סיכום שבועי או איפה אתה ג'ימי?

יסמין@

New member
אוקיי. אז עכשיו

כמה שאלות. כלומר, אשמח לשמוע מה דעתך התשובות לשאלות אלו:
מהו האי? מה כל המיתולוגיה סביב האי, בן והשחור, שריד הפסל של הרגל עם 4 האצבעות?
האם האי הוא התחנת מעבר בין החיים לבין החיים הבאים (כלומר לאחר המוות)? או רק בעונה השישית הם בתחנת המעבר?
האם היית מסווגת את הסדרה כמד"ב, כסדרת פנטזיה, כסדרה רוחנית-דתית, all the above and more? למה העשן הרג את מי שהרג, ולא הרג אחרים?

אם כל האנשים האלה שרדו התפוצצות של מטוס בשמיים, התחלקותו לשני חלקים, נפילה לאי והמשיכו לחיות - האם יש כאן משהו ריאליסטי לדעתך? איך זה שג'ון פתאום התחיל ללכת? מה כל הקולות והרחשים ששומעים באי? מה עושה שם דוב הקוטב? מדוע קרלוס לא מתבגר, ובוודאי לא מזדקן? ועוד ועוד ועוד שאלות משאלות רבות ושונות.

(משום שאי אפשר להעביר טון דיבור, אכתוב שהשאלות שלי נשאלות ברצינות, עם טון סקרני לשמוע את דעתך. אין כאן אג'נדה נסתרת או הרמה להנחתה או משהו כזה).

ובעיקר, האם היה לך שווה לצפות בסדרה? נראה לי שתשיבי שכן, אבל בכל זאת אשמח לשמוע מה את אומרת בנידון.

Macphista

New member
אענה כמיטב הבנתי

1. האי הוא ... אי. טוב, האי הוא מעין ספינת חלל שנעה במרחב ובזמן ורק על ידי הקואורדינאטות המתאימות שמשתנות בקצב תמידי ניתן להגיע אליה. כמו לכל ספינת חלל גם לאי יש לוח אם וזיכרון והכל וכל האנשים על האי מחוברים ללוח האם. החיבור הטוב ביותר או הקרוב ביותר ללוח האם עובר רק לאדם אחד שיש להחליפו אחרי מותו והוא המדען הגדול/ג'ייקוב שיכול להפעיל את האי כדי להביא אליו את האנשים בהם הוא מעוניין ולהרחיק את האנשים בהם הוא לא מעוניין.
לראייה- כאשר לוח האם השתגע, דזמונד הוציא את הפקק וג'ק החזיר את הפקק. ממש כמו שמחשב משתגע וצריך לכבות ולהדליק אותו מחדש (לא אנלוגיה שלי).
האי גם מעניק כוחות מיוחדים לאדם מסוים שאינו המנהיג המדען והוא המנהיג הגיבור- דזמונד.
כדי לשמור על איזון ספינת החלל וכדי לשמור על דמוקרטיה ובחירה חופשית (מוגבלת כמובן בגבולות האי- הרי הכל ידוע והרשות נתונה) יש את האנטי מנהיג/מדען(כמו ישו והאנטי-קרייסט) והוא השחור.
מאחר ולאדם הממוצע קשה להאמין במדע, או שיש לו צורך להאמין במשהו מעורפל יותר, ספינת החלל גם פיתחה מקדשי דת ומעמד אלילי למנהיג/מדען. הפסל נועד לתת לאנשים פנים שצריכים לסגוד להם (הרי ג'ייקוב לא בדיוק רוצה להתרועע עם אנשים על האי). בתחתית הפסל יש מקום תפילה קטן עם מדורה שלא כבה לעולם לשם אנשים יכולים להביא קורבנות כדי שאחרי שילכו יהיה לג'ייקוב משהו לאכול. למה ארבע אצבעות? מאותה הסיבה שיש ראש של ציפור (או מה שזה היה). למה לא?

2. לא, האי הוא לא תחנת מעבר בין עולמות. האי הוא ספינת חלל שצריך אנשי אחזקה ולכן הוא מביא אליו את האנשים בהם הוא (/המנהיג/מדען) בוחר. לדעתי רק בעונה השישית החיים החלופיים שלהם זה תחנת המעבר. האשליה שהם יצרו עבורם כדי להתאחד במוות.

3. סדרת דרמה/אקשן. מה מד"ב פה? איזה פנטזיה רוחנית-דתית יש פה? הכל ריאליסטי לחלוטין.

