שירים ישראלים אהובים

DAN1EL

New member
בחירות מעולות אחת אחת!

אני זוכר שאמרת שאתה גם אוהב את צילה דגן, שקרולינה עשתה לה קאברים.
&nbsp
מה עם זוהר ארגוב? שושנה דמארי?
מעניין אותי אם אתה אוהב גם דברים שלהם.
אני יודע שאתה אוהב את "צל עץ תמר" של ארגוב (שגם לו קרולינה עשתה קאבר נפלא).
איפשהו במעורפל זכור לי גם שאתה אוהב את "כלניות" של שושנה, אבל אולי אני מדמיין.
&nbsp
ואגב, איזה שירים ישנים שמעו בבית שלך חוץ משלמה ארצי?

Music Man XD

New member
עונה:

לגבי זוהר - אני מכיר רק את השירים שכולם מכירים, ואני לא מאזין להם הרבה, אבל אני כן אוהב ומעריך את המוזיקה שלו. הוא היה זמר נשמה פר אקסלנס, ממש כמו אלה האמריקנים שאנחנו כל כך אוהבים.
&nbsp
שושנה דמארי - זמרת מדהימה עם קול מצמרר, אבל אני לא מכיר לעומק את המוזיקה שלה, ולא מאזין לשירים שלה כל כך. אם יהיה שיר ברדיו, אני חושב שאהנה, אבל לא מעבר לזה. לא זכור לי שכתבתי על "כלניות" אי פעם, וחיפוש קצר בהיסטורית הפורום לא העלה ממצאים
אולי רוני דיברה על זה?
&nbsp
לצילה דגן יש שירים נהדרים, אני מאוד אוהב את "יום בו יקום", מאז ששמעתי את הגרסה של קרולינה והתאהבתי (אגב, זה קאבר אדיר, אדיר, אדיר)
&nbsp
לגבי ההורים שלי - קודם כל, 103FM בכל, כל יום שבת (משמיעים מוזיקה ישראלית ישנה, ישנה, להקות צבאיות וכל זה), עידן רייכל, היו תקופות של ריטה (לא, היא דרמה קווין שאין דברים כאלה
), הפרברים ועוד כל מיני. זה לא קשור לישראלי, אבל גם מרסדס סוסה הולכת חזק

אבא שלי אוהב את יהודה פוליקר.
&nbsp
זהו בערך, לא משהו יוצא מגדר הרגיל.

DAN1EL

New member
אוקיי :)

מה עם דיקלה?
&nbsp
(עוד זמרת שמתאים לך לאהוב לדעתי)

DAN1EL

New member
אוקיי :)

קודם כל, אקדים ואומר - שיש מצב שדיקלה היא טעם נרכש.
יש בה משהו יחסית לא פשוט בשמיעה ראשונה, מאוד לא מיינסטרימי, מאוד מלודרמטי, מלא פאתוס.
אין בה טיפת ציניות או ריחוק. היא רומנטית באופן קיצוני עם חוש טבעי לדרמה.
יכול להיות שאתה תתחבר לזה, כי אתה שומע אום כולתום, ודיקלה מושפעת ממנה וממוזיקה ערבית בכלל (למרות שיש גם צד ספרדי להפקות שלה, שלא תמיד אני מתחבר אליו).
בכל אופן, הנה כמה שירים שאני אוהב שלה, ומשם אני באופן אישי ממליץ להתחיל:

געגועים
https://www.youtube.com/watch?v=PBEehHaUtec
האהוב עלי שלה. דרמטי, טלנובלי כמעט, אבל יפהפה ונוגע.

עולם
https://www.youtube.com/watch?v=tViiM0_gOFk
לקח לי קצת זמן להיכנס אליו, המילים דכאוניות נורא והדרמה פה מגיעה לשיאיה, אבל בסוף מתאהבים בזה.

