התחתנו כי מבחינתנו זה היה השלב הבא בקשר.
חיכינו ששנינו נסיים את התואר ולמעשה התחלנו לתכנן את החתונה בחודשים האחרונים ללימודיו של הבחור.
אני זוכרת שהיה המון לחץ לקראת החתונה, רובו לא שלי
הפתעתי את כולם ברוגע שלי ובזה שלא הפכתי לבריידזלה אלא דווקא הבעל שפתאום התעקש לבחור צבע של מפיות מבין 100 גוונים של סגול


יום החתונה היה יום מושלם- נפתח בזה שכיאה לפולניה דאגנית אצתי רצתי והלכתי בבוקר חתונתי,נדמה לי בשש בבוקר... לקנות בורקסים טריים חמים וחתכתי ירקות כדי שיהיה להגיש לצלמים וכו'... ואז שמעתי ברדיו את השיר הראשון שהיה השיר שליווה אותנו לחופה - ערב של יום בהיר/אפרים שמיר.
ואז ידעתי שהיום הזה יהיה פשוט מושלם וכך היה. החתונה שלנו הייתה במקום מאוד מרשים וכולם התלהבו מהמקום במיוחד שהוא נחשב יחסית חדש ולא הרבה הגיעו אליו לאירועים.
האוכל היה מעולה, גם ב-3 לפנות בוקר כשחזרנו הבייתה ואכלנו

ויש שמועה שהקינוחים היו מעלפים- לצערי לא זכיתי לאכול מהם... לא אכלתי כלום בחתונה מרוב התרגשות ולחץ (שלא לדבר על זה שהיה מסובך ללכת לשירותים בלי עזרה ולא רציתי ...).

התחתנו בארץ כמובן, המחשבה לעבור לחו"ל רק התחילה להיות במוחו של הבעל אבל הוא חיכה בסבלנות


לגבי להשאיר את שם המשפחה או לא... מודה שהתלבטתי לגבי זה ובסוף החלטתי לא להשאיר ולקבל את שם המשפחה של בעלי. לא זוכרת אפילו למה החלטתי ככה, זה פשוט נראה לי נכון יותר.

צירפתי כמה תמונות שבחרנו לאלבום...





 

Mottek

New member
עונה

מה אתם חושבים על מושג הנשואים? האם היתה סיבה שהביאה אתכם להתחתן? איך ומי הציע נישואין?
אני ובעלי הכרנו בצבא. לאחר השחרור בעלי, שהוא אזרח אמריקאי, חזר לארה"ב בשביל ללכת לאוניברסיטה (עם הבגרות שלו לא היה לו סיכויי להתקבל לשום מקום). אני הייתי על מטוס לקנדה חודשיים אחריו. היה לי עדיף להיות במרחק של 12 שעות נסיעה מאשר 12 שעות טיסה. התכנון המקורי שכל אחד יסיים את התואר הראשון במדינה שלו ושנתראה פעם בכמה חודשים בחופשת סמסטרים. אחרי כחצי שנה בעלי נשבר והצהיר שהוא רוצה להתחתן - אז התחתנו. חתונה היתה הדרך היחידה בה שנינו היינו יכולים לגור ביחד במדינה אחת, אז עברתי לארה"ב ואז התחיל כל הבלאגן של ההגירה, אבל זה כבר לפוסט אחר.

האם היה משהוא שאתם במיוחד זוכרים מהחתונה שלכם? האם החתונה שלכם היתה מה "שחלמת" שתהיה? (כל אחד והגדרת החלום שלו)
היתה לנו חתונה מאוד קטנה וצנועה בסיטי הול בטורונטו. היו שם ההורים שלי, אמא של בעלי ובן דוד מדרגה שניה של בעלי שבמקרה היה בטיול בארה"ב עם עוד חבר שלו, וחברה של בעלי מהאוניברסיטה. בסך הכל היו 11 אנשים בחתונה, כולל אותנו. אני הייתי זאת שעשיתי את כל הסידורים וגם קניתי את הטבעות. מצאתי שמלה לבנה יפה ועשיתי תור במספרה וזהו. לא מרגישה החמצה על שלא היתה לי שמלת כלה אמיתית וכל ההילולה מסביב. קטן וצנוע התאים לשנינו.

