האם תחששו לצאת עם בעלי ניסיון רב

האם תחששו לצאת עם בעלי ניסיון רב

האם ירתיע אותכם בתור חסרי ניסיון מיני/זוגי לצאת עם כאלה שיש להם הרבה ניסיון מיני/זוגי

אני לדוגמא חששתי מאוד לצאת לדייט עם בעלי למרות שידעתי שלא היו לו הרבה חברות, אלא בגלל שהחברה הקודמת שלו והוא היו ביחד כמה שנים טובות ואני- שהייתי רק במערכות יחסים קצרות-הרגשתי שזה לא שווה בכלל לעומת החוויות שהוא עבר איתה ושהוא מביא איתו ניסיון שלי אין-גם מבחינה מינית וגם מבחינה זוגית.

איך לומר זאת?

תשובה קצרה: כן.
תשובה מעט ארוכה יותר: כן, כן וכן.
תשובה מלאה: מניסיוני הדל, עבורי זה לא "עבד". ניסיתי והרגשתי מועקה ועקת-נפש. עד שחתכתי את הקשרים במהרה. באם להמשיל זאת, אזי זה בערך - אם כי אולי במליצה ובגוזמה - ללמוד באוניברסיטה עם כלים ומשאבים של כיתה זין.
אדבר עבור עצמי בלבד: אני הרגשתי חוסר התאמה בדינאמיקה הפיסית, שאין דברים כאלה. וזה, מיותר לציין, הקרין על כל הקשר.
אבל, מאידך, אציין כי לדידי זה אפשרי, באם ישנו כמובן הפרטנר המתאים. אסור לשלול ולפסול על-הסף. כמו כל דבר ועניין - זה לא בדיוק שחור את לבן בע"מ.

קריסטה

New member
זה ממש לא נכון

עם הפרטנר המתאים דברים כאלה הם שוליים.
נכון, חוסר הניסיון גורם לעשות טעויות פה ושם, אבל בתאכלס? לומדים תוך כדי תנועה וזה בא מאוד בטבעיות.
בסה"כ צריך לשמור על כבוד, הדדיות ותקשורת. זה הכל.

נכון

מעניין כיצד מתשובה אישית שבה כתבתי שאהיה מלא בחששות, ואף סייגתי אותה באותיות של קידוש לבנה, ענית תשובה שכותרתה מתחילה ב"זה ממש לא נכון". חומר למחשבה.

מבחינת גוף התשובה שלך - אני מסכים וזו כל התורה על רגל אחת :)

זה אחר

New member
"זה הכל"

"...בסה"כ צריך לשמור על כבוד, הדדיות ותקשורת. זה הכל."
זה נשמע מתוך הדברים שזה מאוד קל. "זה הכל" מחזיק בתוכו כל כך הרבה דברים שלחסר ניסיון (מדבר על עצמי) זה צעד ענקי.
צריך בן זוג מאוד רגיש וסובלני כדי שזה יוכל ללכת לאן שהוא.

בכלל אני תמיד אמרתי לעצמי שכשזה יבוא ואני אהיה בזוגיות, היא תהיה קצרה וחסרת תקווה. זה נשמע נורא אבל איך נגיד - "זה בסדר". אני ריאלי.
אין הרבה אנשים בגילי שלא חוו זוגיות כזו או אחרת, ובשבילם אני אהיה "עוף מוזר".
אבל צריך להתחיל לאיפה שהוא....

אם אפשר לשאול

האם גם היא הרגישה חוסר התאמה כזה? והאם אתה בטוח שזה נבע מהבדלי נסיון? לפעמים סתם אין התאמה / כימיה פיזית.

אפשר לשאול הכל... בשביל זה אנחנו כאן :)

שבת שלום סתוונית,
האמת שהיא הרגישה זאת פחות (לפחות בשלבים הראשונים), למיטב שיפוטי, ואף הייתה די מופתעת כאשר דיברתי איתה על זה כעבור זמן קצר. קרי, דברים אשר נראו לה כטבעיים - היו עבורי גילוי שהינו כרעם ביום בהיר. או קצב שנראה לה כטבעי, היה מהיר מדי/איטי מדי לסירוגין, תלוי במה עסקינן.
לדידי, מדובר היה בפער שהינו מעבר לדיכוטומיה של התאמה/אי-התאמה.
בתקשורת גופנית, שאמנם הייתה חלקית וראשונית למדי, הפער היה ברור כפער בין המזרח למערב. ואז הגיע השלב שזה התחיל להפריע גם לה, ובגדול.

לא. השאלה צריכה להיות הפוך

נסיון שווה יותר מחוסר נסיון, כך שצריך לשאול אם בעלי נסיון יצאו עם חסרי נסיון

lb215

New member
אתה צודק

בגלל בדיוק התפיסה הזאת אני אעדיף לא לצאת עם משהי עם ניסיון.
אני ארגיש שהיא עושה לי טובה או שיש לה סוג של עליונות עלי.
אני מעדיף לצאת עם משהי שהיא בערך במצב שלי

טום גיא

New member
זה רק בראש שלך.

בחורה שיוצאת איתך לא עושה לך טובה, היא יוצאת איתך כי היא מעוניינת.
אם אתה מרגיש ככה, או שאתה מרגיש שיש לה עליונות עלייך, זו רק התחושה שלך.
הבעיה היא שהתחושה הזו עלולה להקרין גם כלפי חוץ...

מצטרפת לתומכים...