עפיפונים
https://www.youtube.com/watch?v=H811wJvaGZk
משהו בביצוע האפל והדרמטי שלה כאן מרים את השיר למעלה והופך אותו לכל כך ייחודי, כל כך...דיקלה.
כשהיא שרה "אלוהים תתקן את כל מה שקלקלתי" - אתה פשוט נכנס לזה ומאמין לכל מילה שלה.

מנגינות
https://www.youtube.com/watch?v=hobnSvKN3sw
מוזיקה ספרדית פוגשת מוזיקה ערבית.

אם תבוא
https://www.youtube.com/watch?v=x7zdMQQ5KWE
זה כבר ממש למיטיבי-לכת

נורא דרמטי וכבד.

בוחרת להיות
https://www.youtube.com/watch?v=z9QXfKeFx1Q
יש לי הרגשה שתאהב את זה. אבל צריך כמה שמיעות.

כמו צמח בר
https://www.youtube.com/watch?v=qd4uahBRg0g
אני מאוהב בזה מהרגע שזה יצא. קאבר לשיר היפהפה של חווה אלברשטיין, מתוך האלבום המעולה "שרות חווה אלברשטיין" שיצא השנה (גם אסתר רדא לקחה חלק בפרויקט היפה הזה).
דיקלה לוקחת את השיר המדהים הזה למקום אחר לגמרי, ואני עדיין מאמין לכל מילה שלה.
קשה לקחת שיר אלמותי כזה, ולהפוך אותו למשהו שהוא לגמרי שלך. והיא הצליחה בגדול.
אני לא יכול להפסיק לשמוע את זה.

Music Man XD

New member
תודה, אני אבדוק!

מקווה שיצא לי לפני הפעם הבאה שאני חוזר הביתה

ערן1987

New member
במוסיקה ישראלית יש לך טעם קצת "זקן"

שזה לאו דווקא רע, כן? חח.. גם אני מת על פוליקר, למשל. אבל מה עם מוסיקה יותר עדכנית, מהעשור האחרון למשל?

ערן1987

New member
וואי, אני אאוט לגמרי אה?

בכל מקרה, באופן יחסי נראה שבהוא עדיין נוטה יותר למוסיקה ישנה יחסית

DAN1EL

New member
כן, רציתי להוסיף שבכל זאת יש משהו במה שאמרת. :)

וגם אני לא אומר שזה דבר רע - אבל עושים מוזיקה ישראלית צעירה מעולה בשנים האחרונות ושווה להכיר אותה.
בעיקר באנגלית, משום מה, אבל עושים.
(בחרתי שלא לציין ברשימה שלי שירים באנגלית או בצרפתית - כך שנעדרו ממנה מוזיקאים שאני אוהב כמו אסף אבידן, גבע אלון, טרי פויזן, ריף כהן, הקולקטיב, טייגר לאב, רד בנד ואחרים)

Music Man XD

New member
זה לא בדיוק כך,

כי הרשימה שלי מחולקת לשני חלקים, והחלק השני והישן יותר - אלה לא שירים שאני מאזין להם באופן יום יומי, לעומת החלק הראשון שנחרש למוות אצלי.
באופן כללי, אמנם חלקה של המוזיקה הישראלית בפלייליסט שלי גדל בשנתיים האחרונות, אבל הוא עדיין מהווה אחוז קטן. יש לי עוד המון מה לבדוק ולחקור. אני גם לא מעודכן כל כך במה שקורה עכשיו.

ערן1987

New member
והנה תורי

אין פה איזה סדר מסוים, זה גם לאו דווקא שירים של האמנים שאני הכי אוהב, אבל הנה כמה שירים של אמנים ישראלים שאני אוהב :)

אביתר בנאי - אבות ובנים
שיר לא פחות ממושלם. השיר שאיתו, אם אני זוכר נכון, התחילה האהבה הגדולה שלי לזמר-יוצר האדיר הזה.

Marina Maximilian - Hurricane
נכון, זה חרוש לגמרי - אבל זה לגמרי אחד השירים הישראלים הכי יפים של השנה האחרונה, מה גם שהאלבום שלה מצוין.