האם התחתנתם בארץ או בחו"ל?
כאמור התחתנו בטורנטו בחתונה אזרחית. שלושה שבועות לפני שהבכור נולד ערכנו גם חתונה יהודית עם כתובה בבית הכנסת.

ספרו, שתפו ותרגישו חופשי להוסיף כל מה שנראה לכם מתאים לנושא.
החלטתי לקחת את השם של בעלי. אני אולי מיושנת בדעותי, אבל אני לא אוהבת שמות משפחה ארוכים/מחוברים. לא סבלתי את שם המשפחה שלי, אז שמחתי שיכולתי להחליף אותו במשהו הרבה יותר נפוץ.
 
החתונה שלי


אנחנו התחתנו כי אחרת בעלי לא יכול היה להשאר בארץ. אני מודה, אחרת הייתי מעדיפה להשאר בקשר שאני יכולה לעזוב בכל רגע נתון, או לפחות שתהיה לי את ההרגשה הזאת


תמיד חלמתי על חתונה גדולה וללבוש שמלת כלולות. זה היה חלום שלי ללבוש שמלת כלה. אבל מה, אני לא אוהבת להיות מסמר הערב וגם בעלי לא, אז אפילו שמלת כלולות לא טרחתי לקנות.

אז החלטתנו להתחתן שבעלי יוכל לחיות בארץ. בעלי נוצרי ולכן נסענו לקפריסין, רק שנינו, ל-20 שעות. את בוני, תינוקת בת שנה השארנו בארץ עם גיסתי המדהימה, וטסנו להתחתן. נראה לי די הזוי ללבוש שמלת כלולות בחתונה אזרחית כזאת, ובטח לא מצדיק הוצאה כספית. שנינו התחתנו עם ג'ינס וחולצה לבנה, בטקס אזרחי באיזה בנין עיריה בקפריסין. אחרי הטקס, נסענו למלון, הורדנו את "בגדי הכלולות" שלנו ויצאנו לטייל.
בלילה חזרנו הביתה לבית מלא, אבל מלא, פרחים, ברכות וכמה מתנות חתונה שאורגן ע"י... אותה גיסה מדהימה. בזה זה נגמר. היה לנו יום כייפי, וזה מאוד מאוד התאים לשנינו.

על האי שאני גרה בו ישנה מסורת, שיום לפני החתונה, כל החברות של הכלה, עושות Blackening. שופכים על כל המשתתפים לרוב, אבל בעיקר על הכלה המיועדת (בלי שמלת כלה כמובן) איזה חומר מגעיל כזה. אין לי מושג מה זה. זה קורה לרוב בחוף הים. משם ממשיכים ברחבי בעיר בתוך משאית קטנה, ועושים המון שמח והמון שתיה כמובן. כאשר מגיעים למרכז העיר, ליד הקתדרלה, יש צלב אבן גדול. שם קושרים את הכלה לצלב = ממחר, יום החתונה, היא קשורה לבעלה
היא אמורה לנסות להשתחרר ולבקש מהעוברים ושבים לעזור לה להשתחרר. בזמן שכל שאר הבנות עוזבות אותה לעוד סיבוב במשאית. כל אנשי באים לדבר איתה, לעשות לה שמח בזמן שחברותיה נוסעות, וכשהן חוזרות הן משחררות אותה

המנהג הזה כל כך מושרש כאן, שהמשטרה לא עוצרת את המשאיות, כי לנסוע כך זה הרי לא חוקי, אבל ל Blackening זה מותר


(למצולמים בתמונות אין שום קשר אלי
)





 

Sinophile

New member
חתונה


חתונה היא ממש לא מחוייבת המציאות.
ז״א מי שבא לו על זה אז סבבה, אבל לא חייבים.ֿ
קשר מחייב לא צריך לדעתי שום אישור דתי או ממסדי.

