אבל הן כן מצליחות בכל העולם
לא במדינות ערביות בעיקר, אלא מלא באירופה ובדרום אמריקה, כל מדינות שמשדרות טלנובלות מביאות גם תורכיות ובכמויות. ארגנטינה, ברזיל, צ'ילה, פרו, פנמה, מקסיקו, אקוודור ועוד....
ברור שגלובו וערוץ הכוכבים המקסיקני לא ישימו שום טלנובלה זרה בערוץ שלהם. ברור שלרוב המוצר הבייתי יקבל עדיפות ויותר רייטינג. אבל כמו שברזיל, קולומביה
טלמונדו וכל טלנובלה זרה אחרת משודרים במקסיקו באיזשהו ערוץ אחר, ככה התורכיות משודרות באותם ערוצים אחרים ויחסית לטלנובלות זרות אחרות זוכות להצלחה ורייטינג מעולה.
בספרד יש את הערוץ הטלנובלות NOVA שמשודרות שם רק טלנובלות זרות, ומתוך 7 טלנובלות, 3 תורכיות ומשודורות בשעות הכי נחשבות. ופטמגול בכלל נחשבת הטלנובלה הכי מצליחה בערוץ הזה.
בצ'ילה וארגנטינה התורכיות דווקא כן משודרות בערוצים הכי גדולים ונצפים. זוכרת את ההצלחה המטורפת של שדרות ברזיל בארגנטינה שהייתה התוכנית הכי נצפת? אז תורכיות שברו את השיאים שלה. הם הגיעו למצב שמתוך 5 תוכניות הכי נצפות בארגנטינה 4 הן תורכיות.
גם לא נשכח שטלויסה וטלמונדו הספיקו לעשות רימייקים לסדרות תורכיות.
בשנה שעברה טלנובלה תורכית זכתה בפרס אמי בינלאומי, זה שגלובו תמיד לקחה בשנים האחרונות. בקיצור, כן ,תורכיות עכשיו סופר מצליחות בכל העולם.
לגבי מה שאנדריי אמר, אני חושבת שאמרתי משהו דומה. אתם מגדירים את זה כהתפתחות, בעיניי זה הפיכה למשהו אחר, נרקונובלות בעיניי הן כבר לא טלנובלות וטלויסה עם כל מה שהיא מנסה לעשות גם מעדיפה כבר לקרוא למוצרים שלה "סדרה". בסדר, לא משנה. אבל כל הדיון הזה התחיל מהערה על פרננדו קולונגה שהוא בעיניי מייצג את אותו ז'אנר טלנובלי קלאסי לטיני, וזה מה שהולך ונעלם. ונכון שתורכיות ברובן זה בדיוק זה, רק שעבור הרבה אנשים זה לא. בגלל שזה תרבות אחרת, מדינה אחרת, הם רואים בזה משהו חדש ומסקרן.
אני לא באה להגן על תורכיות מתוך איזשהי אהבה, כי לא אני צופה בהן ואין לי שום דעה לגביהן. אבל מתוך מה שאני רואה ממה שקורה בעולם, קשה לי לא להודות בהצלחתן המטורפת.
זה לא עניין של תואר או מי עשה את זה קודם, זה עניין של טרנד. ותורכיות עכשיו זה טרנד סופר לוהט בכל העולם, לא ברור כמה הטרנד הזה ישרוד, אבל כרגע הם שחקן מאוד חזק , אם לא הכי חזק בשוק הטלנובלי. לכן אני גם לא חושבת שזה נכון להאשים את ויוה או לתת להם קרדיט על ההצלחה של תורכיות. זה עושה רעש בכל העולם, לא רק אצלינו.