4. העשן הרג את מי שהרג כי הם לא באו לו טוב. בין אם הם הפריעו לו על האי להשיג את מבוקשו או בין אם רכש עליהם ידע והחליט שלא מגיע להם לחיות. הוא לא הרג אנשים שהיה צריך להשתמש בהם.

5. בטח ריאליסטי. כבר אמרתי שזו לא סדרת מד"ב. מטוסים בעלי נוסעים צעירים ויפים נופלים כל הזמן מגובה אלפי קילומטרים על ספינות חלל בהסוואה של אי עם שריטות קלות בלבד, מאגר לא נגמר של בגדים ומוצרי מזון ומקלחות ניידות.

6. ג'ון התחיל ללכת כי ספינת החלל ריפאה אותו. הרי הכל זה עניין של תכנות, או תכנות מחדש. כמו שכבר ציינתי ספינת החלל מחוברת לכל אדם ואדם על האי, גם פיזית וגם תודעתית, אז כשהוא נחת בנחיתה הרכה והסימפטית על האי, לוח האם פשוט סידר לו את החיווט והופ הוא החל ללכת.

7. הקולות הם התודעות של האנשים שמתו על האי והאי לא מאפשר להם לעזוב. לדעתי אם הייתה עונה שביעית אז התודעות של האנשים המתים היו נכנסות לגוף של אנשים חיים כדי להמשיך את חייהם בצורה הזו. מעין תחיית מתים או גלגול נשמות שכזה. רק שזה עניין מדעי לחלוטין כאן.

8. עניין דוב הקוטב הוסבר באיזה ספיישל שהיה אחרי שנגמרה העונה, אולי בDVD של העונה האחרונה. החברייה של דרמה גילו שיש לדובי קוטב איזה עמידות מול ... משהו... אלקטרו מגנטי משהו... אז הביאו אותם לכאן לעשות ניסויים. מה לעשות שהם ברחו מהכלובים והתרבו.

9. מי זה קרלוס? ריצ'ארד? נו, שאלה פשוטה. כי לוח האם של האי דואג להשאיר אותו צעיר כי לג'ייקוב יש קושי ביצירת קשרים חברתיים חדשים אז כל עוד הוא חי צריך שהאדם היחיד שאי פעם דיבר איתו מלבד אחיו ואימו ישאר איתו. שוב, הכל עניין של חיווט.

10. בטח שכן! סדרה נהדרת! באמת, נהנתי להנות, נהנתי לכעוס ולקטר, נהנתי לבהות בנאבין אנדרוז בגופיות צמודות, נהנתי מ"סולייט", נהנתי שג'ק סוף סוף מת ובאופן כללי נהנתי סוף סוף להבין על מה כולם התאבססו שנים.
קצת שמחה שראיתי באיחור ובמרוכז. אם הייתי פורסת את זה כמו כולם, ובאותו הזמן עם השידור, על פני שש שנים, הייתי משתגעת!

יסמין@

New member
תודה!! עכשיו הכל ברור להפליא!!!

;והנה כתבה על הסדרה שמציעה עוד תיאוריות, והיא נכתבה לפני פרק הסיום. מעתיקה כמה משפטים שחשוב לי להדגיש:

"אחד היוצרים, קרלטון קיוז, כבר מכין את המעריצים לאכזבה אפשרית. "אני לא בטוח שנצליח לרצות את כולם", הוא אומר, "אני מקווה שהסוף יספק סיום הגיוני לסיפור". מלכתחילה הבטיחו היוצרים כי הכל יקבל הסבר פסוודו-מדעי, כזה שמוכרח להיות ריאליסטי עד כמה שאפשר.

אחת מהתיאוריות: "תיאוריית חניית הביניים. התיאוריה הקלאסית היא שנוסעי טיסה 815 נהרגו. אבל לפני שנשמות המתים נשלחו לגן עדן או לגיהנום, הם קיבלו הזדמנות נוספת באי לכפר על העוולות שעשו בחייהם". והשוס הגדול: דברי היוצרים:
" ג'יי-ג'יי אברמס, הוגה הסדרה, פסל מזמן את האפשרות הזאת.

http://www.fxp.co.il/showthread.php?t=5976172

בקיצור, אכן סדרה ריאליסטית שבה להכל יש הסברים טבעיים!!!

Macphista

New member
אז הכתבה הזו בסוף פספסה

את ההסבר של האי/עולם/חיים/מתים. ויצא שJJ לא שיקר כי האי אכן לא היה תחנת מעבר.

בכל מקרה, אוונג'לין לילי הזאת (קייט), ראיתי בראיון איתה שהסדרה הזו הייתה הסדרה הראשונה ששיחקה בה. החלטורה הראשונה שלה כשחקנית.
היא עשתה עוד משהו מאז?
אה, כן, בדקתי. כל מיני דברים קטנים לצד ההוביט.

