לא אוהבת שאלות מכלילות בד"כ

Matzeket

New member
לא אוהבת שאלות מכלילות בד"כ

אבל לא כל כך יודעת מה לחשוב על תופעת הגברים שאומרים שהם רוצים (ולא רלוונטי מה- תופעה חוצת רצונות) ואז נאלמים ונעלמים.

לגיטימי לא לרצות
לגיטימי לרצות משהו שונה ממי שמולך
אבל מאיפה מגיעה הצורך להגיד א' והתנהג ב'?!...

לא יותר פשוט, קל ומהיר להגיד את האמת במקום להצטרך להתיש את הצד השני במשחקי תירוצים ורדיפות?!

קצת מתסכלת המשחקיה הזו

DogsPCI

New member
אמממ... המשחקייה אכן מתסכלת...

&nbsp
אבל אני חייב לומר שבלי להציג מקרה מפורט לדוגמה, לא באמת ניתן לדעת האם זו משחקייה או - שפשוט לשם הדינמיקה הובילה... וגם אז לא בהכרח נדע...
&nbsp
&nbsp
אבל כן, זה בהחלט מבעס - מה שזה לא יהיה....

&nbsp
לילה טוב :).
&nbsp
&nbsp

Matzeket

New member
מקרה או מקרים?!

למשל מישהו שמצהיר שהוא ממש נמשך למשהי , היא לגמרי הייתה זורמת איתו- אבל אחרי זה הוא נעלם.

מישהו שיצא עם משהי כמה וכמה פעמים, אחלה כימיה הכל סבבה, הצהרות מצידו על זה ש'אין בנות אחרות' ואז פשוט תופס מרחק ומדעיך את העסק למינימום

מישהו שמתחיל עם משהי, אומר לה שהוא רצה אותה כבר הרבה זמן ובאותה נשימה אומר שבעצם לא כי קשה לו המרחק ולא הרבה זמן אחר כך מסתבר שהחברה החדשה שלו גרה אפילו יותר רחוק ממך

מישהו שאמר שזה נראה לו יותר מדי טוב מכדי להיות אמיתי ולכן הוא אפילו לא ינסה...

מספיק !?...

DogsPCI

New member
... יותר מידי...

&nbsp
אמממ... מה אני אגיד לך מצקת, גם אני עובר את זה...
&nbsp
ואני מאמין שלפעמים גם אני יכול להעביר את זה - אבל לא ממשחקייה... אני הכי שונא משחקייה. רק שלפעמים הכוונה טובה, והרצונות בשמיים - ובפועל זה לא מתממש.
&nbsp
&nbsp
אמממ... אז גם אני אכלל קצת :)
&nbsp
לפעמים צריך לתפוס את הרגע... ורוב האנשים לא תופסים את הרגע... מחכים עוד רגע - ואז זה נעלם...
&nbsp
ולפעמים אנשים בעצמם לא יודעים מה הם רוצים...
&nbsp
ולפעמים יש כאלה שהם באמת אנוכיים, והצד השני הוא רלוונטי ושווה התייחסות כל עוד אין משהו יותר טוב...
&nbsp
ולפעמים אנשים הם שקרנים... לעצמם או לאחרים...
&nbsp
ולפעמים נצלנים...
&nbsp
&nbsp
לא קל, אני מבין אותך בעניין...

ובכל מה שנוגע לך... המון בהצלחה - את נפלאה :).
&nbsp

newron26

New member
זה הרבה יותר קשה לגברים לדבר ...

זה מאוד מורכב לשבת ולדבר ...
הרבה יותר קל זה פשוט להתחמק ולהעלם.
כשאת דורשת ממישהו לשבת איתך, ולשוחח על מה שבאמת הוא מרגיש ורוצה - זה דורש ממנו להיות פתוח, להיות אמיתי עם עצמו, לשחוף את עצמו, וגם להיות מוכן להיפגע .... זה מאוד מורכב, וקשה !
אכן יותר קל זה פשוט להיתעלם מהבעיה, לא - זה לא פותר כלום, אבל זה גם לא דורש ממני להתמודד עם האמת.
&nbsp
גברים ממאדים ונשים מנוגה ...
&nbsp
וכבר אמר המשורר, בשיר של נורית ...
"...אני שונאת אנשים, אנשים חלשים , שבמקום לדבר הם זזים ..."

newron26

New member
זה בסדר חברים ... לא חייבם להסכים ....