איה כורם - סיני ניו יורק
האלבום השלישי שלה הוא פשוט מופת לאלבום פופ אלטרנטיבי עם טקסטים חזקים, מלודיות יפות והפקות נכונות. זו דוגמא אחת מתוך 10 מהאלבום וזה פשוט יפהפה וממיס. אני רוצה להזכיר לטובה גם את הביצוע הנפלא שלה ל"צלצולי פעמונים" של אהובה עוזרי.

אפרת גוש - קרב איגרוף
אולי זה לא ה-להיט שלה אבל בעיניי זה אחד השירים היותר עוצמתיים שלה. היא זמרת מוכשרת ומבצעת מדויקת וגם אם היא לא הטעם של כל אחד אני מת עליה. מחכה כבר לאלבום הבא שלה!

נינט טייב - כל הלבד
אם אני זוכר נכון זה הסינגל הראשון מאלבומה האחרון והמצוין "כל החיות ידעו" והוא מהווה, בעיניי, דוגמא למצוינות הנינטית. היא עברה כל כך הרבה מאז "כוכב נולד", הפכה מזמרת שמחפשת את עצמה לזמרת שמצאה את עצמה בדיוק ושני האלבומים האחרונים שלה מראים שהיא רק משתפרת ככל שהזמן חולף. חבל לי שהשיר הזה לא זכה להצלחה הראויה לו, אבל נו, הרדיו הישראלי ממש "מפחד" מקצת גיטרות.

היהודים - הזמן שלך
השיר שהתחיל את הקשר שלי עם הלהקה הזו. זה התחיל בצבא בזכות האקסית שלי דאז והקשר נמשך עד היום. אני לא פנאט או משהו כזה אבל יש לי 3 אלבומים שלהם ואני חושב שמדובר באחת הלהקות הכי טובות שהמדינה ידעה. רוק כסחני שיודע גם לרגש ברוגע שלו כשצריך, כמו בשיר הזה.

אמילי קרפל - אושר
אני אוהב את הבנייה המוסיקלית של השיר הזה, את הפזמון וגם הקליפ שלו חזק. מעולה.

עידן עמדי - נגמר
כן, נו, נשבע לכם. האלבום האחרון שלו הוא פשוט כיף תמים וטהור. פשוט, נוגע ללב, עושה את שלו. לפעמים לא צריך מעבר לזה.

אסף אמדורסקי - הרחובות ממריאים לאט
איזה דבר יפה זה. עם "צד א'" התחלתי את הקשר שלי עם אסף שאמנם קצת דעך בשנים האחרונות אבל הוא עדיין יוצר סופר מוכשר.

יהודית רביץ - שבתות וחגים
וואו, איפה להתחיל? אחת המבצעות היותר נפלאות שהיו כאן אי פעם, לא פחות. היא גם מלחינה וכותבת מוכשרת לא פחות. יש לה כל כך הרבה שירים שאני אוהב שאני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל, אבל אני חושב ש"שבתות וחגים" האגדי הוא נקודה חשובה מאוד בקריירה שלה שמהווה את תמצית המוסיקה שלה. היא פשוט נפלאה, כובשת ומדהימה. הייתי בהופעה שלה לפני כשעה והיא ארכה "רק" כמעט כשעתיים, למרות שיש לה טונות של להיטים, וזה טס תוך דקה. אין דברים כאלה.

דודו טסה - יש בינינו בית
שיר רוק סוחף, בערך כמו כל דבר שדודו עושה. הוא מלנכולי פצצות שזה יכול להיות מבאס באיזשהו מובן אבל אי אפשר שלא להיסחף אחריו. אחד הזמרים-יוצרים היותר מוצלחים של העשור האחרון. מאוד מחכה לראות איך הוא יתפתח מוסיקלית בשנים הבאות.

