שרשור פרק 6.1.13- שופטים ומתמודדים

פרק קצת לא מובן לטעמי...

קודם כל, לא אהבתי ולא הבנתי את העניין של השופטים שעוזרים למתמודדים. מה המטרה בכך? זה צרם מבחינת כמה דברים:
1- ברור שיש שופטים שעזרו יותר למתמודדים שלהם, וכאלו שרק נתנו הכוונה.
2- לא ברור על מה נשפטו המתמודדים- על המנה שלהם או העזרה של השופטים? כמו סלמה שכולם היללו את הענבניה המוקצפת ובפועל אייל שני אמר לה לעשות את זה
3- המנות שהשופטים הגישו עם חומרי הגלם שלהם רק הוכיחו כמה הנבחרת חלשה... כל המתמודדים הלכו על הדברים הכי בנאליים, אף אחד לא חידש בשום מנה מקורית!

היחידה שעוד איכשהו הפתיעה אותי היתה פאולין, למרות שגם היא כולה הגישה מרק- שממש לא מתאים לשלב הזה. כל השאר הלכו על בטוח" ג'קי ממשיכה לדבוק בפסטה ולהכין אותה כבר 3 פרקים ברצף, דליה הכינה מוקפץ הכי נדוש בעולם, ואפילו תום אכזב אותי בבנאליות של המנה.

ומיה... טוב ברור שהיא היתה צריכה להיות מודחת. לא אהבתי את הגישה שלה, של הקדושה המעונה... היא ממש לא הייתה חייבת להכין בשר, אני ממש לא צמחונית ויכלתי לחשוב על שלל מנות צמחוניות נפלאות מהמרכיבים שקבלה. בכלל קצת הרגיש לי כאילו היא ממש מזלזלת במשימה, אייל או רושפלד אמרו משהו מאוד נכון- שהיא פשוט אידתה את הפטריות, כבר משלב ההכנה אמרתי לבעלי שזאת הדרך הגרועה ביותר להכין פטריות! באמת שהן צריכות רק שמן זית, קצת חמאה, ומחבת לוהטת. ממש לא בישול ארוך.

ולסיום: סטייק פחם ברוטב עגבניות שוב חוזר לככב! בחיי שחשבתי שזאת הפעם האחרונה שאתקל בהמצאה המוזרה הזאת...

kosh

New member
אני לרוב לא כותב אבל הפעם יש לי משהו קטן

מיה באמת עשתה טעות עם הבשר.
אבל הטעות היותר רצינית שם היא לדעתי דווקא של חיים, הוא היה אמור להיות איתה, זה שהיא לא חתכה נכון את הבשר היה בגלל בורות.
ובכלל לדעתי הוא היה צריך להיות איתה יותר בחלק של ההתעסקות עם הבשר, זה שהיא השאירה את הבשר לעמוד הרבה זמן היה טעות, והיו עוד כמה בדרך, וכל זה חיים כשף שאמור לעזור לה היה צריך לשים לב לזה.

חוץ מזה אם אני לא טועה אמרו שהמנה של פאולין היתה נוראית ועל מיה דווקא מיכל כן כמה משהו טוב.

אבל כנראה שפוט גם את מהלך העונה ולא רק את המנה הזו, כי פאולין עשתה מנה פחות טובה יחסית למיה....

