האם תחששו לצאת עם בעלי ניסיון רב

Berethor

New member
למען האמת זה יכול לקרות גם עם לא מנוסה

יש גם לא מנוסות שהן סנוביות ויגרמו לך לזה לראות כאילו הן עושות לך טובה.

יצא לי פעם להתחיל עם גבר

שהסתבר שהוא חסר נסיון לחלוטין. לא יכולה לומר שזה הדליק אותי, אבל מכיוון שהוא מצא חן בעיניי וראיתי פוטנציאל בקשר, הייתי מוכנה בהחלט לקבל על עצמי את תפקיד המנוסה והמדריכה. בסופו של דבר, לא יצא מזה כלום. היו לו בעיות אישיות שבגללן הוא חשש להכנס לקשר זוגי כלשהו. בשורה התחתונה, אני לא פוסלת גברים חסרי נסיון, אבל תלוי מה הסיבה שהם חסרי נסיון.

ביצה או תרנגולת

הרבה פעמים חוסר ניסיון בגיל מאוחר הוא כמעין טריגר/זרז לבעיות אישיות. אזי קשה להבדיל מהי הביצה ומהי התרנגולת.
אני יכול להעיד על עצמי שחוסר הניסיון שלי לא קידם בלשון המעטה את הבריאות שלי. כלומר, זה בהחלט יצר/הביא לפני השטח קומפלקסים וכד'. למגינת-לבי, ההתמודדות שלי כיום עם חוסר הניסיון והגרורות של זה, מורכבת פי כמה עשרות מונים משהייתה בעבר. וזה בהחלט מקרין גם על האישיות.

במקרה שלו

הבנתי שהיו לו בעיות עוד מילדות. ברור לי שזה לא תמיד ככה, ואנשים מגיעים למצב של חוסר נסיון מכל מיני סיבות. אני יכולה לדמיין שזה נעשה יותר קשה עם השנים. גם לי מציאת זוגיות הופכת קשה עם השנים, למרות שיש לי נסיון מגיל צעיר, מעצם העובדה שאני רגילה להיות לבד.

Berethor

New member
כמובן שזה גם משהו שצריך לקחת בחשבון

בחלק מהמקרים זה באמת בגלל בעיות כלשהן בזוגיות, אגב לרוב זה לא בעיות שהן בגלל החוסר ניסיון אלא החוסר ניסיון הוא בגללן, הבעיות העיקרון שיכולות לנבוע מחוסר ניסיון או יותר נכון מרווקות, זה שאדם יהיה יותר מדוכא בגלל זה או שיתרגל להיות לבד, כמובן שלהתרגלות יש גם צד חיובי ושלילי, החיובי שככה רגילים כבר וסובלים פחות, החיסרון זה במקרים קיצוניים שלאדם כבר קשה להתרגל לביחד. יחס עם זאת בלא מעט מהמקרים חוסר ניסיון לא קשור לשום בעיה גדולה, אלא סתם האדם פשוט לא מצא בן או בת זוג מתאימים. בררנות שהיא ברמה סבירה היא דבר טוב, אבל שהיא קיצונית היא דבר רע.

Berethor

New member
עריכה

בחלק מהמקרים זה באמת בגלל בעיות כלשהן באישיות

Berethor

New member
בהחלט תלוי בסיבה

בנוסף אני חושב שלא היית "מדריכה" מספיק טובה או "החניך" לא היה מספיק טוב.

Berethor

New member
לדעתך, לדעתי חוסר ניסיון שווה יותר

חסר ניסיון בא עם דף חלק, בעל ניסיון מגיע עם הרבה ניסיון טוב או רע, ובכל מקרה הניסיון הוא מבחוץ.

Berethor

New member
סבבה

אחרי הכל גם אתה מנוסה, אז בטח אין לך "סבלנות" ללא מנוסות..