קרולינה - הבלדה על אביר החופש ובת גלים
אני זוכר את זה לחלוטין. היא הופיעה במהלך פסטיבל קולנוע דרום והיא פשוט העיפה לי את המוח. וואו! כמה אנרגיות! איזה שואו! איזה קול! איזו יכולת ביצוע! מה זה הדבר הזה ולמה זה לא אבן דרך במוסיקה הישראלית? קרולינה הופכת עם השנים לזמרת מאוד אהובה בישראל ואני לא חושב שזה פוגע בגרם מהמוסיקה שלה. אגב, יומיים בדיוק אחרי אותה הופעה קניתי את אלבום הבכורה המצוין שלה "מה אעשה עכשיו?" שמלווה אותי מאז והוא לא פחות ממושלם.

רונה קינן - הפעם האחרונה
השיר הזה התחיל את הרומן שלי עם רונה אחרי שקראתי ראיון שלה כשקידמה את אלבומה השני. הטקסט, הלחן, הפזמון, הביצוע המיוחד. רונה רק מתפתחת עם השנים, יש לה ביצים כמו שלאמנים רבים אחרים לא יהיו כל החיים והיא רק מתקדמת. נכון שזה שיר יחסית פופי ביחס אליה ועדיין הוא מדויק וחכם. "כל הגשרים כבר נשרפו מזמן ורק אני לא ראיתי מרחוק עשן, כל החיים שלי הלכו לשם" - חזק ביותר.

Asaf Avidan & The Mojos - Turn Of The Tides Under The Northern Lights
השיר שסוגר את האלבום האחרון של הלהקה האדירה הזו. הוא עוצמתי כל כך, מיוחד כל כך, שונה כל כך מדברים אחרים שהם ואחרים עושים - והצעקות של אסף, הו הצעקות. הוא סוגר מעולה לאלבום אדיר שאותו הכרתי כשהייתי בטאוור רקורדס (!) לפני כמה שנים, שם נינגו אותו בחנות והוא מאוד סיקרן אותי. כמה ימים אח"כ ראיתי את האלבום הזה (Through The Gale
) במבצע ומיד קניתי אותו וזו הייתה תחילת הדרך שלי איתם. מאז קניתי את כל האלבומים שלהם ושל אסף ונפתחתי לעולם חדש. אסף אמנם המשיך בקריירת הסולו שלו, שהיא מעין המשך ישיר ללהקה, אבל עדיין קצת חבל לי שהם התפרקו.

שי גבסו - במקומי
שיר הנושא לאלבומו השני והקצת פוליטי. הוא אחד הזמרים הכי אהובים עליי, אני חושב שהוא התפתח מאוד בעשור האחרון והוא פשוט תותח שמנסה ומשתנה. קצת צורם לי שהוא מרגיש לי שהוא אובר-מתאמץ בראיונות/הופעות השונות שלו, הוא נראה מאוד דושבאג וזה מאוד מוריד לי ממנו, וזה עוד יותר מעצבן שהוא הוציא לאחרונה מהדורת דלוקס לאלבום האחרון שלו אותו קניתי לפני כמה חודשים וזה מתסכל!

שלמה ארצי - היא לא יודעת מה עובר עלי
אני "ינקתי" את שלמה בערך עוד כשהייתי בבטן של אמא שלי וזה בלתי אפשרי מבחינתי שלא לאהוב אותו. אין לי מה להרחיב עליו אבל זה אחד השירים שלו שאני הכי אוהב.

אין לי עוד דוגמאות כרגע, לא משהו שעולה לי לראש ברגע זה אבל בטוח שכחתי מלא דברים ואמנים שעימם הסליחה :)

מת על השיר של היהודים

של יהודית רביץ חביב, של שלמה ארצי סביל, אביתר בנאי בינוני ולשאר השירים מהעשור האחרון לא התחברתי.

ערן1987

New member
אביתר בינוני בכלל או השיר הזה ספציפית?

כי זה לא הגיוני לא לכאן ולא לכאן

התכוונתי בשיר הזה ספציפית

למרות שבאופן כללי הוא זמר שיש לו שירים טובים לצד שירים משעממים.

למעלה