שבוע טוב לכולם..מחכה למחר לפגוש את כולם

הדסהש1

New member
שבוע טוב לכולם..מחכה למחר לפגוש את כולם

היום כבר הודעתי לביתי שמחר אני לא בבית..עלמה עכשיו חולה והודיעה,
לי שמביאה אותה אלינו...זה זה קבוע הנכד חולה הסבתא משוריינת...
אבל אני לא מוותרת על מחר.שתיקח יום חופש...

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבוע חדש...מקוצר בגלל החג

אני בגבעתיים מיום חמישי... היום אני חופשית כי הנכד במעון...
אבל אחה"צ שוב אהיה בייבי סיטר כי בתי עדיין עסוקה בגאליס...

אתמול טיילנו ביפו... בנמל בטיילת ובסדנאות אומנות...

מינהר

New member
יוליקה, אין כמו יפו, נכון? זאת את בפרונט?

וזו יפו העתיקה ברקע?

יוליקה

Member
מנהל
השיטות משתכללות בהכנסת פרסומות

פותחים הודעה בכינוי מסויים - עונים להודעה בכינוי שונה
ומכניסים קישור לפיתרון הבעיה.... כשהגולשת היא בת 34 בפורום של גימלאים זה מייד מעורר חשד...

מינהר

New member
יוליקה, כשפתחו עבורי הכרטיס בתפוז כתבו בטעות גיל

34 במקום 64. [לפני שנתיים]. אני רוצה לתקן ולא יודעת איך. מבקשים שם סיסמא לשינויים. אני לא זוכרת מה הסיסמא שלי. יש לך רעיון?

יוליקה

Member
מנהל
אם את לא זוכרת סיסמא

כתבי שאינך זוכרת, אני מקווה שאת המייל איתו נירשמת את זוכרת
כתבי אינני זוכרת סיסמא יתנו לך סיסמא חדשה...
ואח|כ תוכלי להיכנס לכרטיס ולשנות.

bat2yah

New member
שלום לכולם

שלום לכל חברי הפורום
אני חדשה פה, כלומר פעם ראשונה שכותבת (או שניה)
רוצה לברך את כולכם בשנה טובה
ולהכיר את הפורום הזה.
בתיה

יוליקה

Member
מנהל
יש לי שאלה לשר כץ: האם רק שיקולים כלכליים נחשבים????

נתב"ג של הצפון
הממשלה אישרה: נמל התעופה הבינלאומי "גליל" יוקם ברמת דוד ויחל לפעול ב־2019 • השר כ"ץ: "הקמת השדה תביא לפריחה כלכלית לכל האזור"

ומה עם הריסת האיזור הכי תיירותי בישראל? איפה יסתובבו המטוסים לקראת נחיתה מעל הגלבוע?? מעל התבור??
מה יהיה על כל הקיבוצים והמושבים??? האם רעש המטוסים לא יפריע לתנובת הפרות???

עמיקם10

New member
בשנים שהייתי שם התפתח חיל האויר ממטאור למטוסים שעד

הפאנטום. רעש בלתי פוסק כי לפני ההמראה מפעילים את המנועים במלוא העצמה. גם בומים על קוליים. בערד היה לנו די שקט. ובראשון לא שומעים את המטוסים. אבל מי שמעליו ממריאים ונוחתים חי ברעש מתמיד. לפעמים אי אפשר לדבר. וטלפונים זו בעיה. ברמת דוד חיל האויר מרעיש כאמור כבר ממלחמת העולם..מהמוסטנג והספיטפייר של הבריטים ואח"כ של הישראלים. גם טילים מסוריה ומלבנון יגיעו לשם. הארץ קטנה והחלטה היא עדיין לא ביצוע. לי דוקא נבטים נראה יותר אבל שם אנחנו לא לבד.
ברמת דוד עוד אין רכבת והכביש על הפנים עד אלונים. אז יעשו גם כביש חדש..ויהיו סדקים בבתים..ומה עוד ?. זה הכל לדור הבא. ראיתי את JFK ונמלי אויר בבוסטון ובלוס אנג'לס שהם גדולים ומלאים במטוסים
נתב"ג קטן עליהם. אפשר להמשיך עוד עשר שנים כמו עכשו. והכי טוב לבנות בים שה תעופה כמו ביפן.

י מ י ת 2

New member
בסיס חיל האויר בתל נוף שוכן ליד קיבוצים, ערים

ובתי ספר. אני יודעת מבית הספר האזורי ברנר שקשה מאד ללמוד. מדי פעם צריך להפסיק את השיעור בגלל הרעש של המטוסים.
נמל תעופה בין לאומי זה משהו הרבה יותר גדול ואימתני ומרעיש .
מקוה שלא שיקולים זרים הביאו להחלטה הזו.
חג שמח

מינהר

New member
הנתבג ממש לידנו, ואנו מחזיקים מעמד. זה לא כל כך נורא,

אם יתכננו נכון את מסלולי ההמראה.

עמיקם10

New member
השאלה על הדיור הציבורי

קראתי על החוק והנושא ואת ההסבר. אז חוץ מזה שזה הבייבי של רן כהן מי הם ה-2500 אנשים האלה שמחכים לדיור ציבורי.
1. אני מבין שמי שההורים שלו גרים בדירות של עמידר-בשכירות- ולא קנו אותן- כשההורים מתו הם צריכים לצאת.כי השכירות לא מועברת. אז מה איתם..אם יש להם את הקקיטריונים.
2. ומה עם צעירים שאין להם דירות [שיש להם 3 ילדים ושכר ממוצע שאלה הקריטוריונים]
האם גם להם מגיע דיור - שזה אומר דירה בהנחה של 75-85 אחוז ?
3.הדירות זה רק של עמידר ?
4. לא מבצעים את החוק ודוחים את זה כל השנים. מ-1998.