אין לי בעיה עם זה באופן עקרוני

הבעיה שחוסר ניסיון מגיע עם "מטען" נוסף, לעיתים קרובות פחד ורתיעה מלהתנסות, וציפיה שיובילו אותן לאורך כל הדרך, בדומה ל"מורה" שהוזכר כאן בהמשך.
זה כבר מצריך ממני המון אנרגיה, בשביל להוביל בחורה למשהו שהיא אמורה להיות מסוגלת לעשות בעצמה..
אם אכיר חסרת ניסיון שהיא לא כזאת, מצויין

Berethor

New member
לא תמיד יש מטען

יש חסרי ניסיון שהסיבה העיקרית שלהם לזה היא שלא מצאו פרטנר מתאים, ולא זה שהם פוחדים מזוגיות או מדברים מיניים ודברים בסגנון הזה. באותה מידה גם למנוסים יש סיבות שונות ללמה הם מנוסים וללא זוגיות, יש כאלה שפשוט הזוגיות לא הצליחה להם, בגלל חוסר התאמה או חוסר מזל וכו. מצד שני יש מנוסים שהם אנשים מפוקפקים מבחינה זוגיות, אנשים עם אופי בוגדני או סטוצרי, שזה הסיבה שהם לבד, הם רגילים להחליף כל פעם פרטנר, באותה מידה הם רוב הסיכויים שגם הנוכחי קשר הזה יגמר ככה, ואם הצד השני מחפש קשר רציני הוא יכול לפגע מזה מאוד. לי פעם אחת רצו לשדך בחורה מנוסה, עם ניסיון רע בעיקר, דיי זנותית(גם מבחינה מינית וגם מבחינה שהיא מוכנה להיות עם גבר רק בגלל כסף), זה דחה אותי, בטח סתם הייתה רוצה לנצל אותי.

דווקא ההיפך

אני הייתי מעדיפה מישהו עם יותר ניסיון ממני. וכבר יצאתי עם בחור מאוד מנוסה וזה רק עזר לי בסופו של דבר. (בהנחה שהצד השני יודע על חוסר הניסיון).. אז לדעתי עדיף שלפחות צד אחד יהיה מנוסה עד מנוסה פלוס

גם אני חושבת כמוך

אני מעדיפה מישהו מנוסה על מישהו חסר ניסיון לחלוטין כמוני.

Berethor

New member
ממתיי בזוגיות צריך "מורה" "ותלמיד"?

אני באמת לא מבין את זה, יחסי מרות או יחסים לא שוויוניים נחשבים לדבר שלילי ולא חיובי, במדובר בקשר רומנטי. אני מניח שיש כאלה שבאמת צריכים "מורים" שם, אבל זה לא באמת משהו שכל חסר ניסיון צריך, יש חסרי ניסיון עם יותר ידע מפוטנציאל מאשר הרבה מנוסים. חוץ מזה בתכלס אין שם הרבה מה ללמוד, מבחינת בסיס, זה לא באמת משהו כזה מסובך, החלק היותר מסובך זה למצוא בן זוג מתאים, להיות בזוגיות בכלל לא כזה קשה לדעתי, יותר עניין של "להתרגל" מאשר "ללמוד". על אותה הנחה שצריך "ללמוד", גם כמו מקומות כגון "מרכז לאומנות הפיתוי".

Berethor

New member
עריכה

יש חסרי ניסיון עם יותר ידע ופוטנציאל מאשר הרבה מנוסים.

זה ממש לא יחסי "מורה ותלמיד"

ובטח שלא יחסי מרות. אתה לוקח את זה למקום שלילי.
לפי מה שאתה אומר חסרי ניסיון צריכים להיות עם חסרי ניסיון ומנוסים עם מנוסים. אני לא מסכימה. אפשר לשלב. ולי ספציפית מאוד עזר שהייתי עם מישהו מנוסה. זה לא שאני שוללת חסרי ניסיון, כמובן שזה לא יהיה הגורם הקובע להמשך הקשר. אם יש חיבור ומשיכה זה לא משנה באמת.

למעלה