זה כל היופי כאן .
&nbsp
רק חבל שלא הסברתם על מה בדיוק אתם חולקים...

dori78

New member
אני מנחשת שעל ההכללה.

גם לי זה הפריע.
פגשתי מספיק גברים שיודעים לדבר מצוין כשהם רוצים.

Reyn

New member
לא מסכים עם הקביעה שגברים לא משתפים ברגשותיהם

אני מכיר גברים ונשים שקשה להם לשתף, וגברים ונשים שאוהבים לשתף. באופן אישי, I'm a sucker for sharing.

newron26

New member
לא זוכר שאמרתי שהם לא משתפים ...

אמרתי שזו הדרך הקשה יותר ... ולא תמיד בוחרים בדרך הזו.

מסכימה
המוח וההתנהגות של גברים היא שונה מנשים.
כשאנחנו הנשים נבין זאת ונפנים זאת
חיינו יהיו קלים יותר.
&nbsp
כנל לגבי הגברים כשהם יפנימו שאנחנו שונות מהם.
&nbsp

מאמינה שיש גם נשים כאלו. "יש דברים נסתרים לא נבין לא נדע..."

מניחה שזה הכי קל להם. קצת כמו מילד שמסתיר את הפנים עם ידיו ומבחינתו לא רואים אותו.
אני נעלם, אז אני מעלים את ה"בעיה".
מניחה שמבחינתם להיות כן ולהגיד לאישה שמולו משהו "שלילי", לדחות אותה, זה קשה מדי.
אז או שממציאים תירוץ או שנעלמים (ושוב, יש גם נשים שנעלמות/מסננות וכו').

חשוב לציין שמניסיון, יש הרבה אחרים שלא נעלמים בלי להסביר.

מה לחשוב על התופעה? לדעת שבין אם מקובל עלינו או לא, זאת תופעה רווחת,
חבל לבזבז עליה אנרגיה שלילית.
נקסטטטטטטטטט.

Starman3

New member
זה גם קורה המון אצל נשים. מה לדעתך גורם לזה אצל נשים וגברים?

אולי כי הגבר מוצא דברים שהוא אוהב באישה ודברים שהוא לא אוהב וזה גורם לו להיות אמביוולנטי והוא לא יודע איך להתנהג
אולי הוא סתם לא מעוניין ומנסה לנתק את הקשר מבלי להיפרד רשמית
אולי הוא בכלל לא בטוח שהוא רוצה זוגיות ולכן הוא מתנהג ככה..

dori78

New member
אז אל תשאלי על גברים, אלא על אנשים באופן כללי.

התופעה המעיקה הזו חוצה גבולות מגדר, מגזר או מיקום גיאוגרפי.
זה קורה בעולם הדייטים, בריאיונות עבודה (הביטוי המנומס הידוע "Don't call us, we'll call you" שמשמעותו האמיתית והלא נעימה היא "אל תטרח, אנחנו לא מעוניינים אבל אין לנו ביצים להגיד לך את זה בפרצוף") ואפילו בין חברים: "לא, אני גמורה, היה לי יום ממש עמוס בעבודה. בואי ניפגש בפעם אחרת."