אגב, הידעתם שב- 2006 נאבין אנדרוז נבחר על ידי מגזין פיפל לאחד האנשים היפים ביותר בעולם? מקום 13 או משהו כזה.

יסמין@

New member
אוונג'לין

שיחקה בשנת 2003 בשני סרטים, ו"אבודים" שודר החל מספטמבר 2004 (את יכולה להסתכל בויקיפדיה בערכים של הסדרה ושלה). כלומר, היא לא התחילה את הקריירה שלה ב"אבודים". באמת מפליא ששחקנית טובה וכל כך יפה השתתפה בכל כך מעט סרטי קולנוע וTV.

באמת? אחד מהאנשים היפים ביותר בעולם? הוא שחקן ממש טוב, יש לו נוכחות מרשימה מאוד, הוא גברי וכו'. לא הייתי מגדירה אותו כיפה, ובוודאי לא כאחד מהיפים ביותר בעולם. אבל על טעם ועל ריח

ולגבי מה שהיוצרים הבטיחו שוב ושוב ושוב שיהיו הסברים טבעיים וריאליסטיים לכל מה שמתרחש באי. אז הוא מכחיש שהאי הוא תחנת מעבר בין העולם הזה לעולם שמעבר. אז הוא מכחיש. אז מה זה האי???
מטוס מתפוצץ בשמים, נחלק לשני חלקים. אנשים נופלים על קרקע קשה של אי. הרבה ניצולים. האי הזה ממש ריאליסטי וטבעי: הוא זז בזמן, מתחבא מתחת לאוקיאנוס (והאנשים לא טובעים), יש לו מיתולוגיה מפותלת וממושכת, יש מפלצת העשן שהיא בעצם גבר, יש ג'יקוב וכו' וכו'. אם זו לא תחנת מעבר (מי אמר שצריכה להיות רק תחנת מעבר אחת? כלומר זאת שבעונה האחרונה) אז מה זה בדיוק?

Macphista

New member
את הפיילוט צילמו לפני שהסדרה

אושרה. רק אחרי שהפיילוט אושר המשיכו לצלם ואחכ הסדרה עלתה.
גם אני ראיתי שזה לא הדבר הראשון שמופיע אצלה בקוח, אבל היא אמרה שהיום הראשון שלה על הסט של אבודים היה היום הראשון שלה על סט כלשהו כשחקנית, אז כנראה שהפיילוט היה לפני כל פרוייקט אחר שלה.

זו לא תחנת מעבר כי אנשים המשיכו לחיות שם, ויצאו משם, וחזרו לשם, ויצאו משם שוב.
לראיה, גם כשהרלי מקבל את תפקיד של ג'ייקוב אחרי שג'ק מת, הוא ובן יוצאים לארה"ב לגייס את וולט (שבנתיים הגיע לבית משוגעים) כדי שיחזור עימם לאי.

וחשבתי שכבר הסכמנו שזו ספינת חלל.

יסמין@

New member
מזתומרת המשיכו לחיות שם? יצאו משם, חזרו לשם

וכו'? אפשר לתפוס את כללללללללל מה שמתרחש שם לא באופן ריאליסטי. כלומר גם "ארה"ב שאליה יוצאים מהאי וממנה חוזרים לאי אינה ארה"ב הגיאוגרפית על כדור הארץ. וגם כל מה שהתרחש על האי אפשר לתפוס בצורה לא ריאליסטית.

ובעצם, אומר זאת אחרת: האם אפשר לתפוס בצורה ריאליסטית וטבעית ולהסביר בצורה מדעית (ואפילו קוואזי-מדעית) משהו שהתרחש בסדרה? אין לי בכלל שום בעיה עם סדרות פנטזיה, סדרות מד"ב, סדרות על טבעיות וכו'. הבעיה היא בסתירה העצומה בין מה שהיוצרים טענו שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב לבין מה שהתרחש בסדרה. "אבודים" אינה בשום פנים ואופן סדרה ריאליסטית עם אפשרות להסביר הכל בצורה טבעית ומדעית (ואפילו קוואזי-מדעית).

לדעתי, הסדרה מעולה ובהחלט ראויה לצפייה. אבל היוצרים פישלו: הם שיקרו, הטעו, חזרו ושיקרו שוב ושוב ושוב ושוב בנוגע לז'אנר של הסדרה. וחבל.