מסכים אתך מאד ...ויש עוד כמה דברים קטנים

שמתם לב שבכל פעם שהגיעו למיה התמקדו בידיים שלה?ממש "עזרו" לה להרגיש את הגועל נפש שלה מהבשר(אם היא היתה מתנפלת על הירקת ועושה מה שהיא יודעת אז אולי לא היתה מודחת..ובצורה כזו גם מאד היה טבעי שכסתחו את עצמם בזה שמיה תודח..
המנה של חיים כהן נראתה לי משהו משהו רק שהמנה של אייל שני והדג שלו נראו סוף הדרך..המנה של רושפלד..איך הוא נוהג לומר על אחרים? "הייתי מחזיר אותה"? כי זה היה נורא נורא עמוס ואני לא סובל צלחות עמוסות ביותר מדי דברים..
ושוב לגבי מיה .. שמתי לב שהתזמון שלה הוא תמיד על בישול יתר של ירקות או חוסר איזון בין תבלינים..פטריות צריך לאדות דקה שתים על מחבת ל ו ה ט ת.. ולא יותר אחרת זה הופך לספונג'ה..אם תשאלו אותי.. בדיוק כמו שפיה אמרה.. שמן זית קצת חמאה ואולי קצת בצל וזהו לא צריך יותר.. (אני הייתי מוסיף טימין ) ..
זהו..
אגב .. תום .. שוב פעם הוכיח רמה.. תעוזה וחדוות בישול..חבל"ז..

אני דווקא חשבתי שזה רעיון מקסים

להפוך את השופטים למנטורים. הרי בכל פרק השופטים נותנים כיוון ודרך חשיבה אחרת למתמודדים, אז למה לא ללכת על כל הקופה, ולהפוך אותם למנטורים?

ועוד משהו, לא אהבתי את כל ההתלהמות על ג'קי המתוקה. תמיד שיש מישהו שהוא מוכשר ומצליח, יהיו לשונות רעים שיגידו שההפקה עזרה, והשיפוט לוקה בחסר. למה קשה להאמין שג'קי באמת בשלנית מוכשרת עם יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסא?

דורית1900

New member
אין פה שום התלהמות

התלהמות פירושה התבטאות חריפה, התנפלות, ופה אין כזה דבר. יש ביקורת וזה לגיטימי, מה גם שהביקורת מנומקת. אפשר לא להסכים עם הביקורת אבל לכנות אותה בכינוי "התלהמות" הופך את הדיון כולו ללא לגיטימי וזה לא ראוי.

אני רוצה להוסיעף על דבריה הטובים של דורית ולומר,
שכל ביקורת שיש כאן בפורום כלפי מועמדים נעשת כלפי תפקודם בתכנית בלבד!

לא תמיד הביקורת הייתה מנומקת

לפעמים הרגשתי שעושים לה עוול, והיה אפילו כותב שרמז או אמר שהיא מקבלת הדרכה מההפקה. לעניות דעתי, זה לא מנומק - זאת רשעות לשמה. ואני התחברתי לג'קי והרגשתי צורך להגן עליה ועל הבישול שלה בפורום זה.

חלק מהכותבים יודעים לכתוב ביקורת בונה

וכנראה שאת אחת מהם. אני התכוונתי לאחרים שכותבים שגם אם ג'קי תגיש כוס תה, היא תצליח, ועוד אחד שאמר שההפקה עוזרת לה, שזה לעניות דעתי, רשעות לשמה. לאלה התכוונתי שכתבתי "התלהמות"

shulak14

New member
מאד אהבתי את ההתמודדות שלג׳קי עם החומרים

הבעייתיים בשבילה.

ברור שהתבקש כאילו סטייק בחמאה עם פטריות ופילה חמאתי. כמו שמאיה ניסתה להכין תוך קיטורים בלתי נגמרים.

אבל לבישול הכשר של ג׳קי לא היתה אפשרות להכין מנה בשרית עם החומרים ובמקום ליבב ושתף את כולנו בכמה קשה לה
היא מצאה פתרון שגם היה טעים וגם זיכה אותה במקום הראשון.

לדעתי בהבדל מהמבשלים הביתיים בעונות הקודמות לג׳קי יש המון העזה דמיון ואינטליגנציה בבישול. תענוג לראות אותה מתכננת ומבצעת דברים לא מוכרים.

סלמה לדעתי היא טבחית של מטבח אחד. פאולין יותר מדי לא יציבה.

למרות שדליה מבשלת מצוין ויציב. לדעתי התחרות תהיה (אם לא יהיו פישולים ברגע האחרון) בין ג׳קי ותום. שניהם ראויים ואני בעד ג׳קי רק בגלל סימפטיה אישית.

למעלה