תראה ניצן את ההבדל בין ביה"ד שלנו לבריטי:
נכון שאולגה לא היתה ראשונה אבל זה בוודאי רק מחמיר את המסקנות.
באנגליה היתה לאחרונה בעיה דומה מאד לבעיה של אולגה/קציר :
http://www.haaretz.co.il/sport/london2012/1.1726345
המתעמלות האומנותיות לא עודכנו שעליהן לעבור קריטריון (בריטי), במוקדמות, הן עברו את הקריטריון דוקא בגמר של תחרות היעד.
איגוד ההתעמלות האומנותית החליט כי הן לא יוכלו לייצג את בריטניה כי לא עמדו בקריטריון הבריטי.
הספורטאיות ערערו וביה"ד הבריטי קבע שהן צודקות.
למה? פשוט כי לא אמרו להן וזו סיבה מספיק טובה לאפשר להן ההשתתפות (קריטריון בינ"ל ממילא יש לבריטניה כמארחת המשחקים האולימפיים).
אצלנו המצב היה דומה מאד: ברסנייבה (וקציר) יצאו לתחרות קביעת קריטריון
בינ"ל (מקומות 1-10 אז בתחרות "תנחומים" , לאחר שנקבעו כבר 15 הראשונים ונותרו 10 מקומות).
באותו מועד כבר היה ברור לחלוטין! שאין אפשרות לעבור קריטריון ישראלי (המועד לכך חלף חודש וחצי קודם לכן וגם לא היו כבר תחרויות המוגדרות לקביעת קריטריון ישראלי - לאחר שממילא המועד כבר חלף).
ובכל זאת הם נשלחו לתחרות הקריטריון הבינ"ל - מה שגרם להם לחשוב שהלוסטיגיה ויתרה על רעיון הקריטריון הישראלי (היו סיבות מקצועיות טובות לחשוב כך ואפרט בנפרד למי שמתעניין)
אז אולגה וקציר יוצאים לתחרות ההזדמנות האחרונה הנ"ל, כאשר רק!! לוסטיג וצבי מסכמים ביניהם שהיעד הישראלי שלהם הוא "הישג יוצא דופן - מקומות 1-3" ואילו אולגה דניאל ואפילו מאמנם-חנן גלעד-לא יודעים על כך דבר!! - כך התברר בדיעבד בביה"ד, שם לוסטיג גם טען שמסר זאת טלפונית לצבי כי צריך מקומות 1-3, אך לא היתה שום מחלוקת שצבי לא דיווח על כך לדניאל ואולגה ואפילו לא למאמנם, והם היו משוכנעים שהם צריכים מקומות 1-10 - דבר שגם נכתב!! באתר הועד האולימפי ! ימים ספורים טרם יציאתם לתחרות.
ולמה אני מזכיר זאת - כי אצלנו ביה"ד קבע שהקריטריון הישראלי ("הישג יוצא דופן מקומות 1-3" בתחרות הנ"ל) לא הושג ואילו העובדה שהספורטאים ידעו על מקומות 1-10 (וזה גם מה שהשיגו-אולגה-8 , דניאל-9 ) איננה חשובה בכלל.
אז כנראה שזהו ההבדל בין משפטנים שגם מבינים קצת מה באמת חשוב בספורט, לבין משפטנים שמסתכלים על הקריטריון כאיזה תורה מסיני שאין כל חשיבות אם הספורטאי מיודע לגבי הקריטריון או שמא מסתירים זאת מאחרי גבו ושולפים לו את זה אחרי התחרות.
לא רק ספורט אנחנו יכולים ללמוד מהבריטים, כדאי שנלמד מהם גם כיצד נכון שבתי דין "ספורטיביים" יתייחסו לספורטאים.