אנחנו התחתנו משום שרצינו לקחת משכנתא זוגית. זה היה לפני מיליון שנה (טוב לא בדיוק... 18.5 למעשה).
לא היתה הצעה גרנדיוזית אלא הוחלט בשיחה אינטימית בינינו. אני הייתי יחסית צעירה (כמעט 22).
התחתנו נישואים אזרחיים ובמסיבה שנערכה במסעדה נכחו 22 איש, כולל החתן והכלה.
אני לא בן אדם של אירועים גדולים ובן הזוג דומה. זה לא עבר קל בקרב המשפחות...
לגבי שם המשפחה - אני נשארתי עם שם משפחתי והוא נשאר עם שלו. ככה אנחנו מזהים את עצמנו ולא ראינו צורך להחליף. הילדים קיבלו את שם המשפחה שלו. נרא לי גם כן מוסרבל שני שמות משפחה. לפעמים בא לי שהם דווקא היו נושאים את שמי
 

forglemmigej

New member
מספר תשובות

החתונה הראשונה היתה כי הייתי בהריון, התחתנתי והתגרשתי באותו תאריך 26/8 ,מי היה מאמין.
לא ענינו אותי מעולם טקסים ובמיוחד טקסים יהודים ולאחר המרורים שבית הדין הרבני האכיל אותי נשבעתי שמעולם מעולם לא אתן יד באיזה קשר שהו עם רבנים אטומים ורודפי בצע ..
השנים חלפו וכמו שאומרים נרגעתי, אבל לא בהקשר היהודי ,הזוגי הוא גוי גמור אבל אוהב ומכיר את ישראל יותר ממני , הפרטים של החתונה לא כל כך חשובים ופרטיים מדי מה שכן מגיעה לו מדליה לחיות עם אדם לא קל כמוני.
מה שראיתי בחתונות פה זו הצניעות, לא עושים למאות אורחים , הכלה לא לבושה בשמלת מעצבים ולא מביאים די ג'יי אופנתי הרבה פעמים הילדים המשותפים צועדים בסך אחרי הזוג כי קודם מנסים לחיות ביחד ולראות אם זה מתאים בכלל.
 

shuttles3

New member
אכן חתונות. ויהיו כאן עוד חתונות


בינתיים התחתנו רק פעמיים, בשתי יבשות שונות - אירופה ואסיה (צ'כיה וישראל). כנראה נמשיך את הקו ונעשה גם איזו חתונה קטנה באמריקה הצפונית (לאס וגאס!) ולאחר מכן נראה לאן נמשיך
.
כמו רוב הדברים בחיינו, "ככה זה פשוט יצא".
כמה ימים אחרי שנפגשנו, אי שם בהרצאה באוניברסיטה, עברנו לגור ביחד, במעונות הסטודנטים של בנות
. כבר אז היה לי ברור שנבלה את כל חיינו יחד, הרבה לפני שבאה האהבה. זה פשוט היה ברור. אחרי כשנתיים ירדתי על שתי ברכיים והוצאתי טבעת, והוא די נעלב מהעניין. אז היתה עוד טבעת ועוד הצעת נשואין, כולל בקשת רשות מהוריי ומהוריו - "כמו שצריך".
לאחר מכן הוצאנו מחשבון (מהנדסים או לא?) וחישבנו שמשתלם לנו לטוס לפארג ולהתחתן, זאת כדי שנוכל לעבור למעונות זוגות נשואים במקום לשכור דירה. וכך עשינו. אחרי שסיימנו את האובירסיטה כבר היתה רבנות וחתונה גדולה ושמחה (250 איש).
כך שיש שתי טבעות, שתי הצעות נישואין, שתי חתונות ורק חסר ירח דבש לפחות אחד. כנראה החתונה הבאה תהיה חלק ממנו (וגאאאאס!!!).
&nbsp
אימצתי את שם משפחתו של בעלי. עברו כבר 10 שנים ועדיין קצת לא טבעי לי איתו... (עם השם כמובן, עם בעלי דווקא טבעי לי מאוד).
 
למעלה