יותר נוח לנו, אולי פחות מביך להתעסק עם מישהו שהוא לא ברמה אחת אם לא יותר מעלינו...
ככה יש לנו יותר שליטה, פחות מביך לטעות, אבל לא תמיד הדרך הקלה בחיים היא הנכונה והטובה לנו.

lb215

New member
נכון

אני מודע לזה שרוב הפעמים זו רק התחושה שלי, אבל אתה צודק אני גם מקרין את זה התחושה הזאת החוצה וזה באמת מה שפוגע בסיכויים שלי

יצא לי לדבר עם כמה בנות חסרות ניסיון

וחוסר נסיון מוביל לבלבול, זה מה שהרגשתי.
לא בטוחים מה רוצים, לא בטוחים איך רוצים, ובסוף זה נגמר כמו שהתחיל. הייתי צריך לדבר בשמן שאני לא מה שהן מחפשות.
לא כזה נעים...
אם אתה מרגיש התנשאות, אז או שהיא סנובית שמשדרת את זה או שאתה אולי פשוט לא בטוח בעצמך מספיק ומפרש דברים אחרת.

אתה יוצא לטיול: יש לך אפשרות לגלות לבד ולתעות כל פעם, או למצוא מדריך טיולים שיודע את המסלול.
מה תבחר?

lb215

New member
שאלה מעניינת

כנראה שלבד, אבל יכול להיות שזה באופי שלי פשוט.
אני לא יודע אם ראית into the wild אבל יש שם את הסצינה הזאת שקריס מחליט ללכת לשחות באוקיינוס למרות שיש לו פחד ממים.
ואז הוא אומר את המילים הבאות:
The sea's only gifts are harsh blows, and occasionally the chance to feel strong. Now I don't know much about the sea, but I do know that that's the way it is here. And I also know how important it is in life not necessarily to be strong but to feel strong. To measure yourself at least once. To find yourself at least once in the most ancient of human conditions. Facing the blind death stone alone, with nothing to help you but your hands and your own head.

ובמקרה הזה אני מסכים איתו לחלוטין

הרבה פעמים אפשר להתנסות ב-2 הדרכים בתקופות

שונות בחיים. יכול ליהיות לך קשר עם מישהי מנוסה ובהמשך קשר עם מישהי חסרת ניסיון...
יש המעדיפים לקפוץ ישר למים הקרים לבד ויש את אלו שצריכים איזה צוללן לידם... כל אחד יתחיל ממה שנראה לו קודם,אבל לא בהכרח צריך לפסול מראש.

חח זה קצת מזכיר לי את הנטייה של גברים לסרב לקבל הכוונה בדרכים כשהלכו לאיבוד, והאישה מתעקשת לשאול מישהו...ובדר"כ אחרי כמה סיבובים מיותרים ובזבוז זמן יקר בסוף שואלים...

Berethor

New member
לצלול לבד? זוגיות זה לא לבד בכל מקרה

וזה שמישהו מנוסה לא אומר שהוא טוב "בללמד", לפעמיים הוא רק מלחיץ ודורש יותר מדי, לפעמיים הרבה יותר קל "ללמוד" עם מישהו כמוך. כך שגם מהבחינה הזאת אין באמת יתרון חד משמעי למנוסים. זה נורא תלוי באיזה מנוסה או לא מנוסה מדובר.

Berethor

New member
גם לי יצא לדבר עם חסרות ניסיון

יותר מכך יש לי כמה ידידות חסרות ניסיון. מניסיוני הבעיה העיקרית של חלק מחסרות הניסיון זה החשש שלהן מזוגיות או מדברים מיניים ורומנטיים. גם לחסרי ניסיון גברים יכולה להיות בעיה דומה, אבל לדעתי לנשים יש אותה יותר, וברמות קושי יותר גבוהות. באופן אישי מנוסות תמיד הלחיצו אותי הרבה יותר, פשוט כי הרבה מהן לוחצות, כי לא לוקחות תדברים בקלות או לא נותנות לך מספיק זמן להיפתח או להכיר אותן, מהר מדי מציעות לך דברים או רוצות ממך דברים, כי להן זה כבר דבר של מה בכך ולך לא, לטוב ולרע, עם החסרות ניסיון הבעיה הפוכה, הן פוחדות מדיי. החשיבה שמנוסים הם מורים או מדריכים היא שגוייה, כי עד כמה שידוע לי רוב המנוסים הם לא כאלה, יש יותר מנוסים חסרי סבלנות מאשר "מדריכים", זה גם אחת הסיבות שלחסרי ניסיון קשה, המנוסים בהרבה מקרים מצפים מהם להיות מנוסים גם כן, עם חוסר התחשבות או זלזול. ככה שבהרבה מהמקרים זה יותר כמו לצאת לטפס לטיול אקסטרים עם מישהו, כאשר רק הצד השני רגיל לדברים מהסוג הזה, והוא לא יהיה מוכן להוריד מרמת הקושי של הטיול בשבילך. רק במעט מהמקרים זה "מדריכת טיולים" כמו שאתה מדבר.

לא מדבר על כאלה שלא יכולים להדריך

שאלת הנושא הייתה מה עדיף.
מבחינת מה נוח, כמובן שנוח יותר שהפרטנרית גם חסרת נסיון, כי בעיה אחת כבר נפתרה והרבה מבוכה נחסכה.
אבל אם אתה מוצא בת זוג סבלנית עם נסיון, שלא מפריע לה חוסר הנסיון שלך, והולכת איתך צעד צעד, זה עדיף בשבילך.

למעלה