Macphista

New member
טוב, אשים את ספינת החלל בצד

ואגיב ברצינות- ברור שזו סדרת מד"ב. ברגע שיש לך קפיצות בזמן זה הופך את זה לסדרת מד"ב. התחילו קפיצות בזמן בעונה 4. החל מעונה 4 המחשבה שינתנו פתרונות ריאליסטיים לכל מה שקרה עד כה הייתה צריכה לעוף מהחלון.
זהו.
הם חשבו בהתחלה שזו תהיה סדרה ריאליסטית והחליטו שבא להם בעונה 4 לערב קפיצות בזמן.
ראיתי איזה ראיון על זה.
שהם פחדו לעשות זאת עד אז, וגם קצת פחדו איך הצופים יגיבו, אבל הם החליטו שזה מה שהם רוצים לעשות לכן זה מה שהם עשו. והם גילו שהצופים כבר היו כל כך מושקעים בסדרה שהוספת הקפיצות בזמן ובעצם המעבר ז'אנר של הסדרה לא הפריע לרייטינג ואנשים המשיכו להתאבסס.
אבל כמובן שהראיון הזה היה בדיעבד אחרי שהסדרה כבר ירדה אז לכי תדעי מה באמת היה שם.

בכל מקרה, יאללה נו, כולה סדרת טלוויזיה.

יסמין@

New member
אבל הרבה הרבה לפני העונה ה-4

היו הרבה אלמנטים שלא מסתדרים עם סדרה ריאליסטית. דוגמית מייצגת: מפלצת העשן.

Macphista

New member
אבל רק בהמשך העונות

הוחלט מה תהיה מפלצת העשן.
עד עונה 4 עוד יכלנו לחשוב שהאחרים הפעילו איזה אשליה אופטית/מכונת עשן/איש שעושה פווווו אחרי שאכל צ'ולט.
יכלו להסביר את העשן השחור בדרך ריאליסטית, אבל באמצע הסדרה הלכו לכיוון מד"ב אז גם העשן הלך לכיוון הזה.

יסמין@

New member
מניין לך?

את מסתמכת על מה שהיוצרים אמרו? ראית כמה הם דוברי אמת ומדייקים

אשלייה אופטית יכולה לתפוס בנאדם, לטלטל אותו בצורה נמרצת ולהרוג אותו?

וחוצמזה, אם ניקח את הנושא המרכזי: מטוס מתפוצץ בשמים. ממש נחלק לשניים. כל הנוסעים נופלים על קרקע קשה של אי. כל כך הרבה שורדים? ואחד מהשורדים, נכה על כיסא גלגלים, מייד קם על רגליו והולך ואפילו מפתח את הכישורים הגופניים שלו, הופך לצייד, הולך מרחקים ארוכים וכו'? זה ריאליסטי? כבר מהרגע הראשון זו לא הייתה סדרה ריאליסטית. וכאמור, אין לי בעיה עם זה. אני מאוד נהנית, למשל, מוואנס. אבל שם אמרו לנו מההתחלה שמדובר באגדות. אז כל מה שקורה בוואנס מתאים לז'אנר.

Macphista

New member
אני פשוט חושבת

שעד רגע הקפיצות בזמן עדיין אפשר היה למצוא הסברים לא מד"ביים לדברים המוזרים שקרו.
למשל- ברגע שהתרסקו הם התחילו לשאוף חמצן שיש בו חומרים כלשהם שגם מרפאים וגם יוצרים אשליות אופטיות או מטשטשים תודעה.
ואז הדברים שראו, שמעו ועשו הם לא בדיוק מה שהם ראו, שמעו ועשו אלא מה שהם הבינו מזה.
העשן השחור שהם ראו ושהרג אותם יכול להיות היה כמה בני אדם לבושים בשחור כשמסביבם יצרו עשן שחור כדי להסוות אותם והם נסעו על אופנועים שגם הוציאו עשן ורדפו מהר אחרי אנשים שיש להרוג או לקחת והאבודים לא ראו שזה זה כי היו מסוממים ומבולבלים.
אולי ברגע שהתרסקו נכנסו לקומה ואנשי דארמה חיברו את כולם למכונות והכל היה הזייה.
יש הרבה אפשרויות, אבל ברגע שהכניסו דברים כמו קפיצות בזמן זה כבר הפך למד"ב אז לא הייתה להם בעיה גם למצוא פתרון מקושקש מד"בית עבור העשן.