לדעתי, כשאנשים יפסיקו להיעלב מכל שטות ויבינו שלאנשים אחרים, בדיוק כמו להם, מותר להעדיף פעילות אחרת/אנשים אחרים - יהיה אפשר לחזור להגיד את האמת הפשוטה:
* את כוסית אש, יש לך גוף פיצוץ אבל האף שלך דוחה אותי ברמות, הייתי עושה לך טובה פעם פעמיים אבל לא יותר מזה;
* אתה אמנם בוגר תואר ב XXX עם ממוצע מעולה, אנחנו יודעים שסיימת ראשון בכיתה ויש לך קורות חיים מרשימים, אבל לא התרשמנו שתצליח להשתלב בצוות שלנו מבחינה חברתית ולכן ניפרד בשלב הזה כידידים;
*לא, לא מתחשק לי להיפגש איתך היום לבירה וציד בחורות בפאב השכונתי, אני מעדיף לראות שידורים חוזרים של "חברים" ואת המיטב של ארץ נהדרת כי כבר נפגשנו בחודש האחרון 3 פעמים ואני צריך קצת חופש ממך כדי להמשיך לאהוב אותך ולרצות להיפגש איתך שוב.

שמעי

מצד אחד את צודקת.
&nbsp
מצד שני
אם כולם היו מספרים אמת לכולם ללא שקרים במשך יום אחד שלם
העולם היה מתמוטטת.
&nbsp
שקר יש בו יתרונות משלו. אנשים מנומסים
כי למדו מהו נימוס.
ויש דברים שלא כדאי להגיד בפנים
כי במלא הצד השני שמוחו ורגשותיו שונים משלך
לא יבין אותך.
&nbsp
ואם לא יבין
אז אין טעם באמת הזאתי.
היא רק תגרום לסיכסוכים.
&nbsp
מה שכן
אני רואה באמת כיעילה כשאדם לא מתקבל בראיון עבודה.
זה יעיל כי הוא ידע להבא איך להתנהג ויפיק למידה ותובנות מהכישלון הקודם לעתיד.
&nbsp
&nbsp

tzachy

New member
לידיעתך -

כפי שציינתי למשל כאן, בהתבסס על הכתבה הזו כנראה (אלא אם כן, זה נתקע בגלל הבחירות וכד'. אני לא בקיא בפרטים לאשורם) שכבר חייבים להודיע למועמד/ת לעבודה, גם כאשר לא התקבל למשרה.

לעצם העניין, אני יכול להבין את שני הצדדים: קרי את הצד שאולי לא רוצה לפגוע (גם אולי מתוך חשש (אולי לא מודע) מלהיפגע מפגיעה חוזרת) וגם מהצד שנשאר ללא מענה.
הכי מתסכל זו בחורה שאפילו עוד לא פגשת, שהיא לא יודעת איך אתה נראה ואני איך היא נראית (וכו' לא רק מראה) שמתעלמת ממך... זה קרה לי דווקא כאן בתפוז. בחלק מהמקרים שלחתי עוד פעם מסר והבחורה ענתה לבסוף (אחרי תקופה ארוכה) שזה לא מתאים לה מבחינה X או Y (שזה כמובן לגיטימי לגמרי, אבל למה לא לכתוב זאת כבר מלכתחילה? ולא לתת לצד השני אולי לפתח ציפיות שווא).
לי אישית אין בעיה לשלוח אי-מייל לבחורה (אם הכרתי אותה דרך הרשת) לאחר פגישה ולכתוב לה שזה לא זה (כמובן אם זה לא זה..) וכך נהגתי כמה פעמים. אני מניח שזה פחות נעים לבחורה, אבל לפחות זה לא משאיר אותה (אולי, בהנחה שהיתה מעוניינת) בציפיה.

Reyn

New member
רק בשביל הרקורד:

הימנעות משקר לא מחייבת בהכרח לומר את כל האמת. אין סיבה מיוחדת להסביר למישהו איזה חלק בגוף שלו דוחה אותך, ומדוע נפסל מועמד לעבודה שאין לו כישורים חברתיים. אפשר פשוט לומר לא תודה, לא מעוניינת, אתה לא מתאים לנו. שלום ובהצלחה. אפשר לא לשקר גם בלי להטיח בפנים את האמת הקשה, שלא בהכרח תועיל, ובסבירות גבוהה תפגע.

למעלה