שרשור פרק 6.1.13- שופטים ומתמודדים

שרשור פרק 6.1.13- שופטים ומתמודדים


הפרק שבו המתמודדים זכו לבשל עם השופטים אותם במשימות...

או שאולי זה להפך- השופטים יזכו לבשל עם המסאטר שף הבא של ישראל!


שתפו אותנו מה דעתכם על הפרק...
 

bar בר

New member
אף פעם לא הגבתי כאן, זאת פעם ראשונה שאני מנסה

אבל החלטתי להעז!

הם נהיו יותר גרועים מכוכב נולד עם כל הטקסטים האלה
 
קודם כל ברוך הבא

שנית למה התכוונת בטקסטים?
מסקרן אותי לדעת... אגב גם אני ממש לא התחברתי לפרק הזה
 
פרק נחמד

שהבליט כסאחון בין רושפלד לאייל שני דווקא רושפלד מצא חן בעיני הפעם.. אני מאד אוהב אוכל אסייאתי והוא אכן בעצמו עשה מנה חבל"ז..
מיה סוף סוף הלכה הביתה.. היא אולי בתה של רמה שהיא שפית ברמה גבוהה אבל היא בעצמה לא בדיוק.. עם כל הכבוד.. היא נתנה יצוג נחמד לכל הטבעונים צמחונים..
מאד נמשכתי למנה שהכין חיים כהן..מנה פשוט מקסימה..
אני מתאר לעצמי את הריחות שעלו שם באולפן המאסטרשף..
העקיצות האלה בין אייל שני לרושפלד מכניסות צבע לתכנית הזו..תום אין ספק מכניס את הרמה ..ג'קי התעלתה על עצמה עשתה קפיצת מדרגה ועלתה בזכות..
רבע גמר..תהיה רמה אחרת לגמרי.. יהיה מעניין
 
נכון, אייל ורושפלד הם הבשלנים הטובים

ביותר שם, לדעתי
חיים כהן מוכשר מאוד, אבל אני פחות מתחברת לסגנון הבישול שלו, לכן גם חשבתי שהמנה שלו הכי לא קסמה לי מבין כל מנות השופטים.
המנה של רושפלד נראה טעימה, אבל עמוסה מידי. ממש לא משהו שאשמח לקבל במסעדת גורמה, מזכיר את מנות ה"טאלי" ההודיות, שיותר מתאימות לעיסקית צהריים...
המנה של אייל שני נראתה לי סו-ף. הדג נראה כזה עסיסי!
 

Haad Yao

New member
האמת היא שהכל היה בדיוק כמו שציפיתי...

תום וג'קי היו הכי טובים. דליה וסלמה גם היו טובות, אם כי קצת פחות. פאולין ומיה שוב הפגינו חוסר יציבות. מיה הלכה... בתוכנית הבאה קשה מאוד לומר מי ילך לדעתי, כי כרגע פאולין בולטת בחוסר היציבות שלה, אבל אם תתפוס שכל ותעשה מנת גורמה צרפתית היא תשים את כולם בכיס הקטן שלה.
 
אותי הכי הצחיק שכולם התלבהו מזה שסלמה עירבבה

עגבניות טריות(או איך שקוראים לזה בשפת החארטה והפלצנות "קצף עגבניות") יחד עם עגבניות ופלפלים...
הם לא הבינו איך היא הגיעה לזה וממש התלהבו מהמשחק שלה עם המרקמים..

אייל שני אמר לה לעשות את זה 5 דקות לפני...

האמת שאני ממש אוהבת את סלמה...היא נראת לי ממש נחמדה והבישול שלה עושה לי לחשק לטעום אותו...גם המנות של דליה ממש מגרות אותי...
ג'קי חמודה אבל משהו בה מרגיש לי לא אוטנתי..כאילו כל פעם את מכינה משהו חדש ויוצא לך מדהים...אני גם ממש לא אוהבת שטועמים עם האצבע...(לא רק היא עושה את זה אבל היום ממש שמלתי לב לזה אצלה...).

למרות שאני צמחונית כבר 14 שנה המנות של ענת ממש לא עשו לי את זה...לא התחברתי ולא היה לי חשק לטעות אף אחת מהן...

דרך אגב,ענת טעמה את המנה של חיים כוהן של הדג?....לא הראו אותה אבל אמרו להן לטעום...
 
אני חייבת להודות...

שגם לי העניין עם ג'קי קצת לא אמין. בהתאם לרמה שלה בתכנית - שהיא רמה גבוה, אין ספק, אבל ללא חידושים יוצאים מהרגיל- שפתאום סתם ככה היא חשבה על השילוב הזה, ועוד במשימת הדחה... אני נוטה להאמין שזה פשוט אומץ. יוצא מגדר הרגיל, אני מניחה שסקפטים יותר היו טוענים לעזרה כולשהי...
 
יש לי הרגשה

שפאולין כל הפעם מנסה לחדש. זה נפלא ומומלץ בתכניות מהסוג הזה,
הבעיה שכמעט כל יתר חברי הנבחרת "הולכים על בטוח"
מכינים מנות שמוכרות היטב ברפרטואר שלהם, ולכן יוצא מצב שיש לה נפילה קטנה זה הופך לנפילה ענקית בהשוואה לשאר
היא צריכה להבין שבעונה הזאת הנדושות היא הקלף החזק ביותר
 
כן אבל אם 2 מנות יצאו טוב באותה מידה

אז השופטים יתנו יתרון למי שהיה יותר מקורי -- לא ?
בכול אופן אם אני הייתי מתמודד אז לא הייתי מנסה לחדש ובמקום זה הייתי מוסיף טוויסט או 2 טוויסטים
 
אני מתכוון באופן כללי ולא ספציפית לגבי פאולין

דרך אגב לא אהבתי את זה שהיא עשתה מרק דגים וכיסתה את זה בבבצק
 

דורית1900

New member
הכל כרגיל

ג'קי עושה רביולי ממולאים ברסק תפוחים והשופטים נופלים מהתלהבות. חיים כהן מכנה את זה "רעיון מדהים". שימו לב שהיא לא יודעת להכין גנאש וזקוקה לעזרה אחרי ששמה כנראה כמות גדולה של שמנת עם מעט שוקולד. האם פגשתם מימיכם מתכון לרביולי ממולא ברסק תפוחים? כנראה שלא ומסיבה טובה - זה לא טעים!! לא משנה. אנחנו לא יכולים לקבל גמר בלי נציג מהרי האטלס ורצוי עם מבטא כאילו נולד שם לפני 70 שנה.