יסמין@

New member
טוף

אז נסכים שלא להסכים: את חושבת שהסדרה קבלה תפנית מעונה מסוימת ורק מעונה זו היא הפכה לסדרה לא ריאליסטית.
אני חושבת שהיו הרבה אלמנטים שלא ניתן להסבירם בצורה ריאליסטית.
(ושוב, ממש אין לי שום בעיה עם סדרה לא ריאליסטית. מה שמפריע לי זה השקר, התעתוע, ההטעיה, המחשבה שקהל הצופים יקנה כל לוקש תמוה וביזארי)

יסמין@

New member
כלומר,

לדעתי, מהרגע הראשון זו לא הייתה סדרה ריאליסטית בשום צורה או אופן.
היוצרים פשוט שיקרו כשהתעקשו שוב ושוב ושוב ושוב לאורך כל הסדרה שהם יכולים להסביר וגם יסבירו הכל בצורה ריאלית, מדעית (או לפחות קוואזי-מדעית).
עברו כבר כמה שנים מאז שודר הפרק האחרון. עדיין יש המווווווווווווווווון שאלות שלא נענו, הרבה תפניות בעלילה שלא הוסברו. אז הם אמרו שיסבירו ולא הסבירו! ולדעתי, הם כל כך הסתבכו שאפילו הגאון הגדול ביותר ביקום לא יוכל להסביר את כל מה שהתרחש בסדרה באופן ריאליסטי ומדעי וטבעי. אי אפשר!

באופן אישי הייתי מעריכה אותם הרבה יותר טוב בלי כל השקרים האלה. אם רק היו אומרים מההתחלה: מדובר בסדרת דרמה-מתח-עם אלמנטים על טבעיים, מד"ב וכו' - אז הכל היה בסדר מבחינתי. בדיוק כמו שיוצרי באפי לא מתיימרים שמדובר בסדרה ריאלית, כמו שיוצרי וואנס לא אומרים שהם יכולים להסביר את כל מה שמתרחש בסדרה בצורה טבעית ומדעית.

אם הייתי חוקרת TV הייתי מקדישה מאמרים\ספרים לתופעה הזו: הטעיה של קהל צופים לאורך כמה שנים! אובססיות ותיאוריות רבות ומעניינות, שחלקן הרבה הרבה יותר יצירתיות ומעניינות מאשר הפתרון שבו בחרו היוצרים. ואני מזכירה שהייתה גם סדרת בת טלוויזיונית שכאילו השלימה עוד כמה פערים (גם כן לא משהו ריאלי במיוחד, בלשון המעטה). בקיצור, היוצרים ממש השקיעו המון ביצירת כל הבאזזזזז השקרי הזה, טפחו את אווירת הקונספירציה, העצימו את הכל עם ההכרזות שלהם שהכל טבעי וריאלי. ובכך הם גרמו לצופים ולאוהדים לחפש כל הזמן מתחת לאדמה הסברים רציונליים.

Macphista

New member
רוב הסיכויים שהייתי כועסת ומאוכזבת

בדיוק כמוך אם הייתי רואה את הסדרה כשהוקרנה לראשונה ומפתחת אובססיה במשך שש שנים.
עכשיו, כל השאלות הפתוחות, לא כל כך מטרידות את מנוחתי...

יסמין@

New member
למזלי הרב

לא צפיתי בסדרה מתחילתה. כאשר החלו לשדר אותה חשבתי לעצמי שזו בדיוק סדרה שאני לא אוהבת ובכלל לא עלה על דעתי לצפות בה אי פעם. כאשר בVOD היו שידורים חוזרים לכמה עונות, והייתה תקופה מסוימת בחיי, החלטתי משום מה לנסות לראות את ה10 דקות הראשונות בפרק הפיילוט ואז להחליט. התחלתי ו.... להפתעתי העצומה נשאבתי!!! גם אני עשיתי מרתון. זו הייתה חופשה, והיו ימים שראיתי כמה וכמה פרקים זה אחר זה. ממש מרתון. ואז התחלתי לצפות ביחד עם כולם (מעונה 4? לא זוכרת כבר). ואז גם התחלתי לחפש תשובות ומצאתי את הפורום בתפוז והתחלתי לקרוא בו וגם קצת להשתתף בו. אז לשמחתי לא השקעתי בסדרה 6 שנים, אלא הרבה הרבה פחות. לפחות זה

Shiri from the block

Active member
אני מסכימה איתך בנוגע לזה הסדרה מלכתחילה הייתה מד"ב ולא היה בה שום דבר ריאליסטי.
לדעתי מההתחלה זה מה שהם ניסו לסדר.. לא היה שום דבר בסדרה שגם לי לחשוב שזאת סדרה רגילה וריאליסטית על אנשים רנדומליים שנתקעו על אי שאי אפשר למצוא אותו ואי אפשר לצאת ממנו..

למעלה