יוליקה

Member
מנהל
לא השתנה כלום במשך יותר מ-60 שנה

הורי עליהם השלום רכשו דירה בדמי מפתח בשנת 1951. היתה זו דירה חדר אחד בלבד
כשהמטבח, המקלחת והשירותים היתה משותפת לעוד 2 משפחות. אני הייתי בת שנתיים וחצי,
אבל גרה איתנו גם סבתא שלי. ב-1952 נולד אחי. בלילות אני וסבתי עלינו לישון אצל בעל הבית.
תוך כשנה עזבה משפחה אחת והורי רכשו את החדר שלהם וכך קיבלנו מטבח שלם לרשותינו.
ב-2 החדרים האחרים התחלפו הדיירים. נכנסה משפחה חדשה עם 2 בנות שהיו בגילאים פחות או יותר
שלי ושל אחי... המקלחת והשירותים נשארו משותפים עוד כ-10 שנים... עד שהורי רכשו גם את החדרים האלה.
וכך היתה לנו דירה ענקית של 4 חדרים, כאשר חדר אחד היה של סבתא.
סבתא נפטרה ב-1969. אני ובעלי נישאנו ב-1970 ועברנו לגור בחדר של סבתא.
לאחר כחצי שנה, פנה בעל הבית להורי ודרש שבעלי יפנה את הדירה... אני יכולה להמשיך לגור אבל בעלי לא
כי הדירה בדמי מפתח והוא לא שילם את חלקו.... אז או שנעזוב או שנרכוש את חלקנו בדירה....
דירה בדמי מפתח לא עוברת בירושה.
אבי נפטר ב-1979 וב-1977 אחי נישא וגם הוא נכנס לגור עם אשתו למשך מספר חודשים... והסגה חזרה על עצמה.
כשילדי השתחררו מהצבא הן נשארו לישון אצל הסבתא לפי התור... אבל כיון שאמי כבר היתה אלמנה, בעל הבית
לא אסר על הנכדים שלי לגור אצל סבתא.
בסביבות שנת 2000 אמא מכרה את הדירה. אבל כיון שלפי חוקי דמי המפתח 1/3 מהמחיר הולך לבעל הבית, לא נישאר
לה הרבה ביד. לבית אבות היא לא הסכימה להיכנס - ועברה לדירה קטנה בשכירות עד סוף ימיה, לפני שנה.

הדיור הציבורי מוכר לי מדימונה, אנחנו גרנו 8 שנים בדירה של עמידר.
כשעזבנו את הדירה, הבאנו במקומינו משפחה אחרת... אלא שהם לא היו זכאים לדיור ציבורי...
ונאלצו להחליף בתעודת הזהות את הכתובת כאילו הם תושבים מחוץ לדימונה - אז הם כן זכאים!!!

מינהר

New member
יוליקה סיפור מעניין. לקוחה שלי מקבלת השתתפות בשכ-ד של 2500

שח מעמידר בתור גרושה ואם לבת, ומעוטת הכנסה. אין די דירות, אז בינתיים עמידר נותנים השתתפות בשכ-ד.
נוף דרום- כיוון נתבג.יש קצת רעש לפעמים מהמטוסים. לא נורא.

אני גר בדיור ציבורי 42 שנים

זה התחיל בדיור משטרתי שאחרי 10 שנים מנהל מקרקעי ישראל העביר את הדירות לעמידר, אז עברנו במסגרת הדיור הציבורי לדירה בקרית שרת, יחד עם כל המשפחה, שם אני מתגורר 32 שנים.

לפי חוק הדיור הציבורי ז"ל, היתה לי זכות לקנות את הדירה ב-95% הנחה !
החוק מעולם לא יצא לפועל, ובתביעה של כמה שוטרים לבית המשפט המחוזי, התברר כי החוק שרן כהן משוויץ בו כל הזמן, לא קיים כי הממשלה הקפיאה אותו לזמן בלתי מוגבל.
אז הכריזה עמידר על מבצע "קנה דירתך".
חיכיתי לקבל את הפיצויים לפנסיה בשנת 2000, אלא שאז ביבי הקפיא את מכירת הדירות לדיירים. כנראה זה יותר מידי טוב עבורם.

אז המצב הוא, שגם אם יקום לתחיה חוק הדיור הציבורי (שרן כהן ממשיך להשוויץ בו בלי סיבה), הרי אין לי לא כסף ולא רצון לקנות את הדירה.
ומכיוון שאני נשוי לפולניה, ברור שאני אמות קודם, והיא תמשיך להתגורר בדירה, וכשהיא תמות הדירה תחזור לעמידר (מדובר גם בכל חברות הדיור הציבורי כמו עמיגור ואחרות).
מי שהילד שלו גר איתו וההורים נפטרים, רשאי להמשיך לגור בדירת ההורים שהיא למעשה גם ביתו, ויש לו את האופציה לקנות את הדירה אבל במחיר מלא. הסיבה כמובן היא שעל פי החוק אחרי 7 שנים יש חזקה על הדירה, ואיאפשר לסלק את הדייר אם הוא משלם את חובותיו בזמן.

למעלה