את שאר המנות קשה לבקר - פילה בקר ולוקוס הם חומרים יקרים ומשובחים שצריך להתאמץ כדי להוציא איתם מנה לא טובה. תום כנציג הפזורה האשכנזית יודע להכין סטייק נחמד מפילה כמו שאר אחיו הטבחים בכל מסעדות מלונות ה-4 כוכבים בטירול. הפירה מארטישוק ירושלמי היה תוספת נחמדה שאפשר ליחס להשפעה האיטלקית מהגבול הקרוב.

מיה המסכנה עפה אחרי שכבר לא נשאר את מי להעיף במקומה. בגמר היא לא חיונית להפקה וכנראה שלא הצליחה להנפיק שום סיפור עגום מהעבר כדי להצדיק את הישארותה וגם אין לה שום מבטא מעניין.

סלמה כנראה תגיע לגמר - ההפקה כנראה הבינה שגם לערבים יש טלויזיה ורייטינג זה רייטינג. העיקר שתקלף את העגבניות.

הכל כרגיל ואין חדש. ההפקה עושה מה שבא לה.
 

Haad Yao

New member
וואלה הבחנה מדויקת לגבי המנה של תום

הוא יכול לעשות הרבה יותר מזה... מנה בנאלית שמקבלים בכל מסעדה בינונית באירופה.
 
מסכימה מאוד לדעתך, דורית

קודם כל לגבי המנה של הרביולי תפוחים עם קרם פרש-
אני חייבת להודות שזה נראה לי מוזר בהתחלה. כי רביולי מבושל במים, אני יודעת כשמכינים רביולי רגיל צריך מילוי כמה שיותר מוצק ועשיר, קודם כל כי נכנסים מים למילוי ומרככים אותו, וגם תוך כדי קצת מפחיתים מטעמו.
ולכן לקחת תפוחים עם קרם פרש, שזה הדבר הכי נוזלי והכי עדין בטעם שאני מכירה, ולבשל את זה במים- מפתיע אותי שהמילוי פשוט לא נמס לתוך הרביולי והשאיר בצק פסטה ממולא בגרבר.
מצד שני, אני נוטה להאמין שאולי היה שם עוד מרכיב שאיחד את הכל בצורה אחידה יותר, ופשוט לא הראו אותו (נניח הגרוייר, שטעמו דומיננטי בהחלט, והיה מסביר את ההצלחה ההיסטרית של המנה) . כנראה שלעולם לא נדע...

שנית באמת קשה להרוס פילה בקר ולוקוס. מנסיון!! לוקוס אפשר לבשל שעות ובכל צורת הכנה והוא תמיד יצא מדהים.

ולגבי סלמה- זה נראה כאילו הרמה שלה ממשיכה מאותה נקודה שבא היא הודחה. וכל היתר המתמודדים כבר עלו כמה שלבים מאז... היא נראית מאוד משתדלת, אבל עדיין אני רואה את אותו בישול ערבי-מזרח תיכוני בכל מנה ומנה
 

דורית1900

New member
במילוי יש רק רסק תפוחים עם קרם פרש

המתכון מופיע במאקו. יש שם 4 תפוחים מבושלים בחצי כוס מים ושתי כפות סוכר, שמוסיפים להם 3 כפות קרם פרש.
 
וגם-

לא תמיד המתכונים שם מדויקים ב 100%
המתמודדים מתבקשים לתת את המתכונים שהם הכינו, ולפעמים בגלל הזמן שעבר הם שוכחים דברים.
אני שמתי לב לזה במתכון המוח המרוקאי, שג'קי מרחה אותו בשמן צילי לפני השיזוף בתנור, ובמתכון באתר זה לא צויין כלל

בכל אופן, המתכונים שם טובים בלי שום קשר,
הכנתי משם את מתכון המוח המרוקאי וזה יצא ככה-
 

הל

New member
כן שוב ג'קי עושה דברים מדהימים

ובאמת אין לי שום דבר נגדה,אבל זה מתחיל לעצבן. לא משנה מה היא עושה כל השפים נופלים מהתלהבות. אז אני מתחילה לחשוב שהפקה
פשוט החליטה שהיא תהיה מאסטר שף הבא ואני כ"כ רוצה שזה יהיה תום
 
ניתוח מדוייק!

לא הצלחתי להבין את ההתלהבות מהרביולי של ג'קי, נראו לי משעממים ושמנוניים אחרי ששחו במחבת חמאה... ממש לא התחשק לטעום (אם כי לפי תגובת השופטים היא הצליחה להפוך תפוחים, בצק, שמנת ושוקולד למשהו חדש לגמרי, ואני מסופקת אם אילו פני הדברים).
דווקא מיה תחסר לי, לא בגלל הבישול שלה, אלא בגלל המבט המיוסר.
 
יש המון תוכניות כאלה

ששם יש המון פרצופים מיוסרים...
למה דווקא כאן חה
 
למעלה